ummagumma studio album

gpeles

New member
הסצנה הפסיכודלית חיה ובועטת

זה שאת לא שומעת עליה לא אומר שהיא לא קיימת

קרא שוב את דבריי

אין היום פסיכדליה. יש סצינה שמושפעת מפסיכדליה (וכן, אני שמעתי עליה). אולי זו נאו-פסיכדליה. אולי זה משהו אחר. אבל זה לא פסיכדליה. תרבות הפסיכדליה של שנות השישים היתה, ואיננה עוד. אני חוזרת על קריאתי, להעלות כאן שמות של אמנים ויצירות עכשוויים המושפעים מפסיכדליה, וממה שהפלויד עשו בסוף שנות השישים. אני חושבת שזה חשוב להכיר אותם. עד עתה, לא נעניתי, לצערי.

gpeles

New member
בינתים juno reactor - swamp thing

עלה לי לראש. כשאני אחזור מההעבודה אני אביא עוד.

itaikuskus

New member
זאת פעם שניה

שאני אומר שאני לא אוהב איזושהי יצירה של הפלויד ואני מואשם בזה ש"אני לא הבנתי אותה" או ש"אני לא מתעמק בה מספיק". אני שמעתי אומהגומה שאתה עוד שיחקת בחול,אני חרשתי את האלבום הזה מכל כיוון ואכן הלייב אלבום מצוין. הסטודיו אלבום משעמם ומפרך. פתוח למוסיקה אחרת שלא לטעמי? זה משפט דיי חסר הגיון נפתחתי לאלבום...לא אהבתי אותו למה שאני אמשיך להתפתח אל משהו שאני לא אוהב? אפילו ווטרס שנא את האלבום הזה.

israeli saiko

New member
טוב חאלס אין לי כוח להתווכח...

רק דבר אחרון - למה אותה יורה לאוויר משפט בסגנון, "...שאתה עוד שיחקת בחול"? מה זה ההתנשאות הזאת? מה גורם לך לחשוב שאני ילד קטן בכלל? אני לא באתי ושפטתי אותך לפי גיל, אני לא יודע בן כמה אתה, אז אל תזלזל בבקשה, תאמין לי שאין הרבה אנשים שמבינים את המוזיקה שהם שומעים, כמו שאני מבין את המוזיקה שאני אוהב לשמוע - אז זה לא היה במקום. ראסמי, לא איכפת לי אם תענה או לא, רק תשקול טוב את המילים שיוצאות מהפה... אוקצור, סאלאמת זזתי...

חבל ששניכם

מתעלמים מתקנון הפורום. אבל ללא קשר, אשמח אם תענה למה שאני כתבתי.

israeli saiko

New member
תשובה...

מה שעולה לי בראש כרגע... גואה-טראנס (ההתחלה של הפסיכדליה בטראנס. ההמשך שלו, פסייטראנס די לוקה בחוסר פסיכדליה, ויש כאלה שלא יסכימו איתי.) hallucinogen astral projection prana etnica אמביינט/דאון טמפו פסיכודאלי shpongle ott rip van hippy האמנים הבאים, אמני טראנס, שלפעמים נראה כאילו הם עושים מוזיקה נסיונית, אבל הפסיכאדליה הרבה יותר מורגשת בטראקים שלהם (בעקבות הוויכוח בראש השרשור.) קשה למצוא אותם ברשת. יחודי לפינלנד, ואוסטרליה בעיקר, לפעמים יפן. texas faggott haltya

itaikuskus

New member
אני אהיה בוטה

ואגיד שמאוד צבוע מצידך להאשים אותי בהתנשאות כשאתה בעליל זלזלת באינטיליגנציה שלי ובטעמי בטענה שלא נפתחתי אל ה"פסיכדליה" באותו אלבום או שלא הבנתי אותו לעומק... תחשוב על זה...

brotos

New member
בקשר לSaucerful

עלתה לדיון השאלה האם קיימת כזאת מילה ממש או שהסיומת ful מציינת מלא, או שיש הסבר אחר כלשהוא... ואני מודה שלא שמעתי את אומהגומה, אך מישהו ששמע את זה הגדיר אותו כ"רעשים". נשמע טוב.

