Tonight on TV

Michalush88

New member
Tonight on TV

Hey guys - tonight the new consul general (Cobie Brosh) will appear on tv, and answer questions via phone (you guys call, he answers). So if you have any questions - CTS (I think it's channel 9), 22:00-23:00 (Toronto time)...

drz400e

New member
הקונסול בטלויזיה עכשיו

הקונסול בטלויזיה עכשיו בערוץ 9

שרונה44

New member
מחמאות והערות אחרי ההופעה בטלויזיה

בסך הכל הופעה טובה ומכובדת. הקונסול שידר נינוחות. האוירה היתה אוהדת מהרגיל. רוב המתקשרים לתכנית היו תומכי מדיניות ישראל. אני מניחה שבתוכניות אחרות אפשר לצפות גם לאוירה אחרת בה יעלו שאלות יותר קשות כלפי מדיניות הממשלה. כמה הערות קטנות. האדם הקנדי הממוצע הוא 'שמאלני' במונחים ישראלים. מעלה על נס את זכויות האדם וסולד מלאומנות. הקטעים בתכנית בהם הקונסול הדגיש את פניה הרכות של ישראל כמו הצעות ברק לשלום, עקרון התמיכה בשתי מדינות לשני עמים היו איפוא הקטעים הטובים ביותר לאוזן הקנדית. הקטעים בהם הקונסול דיבר נגד האו"ם (אירגון שזוכה לאהדה רבה בקנדה) או נגד אירופה הכביכול אנטישמית (הקנדים קשורים לאירופה יותר מהאמריקנים) היו פחות מוצלחים. אני חושבת שגם מבחינת דעת הקהל עדיף היה לגלות יותר אמפטיה ממה שנעשה גם לסבל של הפלסטינים. לא כדאי להתקיף את הפלסטינים באופן בוטה מדי כי זה נתפס בעיני הקנדים כלאומנות חד-צדדית ויש להיזהר מכך. ככל שמתונים יותר כך זוכים לאהדה רבה יותר. לקונסול- בהצלחה רבה בהמשך

Michalush88

New member
response

Thank you for your remarks, I take it into account. We have to remember that though we would like to gain the empathy of the Canadians, sometimes we have to say even some unpleasant things. I fully agree with you that it should be done softly. Anyway, Thanks a lot. Cobie

alon114

New member
האוזן הקנדית לא שומעת את האוטובוסים

המתפוצצים... עמדת ישראל צריכה להיות ברורה ותקיפה. הפשעים שקנדה עשתה נגד הילידים (ועדיין מפלה) ונגד תושביה היפנים במלחמת העולם השניה היו פחות מוסריים לעומת הסכסוך הישראלי-פלשתינאי. אם מחר יחליטו כמה ילידים (first nations) לפוצץ אוטובוסים בטורונטו נגד גזילת אדמותיהם וזכויותיהם במשך מאות שנים ע"י הקנדים, זה יהיה מוסרי? הקונסול חייב להראות שישראל רוצה בשלום ומודעת לסבל שנגרם לפלשתינאים, אך באותה מידה להראות שישראל לא תכנע לטרור פלשתינאי ותגן על עצמה. הקונסול צריך להראות שתופעות שקורות באוניברסיטאות קנדיות כמו קונקורדיה הן תופעות מדאיגות שאסור להתעלם מהן. אני תומך בקונסול במאה אחוז על התבטאויותיו ומקוה שימשיך לייצג את ישראל בצורה הטובה ביותר.

שרונה44

New member
אני לא מסכימה

ההערה שלי לא כוונה למה שנכון, אלא למה שכדאי וחכם יותר לעשות. אם אתה חושב שלדבר בנחרצות ובבוטות כפי שאתה מדבר, ישכנע את הקנדים, כנראה שאתה מכיר קנדים אחרים מאלה שאני מכיר. דוקא הדיבור הפחות נחרץ הפונה אל ההגיון ואל המתינות יכול להועיל הרבה יותר. אני לא מסכימה עם ההשואה שערכת. המאבק של הילידים לשיפור תנאיהם מזכיר אולי את התביעה של ערבי ישראל לשויון זכויות, אבל בודאי לא את המצב של הפלסטינים בשטחים. ההבדל הוא שבארץ אף אחד לא מתייחס ברצינות לטענות ערבי ישראל לאפלייה, בעוד בקנדה הילידים זוכים בחוק להטבות שונות ולהעדפה מתקנת בתקציבים. הם נהנים מאוטנונמיה תרבותית ופוליטית רחבה.נכון שהתנאים שונים והנסיבות שונות בגלל הסכסוך, אבל לא ידוע לי למשל שמצבם של הדרוזים הרבה יותר טוב מזה של ערבי ישראל. אני בכל מקרה הייתי נזהרת מאד לערוך השוואה כזו באופן פומבי, מכיוון שהיא תקומם את הקנדים, ובצדק.

