to morning star

white crane

New member
to morning star

שלום לך נווד יקר, אתחיל בוידוי קטן, עברתי על רוב התשובות שלך וההודעות שלך, אך לא את כולן קראתי לעומק, ורציתי לומר לך שאני שמח שאדם כמוך נמצא על הרשת. הידע הגדול שאתה מציג מרשים, הסבלנות ואווירת השקט שאני קיבלתי נעמה לי. אך,כבר שנים רבות חיי שזורים בשביל המודעות והתחניקות המלוות את ההתפתחות הפמנית. ורציתי לשאול אותך מה הצורך בכל ההוקוס פוקוס. בכל המשפטים המפוארים (לא שלך) שרשומים כאן באתר בשביל לזמן שומרים ואנרגיות וכו`. מה דעתך? יש לי כמובן את הספקולציות שלי אך מסכרן אותי לשמוע את תגובתך. רק כדי שתקבל מושג לגבי הראייה שלי את הדברים, אני רוצה לפרט לגבי תפיסתי את ההילינג כדוגמה. מהו הילינג בעצם? ``האם יש לי את הכוחות לעשות הילינג???`` שאלה ששמעתי כל כך הרבה פעמים, והתשובה היא שכן, לדעתי כמובן, לכל אדם יש את הכוחות והיכולת. מי לא ראה כלב פצוע או מיבב והתפלל שיהייה לו טוב אוניגש אליו ליטף או החזיק אותו כרוב ורצה שהוא ירגיש יותר טוב. או כל אדם שרוצה לעזור לאחר , רצון אמיתי ופמנימי כמובן, זה הרי הילינג. אותה התכוונות תהורה בה אתה הופך את עצמך לכלי המעביר את האנרגיה אותה האדם/ חייה וכו` שמולך זקוקים לה.(כמובן זה רק סוג של הילינג אחד, לדעתי הגבוהה מכולם). ויש לי עוד הרבה דוגמאות ושאלות. אשמח לשמוע ממך תגובה. שיהייה לך יום נהדר. העגור הלבן.

