toefl ו ielts

placebo12

New member
toefl ו ielts

שלום יש לי כמה שאלות
אני מתענין לגבי לימודים בחול ויש בחינת קבלה באנגלית ורציתי לשאול מה הכי יותר קל לגשת למבחן ielts או למבחן toefl ? גם מבחינת מועדי בחינות וקלות ונוחות הבחינה ? האם אפשר לקבל הקלות ללקוי למידה לאותו מבחן ואם כן איך זה צריך להעשות ומול מי ?
שאלה חשובה נוספת אני ממש חלוד באנגלית הכוונה לא למדתי יותר מעשור ולאחר ברור בכמה מקומות שמלמדים אנגלית וחלק מהם גם מכינים לאותם בחינות שהזכרתי באזור מגורי החלטתי להרשם לבית ספר אחד הגעתי לשעור אחד .
ורציתי לשאול כמה מכם פה ולנסות להבין אולי אני קצת מבולבל ומלחיץ את עצמי.
המטרה לשפר את רמת האנגלית מכל הבחינות ואחכ לגשת לאחד המבחנים לקבלה שהזכרתי בהתחלה ולקוות לעבור.
מכיון שלא למדתי אנגלית מאז הבגרות וגם אז היתי צולע למרות שיש לי בסיס בקריאה והבנה הדיבור קצת חלש אצלי וקצת ההבנה בכל הגרמרים.
ולאחר שעור אחד חשבתי למה לא לעשות שוב בגרות תקופת הלימוד קצרה אומנם מאותו מקום לא עובדים אם תוכנת לימוד במחשב.
אבל מתחילים ללמוד מא-ת לאט לאט עוברים על הכל זמנים סיפורים משפטים וכו...וגם מתרגלים בחינות ומרתונים.
מה ההבדל בין צורת לימוד כזו לבין צורת הלימוד שאני בחרתי לא חשוב כרגע הבגרות מלבד ששם יודע כמה ציון קיבלתי לצורך העינין .
אני מרגיש שהשעור יחסית קצר מתקדם בקצב שונה קצת מלחיץ אותי צורת ההגשה של המורה .
מצד שני חשבתי ישנם מקומות לימוד בחול שמלמדים גם (אולפן ) או בבית ספר שאני מתענין ללמוד בו יש גם קורסי אנגלית ומלמדים בצורה אקדמית אנגלית ממש מהתתחלה בשתי רמות. לא בהכרח הבנתי עם שתי הרמות פוטרות אותי מלעשות את אחד ממבחני הקבלה. (שלחתי להם מייל מחכה לתשובה )
אשמח לקצת סדר בדברים ולהיות רגוע .
המטרה להשקיע ולנסות להתקבל וכמובן לעבור את מבחן הקבלה.
דבר נוסף האם זה נכון לעשות את קורס האנגלית שלקחתי מדובר על שתי רמות לימוד שאני בבסיס. כהכנה למבחני הקבלה שדברתי בהתחלה.
תודה רבה

placebo12

New member
משהו בשיטה שלהם ממש מרגיזה

ניסיתי עכשיו לעשות שעורי בית מהעמוד הראשון בספר שלהם .
למרות שמסבירים באנגלית גם בספר אני לא מבין
השאלות לא ברורות . בכתה המורה צעירה יחסית מסבירה בצורה לא ברורה
כותבת בצורה מבולבלת על הלוח וקופצת מנושא לנושא לא אומרת מה השנוא מצפה לשאול שאלות ששאלתי שאלות היא מתרגזת ואומרת ככה זה צריך להיות.
(להתרגז? )
חשבתי אולי בשביל להבין הכל כמו שצריך פשוט להרשם ליואל גבע או קידום או אחד המקומות הדומים.
מלמדים בצורה מסודרת וברורה ספרים בעברית למיטב זכרוני ?
מתקדמים בקצב קבוע אחרת חורגים מהזמן המוקצב ותוך 4 חודש יש בחינת בגרות.
האם זה יכול לעזור לי באמת להבין ולעבור את מבחני ה ielts ו toefl ?
בבגרות למיטב זכרוני מלבד כל הזמנים עוברים על קטעי קריאה ? מה עם שמיעה ?
הדבר יחיד שאין תוכנה כמו בכמה ממקומות הלימוד שלא לבגרות .
מה לגבי אוצר מילים האם מקבלים גם אוצר מילים להרחיב אותו בספרים או בדברים דומים?
ודרך אגב כמה עולה בגרות ב-3-4 יחידות והאם זה יהיה ברמה לעבור את מבחני הקבלה שצינתי ?
ודבר נוסף מתי מתחיל מועד לימודים קרוב לבגרות ומתי הבחינה
תודה רבה

רגע, לא הבנתי,

אתה מעוניין לעבור בחינת IELTS (או TOEFL), וכדי להתכונן אליהם אתה הולך ללמוד לבחינת בגרות ישראלית?
סליחה, אבל מה ההגיון פה? אלה סוגי מבחנים שונים לחלוטין. זה כמו שתחליט ללמוד נהיגה על מכונית דרך קורס נהיגה על אופנוע.
למה שלא תיקח קורס ייעודי שמכין ל-IELTS או TOEFL (יש לא מעט כאלה)?

