Timba say it aint so...

Funky Giraffe

New member
מה, שמעתי הרבה גיידים מהפרוייקט

החדש שלו עם רכטר והוא נהיה תותח... לא פלא, כל מה שרכטר נוגע בו הופך לזהב במוסיקה הישראלית

volatile

New member
בוא אני אתן לך כמה שמות

RJD2 EL-P קרוב לוודאי שלא שמעת אותם ניר (אולי את RJD2 כי המוזיקת המתנה של בזק זה שיר שלו) אבל הם 2 שקופצים לי לראש, RJD2 התחיל כמפיק היפ-הופ היום הוא אחד מהמפיקים האינסטרומנטלים הנחשבים. EL-P הוא פשוט גאון. עבד גם עם הרכב ג'אז על אלבום בשם high watermark ויש עוד מלא דוגמאות יותר מוכרות. אבל כמו שאמרתי זה לא מפתיע ויש מפיקים שלמים שעובדים ככה (בעצלנות יתרה)

DJ$upreme

New member
לא עליהם הדיון

הדיון הוא על מפיקי ההיפהופ המצליחים שמובילים את הז'אנר, ולא על מפיקי אנדרגראונד נחשבים ככל שיהיו. מבחינת קיטלוג הז'אנר, רוב רובם של האקטים המצליחים באמת נשעו על הפקות שהם קאט ופייסט של שירים קיימים מהקטלוג העצום של ה-RNB, הסול, ואח"כ גם הפופ הג'אז וסתם כל ז'אנר אחר שניתן להעלות על הדעת.

KOOL MIC

New member
מיהם אותם מפיקי אנדגראונד???

עזוב אני בטוח שלא שמעתה עשירית מהביטים של EL-P אבל בוא נדבר על פרמייר פיט רוק היי טאק וכו' הם מפיקי אנדגראנד??? מי באמת מוביל את הז'אנר ???? בקיצור מי שמתעניין שיראה את הסרט החדש שיצא לא מזמן "Beat Kings " קצת הבנה של הז'אנר ונחותים שייך לשתיים אספרסו מקוצרים ולא למוזיקה (ראו ויכוחים על ג'אז וכו' )

yo i know you guys went off topic

but i just wanted to say this i feel theres a fine line between samplying and stealing והקו הזה הוא שכשאתה עושה מיליונים אתה נותן זכויות יוצרים... תסכימו איתי שאם הייתם כותבים שיר היה דיי מסריח לשמוע אותו במצעד הטופ 20 של MTV מבלי שיצרו איתכם קשר לגבי זכויות.... לדעתי אומן בקאליבר שלו ידע טוב מאד מה הוא עושה...

esvee

New member
היה על זה דיון ענק

השיר של טימבה מבוסס על שיר שנעשה בTRACKER, וע"י אומן לא ידוע מחוץ לסצנה הזאת (טראקרים חבר'ה שעושים מוזיקה עם תוכנות מחשב יישנות, עם צלילים בסיסיים שנשמעים לרוב כמו סאונדטראק למשחקי מחשב). השיר שטימבה דפק זכה בתחרות מסויימת בסצנה הזאת, וכן קיבל הפצה. סימפול זה לגיטימי! אבל יש פה כמה נקודות: 1. טימבה, חוץ מלהפיק את האקפלה של נלי פורטדו, להוסיף בייסליין, קיק, סנר והייהאט משלו לא עשה שיט בשיר הזה. הוא פשוט סימפל את השיר במלואו. בסדר, נגיד שזה לגיטימי. הבעיה היא שהוא שלח את הגרסה המקורית של השיר להימכר בתור רינגטון (ידעתם על זה?). זה גניבה לאור יום - זה לא ביט, זה לא היפ הופ, זה פאקינג רינגטון שמועתק 1 ל1, בלי שום הזכרה של המלחין המקורי. 2. אם אתה מפיק גדול וידוע בתעשיה, יש לך צוות שמתעסק בSAMPLE CLEAREANCE. כלומר, טימבה או האסיסטנטים שלו מסמפלים מה בא להם, הם עושים שמיניות באוויר בשביל שהסימפולים האלה יהיו חוקיים. 3. האומן שממנו סימפלת - בהתאם לכמות המכירות של השיר (DO IT היה להיט מינורי, למשל) - צריך לקבל צ'ק שמן בהתאם לאחוזי מכירות או הסכם אחר. 4. נ ג י ד קרתה טעות ואיכשהו סימפלת והלייבל שלך לא שם לב וכו' וכו'... אם אתה רואה באזזז באינטרנט על זה שאתה גנבת שיר ... לא כמינימום תנסה לצאת פר עם הבן אדם שבגלל השיר שלו הכנסת לכיס שלך כמה מיליונים טובים? 5. התשובה? לא. בראיון שטימבה העניק הוא התייחס לנושא והתגובה שלו הייתה בערך "אה, החבר'ה של המשחקי מחשב? לא חייב להם כלום, הם סתם אידיוטים" (video games jerk, זה היה הביטוי, בערך). בטון מגעיל ומתנשא. חבל שהמראיין לא שאל אותו מה לגבי זה שכל הפאקינג שיר זה העתקה אחד לאחד של משהו ש"אידיוט" הזה הלחין. אישית, לי, זה פסל את טימבלנד. התנהגות מגעילה לחולוטין, ההבנה שאף אחד לא יכול לגעת בך כי יש לך לגיון של עורכי דין.. גועל נפש. וסימפולים בהיפ הופ? אני בעד. אבל זה בהחלט עובר את הגבול.

סֵג

New member
אם זה מאכזב אותך

תראי את זה -- http://www.strangefamousrecords.com/forum/viewtopic.php?t=36434&postdays=0&postorder=asc&highlight=fergie&start=0

Psycho BuZZ

New member
וזה לא יכול להיות מישהו מצוות ההפקה

של טימבו שאשם בגניבה?

esvee

New member
הוא כן.

אחד האסיסטנטים שלו הביא לו את הרעיון לסאמפל, אבל הוא יצא בן זונה בתגובה שלו כבר אחרי שהעניין התפוצץ (ראה תגובה שלי למעלה).

tomoshe

New member
וואלה

נקודה נכונה. אבל טימבה היה צריך לקחת אחריות ולא לטייח.

למעלה