הרגע האולטימטיבי של דוגמניות
"לא היו עושים פרסומות או לא רצו להיות מקושרים לאופנה. אז דוגמניות לקחו את המקום של השחקניות בתור אייקונים של זוהר." קארל לאגרפלד אמר בזמנו, "בשבילי, הבנות הכי נהדרות היום... הן כמו האלילות מהמסך השקט. הבנות האלה מוכרות חלומות." הדוגמניות בעלות הגזרה המלאה הפכו להיות מושא התשוקה של גברים בצורה שבנות שרזות כמו קולב, דוגמניות של אופנה עילית היו בעבר לעיתים נדירות – סינדי קרופרד וסטפני סימור דגמנו לפלייבוי – כשבו זמנית אימצו ערכים של פמיניסטיות של כוח, עצמאות, ובטחון עצמי. "הבנו את הכוח שיש לנו," כריסטי אמרה בראיון לטיים ב1991. "אנחנו מרוויחות טונות של כסף בשביל החברות האלה, ואנחנו יודעות את זה." סינדי אומרת כיום "היינו נערות אמזונות זוהרות. לא יכולת להיות גבוהה מידי, השער לא יאכל להיות גדול, והציצים נדחפו למעלה והחוצה." לפי רוב החשבונות, הזרזות היו הדוגמנית הקנדית לינדה אוונג'ליסטה, הבת של עובד במפעל ג'נראל מוטורוס. היא נרשמה לשיעורי דוגמנות בגיל 12, וכעבור ארבע שנים גילה אותה ע"י צופה של הסוכנות עילית, היריבה הגדולה של פורד, בתחרות של מיס טין ניאגרה (שבא היא לא זכתה). היא התחילה לעבוד, היא לדבריה, ישר כשהיא סיימה את התיכון. "זה לקח לי שלוש שנים לפני שעבדתי עם ווג כלשהוא, וזה היה ווג הצרפתי, עם ארתור אלבורט. זה היה טיפוס ארוך ואיטי בסולם בשבילי." יש כאלה שאומרים שהקריירה שלה המריאה כשהיא התחתנה עם ראש משרדי עילית פריז, גראלד מארי, ב1987, יש אחרים שאומרים שהברית שלה עם סטיבן מזייל היא זאת שהחזיקה את המפתח לתהילה שלה, ועדיין האחרים אומרים שהכל קרה בגלל שהיא גזרה את השער שלה ממש קצר ועברה בהמשכיות מהירה עברה מברונטית לשער בלונדיני פלטינה לג'ינג'ית בוערת, ןהפכה להיות השיחה של התעשייה. עד 1990 היא הייתה על שערים 60 מאגזינים, הייתה בחוזה עם רבלון בתור "נערת צ'ארלי", ושמה את עצמה על המפה של ההמונים כשהכריזה "אני לא קמה מהמיטה בשביל פחות מ10,000$ ליום." היא גם לקחה את כריסטי ונעמי מתחת לכנפה. "אני פגשתי את לינדה בסוטדיו של סטיבן מזייל בניו-יורק," כריסטי טרלינגטון נזכרת. היא גרה בפריז, והייתה מבוגרת ממני רק בכמה שנים, אבל היא נכנסה כמו אישה כזאת. היא הייתה כ"כ יפיפיה, כ"כ סקסית, כ"כ מתוחכמת. היה לה שער ארוך וכהה ועניים מדהימות, והיה לה מגפיים שהגיעו עד לכאן. אני זוכרת שחשבתי, וואו." כשלא כמו לינדה, כריסטי לא רצתה להיות דוגמנית מההתחלה. אבא שלה היה טייס של פאן אם, אמא שלה הייתה דיילת מאל סאלבדור, ורוב ילדותה הם בילו בצפון קרוליינה, כשהתשוקה של כריסטי הייתה רכיבה על סוסים. "אני ואחותי התאמנו כל יום אחרי בי"ס," מסיבה כריסטי, "וצלם צילם תמונות שלנו ושם אותם ביידים של איילן פורד, והסוכנות פורד הזמינה אותי לטוס לפריז למשך הקיץ." זה היה ב1984. היא הייתה בת 15, ואמא שלה הלכה איתה. בקיץ שאחריו, בזמן עבודה בלונדון, כריסטי פגשה את נעמי, שהייתה צעירה ממנה בשנה ורק מתחילה, היא התגלתה ע"י צופה של עילית מחוץ לבי"ס