V:TR - סקירת שיטה חלק 1

Super Monkey

New member
V:TR - סקירת שיטה חלק 1

(מצורפת גם גירסת WORD להודעה) כבר הרבה זמן שחיפשתי סקירת שיטה ראוייה ל-Vampire: the Requiem ולא מצאתי. לכן החלטתי לכתוב אחת בעצמי ולהביא אותה כאן לפניכם. אני אשתדל (לא מבטיח שתמיד יצליח לי) להימנע בשיטה הזו מהצגת דיעות אישות אלא לעשות סקירה יותר טכנית של השיטה. למי שלא מכיר Vampire: the Requiem היא שיטה מבית היוצר של White Wolf ומהווה חלק מ"עולם האפלה החדש" ומחליפה את השיטה הקודמת Vampire: the Masquerade. למעשה, לומר שVTR מחליפה את VTM יהיה ממש רחוק מהמציאות כי למעט הקונספט הכללי (...ערפדים ..דה!) מדובר בשיטה שהדינמיות בה שונה לחלוטין. בכלליות, VTR זו שיטה העוסקת ב"אימה אישית" (אף פעם לא הבנתי מה זה אימה אישית ומה ההבדל בינה לבין סתם אימה) בה אתה משחק ערפד. עולם האפלה הוא למעשה העולם שלנו אבל מזווית ראיה שונה. בעולם האפלה הצללים קמים לתחיה בלילה ולובשים צורה. בעולם הזה ערפדים, אנשי זאב, רוחות רפאים, מלאכים ושדים וכל שאר החבר'ה הם לא מיתוס אלא בהחלט קיימים ויותר מזה - יוצא לך לשחק אותם! (יש שיטה, או ליתר דיוק תת-שיטה לכל סוג של "מפלצת" - ערפדים, אנשי זאב...). מבחינה מכנית ניתן לסכם את כל השיטות שמאגד "עולם האפלה" בפסקה אחת. לכל דמות יש מגוון תכונות הנעות בין 1-5. בשביל קנה מידה ניקח את מידת הכושר הגופני - 1 זה בטטת כורסא, 2 זה בן אדם ממוצע, 3 זה מישהו די אתלטי, 4 זה ספורטאי אולימפי ו-5 זה כבר על טבעי. את כל הגלגולים מבצעים עם ק10 כאשר בדיקה מתבצעת בשיטה הבאה: המנחה בוחר לבדיקה דירוג קושי בהתאם לסיטואציה (בין 1-10), השחקן מגלגל מספר פעמים ק10 מול המספר של דירוג הקושי הנ"ל, כאשר מספר הקוביות שלו נקבע לפי סכום שתי תכונות שרלוונטיות לבדיקה. לפי מספר ההצלחות (גלגולי קוביה שעברו את דירוג הקושי) המנחה קובע כמה מוצלחת היתה הפעולה. לדוגמה: ג'ק רוצה לפרוץ למחשב ממשלתי. המנחה קובע דירוג קושי 8. לג'ק יש תבונה 3 ומיומנות מחשבים 4 ולכן יגלגל 7 פעמים ק10. במספרים יצא לו 3 4 9 6 2 6 5. רק פעם אחת הוא קיבל 8 ומעלה (יצא לו 9) ולכן יש לו הצלחה אחת. ג'ק הצליח לפרוץ למחשב אבל בדקה התשעים, שניה לפני שהשומר נכנס לחדר. זהו! (על רגל אחת לפחות) זורם בצורה מאוד פשוטה ואינטואיטיבית. נכון, זו מכניקה מאוד כללית ופותחת המון דברים ל"החלטת המנחה", אבל בשיטה שהעיקר בה הוא הסיפור והעלילה ולא כל מיני גלגולים זה נהדר שלא צריך כל שניה לפתוח ספר כדי לחפש איזו טבלה טיפשית (למרות שקיימות טבלות שונות למצבים שונים אם השחקן רוצה להשתמש בהן). ועכשיו לת'כלס - מה יש לנו ב-V:TR? - ערפדים! ...