Vectors

a l i n o r

New member
Vectors

אני מקווה שהשאלה הבאה שלי קשורה לפורום.. באתרים רבים נתקלתי בציורים שצויירו ע"י וקטורים. השאלה שלי היא מה זה וקטורים, באיזה תוכנה ניתן להכין כאלה ציורים והאם יש אתרים שמסבירים איך? נ.ב: הוספתי ציור לדוגמא שנלקח מאתר מסוים..

kislevorr

New member
הסבר: "על וקטורים וחתולים"

וקטורים, בעולם האיור הממוחשב, הם שיטה שבה המחשב יודע איך נראית התמונה, קודם כל. בציורים "רגילים",כלומר,ציורים שאינם וקטורים, המחשב יודע על כל פיקסל (נקודה על המסך) את ה-HSL שלו, כלומר, את הגוון (Hue) של הצבע על מעגל הצבעים (אם ראית אותו...), את כמות הצבע (Saturation) שאתה רוצה ממנו (לדוגמא אם אני מכניס 255 (המקסימום) בתוך כמות הצבע,אז יש לי את הצבע מלא ויפה,ואם אני שם 0 אז יש לי שחור), ואת כמות האור (Luminance) שלו (לדוגמא, 255 יצא לבן,0 יצא שחור,ו128 יצא בדיוק את הצבע,יפה כזה). ישנן עוד שתי שיטות,אבל בכולן יש שלושה או ארבעה מספרים לכל פיקסל בתמונה, שבעזרתם המחשב יודע איך לצייר את התמונה. השיטה הוקטורית מחלקת את המסך לשטחים וקווים. בשיטה הזו הנתונים של המחשב על התמונה הם לא מה הצבע של כל פיקסל, אלא מה הצבע של כל שטח\קו ואיפה הוא נמצא, וכל זה בעזרת וקטורים. למחשב נתון הוקטורים של הקווים של קצות השטחים, את צבע המילוי של השטחים,ואת צבע הקווים עצמם. מה הם וקטורים? וקטור, במתמטיקה ובכללי - הוא משהו עם שני נתונים, שהם גודל (אורך), וכיוון (זווית),ובעזרת וקטורים כאלה אפשר לתת למחשב מידע על קווים עקומים שהם קצות השטחים. קל לעבוד עם תוכנות וקטוריות, כי אפשר בקלות להזיז קווים שממוקמים לא נכון, ואפשר לשנו צבעים בקלות,ועוד כל מני שטויות, ואנימציות על ציורים וקטוריים, זה משהו קל ביותר,כי רק צריך להזיז את הקווים,וככה האנימציות יוצאות קלות (למחשב) וכיפיות. אין ספק, לדעתי, שפלאש היא התוכנה הכי טובה לציור וקטורי,ו(לדעתי יותר חשוב: ) לאנימציות. יש גם את freehand, שהיא ממש תכנה רק לציור וקטורי. שתי התוכנות הן של החברה מקרומדיה הנהדרת. לשתיהן יש גרסא חינמית,עם כל האפשרויות,אבל רק לשלושים יום, באתר החברה להסבר נוסף על שתי השיטות,ועל חתולים (כפי שכתוב בכותרת) אתה מוזמן לשאול, ואני אשמח לענות.

ואני אשמח אם תוכל לקבץ את הכל

למאמר, שיכנס למאמרי הפורום. כל הכבוד על ההסבר המפורט
.

kislevorr

New member
אוקיי, עוד כמה ימים אני אתן לך מאמר

קצת יותר מפורט וטוב... קצת חסר לי זמן עכשיו, אז חכה ימים אחדים,ויהיה לך מאמר... ואתם רוצים גם מאמר על חתולים?

a l i n o r

New member
שאלה..

וואו, קודם כל תודה רבה על ההסבר המפורט לאללה הזה.. האם אפשר לעשות ציור וקטורי בתוכנות כמו paint shotp ו-photoshop?

kislevorr

New member
אמממ בערך...

הנה תשובה קצת יותר חד משמעית - לא. אבל אני יודע שבפיינט שופ אפשר לצייר בצורה וקטורית, פשוטה ונוחה,אחת מהאפשרויות של ה new layer צריך להיות vector. אבל - כל עוד אתה שומר את האיור כפרויקט של פיינט שופ - יבושם לך,והתמונה וקטורית, אבל אתה לא יכול לראות את האיור פרט לבתוך התכנה,ואז,בעצם,אין לך מה לעשות עם האיור... תאלץ לשמור,ואז - לשמור תמונה = להפוך אותה ל"רגילה"... הסיומות של התמונות,כמו Jpg,Gif,Bmp, הם שיטות קידוד שונות,אבל בכולן השיטה היא "רגילה" ולא וקטורית, ישנה סיומת Png, שאצלה המצב הוא קצת שונה,ולכן משתמשים בה הרבה,ועל כן אני אסביר במאמר שאני אפרסם עוד ימים אחדים

איתי נ

New member
בררררר

PNG לא מתאימה לתמונות ווקטוריות. קצת על ההבדלים בין השיטות לשמירת תמונות Raster (פיקסלים): JPG (או JPEG): תקן לדחיסת תמונות. עובד מעולה על צילומים אבל בתהליך הדחיסה התמונה מקבלת עוותים. BMP: שיטה מיושנת, ללא דחיסה כלל. GIF: תומכת באנימציות ובאזורים "שקופים". שיטת דחיסה בסיסית. מספר הצבעים מוגבל ל256 ולכן בתמונה מורכבת הצבעים מתעוותים. מומלצת לאנימציות קטנות ולתמונות עם מעט צבעים. PNG: תומכת במספר גדול של צבעים, בשקיפות ואפילו בשקיפות חלקית (למרות שדפדפנים לא יכולים להשתמש בתכונה!). דחיסה ןללא עוותים או איבוד פרטים (עדיין גודל הקבצים יותר מJPG).

SCaToPHaG

New member
אדון מנהל

אפשר לדעת מדוע נמחקה ההודעה שלי? יד קלה על כלי הניהול לא תוביל אותך רחוק

ואיומי סרק לא עושים טוב לעור הפנים

אין לי מושג לאן נעלמה ההודעה שלך, לי אין יד בדבר. עברתי עכשיו על רשימת ההודעות המחוקות ולא נמצאה שם אף הודעה שלך (כבוד. אפילו לי יש שם איזה ארבע או חמש הודעות). יכול מאוד להיות שעקב כמה תקלות שהיו לאחרונה עם תפוז (ופורסמה הודעה על כך) היא לא נשלחה טוב או שנגרמו שיבושים אחרים. נסה לפרסם אותה שוב, אלא אם כן אתה יודע שיש לי סיבה הגיונית למחוק אותה.

למעלה