use of force clip

Boogieman

New member
למה שהשוטר יסכן את עצמו?!

בגלל שמשלמים לו לסכן את עצמו בשירות האזרח וגם מישהו שעושה לשוטר בעיות הוא עדיין אזרח ולכן על השוטר להפעיל כוח ברוטלי אך ורק כאשר נשקפת לו סכנה ממשית ומיידית. לא כש"אולי יש מצב לאיזה סיכוי שיש לו סכין בתא הכפפות או נפאל"ם בבגאז'".

e sh

New member
משלמים לו גרושים לסכן את חייו

ולהתמודד עם טיפוסים ומצבים מאוד לא נעימים.

Tonjin

New member
וזו הסיבה שמותר לו להתנהג באלימות

מיותרת או מוגזמת כלפי אזרחים...? אני מציע לחזור קצת אל ספרי האזרחות (למרות שזה באמת נורא משעמם לפעמים..)

chooselife

New member
אני ממליץ לכם להתעורר

מהחלומות הורודים והאוטופיים שלכם. יש ים של חלאות אדם מהסוג הגרוע ביותר שם- במיוחד בארצות הברית שם אלימות מול שוטרים לא דומה למה שמוכר בארץ. לגעת בחשוד? באמת? מעניין, ואם הוא יוציא סכין? לאיש החוק אתה מציע לסכן את חייו כל פעם שהוא עוצר מישהו כי הוא נאלץ לפי הגישה שלך לסגור לטווח אפס מול תוקף פוטנציאלי שעלול (ולא מעט פעמים) חמוש בסכין- איפה ההגיון כאן? אם הגברת לא היתה מטומטמת גמורה לא היה קורה לה כלום. זו פשוט בכיינות. לא אמורים להתווכח עם איש חוק מלכתחילה כשהוא מורה לצאת מרכב או להרות רישיונות. טייזר לא מסכן כלל את היריב, הוא רק כואב. כאב זה דבר זמני, גם אם לא נעים. אז אתה אומר בעצם, שעדיף שאנשי חוק יהרגו,מאשר שלאדיוטית יכאב דקה או שתיים?

Tonjin

New member
אני מציע לך לצאת מהבועה ולנסות

להסתכל על התמונה הכוללת, שוטרים נועדו להגן על האזרח - על כל האזרחים, גם על האידיוטים, גם על המופרעים, גם על המעצבנים...אפילו על הבכיינים.. את המנדט לשימוש באלימות הם מקבלים מהחברה בתנאי שלא ישתמשו בו לרעה או באופן מוגזם, לשיטתך אני מבין שגם לגיטימי להוציא חשוד ממכונית בגז מדמיע או בעזרת חיצי-הרדמה...? ולמה לא לשבור גפיים ואצבעות בעצם? זהו הרי גם כאב זמני ועובר..

אני חושבת שצ'וז

מנסה סה"כ להגיד, שהיא פשוט הייתה צריכה לפעול לפי הוראות השוטרים ולצאת מהרכב. מדוע היא לא יצאה? ייתכן מצב שהיא נבהלה, טון הדיבור של השוטרים היה מאד תקיף, אך עם זאת, ייתכן שעבור השוטרים, ברגע שאזרח מסרב לציית להוראה, שהוא מחוייב לה על פי חוק שנקבע, ייתכן והוא מחזיק נשק, ואז הם פועלים לפי הוראות שנקבעו להם (או שלא..).

Tonjin

New member
גם לדעתי היא הייתה צריכה לצאת מהרכב

אבל זו לא הנקודה... בקשר לשאר התיאוריה שלך, שימי לב להודעה של אבי למעלה (המקרה מוצג כשימוש מוגזם באלימות בקורסים של המשטרה, תביעות וכו'...)