ובכן, זה לא ממש פשוט. VTR מציגה לנו חברה די מורכבת מערפדים אשר עברה תמורות רבות ושינויים משחר האנושות (האגדה מספרת שהערפד הראשון היה קין מ"קין והבל"). שחקן יכול לבנות את דמותו החל משוטר חביב שהפך לערפד וכעת הוא מתייסר על הצמא שלו לדם, עורך דין מפוקפק, בן אצולה או סתם בריון שכונתי - האופי של הדמות פתוח לחלוטין ומוגבל רק בדמיון שלכם ורשימה רחבה של כישורים גם תעניק לכם תשתית רחבה שתבטא את מה שלמדה הדמות בימי חייה. עם זאת, יש שני גורמים מרכזיים מאוד בדמותו של הערפד: השבט (Clan) וההתאגדות (תרגום גרוע ל-Covenant) עליהן ארחיב מיד. גורם מרכזי נוסף במשחק הוא ה-Requiem - המסע הפנימי של הערפד לגאולת נשמתו (אשר אפשרית לפי האגדות) או לחלופין ההתדרדרות שלו אל הדרך האפלה. Covenant עונה על השאלה: תאמר לי מי החברים שלך ואני אומר לך מי אתה. ה-Covenants הן קבוצות של ערפדים אשר מתאגדות יחדיו סביב רעיון מסויים (כמו מפלגות, למשל) ואידיאל לפיו כיצד על הערפדים להתנהג ולהתנהל בעולם. על רגל אחת, להלן סקירה של הקבוצות השונות: The Carthian Movment - הקבוצה הצעירה ביותר מבין הקבוצות השונות. האידיאולוגיה שלהם תומכת בהפיכה חברת הערפדים למודרנית והתנערות מהכבלים של הערפדים הזקנים שמושכים בחוטים מאחורי הקלעים. The Circle Of The Crone - קבוצה פאגאנית של ערפדים אשר עוסקת בפולחן לאלילים עתיקים של דם, הרס וחורבן אשר נשכחו מזמן על ידי האנושות. מעיין גירסה ערפדית ל"דרואידים". The Invictus - ערפדים זקנים שמאמינים בדרכים הישנות של שליטה בעולם מאחורי הקלעים ולמשוך בחוטים. החברים בקבוצה הזו בדרך כלל ממעמד אריסטוקרטי ומחזיקים בממון רב והשפעה פוליטית. The Lancea Sanctum - גירסה ערפדית אפלה ומעוותת מאוד של הנצרות. חברי הקבוצה בדרך כלל באים מרקע דתי ומאמינים שהם הולכים באותה דרך שבה הנצרות הולכת אולם הם יביאו את הגאולה לחוטאים על ידי טיהור באמצעות דם (...כן, קצת התחלקו על השכל שם). The Ordo Dracul - מסדר מעניין אשר נוסד על ידי לא אחר מוולאד המשפד בכבודו ובעצמו. לפי האגדה, דרקולה הצליח לרפא את עצמו מהצמא לדם והאידיאולוגיה של המסדר היא שרק על ידי השתחררות מהמצב הזה יגיעו הערפדים להשגת כוח אמיתי ומימוש מלוא הפוטנציאל שלהם. The Unaligned - לא כל ערפד חייב להיות שייך לקבוצה זו או אחרת. יש גם כאלה שפשוט בוחרים ללכת בדרך של עצמם ולעשות מה בראש שלהם.

