Timba say it aint so...

Timba say it aint so...../images/Emo14.gif

לא יודעת למי יצא למי לא יצא לראות את הדבר הדיי מזעזע שמוצג ביו טיוב, אבל אישית נשבר לי הלב... לראות את TIMBA גונב זכויות יוצרים, ואז הוא עוד הוסיף בראיון לאיזה רשת אמריקאית שהוא רק סימפל , כלמעשה תראו בעצמם הוא רק הוסיף DRUM LINE... אין הרבה מה להוסיף הוידאו מדבר בעד עצמו... Happy V day yall! ליאתוש

volatile

New member
מה הביג דיל ליאת?

הפתעה גדולה שמפיקי היפ-הופ לוקחים מוזיקה ומסמפלים ממנה... ולא רוצים לשלם royalties, כל המפיקים הגדולים עושים את זה מאז שההיפ-הופ קיים. מצד אחד יש אנשים כמו פרימו שבד"כ מפרקים את הביט בצורה כזאת שקשה לדעת מאיפה הם סימפלו. ויש כאלה שעושים את זה בדרך הקלה. היפ-הופ בנוי על סימפולים וזה שלא משלמים תגמולים. זה מוזר במקרה הזה. כי בכל זאת מדובר בשיר של נלי פורטדו ככה שזה סתם צעד של כושי טיפש שקצת התעצלן גם. טימבה הוא מפיק מצויין. היה ונשאר. תראי לי מפיק היפ-הופ אחד שלא גנב סימפול של מלודיה ואני אראה לך שקרן.

פואנטה

הוא לא סימפל הוא דיי לקח שיר קיים ושם עליו את נלי פורטדו אחת הזמרות מצליחות בארצות הברית עכשיו וכזה קיווה שאף אחד לא ישים לב, וזה עצוב לי פשוט כי הוא מוכשר והיה עצלן ... סתם נקודה שרציתי להעלות, יש תביעה כבר בחוץ על שמו ממה שמספרים פה... זה כמו שתגיד אמינמם היה מספל תשיר של דידו ולא משלם לה זכויות, בטח שילם לה וגם הביאה אותה לשחק בקליפ... ככה זה בחיים... ככל שאתה יותר גדול יש לך יותר מוגבלויות מוזיקליות, כלכליות ואחרות כי אנשים שמים לב סתם נקודה למחשבה The prettiest people do the ugliest things, on the road to reaches and dimond ringz' ליאתוש

DJ$upreme

New member
בואו נגיד את האמת

כל, אבל כל מפיקי ההיפהופ הגדולים הם בס"כ מעתיקנים מוצלחים. מדובר במוזיקה שהכי קל להפיק ויש את התירוץ הכי לגיטימי לגנוב. להתיחס למישהו מהתחום הזה כגאון מוזיקלי זה מגוחך על גבול העצוב. אני לא מאמין לאף אחד מהם שהוא יודע לנגן או מבין בהרמוניות עד שאני לא רואה את זה בעיניים (לנגן הכוונה לקחת פאקין מקלדת או גיטרה ולהרביץ). אפילו ה"גרועים" שבכוכבי הפופ יותר מוזיקליים מהאנשים האלה כי הם בדרך כלל מגיעים מרקע של מוזיקה, ריקוד או שירה באופן מקצועי, בעוד ש-98% ממפיקי ההיפהופ מגיעים מכיוון DJ ראפר או סוחר סמים. המפיקים הטובים הם אלו שלוקחים את אבני הבניין הנכונות ובונים דברים מאתגרים חדשים ומעניינים. הגאונות אם היא בכלל קיימת בז'אנר איננה מוסיקלית במובן הישן של המילה, אלא יותר "קרוס ז'אנרית" כזו. בכל הז'אנר הזה אפשר לספור על יד אחת את ה"מפיקים" שבאמת יכולים לשבת ולכתוב ONE DECENT SONG. זה אחד הגורמים לכך שמדובר בז'אנר נחות יחסית מבחינה מוסיקלית, וכל מה שיש בו או אין בו זה החדשנות והמגניבות.

KOOL MIC

New member
למה אתה מבלבל את השכל

98% ???? מה אתה מבלבל מאיפה אתה מביא את הנתון הזה ??? למה אתה משתמש בקלישאה שמתאימה למי ששונא היפ הפ אך אתה יכול כל פעם כל כך ללכלך על משהו שהוכחתה כבר כל כך הרבה פעמים שאתה לא סובל אותו ומתעב אותו זה לא פעם ראשונה ואחרונה שאני מעיר לך ואתה רק מוכיח את זה בדברי ה"חוכמה" שלך, אין לך מושג בהיפ הפ ולא יהיה לך אם אתה לא מצליח לקלוט מה זה היפ הפ מכל האספקטים. מי שחושב שהיפ הפ הוא ז'אנר נחות טוב אם לא יגע בו מי שחושב שראפר זה אדם שכל היום מספר על כמה הוא מרעיל את הבלוק שלו בסמים ומזיין זונות בליילה הוא בטח לא מישהו שצריך להיות עם נגיעה לתחום של ההיפ הפ כנ"ל לגבי הפקה של ביטים של היפ הפ והיחס אליהם כנחותים אני לא יציין אבל יש מספיק מפיקים שעושים את זה כמו שצריך זה שאתה לא מודע אליהם זה לא אומר שהם לא קיימים.