morning star

New member
שלום לך העגור הלבן

שם יפה (משום מה מזכיר לי את הפרק בפרייז`ר בו הוא פוגש בעגור... :) ) ראשית, תודה על המחמאות... והידע שלי עוד רחוק (לפחות בעיני) מלהיות מרשים. בשביל מה כל ההוקוס פוקוס, אתה שואל ידידי? כמה תשובות באמתחתי (כמה צפוי!). הראשונה היא ההיבט הפסיכולוגי - הטקסים נועדו בשביל להביא את המכשף לרמת תודעה מסויימת, קרח להביא את התת מודע על ידי גירוי בסמלים, ריחות וצבעים (שהרי תת המודה פחות מבין מילים), הצד השמאלי והצד הימני של המוח לשיתוף פעולה. בעזרת שיתוף פעולה זה יכול המכשף ליצור את רצונו (בד``כ בדבר הנקרא בז`רגון המאגי ``צורון מחשבה`` - Thought Form) אשר נשלח ``על פני האתר`` או ``המישור האסטרלי`` לביצוע המשימה (לפי מבנה היקום המאגי והן הקבלי, אשר פעמים רבות הם חופפים, דבר אשר בונים בקפידה במישור האסטרלי, הוא מישור הפוטנציאל, מתממש במציאות. רעיון קרוב ניתן למצוא בסדנאות חשיבה חיובית למיניהן). בספרו של קרלוס קסטנדה (עם על הפקפוק לגבי אמיתות המאורעות) - ``משנתו של דון חואן`` (ספר מומלץ!), אומר דון חואן המכשף כי המכשפים המתחילים צריכים כלים, המנוסים כבר לא צריכים את אלה. ובנוסף להסברי ממקודם - המנוסים כבר לא צריכים לגרות את תת המודע בעזרת סמלים חיצוניים בכדי לעשות את ``הסויטצ``` שבין חשיבה והרגשה יום-יומית לבין זו המאגית. ההבדל בין ההילרים למכשפים טמון בכך שההילרים מאמנים עצמם לצורת עיבוד אחת, מאנרגיה לריפוי (ולעיתים לנזק, לא עלינו) בעוד המכשפים אינם מקובעים כך ויכולים להפוך את האנרגיה לפי צורכם ברגע הנתון. להוביל לשינוי במציאות עפ``י הרצון. ברמה אחרת, אם ניקח מתוך הנחה כי קיים תת מודע קולקטיבי (רעיון עתיק, שקיבל דחיפה על ידי קארל יונג, תלמידו של פרויד) - הסמלים בהם משתמשים ישפיעו באופן דומה על מרבית בני האדם. איני מסכים ב-100% עם קביעה זו, מאחר ואנו מחונכים לראות בסמלים דברים שונים (ואולי בעולם המערבי רוב הסמלים דומים). למשל יהודי לומד כי סמל הצלב מוקצה... באותה רמה, אם נניח כי קיימות ישויות ``אנרגטיות`` כאלה ואחרות (מלאכים, שדים, פיות ועוד כהנה וכהנה), כנראה ולהם מערכת סמלים משלהם. המאגים השונים טוענים (אני מתכוון למערכות מאגיות שונות) כי הישויות אליהן הם פונים מכירות סמלים אלה. למשל סמל המעגל, שהינו סמל אוניברסלי, ואכן בתרבויות רבות מסמל הגנה. לכן, אם אזמן שד (לדוגמא. ילדים, אך תנסו זאת בבית ואל תשאלו אותי איך. בואו נאמר, למען הפרוטוקול, כי איני יודע), השד לא יוכל לפרוץ את גבולות המעגל שאבנה מסביבי (ובעצם ע``י ויזואליזציה בניתיו מהאנרגיה) או בכלל את ``משולש האומנות`` (מושג מזימון ישויות. לתוך המשולש מזומנות הישויות השונות). אליסטר קרואלי, אחד מגדולי המאגים של המאה ה-20 (לפחות תחילתה. כמו כן היה רודף פרסום ועשה דברים רבים אחרים שהשתיקה יפה להם. לא אפרט כאן, חפשו לבד. יש מידע בכמויות, אם כי לא הכל נכון. עדיף לקרוא את ספריו שלו. כמו כן, לא כדאי להתחיל ממנו...) הגדיר מאגיה כך : ``המדע והאומנות אשר משנה את המציאות בהתאם לרצון, בדרכים אשר אינן ידועות למדע המערבי המסורתי``. בספרו ``מאגיה בתאוריה ובמעשה`` הגדיר כי כל פעולה הנעשית בהתאם לרצון היא בעצם בחזקת מאגיה. עוד טען כי כל אחד יכול לעסוק במאגיה. כמובן, שרצון חשוב ביותר. במאגיה האדם אינו כלי מעבר לאנרגיה. בסופו של דבר, הוא עצמו גם המטרה. רצונו האולטמטיבי של כל מאג אינה לעשות כשפים, אלא לפתח עצמו, וכמו שנשבעו חברי מסדר שחר הזהב ``להיות יותר מאדם``. להפוך למודע, לדעת לשנות את המציאות ובסופו של דבר לעלות (Ascension) אל האלוהות (Divinity). מקווה שעניתי קצת, אשמח לחדד... שלך, הנווד.

morning star

New member
אינך מגיע לפה הרבה, הא?

סתם הודעה, להעלות את הפתיל לראש הדף (-:

white crane

New member
ושוב שלום

קראתי את דבריך בעיון אך הייתי בעבודה, ועכשיו חזרתי הביתה. אין לי את הזמן ולא את הצלילות הדרושה להגיב בהתאם לכל מה שכתבת, אך כמובן שיש מה להגיב. יש לי המון שאלות אליך. לא ברמה ה``מקצועית`` אלה יותר בכיוון של להבין יותר מי הוא אותו כוכב בוקר נודד מולו אני ``מפטפט`` על הרשת. מאין הידע, מדוע כל כך הרה ידע תיאורתי בגיל כה צעיר , לשם מה הידע , ומה הוא מועיל לך בחיי היום יום במציאות בה כולנו, אני חושב, עדיין חיים. אני מאמין שחלק מהתשובות יכולות להיות אישיות ולכן אשמח אם תרצה לענות לי במייל לכתובת שלי. המופיעה כמובן ... בנוסף יש לי עוד המון שאלות, ואשמח לענות לך גם על שאלות שלך אם יש בכלל. ועל מנת להיות זה שמתחיל את הדו שיח, אספר לך שאני למעלה משמונה שנים נמצא on off בתהליך של למידה והרחבת המודעות (גם של טכניקות פרקטיות, וגם של תיאוריה ותפיסת עולם) ועם זאת נראה כי אתה מאוד נעול בנטיב בו בחרת ונותן תחושה שהספק או השאלה לא עולים בך, (בי הם עולים תמיד) הינה זרקתי את הכפפה. ולסיום רק להשכלה , העגור נתפס במזרח ובמיוחד (מבחינתי ביפן) כחייה המסמלת אושר ואריכות ימים וכשליחת האלים לבני האדם. שיהייה לך טוב. אשמח לשמוע. שלך העגור הלבן.

morning star

New member
שמונה שנים...

