Uganda - help

assafdv

New member
Uganda - help

Hey ! I'm staying right now in Adiss Ababa and I'm intrested in visiting/trekking in Uganda, though I'm a bit concerned about the 'HABOLA' disease. Is it safe to travel those days in Uganda ? should I avoid visiting certain places ? I'm travelling by local transportation so there is a lot of interaction with locals... I will be glad to here your opinions about this issue, Thanks! Assaf.

לילית462

New member
הי אסף, אתה מוזמן לאוגנדה בכייף, אין לך מה לח

אין לך מה לחשוש, משבר האבולה חלף עבר לו, וגם כשהיה הסכנה לא היתה ממשית (מסתבר בדיעבד) אתה יכול להיות רגוע אוגנדה בטוחה לחלוטין. אני מצרפת לך קישור למגזין המתפרסם אחת לחודשים באוגנדה ומכיל את כל המידע התירותי והחשוב על המדינה. כשאתה מגיע לכאן, שווה לך לנסות להשיג אותו - מחלקים בחינם בכל מיני מקומות http://www.theeye.co.ug/ בילוי נעים

assafdv

New member
One more question...

Thanks for the quick answer! I have one more question please. I would like to know if it is necessary to have 2 ways flight in order to get premition to get inside the country. The thing is that I plan to visit Uganda and after 1-2 months to continue to Tanzania by land so I need onley 1 way ticket. I have already booked for a flight from Tanzania to Adiss. In the tourist agency here in Adis I been told that it is indeed neccessary to have 2 ways flight (for example Adis-antebe-Adis) but I wanna make sure because it cost fortune. Thanks a lot! Assaf.

לילית462

New member
אני לא יודעת כך שאני לא רוצה להטעות אותך

אני אנסה לברר לך מחר. בעקרון לא נראה לי שצריכה להיותבעיה אם אתה מראה שיש לך כרטיס מדר לאדיס, ומסביר שאתה מתכנן לסוע מאוגנדה לטנזניה ברכב. מהנסיון שלי, הם לא שואלים כ ל ו ם !!! הם לוקחים את ה 50 $ ואומרים יפה תודה, ממש לא מענין אותם אם תשאר כאן מעבר לזמן של הויזה או מה שלא יהיה. אני אנסה לבדוק לך מחר עם לשכת התירות המקומית או עם ההגירה או משהו כזה ואתן תשובה 'רשמית' מחר.

לילית462

New member
עפ"י לשכת התיירות האוגנדית

אם יש לך כרטיס טיסה מטנזניה לא תהיה שום בעיה. ברגע שאתה מוכיח שאתה לא מתכוון להשאר באוגנדה (והכרטיס מטנזניה הוא הוכחה מספקת) לא תהיה לך בעיה. אתה צריך להביא את הכרטיס של טנזניה - אדיס כמובן

assafdv

New member
one more question...

hii, thank you very much for your help! one last question... a friend who is travelling with me doesnt have a ticket back from tanzania, only from adis to israel should she have a problem, or is it the same policy? thank's again... assaf

לילית462

New member
לא שאלתי, אבל איך הוא מתכוון להגיע מאוגנדה

לאדיס... אני מקווה בשבילו שהכרטיס מאדיס לישראל יספיק. מנסיוני הם לא ממש בודקים בציציות - חוץ מאת השטר של ה 50 דולר שהם בודקים...

assafdv

New member
hiii

she is planning to go by land (kenya-etiopia) or to by a ticket from somewhere else if kenya will still be dangoures... so i hope it will be o.k.... thank's again for all your help!! shabat shalom!! assaf

assafdv

New member
../images/Emo13.gif

hii again... can you please write me the tourisim office's phone no'? i thank's!!

לילית462

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif הבהרה חשובה ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

אסף ובכלל כל מי שמתענין. ידיד יקר הסב את תשומת ליבי לבעיה בנושא. מסתבר שאם אין לך כרטיס יציאה מאוגנדה ייתכן ומי שיעשה לך בעיות 'להכנס' לאוגנדה יהיה לאו דווקא פקיד ההגירה בשדה התעופה באוגנדה אלא דיילי הקרקע של חברת התעופה, במדינה שממנה אתה יוצא. אז נכון שהתשובה ה'רשמית' שהתקבלה ממועצת התיירות של אוגנדה אומרת שאין בעיה להיכנס בלי כרטיס יציאה אבל ייתכן שלא יתנו לך לעלות על הטיסה שאמורה להביא אותך לאוגנדה בלי כרטיס יציאה. מעשה שהיה כך היה: צעיר שמשפחתו מתגוררת באוגנדה והיה בעבר בעל חותמת 'תושב' בדרכונו רצה לטוס מאירופה לאוגנדה. אשרת השהיה שלו באוגנדה כבר פגה, אולם הוא סבר שכשיגיע ישלם 50$ על אשרת תייר עד שהאשרה הקבועה תסודר מחדש. כרטיס הטיסה שלו היה בכיוון אחד - לאוגנדה. פקיד התעופה באירופה סרב לאשר לו לעלות על הטיסה, והנ"ל נאלץ לרכוש כרטיס טיסה חזרה מאוגנדה לאירופה שבלעדיו לא היה יכול לעלות על הטיסה. כך שהכל תלוי גם בפקיד התעופה ובחברה שבה טסים. המקרה הנל ארע בחברת KLM. ייתכן וחברות אחרות מקפידות באותה הצורה וייתכן שאינן מתיחסות לנושא כלל.

למעלה