ubuntu

liorasar

New member
ubuntu

שלום לפני שבועיים הורדתי בהמלצתכם את אובונטו (כל הלילה לקח לולרדת ) והיום צרבתי אותו. 1. מותר למחוק אותו מהמחשב ? לסמן עליו ולעשות לו דיליט ? 2. להכניס אותו בDVD ? ולהקיש בכונן הדי-וי-די ? וזה יפעל כמו סרט וידאו ? מזתומרת לאתחל אותו ? ועם איזו תוכנה לאתחל אותו ? כל מה שאני מבינה זה שצריך להיכנס ל START ושם לעשות RUN אך לא ברור לי מה. במחשב שלי הוא מופיע עם סימן החלונות, הסימן הזה שאומר שצריך לפתוח אותו עם איזושהי תוכנה. אני מקוה שהקישור הישן הזה יפעל. [הקישור לא פעל ולכן אני מתנצלת אך אני מציבה אותו כהודעה חדשה) ליאורה

חייםלוי

Member
מנהל
זאת מערכת הפעלה. אם המחשב

שלך מכוון לכך שמערכת הפעלה תעלה מייד מכונן התקליטורים - תכניסי את הדי וי די לכונן. תסגרי את המחשב ותפתחי מחדש. מערכת ההפעלה תעלה ותבקש להתקין עצמה. תפעלי בהתאם להוראות. אני לא מתמצא בלינוקס אבל מערכת הפעלה היא מערכת הפעלה ובזמנו, לפני הרבה שנים התקנתי לינוקס.

Y. Welis

New member
מותר למחוק

צריך לצאת מחלונות ולשים את הדיסק (זה אגב תקליטור רגיל), ולוודא שהמחשב יאתחל ממנו (צריך להגדיר בביוס שכונן התקליטורים או DVD יהיה אמצעי האיתחול הראשון). המערכת תפעל מתוך התקליטור נטו, אבל קבצי משתמש ישמרו בדיסק הקשיח.

tafustafus

New member
אבל קודם וודאי שהדיסק עובד!

אם פשוט צרבת את הקובץ לדיסק כפי שאת צורפת קבצים רגילים, הוא לא יעבוד. עלייך לצרוב אותו כ-image (בד"כ יש אפשרות בתוכנת הצריבה לבחור צריבת image או iso או משהו כזה. אם אין לך תוכנה מתאימה, הנה קישור). כדי להריץ את ה-CD עלייך לאתחל את המחשב כאשר הדיסק בתוך הכונן.

liorasar

New member
תפוסחכם

1. כשצרב לי אמר שהוא צורב IMAGE 2. אם אכבה את המחשב ואפעיל אותו כשהדיסק בפנים הוא יאתחל בעצמו מהדיסק ? אבל כשאוציא את הדיסק ואכבה את המחשב ושוב אפעיל את המחשב וכעת בלי הדיסק, האם הוא יחזור לפעול עם החלונות ? כי אנירוצה פשוט לראות מה זה, לא רוצה להתקין את זה. 3. אני אציץ בקישור גם. תודה

tafustafus

New member
תשובות

1. אם כך את כנראה לא צריכה את התוכנה שקישרתי אליה. אם כשאת מכניסה את הדיסק למחשב ומנסה לראות את תוכנו את רואה כמה קבצים, ולא רק קובץ iso אחד, כנראה שהוא בסדר. 2. כן, הוא המחשב יריץ את התוכנה מן הדיסק. מערכת ההפעלה תיטען משם, ולא תיגע בדיסק הקשיח שלך (אלא אם תבחרי במפורש להתקינו שם). כאשר תאתחלי את המחשב כאשר הדיסק הצרוב אינו בכונן, הוא יעלה מערכת הווינדוז שלך כרגיל. 3. ראי 1. בהצלחה.

liorasar

New member
גאון יקר, אני מתביישת לשאול, אך אין

לי ברירה. מה בעצם אני אראה או אלמד כשהדיסק הזה יפעל ? יהיה לי לינוקס מדומה ?