Super Monkey

New member
V:TR - סקירת שיטה חלק 2

הגורם השני החשוב אצל הערפד הוא שושלת הדם שלו, או השבט. הערפדים השונים אשר היו קיימים משחר האנושות התפזרו בעולם והקימו שבטים של ערפדים. כל שבט פיתח תכונות שונות ויכולות על טבעיות אשר עוברות בתורשה דרך הדם מדור לדור בדיוק כמו צבע שיער, גוון עור ותכונות אחרות. אם ה-Covenant זה החברים שלך, אז השבט זה המשפחה. להלן סקירה מהירה על השבטים השונים: Daeva - מבין השבטים, השבט הזה מרגיש הכי הרבה חיבור למין האנושי. בני השבט הם לרוב אומנים ומעריכים אומנות ויופי יותר מכל על כל צורותיה השונות בין אם זה ציור, פיסול, נגינה או אדריכלות. דוגמה לחבר מהשבט יכול להיות ערפד שמנצל את חיי הנצח כדי ליצור פסלים מושלמים, אמרגן של שחקנים, או אפילו פסיכופט שאוהב לחתוך אנשים עם סכין וליצור מהם "חליפות". Gangrel - ערפדים אשר מתחברים לחיה שבפנים. בני השבט הם הכי פראיים מבין הערפדים השונים בין אם זה מתבטא על ידי ברוטליות נטו או סתם חיבור לטבע ומיסטיקה. חבר בשבט יכול להיות החל מאופנוען קשוח ובריון שכונתי, ועד מיסטיקנית שאוהבת טקסים לאור ירח. Mekhet - ערפדים מיסתוריים ביותר שמחבקים את צללי הלילה והמיסתורין יותר מכל. הערפדים האלה אוהבים לחיות רחוק מחברת האדם ולחקור את מעמקי האפלה. חברי השבט ידועים כאספני מידע ואנשים מסוכנים גם יחד. חבר בשבט יכול להיות מתנקש מיומן, היסטוריון מתבודד, האקר שמשוטט בפורומים למשחקי תפקידים בלילות או כל דבר אחר, רק שיניחו לו בשקט ולא יסתובבו לידו. Nosferatu - ערפדים שסובלים מקללה נוראית אשר מעוותת את גופם במהלך ההתערפדות לכדי יצורים מכוערים ומעוותים. בגלל הקללה הזו, הנוספרטו מעדיפים לגור בביוב, בתים נטושים, מנהרות הרכבת התחתית וכל מקום אחר שמרוחק מהמין האנושי (ולרוב גם מערפדים אחרים). לסיכום אעמוד על ההבדל הכי גדול ששמתי לב אליו ב-V:TR לעומת V:TM וזה האיזון שעברה השיטה מבחינת המכניקה שלה כך שהיא מאפשרת משחק משותף עם השיטות האחרות של "עולם האפלה החדש" (Werewolf: The Forsaken, Mage: The Awakening ו- Promethean: The Created) וזה הבדל מאוד גדול וחשוב. עכשיו אתה יכול לשחק בקבוצה שיש בה גם ערפד, גם איש זאב גם את פרנקנשטיין וגם את צייד הערפדים החביב עליך - כיף! כיף! כיף! בעולם האפלה הישן בלט מאוד חוסר האיזון בין הערפדים לאנשי הזאב לצורך הדוגמה והשיטות לא ממש השתלבו יחד. יצא לי לקרוא את "שיקגו: אחרי השקיעה" - ספר הרחבה המשלב כמה מתת השיטות של עולם האפלה החדש גם יחד ובו חיים יצורים על טבעיים שונים. מהתרשמות ראשונים הם הצליחו לעשות משהו שעובד לא רע ומזכיר גירסה קצת פחות ילדותית ויותר אפלה של לוס אנג'לס כפי שהיא מוצגת בסדה "אנג'ל". אומנם לא קראתי את השיטות אחרות מלבד V:TR (ששם קראתי בעיון רב 8 מספרי השיטה), אבל לפי פורומים שונים העוסקים בשיטה נראה שיש כמה "באגים" בשיטה שמתמקדת באנשי הזאב ושחקנים לא היו מרוצים ממנה. עם זאת היכולת למשחק משולב היא יתרון גדול מאוד לאור העובדה שאף שיטה אחרת לא עושה זאת היום בצורה מעמיקה כמו "עולם האפלה". הבטחתי להימנע מדיעה אישית ולא הצלחתי: אני לא יודע עם VTR יותר טוב מVTM. זה לדעתי כבר עניין של טעם וריח, ורבים השחקנים שמרגישים חיבור לעולם של VTM. אני יודע אבל שאם בוחנים את השיטה בפני עצמה בלי להשוות אותה לשיטות אחרות, אז אני מאוד אהבתי אותה ואני ממליץ עליה דווקא לכל אלה שלא אהבו את VTM כי היא פונה לכיוון אחר לגמרי.

DDN

New member
אהבתי את הסקירות!

מרשה לי להעלות אותן למאמרים?

Serpent Axis

New member
הערות

1. הORDO DRACUL לא באמת נוסד על ידי דרקולה, האמת שדרקולה עצמו די "מלגלג" על המסדר. דרקולה פשוט משמש כ"אייקון" שלהם. 2. הנוספרטו "החדשים" לא בהכרח מעוותים חיצונית. 3. גלגולי קוביות בשיטה החדשה נעשים נגד קושי קבוע של 8. כל מה שאתה עושה זה נגד קושי קבוע של 8 לפי ספר הבסיס של עולם האפלה החדש. 4. בV:TR אין קין, יצא לא מזמן ספר שנותן לך עשרות סיפורי מקור שונים אבל אני לא זוכר את קין באף אחד מהם ובכל אופן - אין את האגדה הקנונית כמו שהיה בV:TM.

Super Monkey

New member
תשובה לכולם

אני אעשה כמה תיקונים בסקירה ואז יהיה אפשר להעלות אותה למאמרים של הפורום

Sabre Runner

New member
תגובה.