בערך

קודם כל, טוב לראות שלא שכחת אותנו. שנית, אכן ful- זה סיומת של "מלא". אבל זה לא אומר ש saucerful אינה מילה שקיימת. לכשעצמה, היא מילה הגיונית; אבל שם האלבום הוא, כמובן, אי-הגיוני ("צלוחית מלאה סודות") ועדיין שייך, לכן, לתקופה הפסיכדלית שלהם. לגבי צד האולפן של אומהגומה: אני ממליצה, ככלל, לשמוע את כל מה שהפלויד הקליטו, גם אם הביקורות שליליות. זהו צד מעניין, גם אם לא מוצלח, ומראה מה כל אחד מהפלוידים ראה ככיוון המוסיקלי העתידי, של עצמו או של הלהקה.

Enigma M

New member
שמישהו יגדיר פסיכודליה.....

אני לא מצליח להבין מה פסיכודלי בחלילן! זה שיש הרבה צלילים?

gpeles

New member
אמנות פסיכודלית =

יצירות המושפעות מחוויות פסיכודליות ו/או מנסות לשחזר את ההרגשה בעזרת אמנות.

תראה

זה נכון שהפסיכדליה התחילה כנסיון להביע, באמצעים אמנותיים, את החוויה של שימוש בסמי-הזיה. אבל ההגדרה שניתנה כאן היא פשוט צרה מדי, מכדי להקיף את מכלול היצירה הפסיכדלית שנעשתה באותן שנים, ושהלכה הרבה מעבר למניע הראשוני. אני לא רוצה להכנס לזה יותר מדי כאן, כי אני מכינה משהו יותר מסודר ומובן על הז'אנר, ולכן אנסה לתאר את זה רק באופן כללי יותר. אמנות פסיכדלית לסוגיה - מוסיקה, שירה, ריקוד, ציור, איור, קולנוע וכו' וכו' - ניסו לתעד את התודעה האנושית במצבים משתנים. כך, בדומה לטריפים ששינו את התודעה של המסוממים, ניסו מוסיקאים לתת נפח שונה למוסיקה: צלילים מעוותים, חזרה על מוטיבים מוסיקליים (repetition), שימוש בחצאי-טונים וכו' וכו'. בדומה, קולנוענים עשו שימוש בטכניקות שעיוותו את הדימויים, התמונות - דברים נראו מטושטשים, או גדולים/קטנים מהנורמלי וכיו"ב. הרעיון היה לאו דווקא לשקף את חוויית הסמים, אלא להראות שה"מציאות" שלנו היא רק חלק קטן ממה ש"יש". ההנחה היתה שאם נשנה את זווית הראיה, נבחין בדברים אחרים, עמוקים יותר או סתם שונים ומעניינים, שלא היינו מבחינים בהם עם שימוש בטכניקות אמנותיות "רגילות". חלק מזה היה סוג של "מרד" באמנות השלטת, שנתפשה בעיני הצעירים כשמרנית, מרובעת. כך, האופנה הפסיכדלית ניסתה לעשות "אנטי" לכל מה שהיה מקובל. ראו, לדוגמא, את הבגדים שלובשים הפלויד בצילומים רשמיים משנת 1967 - עיצובים צבעוניים, רעשניים, מגונדרים - שהיו ההפך הגמור ללבוש שהיה מקובל בחברה באותה תקופה, לגברים בני גילם. זהו איננו הסבר ממש טוב, ואני מבטיחה הסבר יותר הולם בהמשך. חשוב אבל לזכור שאמנים באותה תקופה ראו עצמם כחדשנים ומהפכנים, במידה מסויימת זה היה נכון, אך רעיונות דומים היו קיימים גם קודם לכן, במיוחד בתחילת המאה ה-20, בעקבות מחקריו של פרויד ופריצת הפסיכולוגיה. ההשפעה של גילוי התת-מודע על עולם האמנות היתה עצומה. אבל גם על זה צריך רשימה נפרדת...

