to the wraith

moonstone

New member
to the wraith

מספר שאלות: 1. איפה ניתן ללמוד יותר על השטניזם לא כולל האתר שכבר נתת? 2. מבלי לפגוע אבל את הלא חושב שזה סוג של תנועה שכמה על רקע נוצרי, כאנטי. הרי בשום דת פאגנית אין איזכור לשטן והנצרות היא היחידה שמתייחסת אליו?

aviv36

New member
היהדות כמשל

היהדות קמה רק אחרי חורבן בית שני ואחרי עליית הנצרות. היהדות התקיימה רק כתנועה לוגית ,מאחר וארץ ישראל התנהלה על ידי כובשים, בהבנה

The Wraith

New member
........

תראי לי הוכחות, ברורות ומקיפות ותביאי לי מקור אמין לפני שאת באה בהכרזות. היהדות קמה עם איש בשם אברהם וחמולתו. המלך שלמה היה יהודי וכך גם כל מי שהיה לפניו, דוד, שאול, השופטים, כולם היו יהודים וכך גם הנביאים. היהדות היא דת והיהודים הם גם עם שישב בארץ ישראל עד אשר גורש ע"י ההלניסטים ופוזר ברחבי העולם, נשארו כמה יהודים בארץ, קוראים להם המוסתערבים, לא להתבלבל עם המסתערבים, יחידה צבאית.

The Wraith

New member
.......

כמעיין המתבגר קוראת למה שאני אומר שטויות!!! ההההההאהאהאהאהאההאא!!! יחי בהחלט! דגול, דגול! *נרגע מהצחוק* מה שטויות? שהיהדות הייתה קיימת מימי קדם? מאיפה אני מוציא את זה? ספר מוזר ששמו "תנ"ך" אם כי אני לא מסתמך עליו בבחינות היסטוריות ודתיות יותר מדי. אבל אכן, איש ושמו אברם החל את היהדות, בהתחלה הוא עבד אלים אבל זה לא משנה כי אליו נגלה קול ה"אמת"...כמובן, רק הוא שהיה האדם הכי טהור באור כשדים שמע את הקול... HAIL SATAN!

morning star

New member
קצת על היהדות

זה לא המקום לדון בכך, אבל בכל זאת: כיום חוקרי התנ"ך (רובם לפחות והכוונה לחילוניים) מחזיקים בעמדה כי היהדות כדת החלה לקראת סוף גלות בבל, כאשר חלקים מסויימים בשבט מסויים (יהודה) החלו לפתח רגשות לאומיים (תהליך שקרה בעמים אחרים גם). מלך פרס, כשליט אימפריה שהשתלטה על בבל, רצה ששלטונו יעבור על מי מנוחות, לכן נתן ללאומים מוגלים שונים לחזור לארצם ולבנותה מחדש - ביניהם שבט יהודה. שבט יהודה ביסס מחדש את ארץ יהודה וחלקים אחרים של ארץ ישראל והקים מחדש את בית המקדש בירושלים. היו הרבה כתבים ש"הסתובבו" בעם, עד אשר הוחלט לבצע קנוניזציה של כל הספרים ולהוציא ספר מאוחד - אשר כלל עיקרי מוסר, היסטוריה והרבה מיתולוגיה של העם. באותה תקופה גם החלה להתעורר הנצרות ופרצו מרידות (ע"ע "המרד הגדול" שנת 70 לספירה) בארץ וברחבי האימפריה הרומית כולה (האימפריה ההלניסטית כבר הייתה היסטוריה). זמן לא רב שרדו היהודים בארץ, עד אשר אחר המרד הגדול הוגלו רובם לארצות שונות ברחבי האימפריה ומעטים שרדו בארץ. מעט מאוחר יותר, החלה תנופת התייהדות בקרב עמים שונים בערב-הסעודית, תימן, לוב, מצרים, כורדיסטן וצפון טורקיה (הכוזרים הם רק דוגמא). מוחמד אף הוא היה מתייהד בעל כח והשפעה רבים, אך מכיוון שלא יכל היה לגרום לשבטים היהודים בערב הסעודית (לא מדובר ב-12 השבטים, אם כי שבטי מתייהדים) הקים לעצמו דת חדשה והוא בראשה. משם הסיפור כבר ידוע. יהודי במקור הוא מי ששייך לשבט יהודה. לכן אברהם אינו יהודי, משה אינו יהודי ועפ"י זה גם דוד אינו יהודי. אך היות ומדובר בעצם בפליטי ממלכת יהודה (שכללה יותר מאשר את שבט יהודה) אז דוד המלך יכול להחשב כיהודי - אם כי ההבדלה מתרחשת רק בימיו של רחבעם. שלך הנווד

