Validation of Permanent Resident

• פותח הנושא rynik
  • פורסם בתאריך

rynik

New member
Validation of Permanent Resident

אחרי שנתיים+ בקנדה, קיבלתי סוף סוף אישור זמני לתושבות קבע (permanent resident). עכשיו אני אמור לצאת מקנדה ולחזור פנימה תוך שנה, כדי לקבע את האישור. האם ניתן לאשרר את זה בתוך קנדה במוסד כלשהו?
אני יודע שאפשר לעבור את הגבול לארה"ב ולחזור אבל יש לי ילדים קטנים ללא אשרה לארה"ב כך שאם אפשר, אשמח להמנע מהאופציה הזו.

יש אפשרות לעשות זאת במשרדי CIC או סרוויס קנדה

במקום מגוריך, בכפוף לתיאום מוקדם והרבה זמן מראש (בדוק ברשת).

מצד שני, בגבול ארה"ב אתה עושה U-TURN בלי לעבור לארה"ב עצמה. זה תהליך ידוע ואין צורך בויזה לשם כך.

PuffDragon

New member
אמנם זה תהליך ידוע, אבל חבר טוב שלי,

שניסה לעשות זאת (בלי ויזה לארה"ב) ישב בחדר חקירות 5 שעות. התהליך היה ידוע, אבל העובדים במעבר גבול באותה משמרת לא הכירו אותו ולא ידעו מה לעשות. הוא נאלץ לשבת שם עד שהגיע מישהו שכן הכיר.

weddi

New member
אפשר לעשות בלי ויזה לארה"ב

יש להם פרוצדורה בגבול עבור זה. כשעשיתי לנדינג, היו שם המון (לפחות 5) בלי ויזה לארה"ב. לקח להם מעט יותר זמן, אבל זה אפשרי

PuffDragon

New member
מה שרציתי לומר זה,

שכל מעבר בגבול ארה"ב זה הימור ועדיף לעשות את זה במשרדי CIC אם אפשר.

weddi

New member
אני מניח שתלוי גם איפה עושים

אם זה באחד ממעברי הגבול הגדולים, יכול להיות שהתהליך יהיה ארוך, מייגע ובלתי נעים.
אני עשיתי לנדינג במעבר גבול קטן ודי משועמם על הגבול עם מונטנה. פקידי ההגירה האמריקאים היו כמה זקנים שגרו בחוות באיזור ויותר עניין אותם לשכנע אותנו להכנס לארה"ב ולטייל באיזור מאשר להתעסק עם הניירת שכרוכה בזה.
על הספסלים שם ישבו כמה אנשים ללא ויזות, ופקיד ההגירה אמר שהם עדיין נותנים להם להכנס ולעשות פרסה חזרה לקנדה בשביל הלנדינג

לא הבנתי כלום.

בכל מעבר גבול יבשתי שהייתי בו עד היום, ששה כאלה, בין הבודקה של הקנדי לבין הבודקה של האמריקאים יש אפשרות לעשות פרסה ולחזור לקנדה.

ממש חייבים לעבור בהגירה האמריקאית.

אולי באונטריו, כשהמעבר הוא על גשר, אין אפשרות כזו, אני לא יודע, אבל בכל מקום אחר לא נתקלתי במצב שאין אפשרות לעשות פרסה בין הבודקות של שני הצדדים.

DTUT

New member
אני עשיתי את הלנדינג

בניאגרה, אתה לא יכול לעשות U-TURN על הגשר, זה לא נחשב ש"יצאת" מקנדה., חייבים להגיע לצד האמריקאי, הם ממלאים טופס שאיתו אתה חוזר לקנדה ואז עושה את הלנדינג.
נכון ל 2004 מאז לא עשיתי עוד לנדינג - אז אולי דברים השתנו

האמנם חייבים לצאת פיזית מקנדה?

לא נראה לי סביר.

אז בניאגרה יש אילוץ פיזי שלא מאפשר לעשות פרסה בצד הקנדי, אבל האם זה החוק? שצריך להביא אישור מהאמריקאים? וכי האמריקאים חייבים משהו למישהו?

יותר מזה - נגיד שיש לי דרכון אירופי ואני נכנס לארה"ב חופשי חופשי והם לא מסמנים לי כלום בדרכון?

או אפילו דרכון ישראלי עם ויזה אמריקאית ועם הטופס הלבן מלפני חודשיים ועכשיו אני נכנס ויוצא והם לא מחתימים כלום במעבר היבשתי?

או שיש לי כרטיס נקסוס? יכול להיות PR עם כרטיס נקסוס. איך אני מוכיח שהגעתי ממדינה אחרת?