ארה"ב מול ישראל

עם "כל הכבוד " לפשע בארה"ב הוא עדיין רחוק מהסיכון שעובר שוטר בישראל ולרמות ה"צפיה" מול מה הוא עלול להתמודד , ראה כתבה שצירפתי לשוטר בישראל אין "כדור בקנה " הוא מסתובב עם אקדח לא טעון,ללא גז מדמיע או ספריי פילפל,אין טייזר ולרוב ללא אלה ובכל זאת מתמודד עם רמות פשע (טרור זה סוג של פשע ) יום יומי גבוה מזה של ארה"ב . אין כל הצדקה לתגובת השוטר, גם הפנייה שלו היא תקיפה מדי הוא יכול היה לבקש ביותר נימוס מה שניקרא "שינוי אפיק " אבל הוא ניסה "לפקד " עליה והיא לא בצבא או לפקודתו הוא למעשה "נעל " את המצב ולא ניסה לנסות גישה אחרת ליפני שעבר לשימוש בכוח,היא בסך הכל ביצעה עבירת תנועה , עדיין אפילו לא הורשעה בעבירה יתכן בבית משפט יתברר והוא "סתם ניטפל " אליה כדי להרשים את השוטר מתלמד וללמד אותו עבודת שטח ולכן "יתכן " ויצר אותה... בקליפ שצירפתי מופיע אלברט (ברטי) והוא כיום מלמד שוטרים בארה"ב ובעבר לימד בבית ספר לכושר מיבצעי של מישטרת ישראל וחבר טוב שלי ולשנינו ברור שיש כאן שימוש מופרז בכוח וללא שום צורך,ואם אלברט הוציא מרכב מחבל מיתאבד ועצר אותו כשהוא חגור בחגורת נפץ זה מראה על רמות האימון והידע השונות בין ארה"ב לישראל ואין ספק ששוטר בישראל מחונך "לאהוב " את האזרח ולהגן עליו ולא ליתקוף אותו... למי שלא עסק בשיטור נידמה ששוטר הוא כוח ללא מעצורים ( אולי תודות לסרטים של ארנולד שווארצנגר ) אבל לשימחתי בארץ לשוטרים יש תדמית טובה משל כאן בארה"ב משום שהם חלק מהקהילה ובאים מתוך רצון לשמור עליה ולא כפי ששיטור בארה"ב הוא "חצי פרטי " ומטרתו לשמור יותר על רכוש מאשר על חיי אדם,בסופה האחרונה "קטרינה " הגיעו כוחות "חילוץ לרכוש הרבה ליפני שהגיעו כוחות חילוץ לחיי אדם !!מה גם שיש לי קליפים של שוטרים לאחר סופת קטרינה בארה"ב "חוגגים ושודדים חנויות" LOTTING "

chooselife

New member
אני לאחושב ששוטרים בתל

אביב נתקלים בסוג האלימות שנתקלים בהם שוטרילוס אנגלס או ניו-יורק. לגבי טרור אני באמת לא חושב שזה ראוי לצרף ותו לפשע לכל דבר- מדובר במשהו שלא דומה אפילו,לא בכוונתו ולא במהותו, אינני רואה כיצד אפשר לשייך טרורירסט לאלימות רחוב של כנופיות. מתי בפעם האחרונהנורה בארץ שוטר על ידי פושע? או משהו דמוה לאירועים שמתרחשים שם? בסופו של יום, מה ששוב פעם מתפספס- הבחורה גרה שם ומכירה היטב את מה שעובר על שוטרים שם וגם יודעת שהיד שלהם הרבה יותר קלה על ההגה. היא התנגדה להוראה מאיש חוק, ולכן ספגה מנה הגונה של כאב פיזי שלא סיכן אותה כלל אלא רק גרם לה לאי נוחות (או כאבי תופת, נסח זאת איך שתרצה) לזמן של דקה. אם זה מה שצריך כדי ששוטרים לא ידקרו על ידי החלאות שמסתובבות שם בחוץ (ואתה מצפה מהם ליצור מגע פיזי ולאבד כל יתרון שיש להם על פרחח מהרחוב) אז זה מחיר שראוי לשלם אותו. תרבות החוק והענישה בארץ הן בדיחה ביחס לכמויות הזבל האנושי שמתגלגל כאן ברחובות. ותיסלח לי- אבל לחבר שלך היה פשוט נס, שום דבר מעבר. מספיק לראות את הסרטון של הדורמנים שנדקרו כדי להבין כמה מסוכנת יכולה להיות המחשבה של לתת לפושע את ההזמדנות להכניס מכה ראשונה שם. על טיפשות צריכים לשלם.

