בתלת מימדי רק בזמן ההריון אבל לא לפני היסטרוסקופיה. הרופא המליץ על זה? זה מוזר כי אם הולכים להיסטרו אז הוא כבר יראה מה שצריך הרבה יותר ברור. אולי זו דרך חדשה לבדוק אם נחוצה היסטרו? על mri לרחם לא שמעתי.
אני לא יודעת ממש אבל מסתבר שיש תמיד חידושים .אני מניחה שהבדיקה הזו לא מהימנה כמו היסטרו אבל יכולה לתמוך או לשלול ממצאים של היסטרו'. ישנה עוד בדיקה ואין לי שמץ של מושג מהי ונקראת MRI וכנראה גם מסבירה דבר מה על הרחם.
גם אם לא מזיק, כי ההיסטרו' הרבה יותר ברורה ובעזרתה פשוט רואים בעין מה קורה. אולטראסאונד זו כנראה תמיד השערה. אבל מעבר לזה, לא יודעת, אולי זה משהו חדש - אולי תהיה כאן מישהי שתדע.
היי ,שתי הבדיקות מנסות לודא כי מה שראו בצילום הרחם ובעיקר בהיסטרוסקופיה היא אכן מחיצה ולא רחם דו-קרני,כלומר שזוהי מחיצה שניתנת להסרה ע"י נותוח ולא הצורה המובנת של הרחם מבפנים ומבחוץ.אני עברתי אולטרסאונד תלת מימדי ואיבחון אצל פרופ' מייזנר גם פרטי וגם בבלינסון. למרות שהודאות הגדולה ביותר היא ע"י MRI או לפרסקופיה אותן לא עברתי.
הכי הרבה לומדים בפורום הזה. בחיי..... הפרופ מייזנר הזה מומחה לנושא? ביפ מה שאת אומרת שאם הרחם דו קרני ולא מחיצתי אז אי אפשר להסיר בניתוח ( בהיסטרו ניתוחית?)
אם הרחם הוא דו קרני ולא מחיצתי כלומר בצורת לב מבפנים ומבחוץ אז אי אפשר לנתח אבל אני חושבת שדו קרני ממש הוא די נדיר וגם אז הרירית לכל אורכו היא כשירה להריון בריא שלא כמו המחיצה
שאני אבין,../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif MRI הוא אמין יותר
מצילום רחם והיסטרו.? האם זה MRI ספציפי או ש MRI בטן ואגן מספיק לצורך זה? ת'שמעי, אם אכן זה כך אז אני רותחת כי הרופא ששלח אותי להיסטרו. וצילום רחם ידע שאני אחרי MRI. אז בבקשה, לפני שאני רותחת לחינם....