undergrad

טרודי

New member
undergrad - סטודנט לתואר ראשון

undergraduated - לא מכירה מילה כזו. בלי ה-d בסוף זו פשוט המילה התקנית (undergrad זה קיצור).

אבל אני שואל

אם יש בעברית מושג תואם, בעל מילה אחת או משהו יותר ספציפי מאשר 'סטודנט לתואר ראשון'?

טרודי

New member
לא

מילה אחת אין (או, אם יש, זה רק בסלנג של סטודנטים או בחידושי האקדמיה, ולא בשפה הרגילה המקבילה במשלב ל-undergraduate). מה פירוש "משהו יותר ספציפי"? אי אפשר יותר ספציפי. undergraduate זה בדיוק "לתואר ראשון". לא משנה באיזה מוסד (אוניברסיטה או מכללה), לא משנה אם לתואר BA או BSc, לא שום דבר יותר ספציפי. אולי אם תיתן את ההקשר נוכל למצוא תרגום אחר, לא "יותר ספציפי", אבל מתאים יותר למקרה המדוייק.

גם סלנג מתאים

לתירגום undergrad שהוא הקיצור הפחות רישמי של undergraduate וכשאמרתי 'ספציפי' התכוונתי למשהו יותר קולע מאשר 'לומר לתואר ראשון' אם אני לא טועה אז המושג Undergrad הוא גם סלנג או תיאור לתת-אדם או לנחות מבחינה חברתית, אווטסיידר שכזה.. אתה יודע משהו על זה?

ללילילל

New member
underdog

נראה שיש לך קצת בלבול בין שני הביטויים... underdog הוא זה שנמצא בעמדה נחותה (ולפעמים זוכה בשל כך לסימפטיה - כמו קבוצת כדורגל נידחת שמתחרה באלופה). undergrad הוא באמת סתם סטודנט (לתואר ראשון) - מצטערת לאכזב... אבל מה רע ב"סטודנט" כתרגום במילה אחת? האם הדרג האקדמי הספציפי עקרוני כאן?

einat-z

New member
לימודי הסמכה / לימודי מוסמכים

השם המקובל ללימודים לתואר הראשון הוא לימודי הסמכה. לתואר שני: לימודי מוסמכים. לא יודעת איך לשלב את זה בביטוי 'לומד לתואר ראשון', אולי לומד להסמכה? האמת היא שלי אישית משהו בביטוי הזה נשמע ארכאי, אבל זה כן ביטוי שגור, לפחות בפי סגל ההוראה בטכניון, וכך גם מופיע באתר שלהם.

Boojie

New member
אם אני לא טועה, הטכניון הוא היחיד

שבו זה קרוי ככה. אני זוכרת שבזמנו לקח לי זמן להפנים את השמות האלה, כשידידה שלי הלכה ללמוד שם תואר שני (=לימודי מוסמכים).

dmagidor

New member
למיטב ידיעתי

תואר ראשון = תואר בוגר תואר שני = תואר מוסמך כנראה שאכן מדובר על תופעה ייחודית לטכניון.

למעלה