שלה, האקדמיה של לונדון לאומנויות הבמה. הילדה היחידה של מהגרים ג'מייקנים, נעמי קיבלה את פריצת הדרך הגדולה שלה מאייב סיינט לורן, ששם אותה בפרסומות טלוויזיה של JAZZ, הבושם שלו לגברים. "האנשים של אייב אמרו 'אל תגדברי איתו'," נזכרת נעמי. "האם אני הקשבתי? לא. אני הייתי, 'אייב אני לא צריכה את השפתון הזה. הוא גורם לי להראות מבוגרת'." היא נותנת את הקרדיט לכריסטי, על רוב ההצלחה המוקדמת שלה. "כריסטי דיברה עלי עם סטיבן מייזל, ולפני שאני מבינה מה קורה אני על טיסה מהירה לניו-יורק להצטלם איתו. זה היה לינדה, כריסטי ואני." כך נולדה שלישית דוגמניות העל המקוריות, או, כפי שהעיתונאי מייקל גרוס ניצר אותן, "השילוש הקדוש", מושג שהן שנאו. מזייל, שהפך למלווה הקבוע שלהן בלילות הבילויים שלהן בניו-יורק, מילאן, ופריז, העדיף "האחיות המכוערות." "אנחנו עוגיות אוריו ברזרבה," אמרה נעמי לפיפל ביוני 1990. אנחנו רק שליש אחת בלי השנייה." הרגע האולטימטיבי של דוגמניות על יכול היה להיות כשג'יאני ורסאצ'ה פתח את התצוגת הקוטור שלו ומילאן במרץ 1991 עם לינדה, כריסטי, נעמי וסינדי צועדות על המסלול בשמלות מיני שחורות, כתומות וצהובות, עושות ליפ סינגינג לשיר של ג'ורג' מייקל "פרידום" בזמן שהקליפ של השיר – הן כיכבו בו – הוקרן מאחוריהן. מייקל בעצמו החליט ללהק את הדוגמניות אחרי שראה אותן על השער של ווג הבריטי בינואר 1990, שוצלם ע"י פיטר לינדברג. ביחד עם מזייל, והרב ריטס, שעשה את השער תופס תשומת הלב של רולינג סטון ב1989, לינדברג שיחק תפקיד חשוב בקידום דוגמניות העל בתור קבוצה. ורסאצ'ה היה המעצב שחדף את הקונספט הזה עוד יותר קדימה – לפי הדיווחים הוא שילם יותר מכל המתחרים כדי לוודא שהוא קיבל את הכוכבות הכי גדולות למופע שלו, ותוך כדי התהליך השכר שלהן עלה מ10,000$ ל50,000$ להופעה של חצי שעה. לפני עידן דוגמניות העל, היה מעט מאוד חפיפה של דוגמניות מסלול, שהיו מוכרות בגלל ההליכה שלהן, ודוגמניות תמונות, שהיו מוערצות בגלל המראה שלהן. לדוגמניות העל היה את שניהם. "זה היה השינוי הגדול", מסביר וילמוט. "אותן בנות שעצמו תצלומים עשו גם מסלולים. והן נראו נהדר על המסלול. בפעם הראשונה היה לך תמונה על המסלול." לינדה אוונג'ליסטה נזכרת, ליז טלבריס, (אז העורכת הראשית של ווג הבריטי) אמרה לי שהיא מאוד שמחה שעשיתי את התצוגה של ארמני. היא אמרה, 'אני לא צריכה לחתוך את הראש של תמונות המסלול יותר'." סטפני סימור, לשם שינוי, מצאה את השינוי מהסטודיו למסלול מערער. "הייתי אמורה להיות בכל התצוגות בניו-יורק והייתי מבטלת יום לפני, בגלל שהיה לי התקף פאניקה," היא אומרת. "ואז ג'יאני (ורסאצ'ה) היה מציע לך כ"כ הרבה כסף שלא היית יכולה להגיד לא." סטפני גדלה בסן דייגו – "אמא", היא אומרת, הייתה "ממש מעוניינת בצילום", אבא היה "חיית מסיבות" – והתחיל את הקריירה שלה כשרשם אותה לתחרות של עילית "מראה השנה" ב1984. היא בילתה את הקיץ הזה בפריז, במלון לה לואיסיאנה, על הגדה השמאלית, שבו פורד שם את כריסטי טרלינגטון והן נהפכו מהר לחברות.