Y.L.N

New member
היפ-הופ הוא ז'אנר נחות

מבחינה מוזיקלית... וזאת עובדה,אין על מה להתווכח פה בכלל. לא שזה אמור למנוע ממישהו לאהוב אותו

tomoshe

New member
הממממממממ!!!!

תראה, תשמע, תבין. אם בלכתוב one decent song אתה מתכוון למלודיות בויבאנד או קווין או אנצ'יינד מלודי או כל דבר אחר שסיימון קאוול אוהב (וכבודו במקומו בהחלט) - אז אולי אתה צודק, למרות שיש בלדות ארנבי שלא נופלות וחלקן טופלו על ידי מפיקי היפהופ. אתה בטח מבין שמתקרב פה "אבל" אז הנה אני שומע צעדים הולכים וגדלים - אבל האם דיטר בוהלן יכול לכתוב באנגרים? האם לינדה פרי או להקת אבבא להפיק לביגי? ולמה בכלל אתה משווה בין מפיק למלחין? האם כל מפיקי הרוק והפופ הגדולים הם גם מלחינים? זה שבהיפהופ הטשטשו הגבולות לא אומר שמפיק ומעבד זה אותו דבר כמו מלחין. אני בטוח שהנפטונס יכולים להפיק ולעבד אלבום נהדר לסלין דיאון. ומה שטימבה עשה זה מצחין, אבל לא מוריד מהיכולות המדהימה שהוא גילה בהפקות אחרות, בדיוק כמו שזה שנעמי שמר לקחה שיר באסקי ועשתה ממנו ירושלים של זהב לא פוגם באיכות הנדירה של המלודיה ב"אני גיטרה" או "חורשת האקליפטוס". טוב, חייב ללכת, אני שומע את הנאצים באים.

hcsneB

New member
תגידו

יצא לכם פעם להיות ליד סבתא שלכם שהיא מתה ולא באו לפנות אותה? זה לא כזה! - אני לא אומר, אנחנו בשיאנו! - אבל לא היינו רוצים להגיע למצב שלרצועה יהיה את הריח של סבתא שלי, שהיא מתה, ואני לא ידעתי - מה, הייתי ילד, אפילו לא ידעתי מה המספר של חברה קדישא - חיכיתי, וחיכיתי...

tomoshe

New member
מה אתה מחשיב את עצמך?

סאם קיינד אוף ספשל אור סאמתינג אור סאמתינג לייק דיס?

DJ$upreme

New member
מפיק מוסיקלי עד הפצעת ההיפהופ

(והמוזיקה האלקטרונית בכללה אם נאמר את האמת) היה תמיד מוסיקאי. מפיקי היפהופ (והאוס, וטראנס, וכו') אינם ברובם הגדול מוסיקאים, לפחות לא במובן הקלאסי של המילה. וכן, יש עוד מוסיקה חוץ מדיטר בוהלן או קווין. להכין ביט במחשב או לעשות צ'ופים על פטיפון זה הרחבה מאוד רשלנית של המונח מוזיקאי לטעמי, הרחבה שבעיקר גורמת לטשטוש ואי הבחנה בין תחומים (ודיסציפלינות, אם תרצה לגרום לדיון להראות אקדמי) שונים ושונות. טימבהלנד הוא מפיק היפהופ גדול אבל הוא לא מוסיקאי גדול (כנראה גם לא מוסיקאי בכלל). הוא כנראה גם אידיוט שחצן מה שלא צריך להפתיע אף אחד ששומע היפהופ, ז'אנר שמאוכלס בדר"כ בכמויות שחצנות בלתי מתקבלות על הדעת. מפיק היפהופ גדול נמדד בסאונדים שהוא מביא, ברעננות שהוא מזריק לתוך הטראק שהוא מפיק, ולא מעט גם בזכות מגניבות ההתאמה בין הראפר שהוא עובד איתן - לגניבה המוזיקלית (עם או בלי אישור) שהוא מחליט לשעבד לטובת היצירה שלו. מה שאתה אומר מבלבל אחר כך ילדים בפורום (ע"ע תגובה מעליך) וגורם להם לבלבל בין הכשרון של ד"ר דרה למשל, כבודו במקומו מונח, לכשרון של ג'ורג' קלינטון. זה מוכשר ב-X, השני מוכשר ב-Y. הבה לא נתבלבלה.

