V-STROM1000 או ואראדרו

גיקסר

New member
הבנתי אותך, אז בוא נתמצת

אני רכבתי ובישבילי אישית הוראדרו הרגיש ספורטיבי יותר. אתה מוזמן לקרוא את מה שכתבתי, אתה יצאת בהצהרה שהוראדרו אינו ספורטיבי והוצאת אותו מהמשוואה. אני הבעתי דעתי ונתתי לינק לסרטון שמראה שכן יש לו יכולות ספורטיביות אני אתן לך דוגמא מתחום שאתה עוסק בו עכשיו, אחד יגיד שהאראי היא הקסדה הכי טובה שהיתה לו ואחד יגיד שהשואי היא הכי טובה שהיתה לו. נביא בוחני קסדות שכולם יגידו שהשואי היא הכי טובה, אז מה זה אומר על האראי ? כל אחד והעדפותיו בהתאם למה שחווה. השרשור הזה נפתח בשאלה על מה עדיף, לי עדיף הוראדרו ועדיין אני טוען שלי הוא הרגיש ספורטיבי יותר ובשום שלב לא כתבתי שה DL לא ספורטיבי כמו שאתה חרצת לגבי הוראדרו.

מיצו

New member
כן אבל זה לא ממש ככה

בניגוד לדוגמה של הקסדות שהבאת, שעל הנייר לשתיהן יש איכויות גבוהות מאוד, על הנייר לשני האופנועים האלה יש מאפיינים שונים למדי, מה שמן הסתם יביא אותם לאיכויות שונות. זה שאדם חושב שיש לאופנוע מסויים איכויות ספורטיביות יכול להעיד במקרים מסויימים גם על כך שהאדם הזה לא ממש מבין מה זה ספורטיבי ומה זה לא. זה עניין של קנה מידה. בוודאי שהוא הרבה יותר ספורטיבי מאיזה Honda Shadow אבל האם אתה באמת יכול להשוות אותו לקנה המידה הממוצע, המקובל, לאמת מידה ספורטיבית? (והמילה "ספורטיבי" בעצמה צריכה איזה בירור פה, שכן ברור לכל שאין בינה לבין ספורטיביות אמיתית שום דבר, זה רק מושג שהשתרש בקרב רוכבי הדו"ג כדי להצביע על כך שאופנוע מסויים יש לו איזשהן נטיות לרכיבה מהירה, אגרסיבית וזריזה) אגב, אם זה יעזור, אז כשאני רכבתי על שני האופנועים האלה מצאתי שה- DL הוא הרבה יותר "אופנוע" מאשר הוואראדרו, אבל מצד שני היה הרבה יותר מחוספס ממנו, הרבה פחות "מבושל". מצד שני, הוואראדרו היה כבד יותר, גמלוני יותר, רך יותר, אבל השלם אצלו היה גדול מסכום חלקיו, ולמרות כל המשקל העודף והמנוע השונה, החבילה שהוא נתן היתה מפתיעה מאוד לטובה.

מיצו

New member
ולמען הסר ספק, הדברים לא מכוונים אליך

ספציפית אלא הוצגו כשאלה למשתתפים בדיון.

גיקסר

New member
מובן ואולי אתה הצגת את זה נכון יותר

הביעה הראשונית היתה שאם הבחור מחפש ספורטיביות הוראדרו יוצא מהמשוואה לגמרי לעומת ה DL הרי מהתחלה שניהם לא מוגדרים על ידי הנישה שלהם אופנועי ספורט. אז אם לוקחים את היכולת הספורטיבית שלהם לא ניתן להפוך אחד לספורטיבי כי יש לו יותר יכולות ואת השני לנתק לגמרי. אני ציינתי את רשמיי מנסיעה על שניהם ובזה זה נגמר. גם רשמתי שייתכן וDL שאני רכבתי משהו בו לא היה תקין שגרם לי לתחושה לא בטוחה בפרונט וריקוד של החלק האחורי. לצערי בחרו לקחת את זה למקומות טיפה לא נכונים.