שלום לך העגור. גם אני נמצא בנושא שמונה שנים, כמוך, on off. ידע תיאורטי? לדעתי, ודעת אנשים אשר קראתי את כתביהם, רקע תיאורטי רחב הינו הבסיס עליו הנושא מושתת. לשם מה הידע? לי עצמי. לדעת כיצד להתפתח הלאה, הדרכים, השיטות. בחיי היום יום? אני מתעניין בנושאים רבים, כך שנושאים לשיחה לא חסרים לי. אך לאט לאט השיעורים מחלחלים. עוברים מרמת הידע לרמת הבנה ומשם לרמת ההטמעה. כך שלומדים להתמודד טוב יותר עם קשיי החיים הארציים. נעול בכיוון? היו פעמים בהם כמעט עזבתי את הנתיב, או שעשיתי בו הפסקה ארוכה. לאחר מכן ``קלטתי`` שאין צורך בכך, הנתיב מספיק רחב לשלב עוד נתיבים. ספק? אוהו, אני מאמין גדול בספק (-: יש בי מן המדען (ואכן בחיי הארציים אני סטודנט לביולוגיה) וגישה מדעית לדברים. לכן אני רוצה ללמוד, ואח``כ ליישם. אמונותיי משתנות ללא הרף (אך לא מקיצון לקיצון) בהתאם לנסיונות אותם אני עובר, השיעורים אשר אני לומד. מגבש לי דרך משלי וממשיך לנדוד. איני מאמין בשום ``דת`` רשמית. יש בי ``קצת מהכל``. לא בדרך של איסוף כבדרך אגב, אלא התנסות אישית בדברים. אני רואה עצמי כאדם מאוד פילוסופי, ולכן אני רואה עצמי כמי שממשיך בזרועות האקדמיה (החיים הללו נראים מתאימים לי, במידה ולא אצליח לעבור לתחום הרפואה). כן, אני אוהב ללמוד, אם כי קשה ליישם זאת לפעמים. עד לזמן האחרון כמעט וסגדתי לאינטלקט, אך מאורעות בחיי ``כפו`` עלי חיי רגש. אין כמו משבר בחיי האהבה וכאב עקב כך לטלטל אדם. טראומה אשר הכריזה : תפסיק לברוח מהרגש! עליך גם לעבוד על תחום זה!!! תמיד ידעתי זאת, אך נמנעתי. בעולם האינטלקט - או שאתה יודע או שלא. עולם הרגש? אחת אי הודאויות הגדולות בחיי אדם. מה גם שבצורה עקיפה חדלתי מלהזניח את הקליפה, הגוף הפיזי... זהו בעצם מקדש הנשמה, בעקבות אותו אירוע שפקח את עיני. כיום, אף עפ``י שציוניי מראים לעיתים אחרת ( (-; ), אנשים מכבדים את הידע שברשותי. דבר זה מלטף את האגו, נכון... אך יש לראות מבעד לכך. לפני מספר שנים, בזמן שירותי הצבאי, אמר לי אחד מהרופאים איתם שירתתי (הייתי חובש), כי יש לי ידע רב מאוד, ואפילו מדי, ושבתחום הרגשי איני מוכן להתמודד איתו. אז הייתי בן 20 מצוי, שעדיין חושב כי הוא יודע הכל הכי טוב וצחקתי חרש בליבי (גם הוא אדם חכם מאוד... לא רציתי לפגוע בו, במיוחד שכבר ניצחתיו בהתערבות על פיסת מידע כלשהי). היום אני יודע שהוא צדק. יש לשמור על פרופורציות. לא להתנפל. היום אני מתמתן. אחד הדברים היפים הוא, כי כעת דברים ש``זעמתי`` על כי אינם מגיעים, מתחילים דווקא כעת להסתדר. אני מתחיל לזכות בהערכה והתעניינות (אח, איזה אגוטריפ מתקתק). האנשים שתמיד שקיוויתי שכמותם ישימו לב אלי (בתחום בו אני צועד) אכן מתחילים לשים לב. אולי סוף סוף אני מקיים את המשפט ``כאשר אוזני התלמיד פתוחות (ואני אוסיף - והוא מוכן), יגיע הפה למלא אותם דברי חכמה``. זו לפחות התחושה שהתקבלה אצלי בזמן האחרון, על אף כל הקשיים. זהו לבינתיים. דווקא בשעות מאוחרות אני במצב של ``רק על עצמי לספר ידעתי`` ו ``שאינו יודע לשאול``... גם בי מתעוררות שאלות, אך אשמור אותפ לפעם הבאה, ואולי ל``מפגש`` קצת פחות המוני. ותודה על הידע הכללי... אני אספן :) שלך, עד הפעם הבאה הנווד.