aviv36

New member
נווד, על המושג בני מוסה

שמעת?. אם היית שומע אולי היית משנה בקצת את התיאוריה שלך בכללית נגעת נכון. בהבנה

morning_star

New member
אתה מוכן לפרט על הנושא

של בני מוסה? השם נשמע מוכר במעומעם (ומן הסתם מתקשר למשה התנ"כי, לא?). שלך הנווד

drall

New member
ברשותכם נחזור לשטן../images/Emo79.gif

למרות שיש גם הרבה הרבה דברים שאפשר לספר על היהדות. ובכן במאה השישית לפני הספירה קמה באזור אזרביג´אן הדת הדואליסטית שלצורך העניין היו בה שני אלים. הורמיז - אל האור והחיים ואחרימן - אל החושך והמוות. בדת הזאת היו שני כוחות , הטוב והרע שהיו במעמד שווה ונילחמו אחד בשני. האל הטוב ניסה לגרום לאנשים לעשות דברים טובים ואילו האל הרע ניסה לשכנע אותם לפשוע. מהר מאוד הדת הזאת הפכה להיות דת המדינה של האימפריה הפרסית ששלטה על כל המזרח התיכון ובתוכו גם על ארץ ישראל וגם על בבל. היהודים הסתערו על המצאת הרוע כמוצאי שלל רב כי זה איפשר להם למצוא סוף כל סוף את מי להאשים בכל הדברים הרעים שהם עשו ולכן הם אימצו לעצמם את אל המוות והכניסו אותו לתוך הדת השלהם בשם "שטן". הפעם הראשונה (והאחרונה) שהאיזכור של השטן מופיע בתנ"ך זה בספר איוב וזה באמת שספר שלפי רוב החוקרים נכתב רק בתקופה הפרסית. כמובן שביהדות יש רק אל אחד יחיד וניצחי לכן השטן לא יכול היה להיות אל , אלא רק "מלאך" שנתון לשליטתו של האל האמיתי. וכך הוא גם מכונה בספר "בן האלוהים" , כלומר איזו תולדה של האלוהים האמיתי. הנוצרים שהתפתחו מהיהדות הוסיפו עוד כל מיני תאוריות לגבי השטן ונסיבות הווצרותו , לדוגמא סיפור המלאכים הנופלים וכן הלאה. מכאן שהשטן הוא לא יהודי לא נוצרי ובטח לא פגאני השטן הוא פרסי! וזה דבר שצריכים לזכור wraith והחברים שלו שהולכים לעשות עסקאות עם השטן לא משנה מה תתנו לו לא תקבלו כלום דרול

morning_star

New member
שטן ושטניזם

וריית´ עוסק בתחום השטניזם של לה-ויי, עסקאות עם השטן זה לא בדיוק שם (זה תחום ששייך יותר לאינקוויזיטורים). אתה מדבר על דת זאראתוסטרא (Zoroaster), או כפי שנקראת "דת האש" או "דת האור" שהשפיע רבות על האיסיים (ואלה בתורם על הנוצרים) - סביר מאוד להניח. אתה יודע שהדעות עדיין חלוקות, אם הדת היא מהמאה ה-6 לפנה"ס או מהמאה ה-18 (או ה-16) לפנה"ס (לפי לקסיקון דביר לדתות) - אם התארוך האחרון הוא נכון, דבר זה מציב את דת זאראתוסטרא כאם של הדתות המונותאיסטיות. מעניין שתקופה זו חופפת את תקופת השושלת ה-18 במצרים, שהרי אחד מפרעוני התקופה (אחנאתון, או בשם אחר אמנחותפ ה-4) גם עשה מהפיכה מונותאיסטית במצרים (שארכה רק בתקופת חייו) - ובסיסה אל השמש. אם איני טועה, זו גם התקופה שבא "נוצר" אפולו באסיה הקטנה (עוד לפני שאומץ ע"י היוונים). שלך הנווד