בית ספר לשוטרים

מה לעשות אבל את הגלגל כבר הימציאו ואין חדש תחת השמש... מה שמדבר זה ניסיון ואני מדבר מניסיון של ללמד אלפי שוטרים ואנשי חוק בישראל ,ארה"ב אירופה,ועוד מספר מקומות בעולם עד היום, ולשמחתי לא כל אחד מלמד את הנושא ( ורק מקריאת התגובות ניתן להבין למה יש "סינון " ) ,לא מדובר בדיעות פרטיות או "רצונות " פרטיים , כל נושא השיטור הוא הרבה יותר מורכב והלימוד הוא הרבה יותר מסובך ממה שניראה כשיש היבטים חוקיים של שימוש בכוח ומה הוא כוח סביר.לפני דעות כל כך נחרצות כדי להתעמק בנושא וללמוד אותו ממספר היבטים שלדעתי אתה לא רואה וזאת מחוסר ניסיונך ללמד שוטרים או לשרת כשוטר והבנת "יחסי כוח " שונים ומה "עודף כוח יכול ליגרום,אפרופו יש לטייזר גם יכולות להרוג ולכן הוא מוגדר כנשק "פחות הורג " מבחינה חוקית מיכוון שאם היה לה קוצב לב בהחלט ההלם החשמלי יכול להרוג ולכן שיקול דעת והגבלת השימוש בכוח הם נחוצים,השוטר עם בן זוג שעושה טעויות ה"גיבוי " ומתתרוצץ ללא צורך ומשנה עמדה במקום לתת לו גיבוי.יש פה מספר מיקרים לא קטן של אנשים כולל זוג תיירים שנורו משום שלא הבינו את השוטר "וצייתו "וזה חמור ורע וגם בארה"ב סוף סוף הגישה משתנה ויש שימוש יותר הגיוני בכוח, אישית לא הייתי רוצה ליהיות נורה או מחושמל מכיוון שלא הבנתי "פקודה".... מדובר באישה לבדה ואולי היא חוששת ? בוידאו המקורי היא נשמעת אומרת בסלולארי יש כאן שוטר והוא מכוון אליי אקדח ונשמעת בהחלט מבוהלת. לגבי פשע בארץ הוא מוגדר כפח"א ופשע קרימינלי. ופח"א - טרור הוא פשע לכל דבר וגם בארץ זה מוגסר כפשע. מתוך היותי מדריך בעבר במשרה מלאה בבית ספר לכושר מיבצעי של מישטרת ישראל סרט זה מדגים וממחיש שימוש מיותר בכוח ושלמחת רבים עדיין אין "תשלום על טיפשות " החוק מורכב למיגוון אנשים וצבעים וגם לטיפשים יש מקום

זה קורה גם בישראל וניקרא מח"ש

למי שלא יודע מה זה מח"ש - המחלקה לחקירות שוטרים וזה בדיוק על מנת שמיקרים כאלו לא יקרו בדיוק היום יש כתבה על שוטרים שהיכו השוטרים התנפלו על הצעירים, המוכרים למשטרה, במהלך בדיקת רשיונות שגרתית ביפו לאחר שאחד מהם התגרה בשוטרים יום רביעי, 28 ביוני 2006, 23:44 מאת: דורית בלר, חדשות 10 ישראל 10 בדיקת רשיונות שגרתית הפכה במהרה למפגן אלימות של שוטרים. שוטרי סיור עצרו ביפו שני חשודים המוכרים למשטרה. אחד מהם מתגרה בשוטרים, ואלה מזעיקים תגבור. עם הגעת כוח התגבור החלו השוטרים להכות את שני החשודים, וכל זה לאור יום, מול עוברים ושבים.

e sh

New member
הכל טוב ויפה לדבר על העסק בתאוריה

ובכלליות כאילו אנו מבינים את כל העובדות ומסוגלים לחתוך למסקנות מדוייקות, אבל לצערנו המציאות בשטח היא שונה לגמרי.

למעלה