USS GROWLER

fighterpilot

New member
USS GROWLER

שלום לכל חברי הפורום. כרגע אני בטיולי בניו יורק ויצא לי לבקר במוזיאון החלל האויר והים הניקרא אינטרפיד. המוזיאון מורכב מ3 חלקים עיקריים, האיטרפיד עצמה שהיא בעצם נושאת מטוסים ענקית מתקופת מלחמת העולם השנייה (התקופה המאוחרת שלה) שספגה פגיעות של שתי קמיקזות ובה נימצאים הרבה מטוסים המוצגים לראווה וכו'. בנוסף לכך יש גם עוד כמעין נחתת שעליה מונח מטוס קונקורד שמוצג לראווה וליד שני אלו יש את הUSS GROWLER, שהיא בעצם צוללת שמוצגת לראווה. קצת מידע על הצוללת-סיום בניית הצוללת היה בשנות השישים המוקדמות, היא בעצם הייתה צוללת המונעת ע"י שני מנועי דיזל והיא הייתה עמורה לשגר טילים בליסטים מסיפונה. הספינה שירתה שש שנים ביליבד!!!! והעניין הוא שהצי האמריקאי לא אומר למה הם היפסיקו את השירות... כאילו שזה חשאי או משהו. עכשיו מה מוזר לי ולמה אני מבקש את עזרתכם. למראה של הספינה יש משהו מוזר, הוא לא הידרודינמי, יש מדרגה מול גשר הסיפון ומימנה ניפתחים שני תאים ניפרדים. עכשיו בתוך התאים האלו אין כלום!!!! זהו מראה שלא ראיתי בשום צוללת אחרת עד כה ועיניין אותי למה עשו את זה. אחד הרעיונות שעלה לי הוא שאולי יצאו משם שתי צוללות זעירות לאיזו משימה??? או שאולי יצא משם איזה סונר גדול בישביל ריגול???? אני חושב שיש משהו שהצבא האמריקאי מסתיר בקשר לצוללת הנל' ואני מנסה לגלות מה.... האם תוכלו לעזור לי???? בתודה ע.

הלא זה ברור

בתאים הללו היו צלחות מעופפות שבאחת מהן התחבא אלוויס פרסלי ובשניה פול מקרטני (האמיתי, שמת).

zvikamed

New member
פשוט פתח אחסנה של הטילים ?

הרחבה שמול הגשר משמשת את משגרי הטילים , הצוללת הזו בניגוד לדורות הבאים אחריה הייתה צריכה לעלות לשטח בשביל לשגר . אולי פשוט הטילים אוחסנו בתוך התאים האלה והחליקו החוצה על מסילה למשגרים ? השאלה אם הצורה הזו הייתה קיימת לפני שהיא הוסבה לשיגור טילים גרעיניים? יכול להיות שהוסיפו את התאים האלה בשביל הטילים . לגבי ההשערות שלך . זו צוללת דיזל , הרעש העצמי שצוללות כאלה מייצרות הוא נמוך יחסית ולכן אין סיבה לשלוף סונאר נגרר מהתא , הסונארים המותקנים עליה צריכים להיות מספקים . לגבי כלים נוספים שנשלפים ממנה , ברוב המקרים עושים פעולות כאלה דרך הצמ"טים ( פתחי השיגור של הטורפדו ) . אני חושב שהיא הוצאה משירות כי הכניסו לשימוש את הצוללות הגרעיניות לא? צוללת דיזל שמבצעת משימה של התראה גרעינית תהיה משמעותית פחות יעילה . בניגוד לצוללת גרעינית צוללת כזו צריכה לעלות לשטח "לנשום" ולחזור לנמל כדי לתדלק . צוללות גרעיניות מסוגלות לשהות הרבה יותר זמן מחוץ לנמל ולא נדרשות לעלות לשינור ( שינור = הכנסת אוויר והוצאת גזים שנוצרים בפעולת המצברים, או פשוט "לעלות לנשום" ) .

למעלה