הסקירה של VTR דווקא הייתה מעניינת. עכשיו היא קצת מזכירה לי את מרוצללים רק יותר פשוט ונראה לי שאני אשמח להשתמש בה. דעה אישית היא מה שצריכה להיות בכל ביקורת ואתה לא יכול לנתח אף יצירה בלי לתת מימד אישי. הייתי אומר לך להגיש את זה לאורק או אפילו לחלומות באספמיה אבל צריכה לעבור כאן יד עורך טיפה יותר רציני קודם

Super Monkey

New member
זה בכלל לא עבר עריכה

זה סתם מילים ששפכתי על המקלדת בלי לחשוב יותר מדי. אני אעשה עריכה אחרי שיצטברו פה מספיק הערות. נ.ב. -אתה צודק!המשחק אכן הזכיר לי מאוד את מרוצללים אבל עם מכניקה יותר קלילה.

Serpent Axis

New member
שיטת V:TR היקרה, אני כל כך מצטער

יקירתי. מצטער על איך שדיברתי עלייך, על איך ששמתי את ספר הליבה שלך במדף התחתון מתחת לערמת ספרי משחקים אחרים שאני בקושי נוגע בהם, מצטער אפילו על איך שחשבתי עלייך - לספרים הבאים שלך יתפנה מקום (במאמץ רב) על מדף ספרי הV:TM שלי (מה אתם רוצים? אם גם אתם הייתם אוספים כל מני ספרי ערפדים גם לכם לא היה מקום). אני קורא עכשיו מספר ספרים של השיטה, אבל היה זה Mythologies שגרם לי עכשיו לעניין מחודש במשחק ויותר חשוב - להתלהבות חדשה. הספר ממש הדליק אותי על המשחק! הוא כתוב בצורה מעולה, הוא מביע רעיונות מעניינים והאיורים שבו פשוט מדהימים לדעתי. עוד לא סיימתי אותו, אבל אני חושב שכל המעורבים בעניין עשו עבודה מעולה עד עכשיו (פרק שני מתוך שלושה ורפרפתי עכשיו בשלישי). תשמעו, אני יודע שאני לא בדיוק מעריץ The Requiem - יש לי ביקורת כלפי המשחק, כלפי היוצרים שלו, כלפי ההתרכזות המאוסה שלו בחוקים וכללים (בניגוד לכמעט אפס ההתעסקות שהייתה בשיטה הקודמת) וכלפי הדרך שבה הם רמסו את הסיבות לכתיבתו תוך חודשים ספורים מאז יציאתו לאור. אבל אני חוזר בי מהצהרתי שזה "רק" מיחזור מאוס של המשחק הישן ואני אפילו הופך את ההצהרה הזו - למשחק יש הרבה מה להציע. אחד היתרונות שלו גם הוא שלא מדובר במשחק ששם לך את כל הקלפים על השולחן. בV:TM הישן, אומנם הציגו לנו עולם עשיר, אבל כל זאטוט שהיה הולך וקורא את Dirty Secrets of the Black Hand באמת היה יודע את "הסודות המלוכלכים" של הBlack Hand. כל מי שעבר על הGuide to the Sabbat נותר כשהוא יודע חלק מהסודות האפלים יותר של עולם האפלה, כשהוא מכיר את הערפדים המפחידים שרודפים את הדמות שלו ויודע מה עומד מולו. אמת, ספרי V:TM מעודדים אותך גם לשנות דברים (Caine's Chosen - הגרסא של המהדורה השלישית לDirty Secrets of the Black Hand - בדומה לספר-העזר למנחה, דן בסוגיית השחקנים שיודעים יותר מדי והזכיר למנחים שעולם המשחק הוא, בסופו של דבר, שלהם והם יכולים לשנות פרטים ואפילו דברים יותר גדולים) אבל ספרי V:TR מותירים גם את הסקרן שבשחקנים באפלה גמורה. הספר VII, למשל, מציע מספר "פתרונות" לתעלומת "שבע", כשאף אחד מהם בעצם אינו אבסולוטי והנו נתון לשיקול, פרשנות וידו החופשית של המנחה. בV:TR, מסתוריות העולם הרבה יותר מודגשת מאשר בV:TM. מי שאי פעם ניסה לשחק צייד בשיטה הישנה כבר יודע - הכל היה כבר מונח לפניו, הוא הכיר ערפדים יותר טוב מהערפדים עצמם, הוא ידע איפה לא ללכת כדי להיתקל באנשי זאב, הוא ידע איך להערים על מכשפים ואפילו היה לו סיכוי לזהות פיות ולשוחח עם רוחות רפאים. אבל בעולם האפלה החדש, הכל הפוך. אתה לא יודע כלום בעצם, הכל באמת חדש ומסתורי וגם אם נעבור על ספר הליבה של V:TR וכל ההרחבות שלו 20 פעם אנחנו לא נדע את האמת. רק אדם אחד באמת יודע דברים בV:TR - המנחה. בקיצור, אם אתם שחקני V:TM חדשים שלא מוצאים איפה ימין שלכם ואיפה שמאל אבל אתם לא מצליחים להשיג את ספר הליבה של V:TM (שלא לדבר על ספר העזר למנחה וספרי ההרחבה), זה לא אומר שצריך לוותר על V:TM, אבל זה בהחלט אומר שכדאי שתתנו צ'אנס לV:TR - וזה מגיע משחקן V:TM שידוע כמעט כפאנאט ופונדמנטליסט של "השיטה".