drall

New member
ברכות נווד../images/Emo42.gif

אני משתדל עד כמה שאפשר לא להבין בשטניזם במיוחד בצורותיו המודרניות כפי שהן מקובלות בתיכונים ברעננה. יש בשטניזם הרבה מאוד כיעור ואני ויתכן מאוד שאין בו שום דבר אחר. מה שכן, לא ידעתי על התקופה המונותואיסטית במצרים , וזה באמת מעניין מאוד, אם יש לך פרטים נוספים , אנא ספר לי על כך ותפנה אותי למקורות. אני לא חושב שניתן לכנות את "דת האש" בתור אם הדתות המונותואיסטיות מכיוון שכאמור היא דואליסטית. אומנם אל יחיד ילדג את הורמיז ואחרימן אבל מרגע שהוא יצר אותם הוא ירד מעל הבמה הדתית והוא אינו נוטל חלק במאבק בין שני בניו. שלך דרול

morning star

New member
על טעם ועל ריח

גם לי הגישה של שטניזם (זה של לה ויי) לא מוצאת חן במיוחד (אני חי עפ"י עקרונות אחרים), אך האמן לי, זה הרבה יותר "טוב" מכת השטן ועוד מופעים שכאלו. אני מכנה את דת האש בתור "אם הדתות המונותאיסטיות" משום ששם נצפה "צמצום" במספר האלים, ובעצם ישנו רק אל אחד - הורמיז הנלחם ברוח הרעה אהרימן. אמנם היא דואליסטית, אך אני סמוך ובטוח כי הרעיון החדשני, של עבודת אל אחד, התפשטה משם (אחת ממחשבותיי הייתה, שאותה דמות מיתולוגית של אברהם, אשר אם הייתה קיימת, הושפעה קרוב לודאי מהרעיונות הללו והביאתם לגלות). התקופה המונותאיסטית במצרים הייתה קצרה ביותר (בין 1379-1362 לפני הספירה). אמנחותפ ה-4 (Amenhotep), פרעה מהשושלת ה-18, שינה את שמו לאחנאתון (Akhenaten) בשנתו הראשונה, כאות לאמונתו באל האחד, אתון (או אתן. אם איני טועה, פרויד שהעלה ספקולציות בקשר להיותו של משה נסיך מצרי מן המניין אשר אסף קבוצה מסביבו ונדד, טען כי מ"אתון" התגלגל השם "אדני"). אתון אל השמש, אך לא זאת בלבד - אלא "רוח" (או נוכחות) אוניברסלית השוכנת בכל, אשר בראה את היקום ושלטה בו. הפולחן המונותאיסטי הופץ בכח ושיבש את מאזני הכח במצרים. ייתכן כי זו הייתה אחת ממטרותיו - לקיחת כח מהמקדשים וריכוזו בידי הפרעה. את בירתו קבע בתל-עמרנה. לאחר מותו התהפכו שוב הסדרים וחזרו למה שהיו, בזמן שבנו - תות-אנח-אמון (תות הנח המון...) היה הפרעה. אחנאתון היה בעלה של נפרטיטי הידועה. ישנם חוקרים הסוברים כי ממהלך זה הושפעו נביאי ישראל, אשר כמה מאות מאוחר יותר ביססו דת מונותאיסטית בישראל. קישור למידע על אחנאתון

aviv36

New member
בפסח בשיר חד גדיה

ואתה הקדוש ברוך הוא , ושחט למלאך המוות. השאלה מתי הוכנס טקסט זה להגדה של פסח, אם תדע עשינו צעד וחצי. בהבנה

morning star

New member
תשובה אפשרית

רוב החוקרים מסכימים כי הטקסט הוכנס בסביבות ימי הביניים בהגדות האשכנזיות, כאשר הגרסה המודפסת הראשונה של השיר מופיעה בהגדה משנת 1590 אשר נמצאה בפראג. ייתכן כי המקור הוא בשיר ילדים גרמני (שמקורו בשיר צרפתי). סגנון השירה המצטבר היה נפוץ באותן התקופות במדינות אירופה וכנראה מכאן ההשפעה. מעניין לציין, כי בעוד רבים לוקחים כמובן מאליו שמדובר בגדי, הכוונה היא בעצם לילד קטן (הנמשל לעם היהודי, אשר נקנה ע"י האב (אלוהים) בשני מטבעות (משה ואהרון) וכל המאורעות הם תאורים של העמים השונים שניסו להשמיד את העם היהודי). את המידע לקחתי משני אתרים - שניהם באנגלית. "הילד המופלא" ו "ההיסטוריה של חד גדיא"

