two weeks notice

לפעמים חלומות מתגשמים

לי קשה לתפוס את זה שניגודים נמשכים. ביחוד כשמדובר בניגודים מהותים. אם מישהו ידבר איתי על מזלות ועל הקסם שבקולנוע ההווליוודי הקלאסי. ועל הכייף הגדול בלהסתובב בקניונים ובאיקאה ועל טיולים מאורגנים ועל הצורך הטיבעי בהתמסדות. סביר להניח שאני אעשה מה שאבא של הרשלה'לה היה עושה.

uri80

New member
עובדה-לפעמים זה קורה.

לכי תדעי מה גורם לאנשים להימשך אחד לשני. (חוץ מפרומונים. ובירה. הרבה בירה.)

זה ישמע מאוד לא רומנטי

ולא נשי אבל בניגוד לאגדות הנסיכה והסוס אבל אני חושבת שמשיכה 'שכלית' היא זו שמובילה את המשיכה הגופנית. ושזה לוקח זמן. הרבה זמן. (שאתה תמליץ על סטוצים? השמש שקעה במזרח היום?)

uri80

New member
הנקודה היא שאני לא מחלק אנשים

רק ל"טיפשים" ו"חכמים", ואלה בדר"כ אכן לא מסתדרים ביניהם יותר מדי. יש הרבה טיפוסים של אנשים בעולם. אם רפול ועופרה מאירסון הסתדרו ביניהם (ושני טיפוסים שונים זה מזה מזמן לא ראיתי), הרבה אחרים יכולים לעשות זאת.

תסכים איתי

שהערכה חייבת להיות כדי לקיים זוגיות. לי קשה להעריך אנשים שמאמינים בשטויות. (אתה חייב להסכים איתי. אני יודעת איפה אתה גר!!!)

uri80

New member
גם אני חשבתי כך פעם

אבל מאז גיליתי כמה אנשים קצת מחופפים שסירבו בכל תוקף להיכנס להגדרות הרגילות. אז התגמשתי. (אז מה אם את יודעת איפה אני גר. מה כבר תוכלי לעשות? לשלוח לי את הגינס המובטחת סוף סוף?)

בטח כשאני אגדל ואתבגר

גם אני אתגמש...
ותגיד לי, אם תקום בבוקר ותראה בקבוק בירה ליד הדלת. תשתה אותה?
אמיץ מצדך

אנקדוטה טרייה

לפני שבוע הכרתי מישהי בצבא (לא הכרתי, הכרתי. יותר נכון,פגשתי). ואותה גברת אחרי 5 דקות שיחה שאלה אותי איזה מזל אני. ניסיתי להסביר לה שאני לא מאמין בשטויות כאלה, והיא ניסתה לשכנע אותי שאיו מצב שזה לא נכון והסבירה לי עד כמה האסטרולוגיה שינתה את חייה. שאלתי אותה: אם אציג לך הוכחות מדעיות שהאסטרולוגיה היא שקר, האם תפסיקי להאמין בה? והיא ענתה לי שלא. אז לא הסברתי לה על המהפכה ההליוצנטרית, וגם לא על כך שיש בעצם 13 מזלות. והיא בחורה נחמדה, ואני אפילו אומר שיש לה לב טוב. אבל אני לעולם לא אהיה מסוגל לחשוב על בן אדם כזה בקטע רומנטי.

uri80

New member
שמע, לא תמצא מישהו שחושב יותר

ממני שמדובר בשטות, ועדיין אני מתפלא בכל פעם למצוא אנשים אינטילגנטיים להפליא שמאמינים שיש בכך משהו. נשמע לי חבל לסנן מישהי מראש על סמך דבר כזה. לך תדע, אולי היא בן אדם שהיה לך ממש כיף להכיר בכל זאת?

גם אני מצדדת בניטשה

בן-אדם כזה אולי יוכל להיות חבר שלי, אבל להיות איתו בקשר זוגי יהיה מאוד קשה לי. לדעתי תחומי עניין משותפים זה בסיסי. ולצערי אני אומרת את הדברים הנ"ל מנסיון.

אבזץ

New member
ובכאן מתאימה הבדיחה הידועה.

