vegan activist blues

vegan activist blues

מוקדש לכל חבריי למאבק

אתן יודעים מי אתןם

קרקלה

New member
מדכדך וחמוד

אם כי "We sure hope to enlighten you" זו פניה ממש ממש מתנשאת.

הכוונה הייתה לא לדכדך, אלא להיפך

כן, גם לי זה נשמע בפעמים הראשונות של ההאזנה כמשפט מתנשא, אבל בדיעבד, אם זה נכון אין בהצהרה שכזו שם רע בעיני.

אני חושבת שעשוי להשמע מתנשא רק למי שחשה שמעבירים עליה ביקורת, ואז ישר המיגננות שלנו כפעילים נדלקות ואחריהן באים הקאבר אפים וההתנצלותיזם.

אני לא מתנצלת על מה שאני שואפת לעשות, אני די גאה בזה, תכלס.

קרקלה

New member
זה מופנה לאוכלי בשר, כך שיש בזה ביקורת

הפעילים הם אלה שבאים לגרום לאחרים ל"הארה". אני חושבת שזה מה שאנחנו מנסים לעשות בפועל, אבל גם חושבת שלי אוכלת הבשר המסר הזה היה נשמע חצוף ומתימר.

11111000000

New member
זה ההבדל בין גישה מודרניסטית לפוסטמודרניסטית

זה שאדם אינו פוסטמודרניסט לא הופך אותו לכל הדברים הרעים שכתבת.

קרקלה

New member
אתה לא משתמש במושג בצורה מדויקת

אבל בין אם אדם מאמין במוסר אבסולוטי או ברלטיבי, כשבאים אליו זרים ומספרים לו שהמטרה היא לגרום לו להארה, צורת הפנייה הזאת יהירה.

11111000000

New member
האנשים האלה *שוחטים חפים מפשע*

זו התגובה הכי מתונה שיש. התגובה הנורמטיבית לטבח בחפים מפשע היא להילחם פיזית ברוצחים. אבל לא עושים זאת, לא עושים להם כלום, אפילו לא צועקים עליהם. גם לא אומרים להם שהם רוצחים. רק אומרים משפט שמקווה שהאנשים האלה ישתנו לטובה - וגם על זה יש ביקורת...

זה רק מוכיח שהביקורת תבוא, לא משנה מה נעשה/נגיד.

קרקלה

New member
מה הקשר למתון או לא? דיברתי על הפניה

מבחינה *פרקטית*. קשה לי להאמין שהייתי מקשיבה לאנשים שפונים אליי מתוך עמדה של "אנחנו יודעים יותר טוב ממך, בואי ננסה לראות אם גם את תצליחי להגיע לאותה רמה של הבנה". אפילו אם זה בהחלט נכון, ואחרי שאשמע את דבריהם אשתכנע. על פניה כזאת הייתי מגיבה ב"מי אתם בדיוק חושבים שאתם?" והולכת מהמקום. מה הקשר לאלימות ומתינות ולהילחם פיזית ברוצחים?

בכל אופן, זה פורום שנועד להתעסק בנושאים של זב"ח ופעילות, ומותר להביע בו אי הסכמה, גם עם פעילים אחרים. ההערות המשתיקות האלה של "שוב ביקורת" מדכאות את השיח.

11111000000

New member
הערות כמו "אתם מתנשאים/חצופים/מתיימרים"

מדכאות פעילות.

מה הקשר? הקשר הוא שתמיד מחפשים על מה לבקר מידע פרו-טבעוני.
זה אלמנטרי שתנועה חברתית תגיד שהיא בצד של הצדק. אסור להתנהג באלימות, אסור לצעוק, אסור לצייר את האמת כמו שהיא (שאוכלי בשר הם רוצחים). ראבק, להגיד שאסור להגיד שאנחנו צודקים? גם זה לא בסדר?

שיח על טבעונות צריך להתחיל בכך שמה שאוכלי בשר עושים זה לא בסדר. אין מה לעשות, זה הבסיס. זה לא מתנשא וזה לא יומרני, שחיטת בעלי חיים זה מעשה נורא והדבר הכי פחות תוקפנית להגיד זה we hope to enlighten you. הבסיס לזכויות בעלי חיים הוא שלפגיעה בבעלי חיים אין לגיטימיות ומי שעושה זאת טועה.

אם מישהו היה בא בגישה שאני לא בסדר (וwe hope to enlighten you זו הדרך הכי נעימה להגיד זאת), הייתי מתעניין לדעת למה הוא חושב כך.

l coyote l

New member
לא זו הסיבה נגד יוהרה/התנשאות

(כפי שהבנתי מהכתוב, ולפחות בעיניי).
בכנות, לא ממש משנה לי אם זה חצוף או לא;
וטבעוני/אדם באשר הוא, זכאי לאחוז בתחושת עליונות על בני אדם אחרים, בחלק מהמקרים זה אפילו מוצדק ונכון.
כל אדם זכאי גם לחשוב מחשבות אחרות לא נחמדות - אף פוגעניות - על אחרים.

השאלה הנשאלת היא האם יעיל להחצין את התחושה הזו לצרכי הפצת מידע, או שעדיף לנסות לשלוט בה ולשמור מחשבות כאלה בפנים.
לא מטעמים חברתיים דווקא, אלא להגברת הסיכוי להמשך שיחה (ובלי קשר ל"אנטגוניזם").

l coyote l

New member
זו לא. מספיק להציג להם את העובדות

שהפוכות ממה שהם מדמיינים/חושבים.
ככה בנאדם יכול להבין שטעה, גם בלי שאמרת לו שהוא טועה.

11111000000

New member
ראשית כל בני אדם הם יותר ריגשיים מהגיוניים

כך שזה כן משנה איך מציגים זאת. שנית בהסברה חייבים להעביר את המסר שאכילת בשר זה דבר רע, שאותם אנשים מבצעים מעשה רע ושצמחונות היא דבר יותר טוב.

אתם טוענים שזה "מרתיע" אנשים, אך זה הרבה פחות "מרתיע" מאשר להגיד שבשר זה רצח.

l coyote l

New member
הרע משתמע מאליו. ואכן, מכיוון שבני אדם רגשיים

ולא הגיוניים, עדיף לא להפעיל אצלם טריגרים של מגננות אגו...
הרע משתמע מאליו, לא זה מה שמוגדר כהתנשאות.

אבל זה ויכוח כזה מעורפל, כי שנינו יודעים שגם לי וגם לך יש יכולת לעורר שיחת הסברה, וגם להמשיך אותה.
את ה"איך", ומה כן או לא מוגדר כ"מתנשא", קצת יותר קשה להעביר בהודעה.

זו בדיוק הסיבה

של ההקדשה שכתבתי בהודעה הראשונית ולא אמרתי שהשיר מוקדש לכל "חברי למין הביולוגי" באשר הם.

למעלה