zzm

New member
natives

you dont know a small part of the things the canadians did to the natives. they took all their land killed many converted people by force.before they leave northamerica and return everythings to the natives they dont have the right to tell the israelis how to behave with the palestinians

alon114

New member
קנדה מודעת לפשעים שעשתה

ולכן הילידים זוכים להרבה זכויות היום. אך הדבר הבסיסי - גזילת האדמות, לא יפתר לעולם. מתישבים מאירופה באו לצפון אמריקה, בה לא היתה להם שום היסטוריה או זכויות, ודחפו את הילידים מאדמתם. אז יפה שהיום יש להם יותר זכויות אבל לא אדמות. אני טוען שכמעט כל מדינה מערבית היא מדינה כובשת (ספרד ופורטוגל את דרום אמריקה, ארה"ב וקנדה את הילידים, וכן אוסטרליה, צרפת, בלגיה וכו'). עצם העובדה שהמדינות שכבשו קיבלו עצמאות לא משנה את העובדה שהם הרסו תרבויות שלמות במהלך הכיבוש שלהם, כגון האינקה. שלא לדבר על הכיבוש הערבי... ומה ההבדל? כל המדינות האלה כבשו למטרת התרחבות, ללא זכויות קודמות או היסטוריה על שום שטח שכבשו. לישראל לא רק שיש היסטוריה עשירה "בשטחים", אלא גם הותקפה פעם אחר פעם, דבר שגרם לכיבוש של היום. אני לא מוצא שום דבר פסול בלהזכיר לקנדים להסתכל במראה לפעמים. בוטה? ראש ממשלת קנדה נאם בלבנון כשמנהיג החיזבאללה יושב בשורה הראשונה, וזה לא בוטה? באמת, די לנסות לגרום לכל העולם לאהוב אותנו על-ידי ניסוחים יפים שכולם יאהבו, בסופו של דבר, וסליחה על השפה, לקנדים לא מעניין ת_____ מה קורה בישראל.

שרונה44

New member
גזילת אדמות או תהליכי נדידה של עמים

אלון, בניגוד לך, איני חשה צורך להצטדק על קיומם של מדינות ארה"ב, קנדה, אוסטרליה או ישראל לצורך זה. כל ההיסטוריה האנושית מלאה בנדודי עמים ובמעברים של קבוצות ממקום למקום. גם האינדיאנים בצפון-אמריקה מוצאם המקורי הוא בערבות אסיה. לכן גם איני חשה שיש בעיתיות עקרונית גם עם הציונות בהקשר זה. הציונות לא רעה יותר מאחרים אך גם לא טובה יותר. יש לי בעיה, עם נימת העליונות המוסרית בה אתה מתייחס לישראל ביחס לאחרים. האחרים הם ש'דחפו את הילידים מאדמתם' (מה עשתה ישראל ב-48, צא ולמד היסטוריה קצת) האחרים הם ש'גזלו אדמות' (הרי רמת-אביב, הכנסת ועוד הרבה מקומות בארץ נבנו על קרקע ערבית). הכיבוש של ישראל הוא רק מתוך הגנה עצמית (כנראה לכן בנו אלף התנחלויות ביהודה ושומרון) כנראה שהידיעות שלך בתולדות הארץ נשענות יותר מדי על ספרי הלימוד שכותבת לימור לבנת.

zzm

New member
sitting in canada

you live in canada therefore you feel defending them.the americans killed most of the indians and i think that today there would be millions of natives in canada without the arrival of the whites israel is based on a vision and much land was bought with good money the arabs never accepted a part of the land and they want the distructin of israel as much as the islamic world today want the distructionof the west including canada.see the pakistani taking fling lessons near the atomic power station and his friends visiting the same place

למעלה