Super Monkey

New member
V:TR סקירה - חלק 1 אחרי תיקונים

כבר הרבה זמן שחיפשתי סקירת שיטה ראוייה ל-Vampire: the Requiem ולא מצאתי. לכן החלטתי לכתוב אחת בעצמי ולהביא אותה כאן לפניכם. אני אשתדל (לא מבטיח שתמיד יצליח לי) להימנע בשיטה הזו מהצגת דיעות אישות אלא לעשות סקירה יותר טכנית של השיטה. למי שלא מכיר Vampire: the Requiem היא שיטה מבית היוצר של White Wolf ומהווה חלק מ"עולם האפלה החדש" ומחליפה את השיטה הקודמת Vampire: the Masquerade. למעשה, לומר שVTR מחליפה את VTM יהיה ממש רחוק מהמציאות כי למעט הקונספט הכללי (...ערפדים ..דה!) מדובר בשיטה שהדינמיות בה שונה לחלוטין. בכלליות, VTR זו שיטה העוסקת ב"אימה אישית" (אף פעם לא הבנתי מה זה אימה אישית ומה ההבדל בינה לבין סתם אימה) בה אתה משחק ערפד. עולם האפלה הוא למעשה העולם שלנו אבל מזווית ראיה שונה. בעולם האפלה הצללים קמים לתחיה בלילה ולובשים צורה. בעולם הזה ערפדים, אנשי זאב, רוחות רפאים, מלאכים ושדים וכל שאר החבר'ה הם לא מיתוס אלא בהחלט קיימים ויותר מזה - יוצא לך לשחק אותם! (יש שיטה, או ליתר דיוק תת-שיטה לכל סוג של "מפלצת" - ערפדים, אנשי זאב...). מבחינה מכנית ניתן לסכם את כל השיטות שמאגד "עולם האפלה" בפסקה אחת. לכל דמות יש מגוון תכונות הנעות בין 1-5. בשביל קנה מידה ניקח את מידת הכושר הגופני - 1 זה בטטת כורסא, 2 זה בן אדם ממוצע, 3 זה מישהו די אתלטי, 4 זה ספורטאי אולימפי ו-5 זה כבר על טבעי. את כל הגלגולים מבצעים עם ק10 כאשר בדיקה מתבצעת בשיטה הבאה: הגלגול מתבצע לפי דירוג קושי קבוע של 8, השחקן מגלגל מספר פעמים ק10 מול המספר של דירוג הקושי הנ"ל, כאשר מספר הקוביות שלו נקבע לפי סכום שתי תכונות שרלוונטיות לבדיקה והמנחה ראשי להוסיף/להוריד מספר קוביות לפי הסיטואציה או טבלאות בספר. לפי מספר ההצלחות (גלגולי קוביה שעברו את דירוג הקושי) המנחה קובע כמה מוצלחת היתה הפעולה. לדוגמה: ג'ק רוצה לפרוץ למחשב ממשלתי. לג'ק יש תבונה 3 ומיומנות מחשבים 4 אבל המנחה קובע שזו מערכת יותר מסובכת מהרגיל ולכן מוריד לו קוביה אחת. ג'ק יגלגל 6 ק10 מול דירוג קושי 8. במספרים יצא לו 4 9 6 2 6 5. רק פעם אחת הוא קיבל 8 ומעלה (יצא לו 9) ולכן יש לו הצלחה אחת. ג'ק הצליח לפרוץ למחשב אבל בדקה התשעים, שניה לפני שהשומר נכנס לחדר. זהו! (על רגל אחת לפחות) זורם בצורה מאוד פשוטה ואינטואיטיבית. נכון, זו מכניקה מאוד כללית ופותחת המון דברים ל"החלטת המנחה", אבל בשיטה שהעיקר בה הוא הסיפור והעלילה ולא כל מיני גלגולים זה נהדר שלא צריך כל שניה לפתוח ספר כדי לחפש איזו טבלה טיפשית (למרות שקיימות טבלות שונות למצבים שונים אם השחקן רוצה להשתמש בהן). ועכשיו לת'כלס - מה יש לנו ב-V:TR? - ערפדים! ...