לא נראה לי שיכול (משפטית) להיות נוהל שמחייב אותי לצאת למדינה שניה בשביל לממש זכות מול הרשויות הקנדיות.

גם אם יבוא פה מישהו ויגיד שהוא חנה במכס הקנדי בצד הקנדי ונכנס למשרדים בלי לעשות פרסה ואמרו לו שהוא חייב לצאת - מבחינתי זה לא מתקבל על הדעת. כבר היו פה מקרים שאנשים הביאו של פקיד הגירה שפשוט לא ידע את החוק (למשל בעניין ויזה זמנית לישראלי שיצא לישראל לפני שקיבל את כרטיס ה-PR).

DeWitt

New member
אל תשחק אותה לא ידעתי לא שמעתי

התשובה היתה אודות יציאה מקנדה, ה also התמים שלך מדבר על אופציה אחרת, שגם אודותה דובר, לעשות את ההגירה מתוך קנדה

יש לך בעייה מסויימת בהבנת הנקרא.

מותר לך לצאת מקנדה כשיש לך ויזה של PR. במקרה שיצאת תוכל לחלל את הויזה בכניסה. זה כל מה שכתוב שם.

DTUT

New member
שאלות טובות

אין לי תשובות למה זה ככה. וכן אפשר פיזית לעשות U-TURN על הגשר (לפחות אם חוצים ברגל כמו שאני עשיתי).
שאלתי לפני שהמהלך (את הפקידים בצד הקנדי) האם אני יכול עשות לנדינג בלי ויזה לארה"ב ואלה היו ההוראות שקיבלתי.

עוד משהו, יותר מזה

במעברי הגבול יש אפשרות להחנות את הרכב בחניה של המכס/הגירה למי שיש לו עניינים לסדר שם. בכביש שמוביל לכוון ארה"ב תמיד יש כניסה לחניה של המכס הקנדי עוד לפני היציאה מקנדה. פעם אחת בעצמי גם נעצרתי שם בשביל לשאול משהו על מכס למשהו שהתכוונתי להביא מארה״ב. אני בטוח שבאותו אופן אפשר גם להיכנס למטרת לנדינג.

DeWitt

New member
בכיף תעשה U turn אבל landing לא תעשה

אל תטעה אם אתה לא יודע.
עם פניית פרסה אתה לא יוצא מקנדה. אתה צריך אישור שהגעת מארה"ב.
אע"פכ אין שום בעיה לעשות את ההליך הנ"ל גם אם אין ויזה כמו שציינו לפני. גם במעברי גבול גדולים. מקסימום תחכה יותר זמן. האמריקאים גם לא רושמים לך ששללו לך כניסה, כך שזה לא יוצר בעיות בעתיד.
לעשות בתוך קנדה תמיד יקח הרבה יותר זמן, זמני ההמתנה לתור מאוד ארוכים ואם אתה גר ליד הגבול אין שום סיבה לחכות כ"כ הרבה זמן (אלא אם אתה אוהב לחכות ואז, בכיף)

אל תדאג

אני לא אעשה ככה.
אני את הלנדינג שלי כבר עשיתי.

קנדה בתור מדינה ריבונית לא תלויה בהליכים שלה באיזה אישור של מדינה אחרת. אבל אם נוח לך לבקר את האמריקאים ולהיות אצלם בתור - שיבושם לך.

rynik

New member
Thanks and official information

Thanks for the assistance. I checked with CIC and here is the procedure, in case anyone ever looks this up in the forum:

Validating a Confirmation of permanent residence at a land border

Once you get your Confirmation of Permanent Residence (IMM 5292 or IMM 5688) from a Canadian visa office and, if necessary, your permanent resident visa in your passport, you must have these documents validated by an immigration officer at a port of entry.

You must:
• Stop at the U.S. border;
• Inform the officer that you need to return to Canada immediately in order to validate your Confirmation of Permanent Residence;
• Enter the U.S.;
• Return to Canada;
• Inform the officer you need to validate your Confirmation of Permanent Residence;
• Show the following documents: • your passport, travel or identity document (including secure visa counterfoil (IMM 1346), if applicable); and
• your Confirmation of Permanent Residence and instructions issued by the Canadian visa office;
• (if applicable) any immigration document in your possession (whether valid or not); and
• (if applicable) proof of implied status, such as: • payment receipt;
• printout of online application;
• copy of your application to extend your stay;
• proof of mailing.

To find the land border closest to you which offers immigration services, please visit the Canada Border Service Agency website. Please note that you can expect to encounter delays at the land border.

למעלה