two weeks notice

two weeks notice

שבוע שעבר אח שלי התארס עם מישהי שהוא יצא איתה במשך שבועיים. אני עדיין לא מעכל את זה. בעיקרון אנחנו משפחה דתית לאומית, אלא שאחי הגדול התחרד, ואני התפקרתי. (כן, ממש כמו בספר של ישראל סגל) ואני יושב לי עם החבר'ה במוצב. שלווה, קולה וסיגריה. ומצפצף לו הטלפון. אני מתכונן למחוק הודעה על עוד "ליין חיילים במטרוק" ואני רואה את ההודעה הבאה. "אני מתכבד להזמינך לאירוסין שלי מחרתיים, פרטים נוספים בהמשך". אני קורא את ההודעה, ולא מבין מה לחשוב. אחי, מודיע לי בSMS שהוא עומד להתחתן. ואני אפילו לא ידעתי שיש לו חברה. אני מסתובב לחבר שיושב לידי, ומראה לו את ההודעה. הוא מסתכל עלי חזרה, ואומר לי "טוווב". החלטתי שאני לא מתקשר. שלחתי הודעה:"מזל טוב", וחתכתי לישון. למחרת אני מדבר עם אחי הצעיר וההסדרניק, והוא מספר לי על הכלה, ושהם יוצאים שבועיים. ואני הייתי בשוק. איזה מין חוסר אחריות זה לבחור פרטנר לחיים אחרי היכרות של שבועיים. זה כמו להוליד רביעייה מסטוץ של לילה אחד. זה כמו לזרוק אבן ולהתחתן עם מי שהיא פוגעת בו. אני פשוט לא מצליח להבין. ומאז כבר פגשתי את ארוסתו, והיא חמודה, ואם היא לא היתה חרדית היא גם היתה די כוסית. אבל הוא מכיר אותה שבועיים. והיא הולכת להיות האישה שלו לכל החיים. ואנשים התקשרו אלי ואמרו לי מזל טוב. ואני לא הבנתי על מה. הוא הצליח לצאת עם בחורה במשך שבועיים בלי להפליץ ? באמת שאני לא ראיתי בזה הישג גדול, והתחושה היחידה שהרגשתי היא תסכול. תסכול על כך שבמאה ה21 אנשים יחפשו אוטו ודירה במשך חצי שנה, אבל יתחתנו עם כל דבר שאין לו ריח רע מהפה. אני עדיין לא יודע מה לחשוב. ואני אפילו לא מצליח למצוא ציטוט רלוונטי.

המאהב 9

New member
אחותי פגשה את בעלה פעמיים

לבד- פעמיים, אחר כך פעם אחת עם ההורים.......... והיום יש להם 3 ילדים, ז"א שאחרי החתונה הם נפגשו לבד לפחות 3 פעמים.. נראה לי שהיא מאושרת, ואם לא-לי היא לא תגיד

evc

New member
קח בקלות.

אני עושה בד"כ דברים רציונליים ואני רחוק מדת,אבל הייתי מתחתן אחרי שבועיים אם הקשר היה משהו פנטסטי.

uri80

New member
מכיר זוג שהתחתן אחרי חודשיים

גם די מהיר. כמה וכמה שנים ביחד ועדיין זוג יונים. כן, בעייתיים ההסדרניקים האלה. מתי החתונה? עד אז יש זמן, לא? אע"פ שזה מאד מהיר (וכנראה מהיר מדי) אולי זה יתן להם עוד זמן להכיר אחד את השניה.

להכניס אותה לשק

החתונה בתחילת אוגוסט, שלא יספיקו להתחרט, והם אוכלים בוסר, ונראה כבועל ארוסתו בבית חמיו. חוץ מזה, אחרי שכבר עשיתי שירות של שתי הסדרניקים, אני מלא שנאה כלפי אותם אנשים שעושים חצי עבודה ומסבירים שהם "עושים שירות, רק מסוג שונה" ובטוחים שאותם החילונים אוהבים, כי הם בסדר, הם לא כמו החרדים, ורק בדרכי נועם, ובטוחים שהם החיילים הכי טובים, כי הם "ערכיים" יותר, אתם לא עושים טובה לאף אחד.

uri80

New member
שנאה בטוח לא. יש לי אח הסדרניק.

