Triangle

charmer

New member
Triangle

אתמול אני, ברק ובר-חן ראינו לנו כמה פרקי באפי וביניהם את triangle מהעונה החמישית, שתמיד היה זכור לי כפרק משעשע במיוחד (למי שלא זוכר - ג'יילס נוסע לאנגליה ומשאיר את ווילו ואניה אחראיות על החנות, הן רבות כל הזמן ובטעות מזמנות את אולף הטרול). מתישהו במהלך הפרק התחלנו לשים לב למלא דברים נורא מוזרים ולא אופיניים לבאפי.. משחק גרוע של אנשים שם (שרה, אמבר, בערך כולם חוץ מאליסון נדמה לי), תאורה נוראית, איפור מזעזע.. זה גרם לנו לתהות אם זה בכוונה. פתאום כל הפרק נראה נורא מגוחך ומאוד לא ברמה. מה דעתכם? יש עוד פרקים כאלה שגורמים לכם פתאום לפקפק בגאוניות שתמיד ייחסתם לסדרה? ואולי ג'וס עושה את זה בכוונה בשביל לשגע אותנו?

יש מצב שזה בכוונה?

לדעתי זה פרק גאוני, הוא באמת אחד האהובים עליי מעונה 5.. הרבה ווילו והרבה אניה. הדיאלוגים בו משונים וחלקם אף מגוחכים, למשל השיחה של טארה ובאפי בקמפוס על "xander left anya?".. אבל יש בזה יופי מאוד מיוחד. יכול להיות שג'יין אספנסון (אאל"ט) רצתה להביע משהו בכך שאחרי הפרק הדרמטי של העזיבה של ריילי אנחו מקבלים פרק שצוחק על כל דבר שאפשר, אפילו על אותה פרידה.

kittycatbone

New member
דווקא בשיחה

שבאפי שואלת xander left anya ראיתי כמן משהו ממש עצוב על זה שהיא כולה דרמטית על איך שהם לא יכולים להפרד.. הם הזוג הכי חמוד שיש וזה.... שזה לייק בדיוק כל הטענות שלי לכשהם נפרדים בhells bells!

Aspen

New member
בקשר לבאפי הבוכייה

על זאנדר ואניה - זה לא ששרה שיחקה גרוע. זה היה אמור להיות בצחוק לא בכי רציני אמיתי. ולגביי אמבר - לפעמים היא באמת לא משהו מיוחד במשחק שלה (או בעמידה המוזרה שלה שהיא כזה מבליטה את החזה קדימה והזרועות שלה כזה מאחורה. אם מישהו שם לב). בדיוק ראיתי (שוב) את צ'אנס (שאמבר כתבה, ביימה, הפיקה ושיחקה בתפקיד הראשי לצד ג'יימס מרסטרס) ושם הדמות שונה כל כך מטארה, שאמת רואים את ההבדל בין הדמויות, שאת זה אמבר יכולה לעשות. היא אמנם לא שחקנית המאה, אבל היא יודעת איך לשחק שתי דמויות שונות לגמריי זו מזו.

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gifמסכימה.

אלא שבשבילי הפרק הדרמטי של העזיבה של ריילי היה רגע כה מאושר של "ברוך שפטרנו"