Zrex

New member
אולי מישהו יגדיר מהו כלי ספורטיבי

כי מכאן יצא רק סלט חצה מתובל בדעות שונות ולא בטוח שמישהו יבין על מה ולמה. אני רואה את זה די שקןף-ספורטיבי זה אחד כזה שמוגדר כולו לספורט בכביש / מסלול ליצירת 100% אחיזה ואדרנלין לכביש שני האקזמפלרים לא מוגדרים ספורטיבים על ידי היצרן אלא דוש פאן קטריי כביש עם דגש על יותר כביש מאשר שטח. לפיכך ובהתאם לנתונים החדשים שהוצגו בפני אני פוסק לטובת אלו שמצליחים להוציא מהאופנוע שלהם את מה שמרגיש להם ספורטיבי מבחנים בחול חוות דעות של מייטב הרוכבים בארץ לא ישנו את העובדה שלכל אחד סגנון רכיבה שונה ובהתאם לזה תחושות שונות ברכיבה על כלים שונים.
התעייפו לי האצבעות

מיצו

New member
איך שאני רואה את זה

יש "ספורטיבי" שהוא טהור, נקי, זיכוך מושלם של חווית רכיבה מוטורית עם דגש חד משמעי על מהירות, ביצועים מעל לכל, זריזות, כשכל שאר הפרמטרים של הרכיבה נדחקים במידה כזו או אחרת הצידה (דהיינו נוחות, תצטרוכת דלק, פרקטיות וכו'). יש כמובן גם ספורטיביים שלוקחים את זה צעד קדימה - אופנועים בייצור סדרתי שניתן לרכוש בחנויות (תלוי בתג המחיר כמובן) אבל בתצורה כזו שהם כמעט ירדו מהמסלול האמיתי או שהם מיד עולים עליו. יש "ספורטיבי" שהוא להמונים, לעמך, משהו שאני, אתה ודוד שאול יכולים לקנות, לרכוב, ולהנות גם ביום יום וגם בפרופיל רכיבה שהוא על תקן ספורטיבי, ולא פחות חשוב מזה גם פוזה. על אופנוע מהסוג הזה ניתן לרכוב לעבודה, אם צריך, ולמרות שהוא יהיה פחות נוח, יותר מתחמם, פחות פרקטי, עדיין הוא יכול לשמש אותנו ליום יום שלנו. יש "בעל יומרות ספורטיביות", דהיינו אופנוע סטנדרטי למדי, משהו סביר, נפח ממוצע, כוח מנוע ממוצע, מספק פאן והנאה, מספק יכולות רכיבה יומיומיות סבירות פלוס, אבל עדיין יודע לתת בראש לכל רכב ובידיים מיומנות אפילו לאופנועים שהם לכאורה ספורטיביים ממנו. מי שיסתכל עליו מהצד יגיד "אחלה אופנוע" אבל אף אחד לא יטעה לחשוב שמדובר ב"רוצחתתת". אחרי כל אלה יש את שאר האופנועים. גם הם מחולקים לאיזושהי סקאלה, וגם שם יש כאלה שהם מהירים, חזקים, זריזים יותר, ויש כאלה גמלוניים, עם שלדה עשויה מקרוני, עם מנוע שמונע באמצעות גומי תחתונים, עם מרווח הטיה של מגהץ קיטור. גם באופנועים שהמרחק בינם לבין יומרות ספורטיביות הוא גדול יש היררכיה ויש זה ש"שולטתתת" וזה שאוכל את העשן. אגב, למרות שיצרנים אוהבים לדחוף את המילה "ספורט" לכל מיני דגמים, הרוב זה בשביל הפוזה. עכשיו שכל אחד ידחוף את האופנוע שלו למקום שנראה לו שהוא צריך להיות.

