V-STROM1000 או ואראדרו

DL1000K2

New member
מהם ההבדלים במנועים?

למה אחד שמיוצר בספרד עומד בתקן יורו 5 והאחר שמיוצר ביפן לא. האם בשניהם יש רק 2 פלגים או שבוואראדרו יש 4?

Dresdner

New member
איזה יורו 5!

התקן נכון להיום לאופנועים הוא יורו 3 ורובם מגרדים אותו בקושי. אני לא יודע מה אבולוצית המנוע של הורדרו במשך השנים אבל האבולוציה של הוי סטרום 1000 הגיע לקיצה ב2007 שהיורו 3 נכנס (לאופנועים לא מכוניות ששם הם דרגה אחת מעל), אני מניח שהפיתרון להכניס את המנוע לתקן החדש של אותו זמן היה יותר מאשר הוספת עוד פלאג לצילנדר כמו שעשו ל650 אחרת הם היו עושים את זה אבל כנראה ההשקעה עלתה על הרווח. מקום היצור אגב לא ממש קשור.

בועז בר

New member
אני ממליץ לך לבדוק גם את האופציה של G/S1150

שיכול לתת פן דו"שי אמיתי יותר מהשניים הנ"ל, לא פראייר בכלל בכביש ובעל מקדם-פוזה גבוה במיוחד... כמובן במחיר ירידה בשנתון.

Choia

New member
../images/Emo45.gif + בולם לינק מקדימה

שמסייע להשיג היגוי קליל יותר (עד כמה שהבנתי).

זו לא המטרה שלו, והוא גם לא בעל היגוי מהיר

יותר מן הסתם (זו נגזרת של מפסע, זוית המזלג, בסיס הגלגלים ואולי עוד כמה אלמנטים שקשורים לשילדה). ההפרדה של הבולם מהמזלג עצמו, היא כדי לא להפריע ליכות השיכוך של הבולם בעת בלימה, עת עובדים על המזלג כוחות כפיפה ומנסים לעוות אותו, ועל כן פוגעים ביכולת הספיגה שלו. קח בדמיונך צינור מזלג, וכווץ ופתח אותו מעלה מטה. עובד חלק, נכון?! יופי, עכשיו תחזיק אותו משני קצותיו, ותכופף אותו מעט כך שתהיה בטן קטנה. המזלג כבר לא יעבוד חלק, נכון? ההפרדה בין הבולם לבן המזלג, באה למנוע בדיוק את זה, אלא שעוביים של צינורות המזלג המודרני ואיכויות המתכות כבר ברמה כזו, שכוחות הכיפוף כבר לא מצליחים לעוות מזלג מודרני, ועל כן הפטנט של BMW (שאתה יכול למצוא אגב על אופנועים בריטיים ישנים משנות ה-40), כבר לא ממש קיים בצורך אמיתי.

Choia

New member
אני מבין את מה שאתה אומר

והחכמתי מדבריך, אבל האם שימוש בבולם לינק מקדימה לא מסייע להשיג את אותו בסיס גלגלים קצר יותר וזוית המזלג?

RIDE TO LIVE

New member
עזוב, לך על ZZR 1400 שנת 2006 ממש מציאה.

61,000 ש"ח, קצת חורג מהתקציב שלך לא יותר אבל . . . .
אם אתה אוהב רכיבה ספורטיבית מהר מאוד תרצה להחליף את הV-STROM1000 או ואראדרו.

גיקסר

New member
ספורטיבי אמרת ?

למה לא תתפנק אם איזה ג'יקסר 1000 שנת 2006 ? יש לי סט שטח לדגם הזה במחיר ממש טוב. יצא לי לבחון את שניהם בהפרשים של חודש בערך (לא בישבילי) שניהם חזקים לעומת ילדיהם בנפחי ה סביב 700 סמ"ק. הויסטרום מרגיש לי מאד כבד בתימורנים איטיים לעומת הוראדרו. יתכן ושניהם זהים במשקל אך משהו בתנוחה הכללית בוראדרו קליל לשליטה. מצאתי עצמי רוכב על שניהם באות כביש, הוראדרו יותר ספורטיבי משמעותית, יתכן ורק לי אך האחיזה בשילוב בלמים רגישים עשתה עבודה מצויינת. הוי סטרום היה משנתון 2004 והוראדרו מ2005 הויסטרום היה עם 40000 ק"מ ונראה ונשמע ונוסע ממש כאילו חצה רק 10000 ק"מ לעומתו הוראדרו היה עם 85000 ק"מ ונראה חבוט חיצוני אך התחושה עליו כאילו עזב את שערי המפעל, פשוט לא יאומן יכולת ההשרדות של הונדה שזה גם מרכיב. גילוי נאות, אני חולה על תומרקה מהונדה
אבל אין על גיקסר 1000 שנת 2006 יד 3 עם 30000 ק"מ שמור ומלוקק

bigi800

New member
כמו שאמרתי אני חייב סיבוב על V STROM להשוואה

כי את הואראדרו אני כבר מכיר די טוב והוא אחד האופנועים המעולים ומהנים ביותר שרכבתי עליהם וכן , יכול לתת בראש גם ברכיבה ספורטיבית. עד שלא אשווה ביניהם כנראה שלא ארגע , בכל מקרה במקרה של שיוויון תמיד אעדיף את הכנף האדומה...

