Tip
Tip

9ball master

New member
סייג לחוכמה - שתיקה....

מה משחקים יותר ברחבי העולם, פול או סנוקר?..... תשובה - פול באיזה משחק כמות הפרסים מצטמצמת?...... תשובה - סנוקר באיזה משחק כמות הפרסים עולה?...... תשובה - פול באיזה משחק מצטמצמת כמות התחרויות בשנה?....... תשובה - סנוקר באיזה משחק עולה כמות הפרסים?......... תשובה - פול האם רוני אוסליבן הוא פנסיונר?....... עד כמה שידוע לי, הוא לא! אז למה הוא החליט לפנות לפול? דיוויס הלך לקחת אליפות עולם?..... רק מראה כמה אתה יודע... דיוויס כבר משחק 9ball מספר שנים טובות.... והוא עדיין לא לקח שום אליפות עולם.... השנה תערך בנורבגיה לראשונה תחרות 9ball גדולה, דיוויס, טוני דראגו ורוני אוסליבן הם רק שלושה שחני סנוקר שכבר נרשמו... אתה שוב פולט דברים מבלי לבדוק עובדות בשטח... תגיד האיזו מאורה יצאת???? ואם כבר מדברים על פנסיונרים.... גם בארץ רוב הזקנים משחקים סנוקר בעוד רוב הצעירים משחקים פול..... אז איזה משחק בדיוק הוא של פנסיונרים???? פאסה, עלק..... עם הסנוקר ימשיך כמו שהוא אז אני אומר לך שעוד 10 שנים הוא יהיה רבע ממה שהוא היום.... בעוד שפול רק גודל....

O f e r P e e r

New member
חביבי...

באמת יש לך הרבה ללמוד!!! ראשית, לא זכור לי שחקן סנוקר שזכה בתואר אלוף עולם עד רגע זה... שנית, המשחק המשוחק ביותר בעולם כיום הוא ממשחקי הפול האמריקאי - 9ball. לידיעתך, בשנים האחרונות משחק הסנוקר במגמת ירידה מתמדת כאשר פול במגמת עלייה מתמדת... בכל העולם... כולל את האי הבריטי!!! שולחנות סנוקר יוצאים יותר ויותר, שולחנות פול נכנסים...מ/אל מועדוני ביליארד ברחבי הממלכה, שלא לדבר על רחבי הגלובוס.... מה עוד שמאז וחסויות יצרני הסיגריות עזבו מסיבות מסויימות את הענף, סכומי הפרסים יורדים מאירוע לאירוע... מה שמושך שחקני סנוקר לעבור ל"משחק של פנסיונרים" - כדבריך... (ראה מקרה רוני- פנסיונר צעיר יחסית)... לבוא ולהצהיר הצהרות כאלה מראה כמה אינך מבין בענפי הביליאד השונים!!! לכל משחק מטרה שונה, הבנה שונה, ראיית משחק שונה ועוד הרבה פקטורים שונים בתכליתם... הקהל אוהב אקשן... ותאמין לי שרובו התאכזב מאד מאליפות העולם האחרונה... הקהל רוצה לראות את הצד ההתקפי יותר מאשר הצד ההגנתי... (למרות שהגנה מנצחת!) לסיכום: אלו משחקי ביליארד שונים בתכלית, מעניינים, חכמים ובעלי מטרות שונות. ביליארד מהמם עפר