ובכן, זה לא ממש פשוט. VTR מציגה לנו חברה די מורכבת מערפדים אשר עברה תמורות רבות ושינויים משחר האנושות (האגדה מספרת שהערפד הראשון היה קין מ"קין והבל"). שחקן יכול לבנות את דמותו החל משוטר חביב שהפך לערפד וכעת הוא מתייסר על הצמא שלו לדם, עורך דין מפוקפק, בן אצולה או סתם בריון שכונתי - האופי של הדמות פתוח לחלוטין ומוגבל רק בדמיון שלכם ורשימה רחבה של כישורים גם תעניק לכם תשתית רחבה שתבטא את מה שלמדה הדמות בימי חייה. עם זאת, יש שני גורמים מרכזיים מאוד בדמותו של הערפד: השבט (Clan) וההתאגדות (תרגום גרוע ל-Covenant) עליהן ארחיב מיד. גורם מרכזי נוסף במשחק הוא ה-Requiem - המסע הפנימי של הערפד לגאולת נשמתו (אשר אפשרית לפי האגדות) או לחלופין ההתדרדרות שלו אל הדרך האפלה. Covenant עונה על השאלה: תאמר לי מי החברים שלך ואני אומר לך מי אתה. ה-Covenants הן קבוצות של ערפדים אשר מתאגדות יחדיו סביב רעיון מסויים (כמו מפלגות, למשל) ואידיאל לפיו כיצד על הערפדים להתנהג ולהתנהל בעולם. על רגל אחת, להלן סקירה של הקבוצות השונות: The Carthian Movment - הקבוצה הצעירה ביותר מבין הקבוצות השונות. האידיאולוגיה שלהם תומכת בהפיכה חברת הערפדים למודרנית והתנערות מהכבלים של הערפדים הזקנים שמושכים בחוטים מאחורי הקלעים. The Circle Of The Crone - קבוצה פאגאנית של ערפדים אשר עוסקת בפולחן לאלילים עתיקים של דם, הרס וחורבן אשר נשכחו מזמן על ידי האנושות. מעיין גירסה ערפדית ל"דרואידים". The Invictus - ערפדים זקנים שמאמינים בדרכים הישנות של שליטה בעולם מאחורי הקלעים ולמשוך בחוטים. החברים בקבוצה הזו בדרך כלל ממעמד אריסטוקרטי ומחזיקים בממון רב והשפעה פוליטית. The Lancea Sanctum - גירסה ערפדית אפלה ומעוותת מאוד של הנצרות. חברי הקבוצה בדרך כלל באים מרקע דתי ומאמינים שהם הולכים באותה דרך שבה הנצרות הולכת אולם הם יביאו את הגאולה לחוטאים על ידי טיהור באמצעות דם (...כן, קצת התחלקו על השכל שם). The Ordo Dracul - מסדר מעניין אשר נוסד על ידי לא אחר מוולאד המשפד בכבודו ובעצמו. לפי האגדה, דרקולה הצליח לרפא את עצמו מהצמא לדם והאידיאולוגיה של המסדר היא שרק על ידי השתחררות מהמצב הזה יגיעו הערפדים להשגת כוח אמיתי ומימוש מלוא הפוטנציאל שלהם. The Unaligned - לא כל ערפד חייב להיות שייך לקבוצה זו או אחרת. יש גם כאלה שפשוט בוחרים ללכת בדרך של עצמם ולעשות מה בראש שלהם.