גיקסר

New member
בחינה היא הכרחית

ושוב לא שהסטרום עגלתי אני בטוח של 95% מהרוכבים הם יהיו ממש קרובים. תנסה למקד את מה שאתה אוהב ברכיבה ספורטיבית ואז הבסיס להשוואה יהיה מדוייק יותר. אך אתה מבין שזה עדיין לא אומר שהם עדיין רחוקים ואפילו מאד מאופנוע ספורט.

בועז בר

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo207.gif../images/Emo36.gif שאלה טכנית על ואראדרו:

לדגם הזה יש שריקה אופיינית שבאה מכיוון המנוע. שומעים את זה יפה כאן==> http://www.youtube.com/watch?v=BF9mExd7XaA&feature=related [דקה 0:30 והלאה] וגם כאן==> http://www.youtube.com/watch?v=6pwrB2SN3XY&feature=relmfu שאלתי "מומחה" והוא טען שהתזמון נעשה ע"י שורת גלגל"ש ומשם השריקה, אבל הטיימינג בכלל ע"י שרשרת... שאלתי גם כמה מומחים [ללא מרכאות...] אבל לא קיבלתי תשובה מעבר לכך שזה תקין לחלוטין ואפילו "זה הבריאות של הונדה"... אז אולי מישהו יכול לפתור את התעלומה: מה לעזאזל שורק שם??

VARADERO10

New member
אין ספק VARADERO

רוכב 30 שנה, (אולי יותר), אין ספק שבין האופציות שהשצגת, בלי קשר למחיר ועלות, וורדרו לא רואה את הסזוקי, ההונדה אמינה חזקה בטוחה ומהנה הרבה ובליגה אחת לפחות מעל הסזוקי. לא תתאכזב.

עצם זה שאתה בדעת מיעוט...

זה כבר שם את דבריך בספק, בניגוד למה שרשמת.... 30 שנות הרכיבה לא ממש תורמים לתוקף דבריך.

bigi800

New member
הנקודה הספורטיבית במשוואה

כשרשמתי שסגנון הרכיבה הוא ספורטיבי ולא ישתנה התכוונתי בדיוק לזה אני לא מחפש אופנוע ספורט כי את זה יש לי בדיוק עכשיו (600RR) , אני כן רוצה לעבור ל ויסטרום או ואראדרו בגלל מנועי ה V הגדולים , תנוחת הרכיבה והרגשת ה "מלך הכביש" שהם מספקים. יחד עם זאת אני בטוח שסגנון הרכיבה הספורטיבי שלי לא הולך להשתנות כתוצאה מהמעבר הנ"ל דהיינו השכבות בסיבובים , תאוצות חזקות ומהירויות גבוהות לכן אני מחפש את האחד מביניהם שישתף הכי הרבה פעולה עם הדרישות הנ"ל (שילדה , מתלים , מנוע ובלמים) ולא יעניש אותי באמינות ועלויות אחזקה גבוהות. בניגוד להלך הרוח בפורום אני חושב שסגנון הרכיבה האישי קובע לא פחות מהקטגוריה שהאופנוע משתייך אליה (למעט קאסטומים) ומי שרוכב ספורטיבי ימשיך לעשות זאת גם על אופנועים שהם לא אופנועי ספורט אני מקווה שחידדתי את הנקודה :)

לא היה צורך לחדד. הובנת מלכתחילה.

השרשור קצת איבד פרופורציה בכל עניין ההגדרה. נעשה את זה פשוט. תן למספר אנשים בעלי אופי רכיבה ספורטיבי, על פי הגדרתם, לרכב על שני הכלים הללו. אחרי שירדו, שאל אותם את השאלה הישירה ביותר - מי מהאופנועים ספורטיבי יותר? התשובה שתקבל תהיה, לדעתי, כמעט חד משמעית - הויסטרום. לעומת הויסטרום הווראדרו פשוט משעמם. לווראדרו יש איכויות אחרות שלא פחות חשובות עבור רוכבים רבים, אך הוא הוא יהיה פחות מהנה לרכיבה למישהו עם אוריינטצייה מעט ספורטיבית. זה פחות עניין של יכולת האופנוע כמו עניין התחושה שברכיבה עליהם.

fazer_1000

New member
איך בדיוק הוארדרו יותר "בטוחה"?

האם אלה כריות האויר? או אולי בגלל שהוא נראה כמו משאית?

T0MERKE

New member
CBS - מערכת בלימה משולבת

בנוסף, ABS בדגמים החדשים שהגיעו ארצה

למעלה