THUD!

אוקיי, הסבר מפורט ומנומק

מישהו, שהוא אתה, שזה גדיל, שזה ארז, טוען שמישהו, שהוא אני, גראני וודרוואקס, נקרא גם רוני, עושה דבר טיפשי (לא חכם) כשהוא מנסה לגרום לכמה מחברי הפורום (הדף הזה באינטרנט בו כותבים ומשוחחים על דברים שונים) להחליט האם מעשי קסמים (אחד מהספרים של הסופר טרי פראצ'ט, שפורום זה מדבר עליו) הוא ספר טוב (ההפך מרע) או רע (ההפך מטוב). המישהו השני, שהוא אני, גראני וודרוואקס, נקרא גם רוני, אומר שכבר בעבר (מה שהיה פעם, לא בהווה ולא בעתיד) כמה מחברי הפורום (ע"ע כמה סוגרים למעלה) נתנו ציון של טוב או רע או מבייש (גורם בושה לאד שכתב אותו, שהוא טרי פראצ'ט) או מעולה (יותר טוב מטוב) לספר הנ"ל (מעשי קסמים) וכבר יש להם דעה (משהו שמישהו חושב על דבר מסוים) על הספר ולכן כל שנותר הוא לכתוב אותה לתוך השרשור (צירוף של מספר כלשהו של הודעות בפורום היוצאות מהודעה ראשית אחת) ואז אני אוכל לבדוק מה הרוב (כמות של אנשים המחזיקים בדעה מסוימת שכמותם גדול מכל שאר האנשים שמחזיקים בדעות אחרות) חושב בנושא, האם מעשי קסמים הוא ספר טוב או רע. קאפיש? יש מבין? יכול קונה?

Gdil

New member
אתה פשוט מקרה עצוב.

ואתה נודניק-על ונמאסת עלי. וכבר לא כיף פה.

אני לפעמים משתגע מאנשים מסוימים

מכיר את הפתגם "טול קורה מבין עיניך לפני שאתה נוטל מעיניי אחרים"? ולמקרה שתגיב שוב ב"...בוא נדמיין שהבנתי..." אני אסביר שהמשמעות היא שתשים לב למגרעות שלך לפני שאתה מתקיף אחרים. אז למה כתבת שאתה לא מבין, כדי לעצבן? כדי לרדת על מאמץ שאני מנסה לעשות למען הפורום? כדי להציג אותי כאידיוט? ולמה כתבת שכבר לא כיף פה? כדי לעורר עליי לחץ שאני אעוף מהפורום? כדי לעורר בי רגשות אשמה ולסלק אותי בדרך אחרת? אז יש לי חדשות בשבילך, זה פשוט לא יעבוד לך! אני פה וכיף לי פה ואני מרגיש שאני מנסה לתרום, ואני לא אתן לאחד שכמותך להרוס לי את השהייה פה. מה אתה בכלל מחזיק מעצמך כל כך??? אתה כל הזמן יורד על מה שאני עושה ואז משחק אותה נעלב על כל מילה שאני אומר לך. לכן, אדון גדיל, גם אתה נמאסת עליי לחלוטין, ואני חושב שאני אשתמש בשיטה החכמה של קרניאלה ופשוט לא אקרא יותר את הודעותיך. שלום ולא להתראות, ברוך שפטרנו...

ויימס

New member
לא סיכמנו שתריבו במסרים

ובפני הפורום תציגו חזית מאוחדת, על מנת לשמור על המשפחה וכל זה?

You are right about the need for

more characters, however Tery Pratchett himself stated in "Art of the Discworld" that he designed Death, Lord Vetinary and the Librarian as secondary characters. I think he's right about that. Reading about Vetinary would be rather uninteratsting for periods longer than ten pages at a time. The librarian would be harrd to understand with all his Oooks and Death's thoughts cannot dominate a book, they are too unstable

המחשבות של מוות לא ממלאים ספר שלם?

אז איך זה שיש חמישה ספרים כאלה? אניוואי, אני חושב שצריך תת סדרה חדשה, עם דמות חדשה ומרעננת שתשנה קצת את האווירה, אולי משהו שקשור באלים, כבר ניתנה פה הצעה על ידי מישהי שלא נשארה הרבה זמן לדמות של הפסיכולוג של האלים, נשמע נחמד.

אני לא חושב שהאלים זה נושא טוב...