tafustafus

New member
לינוקס אמיתי. להלן הסבר מפושט

אך נכון לגמרי. כשאת מפעילה את מערכת ההפעלה הרגילה שלך, המחשב קורא תוכנית הנמצאת על הדיסק הקשיח אל תוך הזיכרון, ומריץ אותה. אם את מריצה מערכת ההפעלה מ-CD, קורה בדיוק אותו דבר, אלא שמערכת ההפעלה נקראת מן ה-CD ומורצת. פשוט מאוד. למעשה, מרבית דיסקי ההדגמה (אני מתאר לעצמי שזה כך בדיסק של אובונטו, אך לא ניסיתי) עושים דבר נוסף. הם משתמשים בחלק מן הזיכרון כזיכרון רגיל, ובחלקו האחר כמעין דיסק שאת יכולה לשמור בו מידע כאילו הוא היה דיסק קשיח אמיתי. אך עם אתחול המחשב, המידע הזה יעלם כמובן. למה שלא תריצי את הדיסק ופשוט תראי מה קורה?

tafustafus

New member
עוד הסבר

אלא אם כן המחשב שלך ישן מאוד, קרוב לוודאי שכשהוא מודלק, הוא קודם כל בודק אם יש דיסק בכונן ה-CD שהוא יכול לקרוא ממנו תוכנית להרצה. (ואם הוא לא בודק, אפשר לגרום לו לבדוק דרך ה-bios, התפריט שאת מגיעה אליו ע"י לחיצה על מקש כלשהו, בד"כ delete, בשניות הראשונות לאחר הפעלת המחשב.) אם הוא מוצא דיסק כזה, הוא מריץ אותו. אם הוא לא מוצא, הוא בודק אם יש מה להריץ בדיסק הקשיח (ושם הוא מוצא את ה-windows שלך). סידור זה נועד לאפשר להריץ תוכניות התקנה מן ה-CD כאשר הדיסק הקשיח עוד ריק או כשאת רוצה להתקין מערכת הפעלה חדשה, או תוכניות להצלת נתונים אם יש לך תקלה שלא מאפשרת לך להריץ את מערכת ההפעלה הרגילה מן הדיסק הקשיח.

אני עובד עם אובונטו לינוקס

דיסק ההתקנה של אובונטו יציע לך שתי אופציות:1 . התנסות במערכת מתוך ה-CD, מה שמכונה Live CD. זה פועל כמו שכתב תפוסתפוס: את מקבלת הדמייה של מערכת ההפעלה בזיכרון, ויכולה לשחק איתה כמה שבא לך. שום דבר מזה לא יישמר, וכשתכבי את המחשב ותוציאי את הדיסק, הכל יחזור לקדמותו כאילו לא היו דברים מעולם. קחי בחשבון שמכיוון שבמצב הזה המערכת תלויה מאוד בקריאות מכונן ה-CD, היא לא תרוץ כל כך מהר. 2. אם תחליטי שאת אוהבת את המערכת ורוצה לעבוד איתה "על אמת", תוכלי לבחור להתקין אותה על הדיסק הקשיח לצד, או במקום, מערכת ההפעלה הקיימת. מערכת ההתקנה של אובונטו תדאג לך, תחלק כרצונך את השטח של הדיסק בין "חלונות" ובין אובונטו, וגם תדאג לכך שבכל פעם שתדליקי את המחשב יופיע לך תפריט קטן, שבו תוכלי לבחור אם את רוצה להעלות את חלונות או את לינוקס. במהלך ההתקנה כדאי להתקדם בזהירות כדי לא לגרום נזק בטעות למקום של "חלונות" והתוכנות של חלונות על הדיסק, מה שנקרא בעגה המחשבית מחיצה או Partition. אם עולות לך שאלות כדאי להעלות אותן בפורום לינוקס.