fazer_1000

New member
אני חושב שסוף סוף מישהו קלע להגדרה

או לתת הגדרות שנוגעות לאופנועים שאנחנו רוכבים עליהם ביום יום. אין ספק שהפייזר 600 שלי יציג יכולות דינאמיות טובות משל רוב הרכבים על הכביש אך הוא אינו אופנוע ספורט בהגדרתו. הוא גם לא ממש אופנוע תיור כך שהוא יכול אולי ליפול בהגדרת ספורט-תיור בנפח קטן. שני המגודלים שנידונים פה הם לא אופנועי ספורט בשום שלב של פס היצור, גם אם אחד מהם בטעות לקח פניה לא טובה בהממטסו ומצא עצמו עומד בין CBRים מבולבלים. להגיד שהם ספורטיביים זה לדעתי פשוט לא נכון. יותר מדוייק יהיה להגיד שיש להם יכולות דינאמיות או שהם מסוגלים לייצר קצב מהיר ותחושות שהן לא משהו שהיית מצפה משני הגמלים הנ"ל. אגב, בדיוק אתמול ראיתי את הפרק על הונדה בסדרה של דיסקברי צ'אנל\נשיונאל ג'יאוגרפיק וכשדיבר שם אחד מכתבי הרכב על הגולדווינג הוא אמר "בשום אופן אל תבין שזה אופנוע ספורטיבי אבל כשאתה רוכב עליו אתה מופתע מהיכולות שהוא מפגין והתנהגות שמאפשרת רכיבה בקצב שלא היית מצפה ממנו".

Zrex

New member
אתה משהו אתה

אז ברח לי הזין (תרתי משמע) קדימה

נורא פשוט. כמו כל דבר בחיים, יש את הקיצון

של כל צד, ואז יש כל מיני שלבי אמצע שמושווים לאותו קיצון. כך למשל, אופנוע X יהיה ספורטיבי יותר, כלומר יתן יכולות ספורטיביות קרובות יותר לאותו קיצון, מאשר אופנוע Y.

זה שפנגס יודע לעשות דברים שבני תמותה

לא יודעים, לא מעלה ולא מוריד מהעובדה שהשילדה והמתלים של הוראדרו רכרוכיים לעומת אלה של הסטרום. בחנתי את שניהם בהפרש של חודשים בודדים זה מזה. הסטרום בפירוש ספורטיבי ה-ר-ב-ה יותר, יציב יותר בפניות מהירות, ונדבק לקו הפניה בזמן שבתנאים זהים (שני האופנועים נבחנו באותם כבישים קבועים שלי) ובמהירות דומה, הוראדרו התחיל לפרכס ואמר "עד כאן".

גיקסר

New member
פאנגס היה כדוגמא למשהו אחר ולא כהשוואה

כפי שציינתי למטה בתגובה אצלי זה היה הפוך הפרונט של הויסטרום היה פחות משתף פעולה לעומת הוראדרו. בהפיכות מצד לצד הרגיש הוראדרו "שתול" יותר. ביציאה חזקה על גז הסטורם שידר כאילו המתלה זז ימין ושמאל ולא תחושת נדנוד אלא ממש ימין שמאל. יתכן ואלי הסטורם שאני רכבתי היה בעל בעייה ספציפית כמו שייתכן שגם הוראדרו שלך היה גם בעל בעייה. הקביעה שלך שהוא כביכול מחוץ למשוואה לגמרי נראית לי קצת מנותקת. כי לא ספורטיבי בכלל הוא לא ולראיה הלינק שנתתי למסלול.

אל תטעה...

אף אחד מהם הוא לא " דו"ש ". מכסימום כורכר. שניהם עולים טוב מדרכות, ומסתדרים גם בסל"ד נמוך. אבל בשטח שניהם נכים גמורים. ובין שני אלה - ברור של-ויסטרום ביצועים עדיפים. אופנוע מאוד נוח, שאפשר גם קצת למתוח אותו לספורטיבי.

בועז בר

New member
אתה בטוח שרכבת על שניהם?

בכביש? "מסתדרים" גם בסל"ד נמוך? איך בדיוק?? [רמז: דוקא בנמוכים מאוד יש הבדל גדול ביניהם...] בשטח? "נכים"?! מה הכוונה?

בטוח שאתה רוצה לדעת ?

הרבה שאלות בשביל פוסט אחד. אני שמח שהצלחתי לענות לך על כולן. אבל אם עדיין משהו לא ברור - אל תתבייש. אני כאן בשבילך.

Dresdner

New member
../images/Emo45.gif הוי סטרום 1000מחרבן קוביות בסל"ד נמוך

השילוב של מנוע בעל שורשים ישנים ותקנות היורו החדשות חנקו את המנוע

למעלה