Thud!

Agree

just like you can't expect Paul McCartney (or anyone else, for that matter) to keep on being as good as he was in the Beatles.People reach a peak and then taper off, it's natural. The fact that he's been writnig for two decads and still in good form is nothing short of a wonder. I accept that Terry's mellowed and developed , and I like his more mature style too, but what I fear is the future, not the present: two more "vimes-against the world" books will be a bit too much. The best he got, to my taste, was somewhere in the middle, with Jingo, Feet of Clay, ,Hogfather, , and several others. He was serious, clever, insightful, funny and surprising all at once. I think he's a bit past his prime, which is okay, I didn't expect him to be so good for so long. He's still plenty good enough for me yet..

אני אישית בעד המשך לבשורות טובות...

ואגב, אא"לט ניל גיימן אמר שהוא וטרי שוקלים המשך ברצינות. כלומר, לפני חצי שנה, לא לפני מליון שנה כשהוא עוד לא עבר לארה"ב. כלומר, בסדר, עולם הדיסק זה בהחלט אחלה-בחלה, אבל האמת היא שאני אהבתי את הסדרה של מוות ונראה כאילו כבר מתחילות להיגמר לו עלילות ה"מוות פרש, בואו נמצא אנשים מוזרים שיחליפו אותו".

Athaclena

New member
אבל עוד לא קראתי! מה אעשה?

אני אמורה לקבל אותו ממש תיכף... אבל כרגע אני לא מעזה לקרוא את השירשור
מה אם הוא יהרוס לי??

מ א ג ר ט

New member
לא הורס

קראתי את כל השרשור ואין בו ספוילרים, למעט ההודעה של פנחס שהתלונן אבל לא שם סימן!

פנחסון

New member
מה שכתבתי זה לא ספויילר!

רק אמרתי שניתן להסיק ממה שנכתב בהודעה המקורית שדטריטוס לא מת, לא אמרתי שהוא אמור למות או משהו כזה ושהוא ניצל בנס. והתגובה הזו היא לא ספויילר כי היא לא קשורה לספר.

Dharmashetra

New member
אתה רק מסבך את עצמך

עם כל מה שאתה כותב. עכשיו אתה אומר שלדטריטוס לא נשקפת עימו בספר. אתה מוכן להפסיק? יש אנשים שרוצים להנות מהספר ולגלות לבד למי נשקפת עימו ולמי לא.

פנחסון

New member
ציינתי שהתגובה שלי לא קשורה לספר

אלא רק מבהירה את ההודעה שלי. לעניינינו: א. דטריטוס מופיע בספר/לא מופיע בספר. ב. נמצא בסכנה/לא נמצא בסכנה. ג. נחלץ מהסכנה/לא נחלץ מהסכנה. ד. באם ענית על ב כי הוא נמצא בסכנה - הסכנה קשורה לליצנים/הסכנה קשורה למכשפים. ה. באם ענית על ג שהוא לא נחלץ מסכנה - הספר נגמר בכך שדטריטוס מת/הספר נגמר בכך שדטריטוס הופך לאורנג-אוטן עכשיו, מישהו הולך להגיד לי שגם מקבץ אפשרויות זה ש(לדעתי בכל אופן) כלל לא קשור לספר, מהווה ספויילר?

don't read it, I would suggest

(sorry about the english, I'm writing from work) Even if it doesn't have spoilers, it might give you a sort of "emotional spoiler effect", so you might read it with a certain "angle", caused by what I or the other people wrote. Why not come "tabula rasa", read the book, and then come back to the mesages and see what you think! I hate seeing a movie when I already know what the plot is ("john's life is shattered when his wife and children die, but he meets a woman who...", okay, I already know what's going to happen, why bother watching?) and I think books are the same. Enjoy!

צודק

אבל אני חושב שמה שאתה אומר נוגע בעיקר לסדרת השומרים. זאת הסיבה שזאת הסדרה הכי פחות אהובה עליי. עד כמה שויימס שולט וגזר משעשע ודטריטוס מעולה, זה מתחיל למחזר עת עצמו והבעיה היא שכבר הרבה זמן שטרי לא הפסיק עם השומרים. הספרים האחרונים בסדרות שאני אוהב, דהיינו מוות והמכשפות, היו כבר מזמן... גנב הזמן, האחרון בינתיים (נקווה שזה יתשנה) של מוות היה פשוט מדהים. קרפה ג'גולום, האחרון של המכשפות כמו שהם היו פחות או יותר בהתחלה (או, בואו נודה באמת, עם גראני
) היה לדעתי אחד הטובים ביותר שטרי כתב בעולם הדיסק ובכלל. אבל זה לא ממשיך... כל מה שיש עכשיו זה שומרים ושומרים ואולי מדי פעם טיפאני. אני כבר ממש מחכה לספר מוות הבא, ונקווה שהוא עוד יגיע. וכמובן, ספרי סתמרוח אומנם לא היה להם הרבה מסרים פילוסופים כבדים, אבל הרבה מהתובנות המצחיקות על החיים ובדיחות שגרמו לי להתגלגל מצחוק כל פעם מחדש. גם זה טוב. טרי צריך להתחיל להשתטות קצת יותר, כמו שהיה בספרים המוקדמים. ולאו טצ'ה צריך סדרה משלו! וגם גראני, עוד אחת...