Taladora

New member
וואו, כל כך

בחודשים האחרונים, אני מתביישת לומר, כל ההתלהבות שלי מבאפי התחילה לדעוך. מהרבה סיבות (אוי לא, האם אני מריחה תגובה ארוכה?) דבר ראשון לימודים. המגמה והלימודים העיוניים, ביחד עם חברים ועייפות הביאו לכך שפשוט אין לי זמן לבאפי. ואחרי שראיתי כל פרק מספר דו ספרתי גם לא כל כך בוער לי. דבר שני, והנה הנושא החשוב - באפי, כך מסתבר, היא לא התורה, וג'וס הוא גם לא אלוהים שלי. אני מתבטאת נורא גרוע. אני אתן דוגמה פשוט. לאחרונה ראיתי את העונה השניה של אבודים (אני אמורה כאילו לומר שיש פה ספוילר או משהו? נגיד). והיה שם את הפרק "דייב". זה מספר על התקופה של הארלי בבית משוגעים. בפרק הארלי מתחיל לחשוב שאולי הוא מעולם לא יצא מבית המשוגעים, שזה הכל בראש שלו, ושהפתרון יהיה להתאבד כדי לחזור לעולם האמיתי. מזכיר משהו? ברור, הרעיון שחוק. כן, כן, יכולים לצעוק עד מחר שזה לא אותו רעיון והעלילה שונה ובבאפי בכלל נשך אותה שד. זה תמיד יהיה שונה, אבל הקטע הוא שאבודים לקחו את אותו רעיון שבאפי לקחה ועשו את זה טוב יותר. ואז רשמית התנפצה הבועה שלי. אז הנה, כל מה שידענו על באפי והתביישנו לומר (לדעתי, דה): אמבר בנסון היא לא שחקנית טובה. אמבר בנסון היא לא שחקנית טובה. ואם להיות יותר נחמדים, זה לא שהיא לא טובה, זה שהיא לא מקצועית. אפשר ללמוד את זה כמעט מכל פרק שלה בבאפי. אני מתה על אמבר בנסון. אני מתה על טארה. באמת שכן. אבל זה כי הדמות טובה והשחקנית מתוקה. אבל לא, אמבר בנסון היא לא שחקנית טובה. ברגע שאין לה שורות היא פשוט עומדת שם כבול עץ, כשהיא אומרת שורות זה לפעמים כל כך תמוה, וכל כך קשה להבין מה היא מנסה לומר שם. היו רק רגעים בעונה 6 שלא הייתה לי שום ביקורת על המשחק שלה. שאני לא אתחיל לדבר על הגמגום. ג'וס ווידון הוא בן אדם. בן אדם מתוק, אינטיליגנטי, מעורר השראה, אבל אחד שעשה כל כך הרבה פאשלות. יש לו לפעמים רעיונות כל כך תמוהים, שאיכשהו תמיד לא עברו את שלב הרעיון או לפחות לא עבר למסך. ג'וס ווידון הוא ממש לא במאי המאה, או העשור. היו לו בחייו כל כך הרבה פרויקטים לא מוצלחים. וגם אם היו מוצלחים איכשהו תמיד הם לא יצאו לפועל (אבל לא, זה כמובן אשמת החברה, לא יכול להיות שיש לזה קשר לג'וס עצמו...!). ספייק נמוך.
האמת שהיו לי עוד הרבה דברים שפשוט החלטתי לא לכתוב, כי אני לא אוהבת לקטול את באפי, או את ג'וס, או את אמבר. הדבר החשוב שצריך לציין, שמצאתי דרך חדשה להסתכל על באפי. באפי בשבילי עכשיו זה תמימות. הכל שם בסופו של דבר כל כך חמוד, מיושן כזה. מסגנון הצילום ועד המשפחה המאוחדת, הסקוביז. בימינו לא רואים יותר את הערכים האלה על המסך, בימינו יש תכניות קודרות ואפלות, שכבודן במקומן מונח. באפי זה OLD SCHOOL. יש לזה את השפה המיוחדת שלו, הדמויות שלו, דברים שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר. זה הכל שמור רק לבאפי, וזה הכל כל כך תמים איכשהו. הסדרה הזאת נעשתה עם כל כך הרבה אהבה. אז מה שכל הבגדים שם מכוערים, וכך גם האיפור (דיברתם על אמבר, נכון?), זה מה שלמדתי לאהוב בבאפי.

charmer

New member
נמ

אני לא אכנס לכל העניין, כי זה באמת קטע של טעם. אז רק כמה דברים קטנים. אני חושבת שבאפי גאונית לפעמים. הרבה פעמים. היא מעלה סוגיות שאני מאוד אוהבת לדון בהם בפרקים כמו Gingerbread, Halloween, Older and Far Away ומציגה יכולות טכניות מדהימות בפרקים כמו The Body, Hush ועוד, רגעים חמודים, הברקות תסריטאיות, קומדיה ועוד מלא נושאים שאני לא אתחיל לפרט. אבל לפעמים.. לפעמים נדמה שמשהו קצת משתבש. או לא מתחבר. כמו בTriangle ובעיני גם ממש בBeer Bad ועוד כמה. שוב, כמו שאמרתי, אולי בכוונה. לא יודעת. אני מסכימה עם העניין שג'וס הוא בן אדם לכל דבר. אכן מוכשר וחכם ובעל המון המון יכולת בהרבה תחומים, אבל בן אדם. ובני אדם טועים לפעמים, ולא כל דבר בו הם נוגעים נהפך לזהב. וג'וס לא שונה. ובקשר לאמבר. אז.. יש רגעים שאני ממש in awe מיכולות המשחק שלה. ויש רגעים שאני ממש לא מבינה מה פשר הבעות הפנים האלו. אולי זה עניין של בימוי, אולי לשחקנית לא תמיד יש חשק, אבל אני בהחלט חושבת שהיא יודעת לשחק, ראיתי אותה גם בעוד מקומות, כנראה שהיא פשוט צריכה להתאמץ קצת יותר מאחרים, כמו אליסון שלעולם לעולם לא מפספסת אף מבט, טון דיבור או דמעה. *רגע של הערכה מופרזת* (כן, הכול דעתי, נו)

Taladora

New member
מסכימה

מן הסתם עכשיו התרכזתי בכל הדברים הרעים שלפעמים בולטים לי בבאפי, בכלל לא סותר את כל הרגעים הסופר גאוניים (הגופה, המחזמר אנד סו און). ושוב, בקשר לאמבר. אולי המילה שבאמת חיפשתי זה יותר לא מקצועית. זה נורא לא מקצועי להראות שאין חשק, והבעות פנים, לא לדעת מה לעשות עם הגוף שלך. אבל בסדר, אני עדיין אוהבת אותה. וכן, אני מסכימה שאליסון האניגן היא יצור ג'ינג'י שקרוב מאוד לשלמות. ועוד אפילו לא רק בגלל שהיא ג'ינג'ית.