ב י ש ו ף

New member
זאת לא הסיבה שקונים שולחנות ביליארד

שולחן ריאלי מקצועי מגיע ל25,000 ש"ח זה שמועדוניםבוחלים בשיקולים פיננסים להביא שולחנות זוליםיותר של יצרני פול זה שיקול פרופר של כסף, מועדוני סנוקר מקצועניםתמיד ידאגו שריילי יהיה שם, אין הרבה חברות שעומדות בסטנדרטים שלה.(נכון שהם מייצרים גם שולחנות של פול)תבדוק בעצמך בארץ לא צריך ללכת רחוק איזה משחק משוחק יותרומהי רמת השחקנים בכל סוג משחק, פול באופן ברור בארץ הוא משחק פאבים במקרה הטוב עם רמה מאוד מאוד נמוכה לרובכל השחקנים הרציניים מתמקדים בסנוקר ולא במקרה הוא יותר מורכב ויש בו יותר עניין.לגבי דייויס זה עובדה, אי אפשר להתכחש לה.לגבי רוני הוא לא פרש מסנוקר יכול להיות שזה שיקול כספישל לגזור מהבינוניות של פול קצת כסף, הוא תמיד יזכר כשחקן סנוקרואף אחד לא יסתכל על משחקי הביליארד שהוא עשהזה ענף שכמעט לא נחשב בתחום.אתה בעצמך אמרת הביליארד במגמת עליה, זאת אומרת שיש עדין פערומבטיח לך שהוא לא עתיד להשתנות בקרוב.רוב בעלי העניין בשולחן בזים לסנוקר, זאת עובדה מצערתאבל עם בסיס מאוד הגיוני סנוקר משחק יותר חכם.

ב י ש ו ף

New member
בזים לביליארד

והנקודה הקונרקרטית היא זאת איזה שחקנים נמצאים ברמה הגבוהה ביותר בארץ התשובה סנוקר. אם ניקח שני שחקנים שונים משני לשחק בשני המשחקים שחקן הביליארד ישתלב יותר בקלות משחקן הפול שלא מסוגל להתחקות אחרי רמת משחק כזאת. או מסוגל אבל יהיה לו קשה, הרבה מאוד עבודה.

9ball master

New member
את התשובה....

אתה תדע כאשר החבר'ה הישראלים יחזרו מאליפות אירופה בסנוקר... דרך אגב הם זאת לא תחרות שבה המקצוענים כמו אוסליבן משתתפים, מדובר בדרג משני.... פשוט אין שחקנים ברמה מספיק גבוהה בארץ
לעומת זאת, נוכל להשוות את התוצאות שלהם לחבר'ה הישראלים שהיו באליפות אירופה ושיחקו עם כל התותחים ואז נדע באיזה ענף יש שחקנים יותר חזקים!!! דרך אגב בסוף החודש יש את אליפות העולם ב straight pool הארה"ב בתחרות נכנסו רק 64 שחקנים מכל העולם ונחש מה.... ציון צבי מישראל יהיה שם!!! אז אולי זאת התשובה שלך....

ב י ש ו ף

New member
שמעתי שהו באמת שחקן תותח

אבל התשובה שלי יותר פשוטה, תמיד קוראים למועדון מועדון סנוקר, ואני מסתכל קונקרטית בארץ (אל תחפש אותי בקטנות יש גם מועדוני ביליארד) המשחק הכי משוחק בארץ הוא סנוקר, המשחק הכי מדובר בעולם הוא סנוקר, ועדין כשמדברים על שמות גדולים הם תמיד ישוייכו לסנוקר, דיוויס , וויליאמס, אוסלבין הנדרי. תמיד זוכרים אותם כאנשי סנוקר, שאולי נגעו גם בפול ויכול להיות שהם עושים את זה גם בשביל להכניס עוד קצת לרפרטואר ואולי גם משיקולים כלכליים, במקסימום ברייק הם מקבלים 147 אלף לירות סטרלינג וזה קורה לטובים פעם בטורניר, בנוסף לניצחון בטורניר, זה 275 אלף לירות סטרלינג בקנה מידה של ספורט עולמי, אי אפשר להגיד שזה דומה לתחומים כמו כדורסל וכדורגל, בתחלס הגאונים האלה מרוויחים באופן יחסי פרוטות לענפי ספורט אחרים, לפי דעתי צריך להגדיל את הסכום בתשעים אחוז יותר, כדי שהוא יהיה ריאלי, ולא חסרים ספונסרים, זה פשוט מי שמפיק את האירועים האלה מפיק אותם גרוע.

9ball master

New member
תגיד לי...