Super Monkey

New member
V:TR סקירה - חלק 2 אחרי תיקונים

הגורם השני החשוב אצל הערפד הוא שושלת הדם שלו, או השבט. הערפדים השונים אשר היו קיימים משחר האנושות התפזרו בעולם והקימו שבטים של ערפדים. כל שבט פיתח תכונות שונות ויכולות על טבעיות אשר עוברות בתורשה דרך הדם מדור לדור בדיוק כמו צבע שיער, גוון עור ותכונות אחרות. אם ה-Covenant זה החברים שלך, אז השבט זה המשפחה. להלן סקירה מהירה על השבטים השונים: Daeva - מבין השבטים, השבט הזה מרגיש הכי הרבה חיבור למין האנושי. בני השבט הם לרוב אומנים ומעריכים אומנות ויופי יותר מכל על כל צורותיה השונות בין אם זה ציור, פיסול, נגינה או אדריכלות. דוגמה לחבר מהשבט יכול להיות ערפד שמנצל את חיי הנצח כדי ליצור פסלים מושלמים, אמרגן של שחקנים, או אפילו פסיכופט שאוהב לחתוך אנשים עם סכין וליצור מהם "חליפות". Gangrel - ערפדים אשר מתחברים לחיה שבפנים. בני השבט הם הכי פראיים מבין הערפדים השונים בין אם זה מתבטא על ידי ברוטליות נטו או סתם חיבור לטבע ומיסטיקה. חבר בשבט יכול להיות החל מאופנוען קשוח ובריון שכונתי, ועד מיסטיקנית שאוהבת טקסים לאור ירח. Mekhet - ערפדים מיסתוריים ביותר שמחבקים את צללי הלילה והמיסתורין יותר מכל. הערפדים האלה אוהבים לחיות רחוק מחברת האדם ולחקור את מעמקי האפלה. חברי השבט ידועים כאספני מידע ואנשים מסוכנים גם יחד. חבר בשבט יכול להיות מתנקש מיומן, היסטוריון מתבודד, האקר שמשוטט בפורומים למשחקי תפקידים בלילות או כל דבר אחר, רק שיניחו לו בשקט ולא יסתובבו לידו. Nosferatu - ערפדים שסובלים מקללה נוראית אשר מעוותת את גופם במהלך ההתערפדות לכדי יצורים מכוערים ומעוותים. בגלל הקללה הזו, הנוספרטו מעדיפים לגור בביוב, בתים נטושים, מנהרות הרכבת התחתית וכל מקום אחר שמרוחק מהמין האנושי (ולרוב גם מערפדים אחרים). Ventru - רואים בעצמם בתור האצולה של הערפדים. רבים מבני השבט הם אנשים שעוד בימי חייהם היו אצילים או עשירים מאוד. הוונטרו רודפים פעמים רבות אחרי כוח ושילטון (בעיקר בגלל שלרוב זה היה אופיים עוד בתור בני אדם), מה שהופך אותם לפרנואידים ולעיתים אף גורם להם לאבד את השפיות עם הזמן. לסיכום אעמוד על ההבדל הכי גדול ששמתי לב אליו ב-V:TR לעומת V:TM וזה האיזון שעברה השיטה מבחינת המכניקה שלה כך שהיא מאפשרת משחק משותף עם השיטות האחרות של "עולם האפלה החדש" (Werewolf: The Forsaken, Mage: The Awakening ו- Promethean: The Created) וזה הבדל מאוד גדול וחשוב. עכשיו אתה יכול לשחק בקבוצה שיש בה גם ערפד, גם איש זאב גם את פרנקנשטיין וגם את צייד הערפדים החביב עליך - כיף! כיף! כיף! בעולם האפלה הישן בלט מאוד חוסר האיזון בין הערפדים לאנשי הזאב לצורך הדוגמה והשיטות לא ממש השתלבו יחד. יצא לי לקרוא את "שיקגו: אחרי השקיעה" - ספר הרחבה המשלב כמה מתת השיטות של עולם האפלה החדש גם יחד ובו חיים יצורים על טבעיים שונים. מהתרשמות ראשונים הם הצליחו לעשות משהו שעובד לא רע ומזכיר גירסה קצת פחות ילדותית ויותר אפלה של לוס אנג'לס כפי שהיא מוצגת בסדה "אנג'ל". אומנם לא קראתי את השיטות אחרות מלבד V:TR (ששם קראתי בעיון רב 8 מספרי השיטה), אבל לפי פורומים שונים העוסקים בשיטה נראה שיש כמה "באגים" בשיטה שמתמקדת באנשי הזאב ושחקנים לא היו מרוצים ממנה. עם זאת היכולת למשחק משולב היא יתרון גדול מאוד לאור העובדה שאף שיטה אחרת לא עושה זאת היום בצורה מעמיקה כמו "עולם האפלה". הבטחתי להימנע מדיעה אישית ולא הצלחתי: אני לא יודע עם VTR יותר טוב מVTM. זה לדעתי כבר עניין של טעם וריח, ורבים השחקנים שמרגישים חיבור לעולם של VTM. אני יודע אבל שאם בוחנים את השיטה בפני עצמה בלי להשוות אותה לשיטות אחרות, אז אני מאוד אהבתי אותה ואני ממליץ עליה דווקא לכל אלה שלא אהבו את VTM כי היא פונה לכיוון אחר לגמרי.