אני כן חושב שאת המוסד הזה צריך לבטל. יותר מדי אנשים שחיים ב-ד' אמותיהם, לא מתערבבים, לא מכירים את האחר. זה לא טוב. זה יוצר סגירות מסוימת.

מה רע בסגירות שלהם?

לדעתי אין בעיה שהם יהיו סגורים, למה לא?! הצבא מקלקל (מבחינתם) והם לא רוצים להתקלקל. ממש אין לי בעיה עם זה... מה שכן, אני שונא את ההסדר הזה? מה קרה?! חרדים אני יותר מצליח להבין, כי הם באמת רוב היום לומדים תורה (לפחות אלה שעושים את מה שהם אמורים לעשות), אבל דתיים לאומיים- אם מבחינתם הם יכולים לשרת חצי שירות במקום ללמוד תורה, אז שישרתו את כל הזמן! אגב זה ידוע שחיי הנישואים של החרדים מאושרים יותר מאשר של החילונים, גם פחות גירושים.. כנראה שהשיטה של השבועיים מוכיחה את עצמה.

אומי5

New member
שישרתו שלוש שנים

מיצדי שיחלקו את זה לשנים. וחאלס עם התירוץ של אנחנו עושים חמש שנים,הלימוד תורה שלהם לא מזיז לי כהוא זה,והם לאומת זה מקבלית תעודת רבנות (מקצוע)

uri80

New member
כשאנשים גדלים בתוך אזור מסוים

ולא יוצאים ממנו, הולכים לאותו בית ספר עם אנשים דומים אליהם, לאותה הישיבה, לאותה תנועת הנוער. לאותה הפלוגה בצבא שבה הם משרתים ביחד עם החבר'ה שאיתם גדלו, ואח"כ מגיעים לאותה אוניברסיטה שבה חלק גדול מהאנשים דומים להם וכן הלאה וכן הלאה - לא נחשפים יותר מדי אל אחרים, אל דעות שונות, אל גיוון שאולי יפתח קצת את הראש להבין שגם השונה הוא אדם ושגם בו רצוי להתחשב. זה אחד הבונוסים שאני רואה בצבא. האפשרות להחשף לאוכלוסיות שונות שלא תמיד יצא לך להכיר במהלך החיים הרגיל.

דווקא לא מסכים איתך

יש לי חברים רבים שהתחתנו אחרי פרקי זמן שערוריתיים והם חיים באושר ועושר (טוב, קרוואן וקצבת כולל זה לא בדיוק עושר אבל נאמר עושר רוחני) עד עצם היום הזה. הנקודה היא שדתיים שונים לגמרי מחילונים. יש לי חבר שהתחתן אחרי 3 פעמים שפגש את המועמדת. שאלתי אותו איך הוא יכול להחליט כל כך מהר להתחתן עם מישהי שהולכת להיות אשתו למשך כל החיים?. הוא ענה לי בפשטות שהיא יראת ה' ומקובל עליה שכל ענייני ההלכה יוכרעו ע"י ראש הישיבה, הוא מצא התאמה בסיסית בניהם - אז מה עוד צריך? ובתכל'ס הוא צודק, הם פשוט אנשים אחרים לגמרי, הם חיים בעולם אחר. הם אף פעם לא יתגרשו כי צורת החיים שלהם אחרת לגמרי. האהבה אצלם תגיע רק אחרי החתונה והקשר בניהם אם יהיה אינטימי ועמוק יבנה לאט לאט עם הזמן. אם הייתי שומע על חילוני שעושה משהו כזה לא הייתי מהמר שהם ישארו יחד הרבה זמן. אבל מי שמלכתחילה אוהב את אלוהים יותר מאשתו, לא יתגרש ממנה רק כי הוא כבר לא אוהב אותה