לגבי הפסקה על אמבר בנסון.

אה?! לא מבין איך את אוהבת את הדמות, אבל את כל מה שהזכרת שאת לא אוהבת באמבר, זה בעצם חלק מדמות. הרי הדמות של טארה היא מוזרה, מגמגמת, לא ממש מבינים מה היא אומרת בהרבה מקרים (בתחילת הפרק FAMILY, יש את השיחה בחדר במעונות, ששם החבורה עוזרת לבאפי להעביר דברים והם אומרים בדיוק את זה). היא דמות ביישנית, שקטה, אז באמת לא ברור לי. לגבי הסדרה בכלליות, לדעתי היא גאונית, 85 אחוז אם לא יותר, מהפרקים הם מעולים ושווים צפייה בהחלט (המינימום..). לכל סדרת מופת, ובמיוחד ששודרה לאורך תקופה ארוכה (7 עונות זה נצח..), יש נפילות פה ושם.

Taladora

New member
אני מבינה מה הייתה כוונת הכותב

אני גם באמת מבינה את הדמות. היא בזמן די ארוך בהתמכרות שלי גם הייתה מהדמויות האהובות עלי. אני רק אומרת שאם נשווה את יכולות המשחק שלה לשל אליסון לדוגמה, המצב עגום. ובקשר לגמגום, התכוונתי שהיא פשוט לא עושה אותו אמין. ואגב, מה שהיא אומרת בתחילת "משפחה" היה מהרגעים שהכי הזדהתי איתה בעולם. הלב שלי פשוט יצא לילדונת המסכנה.

מן הסתם, קאלט זה לא קאלט בלי

המגרעות הכה ברורות שבו. ראי דוגמת הAP lines שברוקי, או כל הגיינס (gayness) שבמעודדות צמודות. המשחק- לא רק של אמבר, אף פעם לא התלהבתי יותר מדיי ממנו, יש קטעים שהוא ממש מדהים, אבל לרוב אני מוצא אותו כממוצע (בלי להשמע מתנשא כמובן). הבימוי- טלויזיה זה לא הכי מדיום של בימוי. אם מישהו רוצה בימוי טוב- זה בקולנוע, את הבימוי של סרניטי למשל, מצאתי כממש טוב. וגם ג'וס לא ביים את רוב הפרקים של באפי *עוצר שניה כדי לבדוק בIMDb*. בבאפי 22, באנג'ל 6 ובפיירפליי 3. וספייק באמת נמוך ><

Aspen

New member
הוא לא גבוה ולא נמוך

הוא 1.80. אולי ספייק נמוך בהשוואה לאנג'ל וריילי ולכל הקאסט הגברי ב"אנג'ל", אבל הוא לא נמוך. אוז נמוך. ודרך אגב: ספייק כן סקסי! מאוד! הרבה! טונות! אני מרגישה צורך להגן עליו.

Aspen

New member
דווקא

כשאני מראה לאנשים את ספייק/ג'יימס, הם בטוחים שהוא מעל 1.80...

Aspen

New member
נצל"ש פרקי

ברגעים אלו ממש אני צופה בעונה שביעית, פרק רביעי ליתר דיוק- "Help". ובאה לי מחשבה בגלל משהו שדון אמרה בפרק הזה. נכון שכולנו חושבים שדון יותר נסבלת בעונה השביעית ואפילו מעוררת סימפטיה כלפיה. ואכן חשבתי שדון יותר בסדר בעונה שביעית, אבל עכשיו שמעתי ממנה משהו שגרם לי לשנוא אותה באותה מידה כמו בעונות קודמות. קאסי שואלת אותה אם היא אחותה הקטנה של היועצת (באפי, דה). ודון אומרת: "No. She's my sister" ואז היא אומרת משהו שנורא הרגיז אותי: "Lucky me, huh?" בסרקסטיות. מה זה אמור להביע? את עצובה על העובדה שבאפי אחותך? אחריי כל מה שעשתה בשבילך? אחרי איך שטיפלה בך והצילה אותך כל כך הרבה פעמים?? תגידי תודה על זה שבאפי אחותך! ויש כמובן יותר מאוחר, שדון היא זאת שמסלקת את באפי מהבית שלה ולזה אנחנו כאן מודעים כמה דון כפויית טובה. אבל רק עכשיו ממש שמתי לב לדוגמא הראשונה שנתתי ופשוט בא לי לתת לדון סטירה!

למעלה