Serpent Axis

New member
הספקתי רק לרפרף אבל יש לי כמה הערות

1. "סתם" אימה היא כשאתה בורח מהמפלצת בטירה הישנה, אימה אישית היא כשאתה עומד מול הראי ומבין שאתה המפלצת. אימה "סתם" היא לראות רוחות מביטות בך דרך החלון, אימה אישית היא לדעת שאתה מקולל לנצח מעצם היותך עצמך ולהיות רדוף על ידי הטבע הטורפני שלך עצמך. חוץ מזה, Vampire: The Masquerade הוא המשחק שמגדיר עצמו כמשחק של אימה אישית, Vampire: The Requiem לעומתו הוא משחק של "אימה גותית" (הגדרה דומה לזו המופיעה בVampire: The Dark Ages הישן). 2. אגדת מוצא הערפדים מקין (הרוצח הראשון בתנ"ך) היא המיתוס המקובל (שים לב, מקובל, לא היחיד ובהחלט לא האמת הברורה) בVampire: The Masquerade, אין לו איזכור בVampire: The Requiem. בעולם האפלה החדש, אין אגדה אחת פופולרית ונפוצה כמו אגדת קין. 3. הנוספרטו החדשים לא בהכרח מעוותים חיצונית, החולשה המיסטית שלהם היא שכולם בצורה זו או אחרת, מטרידים ומרתיעים - הם לא בהכרח מעוותים או מדיפים ריח רע. שים לב שזה מודגש בספר הליבה שהנוספרטו לא בהכרח מעוות (הוא פשוט לא מגלגל 10 עוד פעם בגלגולים חברתיים מסויימים שלא מערבים אינטימידציה). 4. "איזון מבחינת מכניקה"? אני אגיב לזה במשהו נפרד. עניינית לנקודה שלך - ספר העזר למנחה של V:TM גורס כי השיטות (הישנות) לא אמורות להתמזג, הן לא קיימות באופן מקביל כמו בעולם האפלה החדש וסתירות ביניהן (אם יש) אמורות להתקיים. V:TM תוכננה במקור כStand alone וכך כל שיטה מתרכזת ביצור מסויים - אנשי זאב, ערפדים, מכשפים, רוחות רפאים ועוד. היצורים מוצגים באופן שונה בכל שיטה בהתאם לדגש שלה וליצור בו היא מתרכזת. אני לא אומר שאי אפשר לקיים משחק שמקביל מספר יצורים ביחד, המשחק בו אני משתתף כרגע מערב שיתוף כזה. אני פשוט אומר שהשיטה עצמה לא תוכננה כך. השיטה החדשה שינתה את זה (לטובה? את זה אני אשאיר לשחקני הגארו והמכשפים שמכירים כמה שיטות ביחד להחליט, כיוון שאני מכיר רק את הערפדים ואת רוחות הרפאים של השיטה הקודמת). איך שינו את זה? בשיטה הישנה כל משחק בעצם יצא בפני עצמו (זה היה הרמז הראשון), סיפק מכניקה קצת שונה (אבל כמעט זהה לחלוטין), נקודת מבט שונה על עולם האפלה וכדומה. השיטה החדשה יוצאת קודם כל מנקודת הנחה משותפת - הספר "עולם האפלה", ספר החוקים הבסיסי שעליו מתבססות כל השיטות הבאות. כדי לשחק בV:TR כעת לא מספיק רק לרכוש את Vampire: The Requiem, יש לרכוש גם את World of Darkness. במילים אחרות, זו בעצם שיטה אחת, עם מספר משחקים שמתבססים עליה ועל העולם שלה. אגב שיקאגו החדשה - יש לי כמה כותרים מהשיטה הישנה שמתרכזים בשיקאגו (וסביבתה) הישנה, עוד מהמדורה הראשונה. אחרי שקראתי כמה ספרים של עולם האפלה החדש, שיניתי את דעתי עליה כמשחק בפני עצמו ונותרתי כשאני מצפה לספרים הבאים עם טעם של עוד. בסך הכל הסקירה שלך לא רעה, אבל רצוי שתעבור שוב על ספר הליבה לפני שתערוך אותה.

למעלה