ts control - כדאי לתת צ'אנס
אני פונה פה לעשרות ההורים החדשים, המבולבלים והמודאגים, בתקווה שנסיוני יעזור. זה גם סיכום של שנת טיפול תמימה בדיאטת אומגה 3. ובכן, במשך שנה, באופן מאד מאד הדרגתי, הגענו למצב בו אין פחמימות כמעט (מלבד סנוויץ' חיטה מלאה לבית הספר, שגם הוא לא יום יום. לפעמים הילדה מסתפקת בשקית פירות, ירקות ואגוזים בבוקר). מה יש: הרבה פירות וירקות (גיא בן צבי מדבר על תזונת אומגה שבה לא יותר מ3 פירות, אצלנו פירות הם ללא הגבלה), הרבה בשר, שמן זית, מוצרי חלב (כולל אקטימל ופרילי), ביצים (אורגניות), תחליפי פחמימות נטולי גלוטן (למשל פסטות מאורז), הרבה קטניות. תיסוף גבוה ביותר של אומגה 3 (כ-9 קפסולות פורטה ביום של גיא בן צבי, מחולקות ל3 מנות. משקל הילדה, בת 9, 32 ק"ג), ויטמין E 400 יחב"ל ביום (התוספים מחוררים לכף). תוצאות ביניים: הOCD, החרדות, מצבי הרוח והפרעת הקשב נעלמו תוך חודש ולא שבו עוד
והאמת, זה כבר שווה כי זה היה החלק הכי קשה בשבילי בהכלת הטוראט. אבל הטיקים שהיו קלים רק החמירו. זה מוזר לראות ילדה חייכנית, נינוחה ורגועה (ללא התפרצויות זעם, מצבי רוח או בעיות ריכוז)מטקטקת באופן קשה. הטיקים, מוטוריים ווקאלים, הגיעו למצב של ללא הפוגה ובכל הגוף. כולל טיקים מסוכנים: קפיצות ומתיחות ידיים שפוגעות בטעות באנשים וחפצים. טיקים נוספים: באף, בעיניים, בכתפיים, בבטן ועוד. טיקים ווקאלים קולניים למדי ומגוונים ביותר בתכיפות גבוהה מאד, במידה שכבר קשה ללכת לקולנוע, למשל. לפני כמספר חודשים שוב הלכתי, ביאושי, לרופאת הילדים. הפגישות שלנו אינן רשמיות (המחשב כבוי) והיא משמשת לי מקור לתמיכה, בשל אופיה המקסים והמרגיע (הידע בטוראט הוא לא משהו, אבל הנושא מסקרן אותה מאד...). הפעם הייתה באמתחתי חבילה ענקית של ts control שקניתי כמה חודשים קודם דרך גיא בן צבי. הילדה, שרגילה לטעם האומגה ולוקחת אותו מבלי להניד עפעף (היה צורך לעבוד על זה אבל זה הצליח בסוף) סירבה לקחת את הקפסולות הללו, המכילות מגנזיום, וטמינים ומינרליים בהרכב מיוחד ללוקים בטוראט. היא הרי לא בולעת קפסולות והיה צורך לפורר תכולה של 4-5 קפסולות לתוך מעדן חלב וזה גרם לה רצון להקיא. הנחתי לזה, אבל הטיקים, כאמור, החמירו.הרופאה בחנה את הג'ארה הענקית ואת הרכב הויטמינים והמינרלים ואמרה: "זה נראה לא רע. זה לא יכול להזיק. דווחי לי על התוצאות". אבל הילדה המשיכה בסירובה (הריח של האבקה באמת איום ונורא), עד להחמרה האחרונה. דיברתי והסברתי וביקשתי עד שהיא נאותה לתת לזה צ'אנס בתוך אקטימל בטעם תות. נזכרתי שלפני מספר חודשים היא לקחה כשבוע אבל המצב רק החמיר. רק אתמול קראתי שזה מה שקורה במצב של חסך במגנזיום: החמרה (באתר של בן צבי זה מפורט יותר ברור), שאחר כך מתאזן להטבה. קראתי גם שהמצב האופטימלי לקפסולות הללו הוא בתזונה מתאימה, כשלנו, עם תיסוף קודם ורציני של אומגה. כלומר, בדיעבד הקרקע הייתה מוכנה. ובכן, כשבוע שהילדה נוטלת מלבד האומגה, גם כ-6 קפסולות בממוצע של TS CONTROL ואני, שכבר הפכתי צינית וסקפטית, חוזה בהטבה משמעותית. האמת, אף פעם לא הבנתי מה זאת "הטבה משמעותית", עד השבוע. אני מדברת על שעות אשר נקיות מטיקים - וזה מצב שלא חווינו כבר 3 שנים. כלומר, גם ב"תקופות טובות" היא תמיד מטקטקת, רק פחות. ועכשיו יש פרקי זמן ניכרים אשר נקיים מזה - וזה מאד מאד משמח ומעודד. הטיקים שנותרו הם קשים פחות בפרקי זמן הרבה יותר ארוכים. הטיקים הווקאלים התמעטו מאד מאד ונראה בבירור שהכל במגמת החלשה. מאד ממליצה לתת לזה צ'אנס ומצרפת את האתר של בוני, ההוגה והיצרנית של הקפסולות הללו.
אני פונה פה לעשרות ההורים החדשים, המבולבלים והמודאגים, בתקווה שנסיוני יעזור. זה גם סיכום של שנת טיפול תמימה בדיאטת אומגה 3. ובכן, במשך שנה, באופן מאד מאד הדרגתי, הגענו למצב בו אין פחמימות כמעט (מלבד סנוויץ' חיטה מלאה לבית הספר, שגם הוא לא יום יום. לפעמים הילדה מסתפקת בשקית פירות, ירקות ואגוזים בבוקר). מה יש: הרבה פירות וירקות (גיא בן צבי מדבר על תזונת אומגה שבה לא יותר מ3 פירות, אצלנו פירות הם ללא הגבלה), הרבה בשר, שמן זית, מוצרי חלב (כולל אקטימל ופרילי), ביצים (אורגניות), תחליפי פחמימות נטולי גלוטן (למשל פסטות מאורז), הרבה קטניות. תיסוף גבוה ביותר של אומגה 3 (כ-9 קפסולות פורטה ביום של גיא בן צבי, מחולקות ל3 מנות. משקל הילדה, בת 9, 32 ק"ג), ויטמין E 400 יחב"ל ביום (התוספים מחוררים לכף). תוצאות ביניים: הOCD, החרדות, מצבי הרוח והפרעת הקשב נעלמו תוך חודש ולא שבו עוד