placebo12

New member
טוב כי נרשמתי לבית ספר ללימוד אנגלית

אני קצת חלוד ומלחיץ אותי צורת העבודה שלהם
לא ממש מסודרת לא ממש עובדים לפי הספר
והכל מתבלבל לי ושאני מגיע הביתה ומנסה לענות על שאלות
אני לא זוכר כלום וסתם מנחש.
בגדול למקום שאני רוצה להתקבל בחול דרישות הקבלה הם מבחן ielts לרמה אקדמאית עם ציון של 5 באותו מקום יש גם לימודי אנגלית כהכנה ללימודים שאני רוצה ללמוד אחכ
לאותם לימודי אנגלית תנאי הקבלה הוא מבחן ielts עם ציון 4 ומשם ממשיכים ללמוד ולתרגל לרמה של תחום הלימוד הספציפי שאני מתענין.
הבנתי גם שאפשר להתקבל לשם עם יש לי מבחן toefl בציון 60+ מזה אומר ציון כזה ביחס לציון של מבחן ielts עם ציון 4 ? זה כמובן במידה ויש ברשותי כבר את הידע ועשיתי מבחן כזה לצורך משהו אחר או זהה.
כמו שאמרתי האנגלית שלי חלודה וגם הגרמר.
האם חכם ונכון לעשות קורס לשיפור האנגלית כמו שנרשמתי או פשוט להתמקד במטרה שזה מבחן ielts או toefl (פשוט יש לו יותר מועדים לגשת לבחינה )
לפי מה שהבנתי ההכנות למבחן ielts אורכות כ 4 שבועות בהתאם למקום הלימודים שבחורים. בהשואה לקורס לשיפור האנגלית שנרשמתי שהוא 8 חודשים ונרשמתי לרמת בסיס.
אשמח להבין ולעשות סדר בדברים
ממש תודה

placebo12

New member
דבר נוסף לפני שנרשמתי ...

הלכתי ל 3 בתי ספר שמלמדים אנגלית כדיבור(לא לבגרות )
אמא שלי להבדיל כתבה לי משהו על שגרירות בריטניה (שבצעירותי למדתי שם קורס לאנגלית מאז חלפו 2 עשורים )
במקרה הצצתי באתר שלהם שהוא מיועד לצורך מבחני ielts אבל גם בבית ספר שנרשמתי מכינים לאותו מבחן רק משהו בגישה ובצורת הלימוד לא עובדת לי ככ טוב
אולי צריך משהו יותר אישי אולי צריך לימוד בצורה אחרת מהבסיס משהו יותר עיקבי ...
איך אני מצליח להבין מה הכי נכון לי.
יש לי קצת זמן לכל זה אבל כמובן שכסף גם שיקול בכל הנושא ורוצה להיות מדויק במקום להתחיל להתפזר דבר שקורא לי לפעמים שאני נלחץ

placebo12

New member
ולסיום לפי מה שאמרת שזה כמו ללמוד נהיגה על מכונית דרך ...

נהיגה על אופנוע
אז בתור מי שיש לו רישיון לרכב ולקטנוע. זה בגדול הגיון עם אתה יודע חוקים אז אתה תבין גם על רכב וגם על קטנוע. זה פשוט צורה שונה מרכב לקטנוע.
ואצלי לפעמים אין הגיון בדברים.

placebo12

New member
או שזה בסדר לעשות קורס לשיפור השפה כמו שנרשמתי

ובסופו לעשות קורס הכנה ל ielts ו/או toefl רק שהדרך תיהיה ארוכה יותר
ממה שהבנתי ציון 60 + במחן toefl זה הכל רמה נמוכה ומוגבלת יחסית וזה מאפשר להתקבל אז ההגיון אומר שזה גם רמה 4 במבחן ielts ?
או פשוט להחליט שמשקיע אך ורק בלימוד לאחת משתי הבחינות הנל (מה יותר קל מבינהן ולאחת תדירות גבוה יותר )שתיהם מאפשרות הרשמה לאותו מוסד שאני רוצה.
פשוט הגייון שאצתרך לחזור שוב ושוב על הבחינה במידה ונכשל או רוצה לשפר קצת או בכלל לא מבין מה שמלמדים....
תודה רבה

placebo12

New member
אשמח לעזרה ולנסות למצוא פתרון מתאים עבורי.