white crane

New member
סיפור טאואיסטי קטן

טסו -קונג (תלמידושל קונפוציוס) ערך מסע לדרום... בדרכו ראה איש זקן מעבד את חלקת אדמתו. הזקן חפר תעלה, נכנס לבאר ויצא ממנה כשהו נושא בזרועותיו כד מים שבו הישקה את שדהו. נושם ונושף עבד הזקן במלא כוחו, אבל לא השיג תוצאה זעומה. טסו -קונג אמר:``הינה יש מתקן בעזרתו ניתן להשקות מהאב שדות ביום אחד. בעזרתו אתה משקיע מעט מאוד מאמץ ואתה משיג תוצאות מצוינות. האם לא תרצה בו?`` האיכר נשא פניו ושאל את טסו -קונג: ``איזה מתקן?`` ...עליך לקדות בבול עץ כך שיהייה כבד מאחורנית וקל מלפנים....כך יוצאים המים בזרימה ונשפכים במהירות כאילו רתחו. קוראים למתקן זה מנוף שאיבה.`` פני האירכ הסמיקו מכעס. אחר צחק ואמר: ``כך שמעתי מפי מורי, במקום שבו ישנן מכונות ישנו תיחכום. במקום שבו ישנו תיחכום, ישנה התחכמות. כשהלב מתחכם נפגם מה שפשוט וטהור. כשהפשוט והטהור נפגמים, רוח החיים אינה שרויה במנוחה. כשרוח החיים אינה שרויה במנוחה נעחמת `הדרך` מן העולם. ``... זה הדבר הראשון שעלה לי כשקראתי את תשובתך היפה והמשעשעת (במובן החיובי) ושוב אחזור לשאלתי. מה יועילו לי או לך הטקסים הכשפים והידע הגדול?. אולי אוכל לראות עם ראיה על חושית או לשמוע את הקולות שמעבר, או אולי לתקשר אם ישויות או לחזות את העתיד. או אולי להפוך את האני לאלוהי? (אם משפט זה יש סטירה כמובן, אבל אתייחס בהמשך) כל אלו וכל הידעה בנושאים האיזוטריים לו היו עוזרים לך או לי בנושא של הלב, של הרגש. ואולי זו הדרך? למרות שכל הדרכים מובילות לרומא :). מה שאני רוצה לומר הו שהכל בסדר ואין לי כלל בעיה עם רכישת ידע ואפקטים ולעיתים, (לעיתים רבות ) הם עוזרים להבהיר לנו את הדרך בה אנו פוסעים . אבל הרי אףאחד לא יכול להגיד לך בדיוק מה היא הדרך שלך (גם אני לא מנסה לעשות זאת) רק אתה תדע מהי הדרך ותדע זאת רק אחרי שתתחיל ללכת בה. ואחזור לתחילת הפיסקה אולי הדרך היא דרך הלב. ולא במובן הקיטשי או הטלנובלי שזה נשמע. קשה לי להסביר זאת במילים אבל , וכאן אני חוזר למשפט הבעייתי, האני והאלוהי. אני מאמין שאתה כבר נתקלת בתפיסה המנחה כי כל הדברים אחד הם ואין דיכוטומיה בין האני והמוחלט בין האשליה - סמסרה לבין המוחלט - נירוונה (ולא אני ללא מושפע מהבודהיזם אלה משתמש לנוחותי במוסגים) . אם כך הדבר האני והאלוהי אחד הם. האלוהי המוחלט נמצא כבר בתוכי. האם האלוהי הוא האור המוחלט? החושך המוחלט או שניהם גם יחד? ומהו אותו אלוהי אליו רבים מאיתנו שואפים למצוא? לזה כמובן אין לי תשובה , כי אם הייתה ברור לשנינו שלא הייתי יושב כאן מול המחשב ומשחק איתך בטריוויה של הבריאה והאמת. אבל אני כן מאמין, וזו האמונה שלי, שהדרך לגדילה היא פנימה ואל תוך הלב , אותו לב שמחיל את האהבה ללא תנאי ואת היכולת להתחבר לכל דבר ביקום ו`לדעת` אותו כמו שהו . טוב הינה התחלתי שוב להסחף. קטנה אחת לפני סיום שאלה : האם אתה מקיר את קלפי הטוטמים ש החיות (אינדיאני?), אשמח לדעת שיהייה לך טוב שלך העגור הלבן.