Shakty

New member
מי שממש רוצה להיכנס פנימה

למשמעויות של "לצאת מתוך עצמך" לראות את העולם דרך עינים אחרות מוזמן לקרוא את דלתות התובנה (או תפישה) The Doors Of Perception של אלדוס האקסלי - ספר מבריק וחשוב אך לצערי אני לא מכיר תרגום שלו לעברית. אגב על פי הספר הזה ג'ים מוריסון החליט לקרוא ללהקה שלו הדלתות. האקסלי כותב על שימוש ב"פיאוטה" שהוא הקקטוס לממנו מופק מסקלין - סם הזיות חזק אך עם תופעות לוואי פחות קשות מ LSD. בלי שום קשר להזיות וסמים - הספר מבריק ומהנה מאוד, אני ממליץ בחום לנסות לקרוא אותו באנגלית למרות שהוא לא כתוב בשפה פשוטה. אני לא מבין למה עד היום לא תרגמו אותו לעברית - פשוט מחדל. בכל מקרה כדרכו של האקסלי הוא הרשה לפרסם את ספרו בחינם : הינה לינק לגרסת PDF של הספר תבלו.

כמה הערות קלות

האקסלי לא "הרשה לפרסם את ספרו בחינם". פשוט, זכויות היוצרים על ספרו פגו 50 שנה לאחר מותו, והספר הוא כיום ב-public domain. כמדומני. האקסלי, שהיה סופר מבריק, היה לא רק משתמש בסמים, אלא גם מטיף לשימוש נרחב בהם, בשלב מסויים של חייו. לא פלא, לכן, שההיפים בשנות השישים אמצו את ספרו (ור' מקרה הדלתות) וראו בו לגיטימציה "מכובדת" לאורח החיים שלהם. חבל רק שהם שכחו את ההמשך של הסיפור: ספרו החשוב ביותר של האקסלי הוא Brave New World ("עולם חדש ואמיץ", שכמדומני כן תורגם לעברית). בספר מתאר האקסלי דיסטופיה (ההפך מאוטופיה), בה השלטון מסמם את ההמונים כדי שיהיו שקטים וכנועים. לקיחת סמים נהיית לא רק נורמה - אלא חובה אזרחית. אף אחד לא מתמרד או שואל שאלות, כי הסמים גורמים להם לתחושות נעימות. כך, קל לשלוט בהם ובעצם להרוס את הדמוקרטיה. הספר מומלץ מאוד לקריאה, אך רק לגילאי 16 ומעלה.

Shakty

New member
כיוון שהוא נפטר ב 63 יש עוד 9 שנים

להפיכת DOORS OF ל PUBLIC DOMAIN (ואם אינני טועה בארה"ב החוק אפילו נותן 75 שנה) ואכן הטענה של האקסלי וגם של לירי הייתה שה CIA חילק LSD כניסוי באונירסיטת ברקלי קליפורניה כמו גם לחיילים בוייטנאם בלי ידיעתם, ועל ידי כך גילו הסטונדנטים את החומצה הליסרגית. יש אפילו איזה סיפור על פקיד CIA שהתאהב כל כך בחומצה שהיה מסתובב עם צנצנת שלה ומחלק חינם לכל דורש... כשהייתי צעיר יותר חלמתי על להכניס את כל מנהיגי העולם לחדר ולתת לכולם אקסטות - זה בטוח היה מביא שלום עולמי. (לפני שנה ראיתי את הסרט של עלי ג'י והוא עושה משהו דומה רק עם גנג'ה)

למעלה