liorasar

New member
מסקנה

בשנה הבאה או אישם בעתיד הקרוב, כשאקנה מחשב חדש עם שני לבבות וחלונות ויסטה, אבקש מראש מהמתקין שיעלה עם את הלינוקס ויכיל מחיצות. ועד אז, אהיה *חייבת להתאמן* על הסי-די אובונטו שלי כדי לדעת אם אני רוצה ומה יש בזה. מדוע ubuntu ? שבט דמיוני מאפריקה

tafustafus

New member
חלונות ויסטה? הגזמת

ממש נשבר הלב על כך ששאנשים לוקחים מה שדוחפים להם, ועוד משלמים, בלא שזה מביא להם שום תועלת. אם צרכני התוכנה היו קונים רק מה שמתאים לצרכיהם ולא היו משדרגים את עצמם לדעת לפי אותות מגבוה, איכות התוכנה היתה מרקיעה שחקים. distributions ידידותיים של לינוקס, כמו אובונטו, יכולים לעשות כל מה שהמתקין יודע לעשות. אם רק תבקשי מן האובונטו שלך (בהנחה שיש לך מספיק מקום על הדיסק), הוא יתקין את עצמו על המחשב הקיים ויוסיף תפריט שיתן לבחור במערכת ההפעלה אותה תרצי להריץ עם כל אתחול של המחשב. המילה "אובונטו", לפי האתר שלהם, היא מילה אפריקאית שפירושה "humanity for others" או "I am what I am because of who we all are". שימי לב שיש הרבה distributions של לינוקס. אם את לא אוהבת את אובונטו מסיבה כלשהי, יתכן שתאהבי אחרות, המשתמשות בממשק שונה או הבאות עם/בלי תכונות ותוכנות שונות.

liorasar

New member
תפוס חביב

אני הרי אצטרך להשתדרג מתי שהוא. אני יוצאת מההנחה שהויסטה החדשה תוכל לכתוב, לדבר, להקריא, לזמר, להראות סרטים, לדבר בטלפון, לשלוח מסרי לוויינים ומה עוד לא ? רק לכן אני מהרהרת בעניין. אחרת אני אשאר עם חלונות 98 הנאמן שלי, שאפילו יש לי דיסק חוקי שלו (תאר לך)ושאפילו כבר קראתי מאמר בYNET שכבר לא מקבלים עליו תמיכה ... ומקסימום אפתח קשרים עם אובונטו. באשר לדיסק בו מדובר - כשצרבתי אותו הוא לא אמר לי שנגמר לו המקום ? וחוץ מזה, לא מחקתי אותו מהמחשב שלי. אמת - לקח לו כל הלילה להוריד, ולי יש מגה וחצי כבלים. ביי

liorasar

New member
אני אריץ אלא שכמו האנשים מפעם

כשרק התחיל עידן המחשב אני פוחדת שיקרה משהו ואז אצטרך להזמין טכנאי ויעלה לי 200 ש"ח בערך. אך אני אעשה זאת. נראה לי שלוקח לי בערך כ שבועיים עד שאני מתאוששת מעצמי.

Y. Welis

New member
2 - רק אם מוגדר לו שהכונן הזה

יהיה אמצעי האיתחול הראשון. ברוב המקרים הוא אינו, כך שצריך להגדיר כך בביוס. להסברים מפורטים יותר אני ממליץ על פורומי התמיכה הטכנית.

tafustafus

New member
אגב, יש עוד דרך לבדוק מערכות הפעלה

זרות. מתקינים 'מכונה וירטואלית' -- תוכנה שמדמה מחשב שלם, שבתוכו אפשר להתקין כל מערכת הפעלה, ואז מריצים את מערכת ההפעלה האחרת בתוך חלון. כך אני משתמש במקביל בשתי מערכות הפעלה במחשב אחד.

harpomarxx

New member
למה להוריד אם זה לוקח לילה שלם?

אפשר להיכנס ל: http://shipit.ubuntu.com והחבר'ה הטובים של אובונטו ישמחו לשלוח לך - חינם אין כסף, עותק של התקליטור (או עשרה עותקים). מונח על שולחני כרגע עותק כזה, שהגיע בדואר כשבועיים אחרי שביקשתי. הם כל כך נחמדים.

למעלה