morning star

New member
סיפור יפה

בקשר לרגש - המאג הרציני, עוד לפני שמתחיל לעסוק במאגיה פרופר (חוץ מתרגילים וטקסים לפיתוח הרוחניות) חייב לעבוד על עצמו בכמה רבדים. פרנץ ברדון, מאג הרמטי, אשר עיקר פעילותו היתה באמצע המאה ה-20 הנחה את תלמידיו (וכך גם בספריו) כי בכל שלב של ההתפתחות יש להקפיד לעבוד על הצד הרוחני, הצד המנטלי - רגשי והחיבור ביניהם והגוף הפיזי. בלי עבודה על שלושת אלה (והוא אף נותן תרגילים) - לא תהיה התקדמות של ממש. דע את עצמך - עוד כלל שמאג מחייב עצמו לבצע. כולל ברגש כמובן. המאג מתנסה בכל סוגי הרגשות, ה``טובים`` ו``הרעים``. ללא עבודה זו, שהיא חלק ממה שנקרא בפי המאג ``העבודה הגדולה``, הכל ישאר כ``הוקוס פוקוס``, פירוטכניקה ואפקטים. המאג שואף לנישואים המקודשים - לחיבור בין הנשי לגברי שבו (לא משנה מה מינו). הוא שואף להגיע עד למעלה, לחבר את האל שבתוכו עם הקוסמוס והמוחלט. להשליך את צעיפי האשליה. מאגיה היא דרך ההתקדמות של האדם האינטלקטואלי, אשר לרוב מדחיק את רגשותיו. בתחילה עליו למצוא את אשר יגרה את האינטלקט, ללמוד, לקרוא. אך לאחר מכן, אין מנוס - אם הוא רוצה להתקדם, בא שלב הרגש. רק אחרי שילוב שני אלה יכול לטפס במעלה השביל הרוחני. אני מכיר ומוקיר את קלפי הטוטם. אם כי הם חדשים לי, די התאהבתי בהם ורכשתי סט לעצמי. שלך, הנווד

white crane

New member
כוכב בוקר יקר

שלום. איני יודע למה ומדוע אך יש לי תחושה עזה כי אנו מקירים. לפני נושא זה. אני אשמח לדעת אם עשיתה כבר את ה- פריסה של הטוטמים. אני קורא בהם כבר 5 /שנים ואתה מסקרן אותי. והשאלה הגדולה היא ... האם הייתה אי פעם בבתדר אחר (אתה חיפאי אמרת פעם).וגם אני. אם אץה נמצא עד 22:30 תענה לי , אני בעבודה.

morning star

New member
ייתכן ידידי

עשיתי כמה פרישות, כולל הפרישה של המדריכים. התוצאות, מיותר לציין, היו יפות ומדהימות. אכן בקרתי מספר פעמים לא מבוטל בחנות, בין רכישותי שלוש אשר זכורות לי היטב: קלפי טארוט The Witch`s Tarot הויקניים (אין לבלבל עם ה- Tarot of the Witchs). מטה משובץ אבנים (מיוצר בברזיל. עץ. בשני קצוותיו קריסטלי קוורץ), וכן את הזן טארוט, בגרסה האנגלית. כמה שהצטערתי שהחנות נסגרה, מאז לא קמה חנות ראויה לשמה באיזור חיפה (בראשית לא רחוקים, אך עדיין לא הגיעו...) ונאלצתי פעמים מספר לנדוד ל``עידן אחר`` בת``א. שלך, הנווד

morning star

New member
המממ

גבוה (לפחות יחסית אלי), ממושקף, שיער שחור? שלך, נובר בזכרון הנווד

למעלה