da^Lord

New member
מסכים איתך בערך

קורה ששואלים אותי אם יש לי רקע מוזיקלי, או אם אני מוזיקאי בעצמי. והתשובה שלי היא שאני לא מוזיקאי , כי אני לא מחשיב את העובדה שאני עושה היפ-הופ או מפיק ביטים כמוזיקה לכל דבר. למחשבה הזאת אולי היו מסכימים לפני כמה שנים, אבל אחרי הפריצה הגדולה של ההיפ-הופ בארץ אנשים מתקנים אותי, אומרים שמבחינתם זו מוזיקה לכל דבר. אתה בכל זאת מתעסק בלחן פשוט ככל שיהיה,יש לחן. בתור מפיק אתה חושב על כל המכלול שכולל את כל כלי הנגינה פלוס הראפר, שבמקום לחן ושירה בתוים יש לו פלואו ומקצב. ומעבר לכך מתעסקים בדברים הקשורים בסאונד ובייפיוף ההקלטה לפי הקריטריונים הכי גבוהים של להיטי הפופ הגדולים. באופן אישי אני לא בעד סימפולים, זה די הורס לי כשאני שומע את המקור של ביט שאני אוהב ומגלה שהוא ממש אחד לאחד רק שהוסיפו לו תופים. וגם זה לא תמיד.. אבל למרות חוסר הדמיון המוזיקלי של אותו מפיק, מתגלה כשרון מסוג אחר שהוא מציאת חלק ממכר בשיר נידח וניצולו בצורה הטובה ביותר.. ובשביל זה חייבים חוש מוזיקלי מסוים. אז שורה תחתונה, מבחינתי ההיפ-הופ זה האח הקטן והפחות מפותח של עולם המוזיקה, בגלל זה כל פעם כששומעים בביט איזה ניצנוץ מלודי,או כלי חי כמו גיטרה/תופים, מיד קוראים לזה גאונות ומתלהבים שה"ילד" עשה משהו מגניב.

DJ$upreme

New member
הפקת היפהופ זו אמנות מסוג אחר

ובשיאה היא משהו מאוד מגניב! אבל זו לא אותה חיה כמו musicianship. לא כל מי שנוגע במוסיקה הוא מוסיקאי - לא DJS, לא מנהלי חברות תקליטים וגם לא סאונדמנים ומכווני פנסים בהופעות.

tomoshe

New member
יש לי בעייה

ולא, אני הפעם לא מדבר על העניין של החמש שניות ודי. אם בנאדם עושה מוזיקה טובה (גם אם בז'אנר מוגבל) אז הוא כנראה מוזיקאי - למה להגביל את המונח מוזיקה למה שעושה רובינשטיין על פסנתר או הנדריקס על גיטרה? מיומנה זה גם מוזיקה ודרה זה גם מוזיקה - זה שהוא לא יוצר ייחודי זה מוסכם, אבל איכשהוא הוא לוקח תוים, גם אם הוא לא יודע לקרוא תוים וגם אם חלקם תוים של אחרים, אבל הוא מאחד ביניהם בצורה נעימה לאוזן ושונה ממקודם, ולכן הוא מוזיקאי. מצד שני, מאחר שהויכוח סמנטי בעיקרו והנאצים כבר דופקים בעליית הגג, אני אסכים איתך שיש הבדל גדול בין מזיקאי יוצר גאון כמו קלינטון או מקרטני או ביורן מאבבא, לבין מי שעושה קולאז' ממוזיקה קיימת כמו טימבה האדיוט אך המוכשר בתחומו.

מסכים איתך

אני מאוד אוהב היפ הופ אבל מפיקי ההיפ הופ הם לא מוזיקאים (למעט חלק מאוד בודד)... אי אפשר להשוות שירי היפ הופ לשירי רוק, אבל באותה מידה אי אפשר להשוות שירי רוק לשירי ג'אז וכמובן שאי אפשר להשוות שירי ג'אז למוזיקה קלאסית... לפי ההרכייה שרשמתי, כך התחכום/גאונות המוזיקלית מתפתחת, כשאר נכון לעכשיו היפ הופ נמצא בתחתית. (אני חייב לציין כשאני אומר שירי "רוק" אז אני מתכוון רק לגאוני הרוק, ולא לכל המטאליקות/ סיסטם אוף אה דאון למיניהם...) הרוק של היום נמצא באותה רמה של ההיפ הופ מבחינת המוזיקאליות.

חולוני

New member
בקשר לנפטונז ולסלין דיון

אל תגיד את זה אפילו בצחוק.
ובקשר למה שסופרים אמר על זה שמפיקי היפ-הופ הם לא מוזיקאים - אמנם ברוב המקרים זה נכון אבל הנפטונז הם מוזיקאים מצוינים (ב-Fly Or Die של N.E.R.D הם עשו אלבום רוק לכל דבר בעצמם) וגם מארק רונסון (יודע לנגן על משהו כמו 5-6 כלים אם לא יותר) וקוואסטלאב כמובן. טימבלנד הוא אולי לא מוזיקאי גדול אבל הוא כן גאון ביטים וגם להפיק ביט גאוני כמו Get Ur Freak On למשל זאת עבודה לא ממש קלה.

למעלה