מעמידים בשורה את כל הנשים מהיפות ביותר עד למכוערות ביותר. הליטאי, רואה את הראשונה שיפה היא ואומר לעצמו: "אבדוק את השניה אולי טובה היא מהראשונה". וכך הוא ממשיך ובודק את כל השורה עד שמגיע למכוערת ביותר. החסיד, לעומת זה, פוגש את הראשונה ומיד מתחתן איתה. ואח"כ מתפלאים שנשותיהם של החסידים כוסיות על... ובנימה רצינית יותר, הרחמים שלך מעט מוגזמים, שלא לומר אינם במקומם וחוטאים לאמת. הרבה רעות חולות מצאתי בציבור החרדי. זוגיות היא איננה אחת מאלה. כשמוסד הנישואין מאבד מערכו, וכשזוגיות היא מילה גסה בלקסיקון העברי החילוני, לא הייתי ממהר להטיף מוסר וללעוג לאלה שמתאמצים לאהוב ולשמר את הזוגיות במובן הכי טהור שלה. ותאמין או לא, בשבועיים ניתן ללמוד הרבה על בן אדם. מבין ומכיר את תחושותיך. חוויתי חתונות כאלה של אחיי. פשוט צריך לראות את הדברים בזווית ראיה חרדית. לא מנסה להביע כאן דיעה לכאן או לכאן, אך רחמיך הרבים בהחלט מיותרים
שיהיה במזל טוב

מחממנוע

New member
תודה שהזכרת לי את הבדיחה

אכן, פעם רציתי להיות חסיד. הכל אצל החסידים מראית עיין בלבד. אפילו הרבה כשהוא טורף מהפרפלך זה למראית עיין , הוא שרף קודש ורק שורף את האוכל בהבל פיו, ולמשל, אם היו מביאים לו אגרול הוא לא היה יודע איך לאכול את זה. ולכן הוא ניצול גם מד"ג ודו"ק. אוי רבה כואבת לי הבטן

evc

New member
אפרופו בדיחות,

שמעתי היום בדיחה נחמדה: לאיזה ליטאי אחד הודיעו שיש בעייה ביוחסין - מסתבר שהוא גוי והוא צריך ללכת ולעשות גיור. בדרך לגיור,הוא מבקש לעצור ליד קיוסק.הוא עוצר,קונה קוקה קולה,ואומר:פעם אחת אני רוצה להנות מלנדא.. מפי מוהר"ר בלושט'. ואבזץ -תודה על הסיוע.

cr86

New member
חיחי

אחותי התארסה אחרי פעם אחד שהיא פגשה את הבחור. בעעע

barr1969

New member
שבועיים אמרת?

מה דעתך על הציטוט הרלוונטי: אוי לאזניים שכך שומעות? בקהילות מסוימות בחור ובחורה שנפגשים שבועיים, מוגלים לארץ זרה, כל אחד לגולה אחרת. חסידים מסויימים מאד נפגשים רק אחרי שההורים שלהם הסתדרו ביניהם בענייני ממון, ואחרי שהאמא של החתן החליטה שהחצ'קונים שעל פני המועמדת אמנם קצת דוחים, אבל חייבים להתפשר כי החתן נמוך וכבר עבר את גיל 19.5. זה לא אמור לנחם אותך, אבל גם ההסטריה שלך קצת מוגזמת. אחיך ראה את הכלה שלו, דבר איתה שיחה אחת או שלוש, עשה את הבעד ונגד שלו בהשוואה לאחרות שאיתן יצא, והחליט. אתה לא מצליח להעריך את העובדה שהייתה לו בחירה? כל זה לא נותן לך את הפריווילגיה לבוא בעוד כך וכך עם הצמד האלמותי:"אמרתי לכם", כי כמו שאין אפוטרופסות לעריות, כך גם אין ביטוח מנהלים לנושאים כאלו. לרוב זה מצליח, לפעמים לא, ולא שבועיים <או שנתיים> הם הסיבה.

פיה2

New member
שבועיים

זאת לא אהבה, זאת הידלקות, לכולם כבר קרה אני מאמינה שהם הכירו מישהיא/מישהו והיו בטוחים שזה ``זה`` עם פרפרים בבטן וחיוכים דבילים. נורא קל להתחתן בשלב האופוריה של מערכת יחסים, לפני שמגלים את החסרונות והשיגרה (שיגרה זה רע?) ואז להיסחף עם חתונה וילדים (מזל``ט על האחינים שיבואו) אפשר לעבור ככה חיים שלמים ואפילו באושר...

למעלה