uri80

New member
ועוד דבר

הבחנתי בהרבה זוגות בכך שהם מוכנים לבלוע הרבה יותר צפרדעים כדי להמשיך את הקשר. כן, הם מוכנים להשקיע יותר במקומות שחילונים היו מתגרשים מזמן. זה לא דבר טוב יותר, הרבה פעמים אלו קשרים שפשוט מהווים סבל לשני בני הזוג שממאנים להיפרד, במקרים אחרים הם מתגברים על המהמורות וממשיכים. זה לא טוב יותר או גרוע יותר. זה פשוט שונה.

הערה אחת:

אם יבוא מישהו וייתן את המתכון האחד המוחלט למציאת בן זוג לנישואין מאושרים לכל החיים, ימציאו לכבודו קטגוריה חדשה של פרסי נובל. אין מתכון אחד לנישואין מאושרים, ואין דרך אחת שהוכחה כנכונה ומוצלחת למציאת בן זוג לנישואין. השאלה האם זוגות שנישאו אחרי שתי פגישות מאושרים יותר או פחות בנישואין שלהם מאשר זוגות שחיו ביחד חמש שנים, היא שאלה שאין עליה תשובה ברורה בכלל. זה יותר קשור לשאלה של איך רואים זוגיות, למה מצפים מהקשר הזוגי, האם חברות, אהבה, תשוקה וכו' נתפסים כמרכיבים חיוניים לזוגיות מוצלחת לאורך שנים, ולעוד שאלות מסוג זה. אז אל תצטער בשביל אח שלך. אולי למה שהוא רוצה מהנישואין שלו מספיקים שבועיים של היכרות...

yaniv1216

New member
שזה בעיקר להביא ילדים ושתנקה ת`בית

ושלא תצא החוצה לרחוב. ואם כן אז שלא תתיפה. רק בפני בעלה כדי שיעשה אתה עוד ועוד ילדים..

סלסרו

New member
בנוסף למה שנאמר כבר,

בחיים החילוניים אחד הדברים הצורכים זמן הוא לגלות האם קיימת התאמה ערכית בין בני הזוג. אבל כשמדובר באנשים בעלי רקע דתי דומה מאד, בפרט שגדלו בחברה דומה, הבסיס המשותף כבר ישנו. סביר להניח שהם חושבים בצורה דומה על הרבה נושאים חשובים, לשניהם יש מטרות דומות בחיים, שניהם מסתכלים על זוגיות בצורה דומה, לשניהם ברור מה מצופה ממנו ומה מצופה ממנה, וכו', כשאת השלב הזה, שלחילונים לוקח חדשים ושנים, הם עוברים צ'יק צ'ק. לאחרי שביררו שאכן הם מתאימים בכל הנ"ל, נותר להם רק לדעת האם יש כימיה ביניהם ומשיכה מינית, והאם הם יכולים באופן ראלי להקים בית. אם התשובה לזה היא חיובית, אז למה עוד הם זקוקים?

יש בזה משהו

אני לא אכנס לקשר רציני עם מישהי לפני שאני יודע איזה דיסקים יש לה בקייס או אם היא מאמינה באסטרולוגיה רח"ל וכו' וכו'. ואושר הוא הרי יחסי, אז בעצם הכל תלוי במה הם מצפים ממערכת היחסים.

אהבתי את ההערה לגבי הדיסקים...

פשוט מהסיבה שגם אצלי זה אבן בוחן ליחסים רומנטים...

uri80

New member
?

אתה יודע כמה אנשים טובים ויוצאי דופן אני מכיר שמאמינים באסטרולוגיה? העובדה שאנשים מתעסקים בשטויות (לדעתי), לא מצביעה על דברים אחרים בהם. לא חבל לסנן כך מראש?

אני דווקא מצדדת בניטשה

מי שמאמין באסטרולגיה יכול להיות נחמד ונעים וטוב ומקובל אבל לי יהיה קשה להעריך אותו בתור פוטנציאל זוגי.

למעלה