על ראש הגנב בוער ../images/Emo117.gif הכובע

חמודי, אם תשים לב אני הגבתי להודעתו נוטפת הבורות של אביב.

aviv36

New member
למעיין המתבגר

כל מה שאני יודע לא רלוונטי, רק על עובדות אני מדבר. לנווד יש את הכח להסביר לפרוטות והוא הסביר היטב, הוא כנראה אוהב להאכיל אנשים בכף,וזאת לזכותו. אז לפני שאת מכנה דברים בשם בורות, תביאי הוכחות סותרות למה שכתב בהרחבה הנווד. זה מזכיר לי את גוסטין שטען שמשה העלה את בנו לעולה, וקרא לבחור שהתווכח איתו נעל. והאמת שאברהם העלה את בנו יצחק לעולה. ומה שקרה שם בדיוק בסיפור תשרשרי את דברי מלפני שבועיים בהבנה.

The Wraith

New member
על שטניזם וקצת על השטן ביהדות

קודם כל, על שטניזם אפשר ללמוד במקור נוסף רק דרך הספרים שרשומים באתר (The Satanic Bible, Satanic Rituals וכו´), אני לא מציע לך לחפש אתרים באינטרנט לפני שתקרא את הספרים, בפורום שטניזם בPersonal Satan אמרנו כבר שהאתרים הם רק "טיפות של מידע בעוד שהספרים הם המעיינות". דבר שני- שטניזם זו דת, אתה בטח מתבלבל עם כנסיית השטן, כנסיית השטן זה ארגון שטניסטי שהוקם ע"י ד"ר אנטון סזאנדור לה-ויי ב1966. שטניזם זו לא תנועה ולא ארגון ואתה תמצא את כל מבוקשך אם תקרא את הספרים של לה-ויי. לצערי הרב, את הספרים אי אפשר לקנות בארץ, לא מייבאים אותם, תוכל להזמין אותם מאמזון, יש קישור באתר של כנסיית השטן איפשהו, נראה לי באימפריום, אגב, אתה יכול גם להזמין ישר מהאימפריום לפי מה שאני זוכר מהפעם האחרונה שהייתי באתר. השטן ביהדות: השטן ביהדות הוא מלאך של אלוהים, תפקידו הוא להוות יצר רוע פרטי, זאת אומרת שהוא בא לבחון את בני-ישראל, בעצם להחטיא אותם, מציב לפניהם חטאים במטרה לראות אם הם יחטאו, אם הם ישמרו על אמונתם וכדומה, לדוגמא מקרה איוב. החסידים של נטורי קרתא (אני מקווה שככה מבטאים את זה), מאמינים ביצר רוע כללי, יעני השטן של הנצרות. Wraith LEX TALIONIS! LEX SATANICUS! HAIL SATAN!

moonstone

New member
WRAITH:תודה, יש לי עוד מספר שאלות

אבל עדיין, ללא קשר לכנסיית השטן... ולפני שתתנפל עלי... האם השטניזם הוא לא מעין אנטי של דברים אחרים ברגע שהוא מוסד בדת מסויימת... כי ניד כעיקרון אני מאמינה נגיד שהאדם הוא אינטרסנטי מעצם טבעו וכל אלטרואיזם הוא רק אלטרואיזם לשמו וממטרות אנוכיות כל שהן. אבל אם זאת אני גם חושבת שאין טעם סתם להרע לאנשים שלא עשו לך כל רע אבל לא לוותר בקלות לאלו שכן. אבל רק כל אלו לא הופכים אותך הרי לשטניסט. אז העניין הוא לא רק באמונות אלו.. כלומר מה שאני מנסה חהגיד הוא, או לשאול יותר נכון: הוא מה כן עומד בבסיס האמונות של השטניסט מלבד מה שציינתי שהוא הדין גם באדם שהוא ציני לגבי העולם? ומה המקור התיאולוגי של אמונה זו?

למעלה