אבל את האמת, בן כמה אתה? איפה תמיד קוראים למועדון - "מועדון סנוקר"? חוץ מבשכונה... אתה בדבר על סלנג בארץ ושואב מכך עובדות על העולם.... אתה רוצה לדבר קונקרטית על הארץ אבל מדבר על שחקנים בחו"ל... אתה אומר שהמשחק הכי משוחק בארץ הוא סנוקר, על סמך מה? האם עשית איזשהו סקר אמיתי, אולי תפנה למכון הסקרים ותזמין סקר כזה ואז נדע באמת..... האמת היא, שאתה מכיר סנוקר בלבד... אתה מסתובב בחברה שמכירים רק סנוקר.... והשמות שאתה מכיר זה מה שאתה מכיר מיורוספורט... מכל זה, בנית לך עובדות משלך.... כמו שכבר אמרתי לך, הכל ענין של גיאוגרפיה.... באילת אין שולחן פול אחד
הכל סנוקר וזה מה שאתה מכיר... תכנס למועדון ביליארד בארה"ב ולא תראה שולחן סנוקר אחד.... וזה נכון גם להרבה מדינות באירופה. בשכונה שלך כמדברים על שחקנים גדולים אז מדברים אל הנדי וחבריו.... (הם שחקנים גדולים, במשחק שלהם
) אבל בארה"ב מדברים על מוסקוני ואבל סטריקלנד ועוד הרבה אחרים... בגרמניה מדברים על אורטמן וסוקה.... בהולנד על ואן דן ברג ופייחן... ועוד ועוד ועוד.... אבל כולם מדברים על אחד - Efern Reyes אתה לא מכיר, ולא יודע מה קורה בעולם ועל סמך הסביבה שלך בנית לך עולם שלם של עובדות שהן לא נכונות ואתה מגיע לכאן ומציג אותן, אתה מטעה אנשים שבאים לכאן על מנת ללמוד ולהכיר.... אני מבקש ממך להפסיק
תודה ושבוע טוב

9ball master

New member
תקשיב...

אני מציע לך לעבור קצת על הפורום... אז היית יודע שריילי פשטו רגל לפני לא מעט שנים!!! כל הריילי שאתה רואה בארץ זה חיקויים!! בעלי מועדונים מכניסים יותר שולחנות פול כי זה הדרישה של הקהל!!! אנשים עומדים בתור לשולחנות פול בעוד שולחנות סנוקר עומדים שוממים... עולם הסנוקר המקצועי הוא קטן ומסוגר, אני בטוח שאם אני אבקש ממך למנות 50 שחקני סנוקר מקצועיים ככה סתם מהראש מבלי ללכת לבדוק באתר של סנוקר אתה לא תוכל ולא רק אתה, מעטים יכולים כי יש מעט מאד שחקנים ותמיד אתה רואה את אותם שחקנים... לעומת זאת, אני חושב שאני יכול לזרוק 50 שמות של שחנים מקצועיים בפול מבלי להתאמץ... אפילו 100... כי יש יותר שחקנים, יותר אנשים נמשכים למשחקי הפול, זאת עובדה שאני מבין שקשה לך לקבל א ב ל זה המצב!! הסיבה היחידה שבארץ משחקים סנוקר היא שהארץ הייתה תחת שלטון אנגלי
שים לב שרק במדינות שהיו תחת שלטון אנגלי משחקים סנוקר.... אם הינו עכשיו בהולנד למשל אז היית מרים גבה אם היית שומע את מה שאתה אומר..... ברוב מדינות אירופה הסנוקר הוא ברמה נחותה ועומד בצל של הפול... סתם עוד דוגמא, דיברתי עם שחקן מקצוען משבדיה (נחשב לאחד החזקים בעולם) ושאלתי אותו על המצב שם... הוא אמר שיש פול בכל פינה, קצת קרמבול והוא לא ראה אף שולחן סנוקר במועדונים.... הכל עינין של גיאוגרפיה... אתה פשוט נדבק למה שהאכילו אותך ואתה לא מוכן להפתח למה שקורה באמת...

9ball master

New member
דיוק....

כמו שכבר נאמר, מכת פתיחה היא אחת החשובות במשחק לכן הדיוק במכה זו חשוב כמו בכל מכה אחרת

למעלה