הם שיבצו אותי לרמה של מתקדמים והרגשתי שזה כבד עלי
בקשתי לרדת ברמה ושיבצו אותי בשעור של שמה נמוכה
עכשיו משהו לא מסתדר לי בצורת הלימוד שלהם.
הם לא עובדים עם הספר במהלך השעור.
המורה בשעה וחצי כותבת קצת זמנים בצורה ממש מבולבלת על לוח פצפון
וממהרת הלאה וששואלים שאלה היא נבוכה לא יודע ממה היא נבוכה.
הדקדוק זה הבסיס ואם אין לי בסיס מבחינת כל צורת הלימוד לא תיהיה בסדר כל השעורים. אולי יש אנשים שזה מתאים להם.
אני זוכר שהיתי בתקופת הבגרויות שלי. למדתי ביואל גבע אנגלית 4 יח אומנם נכשלתי כי היתי צעיר ולא בראש שרוצה ללמוד.
היום אני רוצה ומוכן רק צריך למצוא את הדרך המתאימה עבורי והשיטה שמתאימה עבורי.
בגבע קבלתי כמה ספרים אני חושב בעיבירית ובנאגלית ובכל השעורים התחילו מהרמה הכי נמוכה מ ab c וכו ככה עם הזמנים קריאה והכל.
שאני מנסה לחשוב בהגיון אומנם אני לא צריך כרגע בגרות .
אבל צריך שלב אחרי שלב בצורה ברורה.
המטרה בסופו של דבר לבנות את הבסיס מחדש ואת כל התשתית.
שהשלב אחכ יאפשר לי להבין ולגשת לקורסי הכנה למבחן ielts או toefl
בביצת ספר שנרשמתי אמרו שהם רוצים את טובתי וגם ם לא הצלחתי אקבל קורס חוזר. הזמן הוא שם המשחק ואם התשתית לא טובה וצורת הלימוד לא מתאימה לי אז גם קורס חוזר לא יעזור מבחינתי.
יש לי ספר ותוכנה באינטרנט שקבלתי גישה.
בתוכנה יש תרגולים והסברים לזמנים רק שאני צריך לעשות הכל לבד. הלבד הזה אולי לא מתאים לי ובשעה וחצי פחות כמה תלמידים פחות קטעי קריאה פחות עוד כמה דברים יש אולי 15 דק של זמנים גרמר
אני מגיע הביתה ושוב לא זוכר ולא מבין מה אני צריך לעשות ומה כל הזמנים אומרים.
כל אחד והקצב שלו ולי יש קצב יותר איטי . שאמרתי את זה לאחראית בבית ספר היא אמרה לי לא להגיד את זה . הסברתי לה שהקיתה לא מענינת אותי התלמידים לא מענינים אותי ורק אני מענין את עצמי.
וככה אני אמור להתקדם.
המורה חסר סבלנות ואם כל השעור הוא צריך להתמקד רק על זמנים זו לא הדרך של בית הספר.
ביואל גבע אני זוכר למדו הכל וכמובן שגם להם יש סדר לימוד וצורת התקדמות והזמן מוגבל יחסית. אבל אני חושב שבשבוע כמות השעורים והשעות גדולה יותר מאותו בית ספר שנרשמתי אליו . אומנם עובדים רק עם ספרים ושעורי בית בלי תוכנה . (התוכנה בסופו של דבר זה כמו הספרים. רק ששומעים בחלקים מסוימים אנשים מדברים ומתרגלים מילים והגיות נכונות. ) שזה גם חלק חשוב בבחינות הקבלה. אולי אני צריך לעשות כל דבר בנפרד בשביל להצליח.
אני כבר מבולבל ויודע רק שקשה לי לתרגל הכל לבד מול המחשב. וצריך הסברים ממורה עם קצת יותר סבלנות.
אחי יש לו בעיות קשב וריכוז ולמד בבית של תמר מסגרת תומכת כיתות קטנות
כמו זה יש גם רועי קריב יואל גבע ובכל מקום יש גם מורים פרטיים.
איך אני מצליח למצוא את הפתרון האידאלי עבורי
זה כמו שיש הרבה אנשים שנסעו ללמוד בחול מאמין שכל אחד יש לו את החולשות משל עצמו. אבל הכל אפשרי אם רק מוצאים את הדרך הנכונה.
לימודים זה לא בהכרח דבר קל אבל האנגלית זה הבסיס ולבסיס יש רמות והדקדוק זה ה א ב של הכל
ואם פה מפספסים משהו ומתקדמים בכתה אז אני לא הצליח בחיים.
מישהו משהו עבר ניסה למד עבר ממקום למקום שיכול לעזור

placebo12

New member
כמה דברים

מבחן ielts יש בשגרירות הבריטית קורס של חודש הקטע במחבן תדירות המבחן גג 3 פעמים בשנה לפי מה שהבנתי
מבחן toefl התדירות גבוהה כמה פעמים בחודש והוא להבדיל מהקודם מול מחשב.
שני הקורסים היעודים הם יחסית קצרים גג חודש.
סביר שהגלה שיש לי קשיים בדברים מסוימים ? מלמדים למבחנים הספציפים גרמר למשל או מה ? כי המבחנים מחולקים ל 4 נושאים .
שוב תודה

כן, סביר שתגלה שיש לך קשיים בדברים מסויימים.

אם לא תגלה שיש לך קשיים, זה סימן שהאנגלית שלך מושלמת.
&nbsp
אני לא יודע מה מלמדים למבחנים הספציפיים, כי לא עברתי קורס כזה.

למעלה