Dharmashetra

New member
מסכים איתך לגבי לאו דזה

אבל לא ממש לגבי השומרים. נייט ווטש היה מצויין וגם הפיל החמישי (אולי האהוב עלי מבין כל הסדרה) ולגבי המכשפות, שמע, אבל כמה כבר אפשר לקרוא על מעלליה של סבתא זקנה עם יחסי אנוש גרועים?

ויימס

New member
קח בחשבון שהשומרים הם מהסדרות

היותר חדשות, נראה לי שכבר מתחיל לפראצ'ט להימאס מסתמרוח, המכשפות ומוות. ובאמת תת סדרה חדשה יכול להיות רעיון טוב...

Athaclena

New member
אוקי, זה עלול להיות די ארוך. קראתי!

כן, ביום שישי קיבלתי לידי את Thud! וסיימתי אותו מהר מהר, כמו תמיד עם טרי. אז מאיפה להתחיל? יאללה - חלקים אהובים: גרסת ויימס ל"איפה הפרה שלי?":
Where's my daddy? Is that my daddy? He goes 'Bugrit! Millenium hand and shrimp!' He is Foul Ole Ron! That's not my daddy!​
אני אפילו לא סגורה למה, אבל נורא הצחיק אותי. אני רוצה את הגרסא המלאה! גם מה שויימס חושב על שח-מט משעשע מאוד - ממש צחקתי מזה. אז הלאה. הספר עצמו מצוין, אבל אני צריכה לקרוא אותו שוב לפני שאני מחליטה עד כמה בדיוק
מאוד שמחתי לשמוע עוד על טרולים וגם על הגמדים והיו שם רעיונות יפים. אני חייבת לציין שאני חולה על ויימס ועדיין חושבת שספרי המשמר לפחות משתבחים יותר ויותר - ויימס מתפתח ואני מוכנה לקרוא עליו כל עוד מישהו כותב. אני לא חושבת שזה חוזר על עצמו יותר מידי, הרבה ספרים וסרטים נכנסים לאותם קטגוריות ואני לא מצפה מעלילה בסיסית להיות מקורית בשום ספר. נכון שיש יחסית הרבה ספרי משמר לאחרונה אבל אלה שלא הם דוקא מיוחדים במיוחד - ספרי טיפאני או ספרים שלא שייכים לשום תת-סדרה (האמת זה לא ספר משמר). בכובע מלא שמיים הפריע לי ספציפית כשטרי ניסה להצחיק בכח (נראה לי שכתבתי על זה אז) אז אני שמחה שפה הוא נשאר די רציני. כשהוא מנסה לכתוב ממש בדיחות זה בדרך כלל לא מצחיק אותי (ע"ע נובי וקולון, במיוחד בג'ינגו). אולי אני סתם יוצאת דופן... לסיום, בקשר למה שbrother dooropener אמר - אני ראיתי "רוקד עם שבלולים" וחשבתי שזה מישהו חדש. אולי כתבת איפשהו שהיית tmaz אבל אני לפחות לא שמתי לב. נראה לי די לגיטימי, וגם חצי בצחוק.

Athaclena

New member
ועכשיו עם ../images/Emo58.gif ספוילרים!

ראו הוזהרתם! את כל הקטע עם Pessimal מאוד אהבתי, זה ממש עשה לי טוב על הלב (נו, אני goofy כזאת
) החלק המאפיונרי (עם chrysophrase) היה משעשע וחביב מאוד. טוב, נו - מצחיק. באמת. והחלק שקצת אכזב אותי - זהירות,
ספוילר לכובע מלא שמים!: כאן יש 2 נשים בתוך גוף אחד. חביב, אפילו מקורי, ובקושי ענין של פרק אחד. אבל רגע, בכובע מלא שמיים (שזה הספר האחרון? הלפני אחרון? שלו) יש אישה אחת שיש לה 2 גופים או גופות או מה שלא יהיה. וזה קצת מזכיר לי את ההיא יותר מדי וקרוב מדי. וזה לא עוזר שבכובע מלא שמיים זה היה יותר טוב ובהרבה... ויותר חשוב לעלילה. ויותר מגניב.

Athaclena

New member
ומשהו ששכחתי קודם:

כן, אני חולה על המשמר (ובמיוחד ויימס
) אני גם מאוד אוהבת את הספרים העצמאיים ואשמח אם יהיו עוד כאלה בכל זאת אני לגמרי מסכימה שמשהו לגמרי לא-דיסקוורלדי יכול להיות גדול. בין אם הוא חוזר לג'וני, מנסה את ידו במד"ב או כל דבר אחר זה נשמע ממש טוב. טרי, תצא מהקופסא! תמיד תוכל לחזור אח"כ

Dharmashetra

New member
עכשיו גם אני רוצה...

Thud! Thud! Thud! שמישהו יביא לי את Thud! היי יש לי רעיון! תלוי לי אותו ואני אלוה לך את הספר הראשון של סנדמן. מה את אומרת? אה, ותתעלמי ממה שהגבתי בפורום מדב"פ. לא הספקתי לראות את התגובה שלך שכתבתי את זה

Athaclena

New member
את חלק מסאנדמן קראתי. 4 ראשונים....

לפחות נראה לי, אני כבר לא זוכרת. את הראשון אני זוכרת די טוב וקראתי עוד כמה, הבעיה שכל זה היה לפני שנה פלוס ושממילא הפסקתי באמצע. אבל בטח, אני אשמח. רק שאת Thud חברה שלי תקרא עכשיו - היא הביאה לי אותו...

למעלה