הם בד"כ מאוווד פסיבים, הם לא מסוגלים להניע עלילה שלמה. הרעיון של לתת להם פסיכולוג הוא יפה מאוד לדעתי, אבל אני חושב שלא כדאי דמות שמטרתה לנתח את הדמיות ולהסביר אותם בתוך הספר. לנושא כזה צריך לפתוח שרשור משלו. עם הצבעה ופרסים ותחרויות. זה יהיה הכי כיף, תחרות הסדרה החדשה של טרי פראצ'ט!!

first of all, good idea to have a

new subseries. But you are wrong about Deatr=h. THe books never have him as a main characters, they never show his line of thought, only his actions and what he says. In Mort, Mort is the main character. In Reaper man, even though death thinks as a main character, he is only one of many other stories; and in the rest of the "death" series, Susan is the only one from his family the readers get to see the thoughts of

חולק על דעתך בנמרצות!

קודם כל, מוות הוא דמות בהחלט ראשית באיש הקציר וגם בשאר הספרים של מוות, עליך לזכור שלא תמיד יש דמות ראשית יחידה, במיוחד לא בספרי טרי פראצ'ט. למשל, ברוב סדרת מוות הדמויות הראשיות הן מוות וסוזאן. נוסף לכך, מראים המון המון המון בכל ספר ובייחוד בספרי מוות על דרך המחשבה שלו והרגשות שלו והדעות שלו. ודרך אגב, אפשר גם לדעת המון על מישהו מהמעשים שלו וממה שהוא אומר. בקיצור, הדמות של מוות היא דמות חיה (מטאפורה, כמובן) ומורכבת... היא למעשה לדעתי אפילו הדמות הכי מפותחת בכל סדרת עולם הדיסק כולה, בעיקר בגלל שיש לו סדרה משלו והוא מופיע בהופעת אורח לפחות פעמיים בכל ספר אחר. ורואים אותו, וקוראים אותו, ומרגישים אותו, ואולי גם קצת מזדהים איתו. במעשים, באימרות, במחשבה... הדמות של מוות היא דמות מבריקה וגאונית, הדמות הכי טובה של טרי פראצ'ט לדעתי (יחד עם גראני, כמובן...) המחשבות של מוות לא יכולות לספק ספר שלם מפני שהן לא יציבות? תתפלא לגלות שהייצור עם המחשבות הכי לא יציבות בעולם הוא בנאדם, שיושב מול הספר המבריק Hogfather, וקורא... I rest my case!

RainBird

New member
פה אני דווקא מסכים איתך. האמת היא שכמה שגראני היא באמת מעוררת הערצה היא לא מורכבת כמו הדמויות של מגארט או אפילו של גיתה. אבל היא בהחלט דמות מעולה. (היה לי עצוב בגלל מה שעבר עליה בקארפה- מאוד לא אופייני) אבל סכ"ה היא אחלה של דמות. מוות הוא דמות שהיא באמת דמות מפותחת ולמה, בגלל שהיא גם מוגדרת על ידי כל שאר הדמויות אחרות. מוות לבד הוא לא אנושי מספיק- אבל שיש דמויות אחרות שמצביעות על המהות האמיתית שלו. בקיצור, אחלה של דמות. ארדן.

ופה אני קצת לא מסכים איתך

אני חושב שגראני מאוד מאוד מאוד מפותחת, יותר ממאגרט ונאני. ומה שקרה לה בקראפה אכן היה עצוב אך היה מעולה, זה הראה בדיוק צד שונה של האישיות שלה, כי תמיד התרגלנו לראות אותה כתמיד חזקה ותמיד יודעת מה לעשות ופתאום היא כזאת... טוב, אני לא אתן ספויילרים, אבל אתה מבין למה אני מתכוון...

ויימס

New member
אבל מוות אף פעם לא דמות ראשית,

אפילו טרי אמר שהוא תמיד חייב להיות דמות משנית, אחרת הספר יהיה יותר מדי מוזר. במורט יש את... טוב, מורט, באיש הקציר את המכשפים, ב Music את סוזן ואימפ, בקיצור, הוא לא באמת ממלא ספר שלם.

הממ?

ברוב הספרים של טרי יש לפחות שתי דמויות ראשיות שהסיפורים ביניהן מתחלקים בקטעים קטעים השזורים אחד בשני, ולכן לדעתי זה לא נכון להגיד שמוות משני רק כי יש עוד דמות ראשית

Rincewind

New member
אבל יש

כל ספרי מדע הדיסק כוללים עלילת סתמרוח \ מכשפים.

ויימס

New member
לא יהיה, כי לטרי נמאס,

ולמען האמת אני חשה שסדרת סתמרוח אכן הידרדרה. הו, ימי צבע הכשף העליזים...

טוב, באמת יש גבול עד כמה שהבחור

המסכן יכול לברוח, כמעט למות, לברוח שוב, להיחשב בטעות לקוסם גדול או שד או משהו, כמעט למות, ואז להמשיך לברוח. ויש גבול כמה התיבה יכולה להופיע בכל מיני מקומות, לבלוע אנשים, ולמהר אחרי סתמרוח

למעלה