The woodstock nation

jazzis

New member
אז ככה...

החברה של The Who היו כל אחד ואחד בעל אישיות שונה לגמרי. בניגוד לתדמיתו על הבמה, Pete היה דווקא איש שקט מאוד ומופנם, עם מיצבור לא קטן של קומפלקסים פסיכולוגיים (לא שאני פסיכולוג או משהו...) ןבעיקר תחרותי מאוד. אני דווקא התחבתי לנגן הבאס John Entwistle הידוע לחברי כ-Ox. הוא היה האינטלקטואל של הלהקה וגם אומן צייר / פסל. הוא גם אהב כמוני מדע בדיוני וספרות בכלל, אז היה לנו המון על מה לדבר. בפעם האחרונה פגשתי אותו בגלריה שלו בניו יורק בפתיחת תערוכה - היה נחמד. מותו לפני מספר חודשים הזכיר לי, כמו תמיד, את גילי המופלג והביא הרהורים על דור הולך ונעלם. אדם

Chocoholic

New member
Jazzis...

איפה היית עד עכשיו ?! יש פה פורום שכולם בו היו חולמים רק לדבר עם מישהו שהיה בוודסטוק, אני לא מדבר על להיות שם...
האם אתה עדיין בקשר עם איזו אגדת רוק שהופיעה שם ? קראת את המאמרים שבפורום? בתור אחד שכתב סקירות וביקורות באותו הזמן שהדברים התרחשו, ולא שלושים-ארבעים שנה אחריי, זה בטח יהיה מעניין עבורך לקרוא את הדברים שוב, ולהשוות עובדות...

jazzis

New member
אז ככה

אני בקשר עם המון אנשים, גם בדוא"ל וגם בטלפון וגם במפגשים אישיים כשאני בחו"ל. הידידים האישיים שלי הם בעיקר בעולם הג'אז, כי בתחום זה פעלתי שנים רבות אחרי האהבה הראשונית שלי לרוק. מהאנשים שהיו ב-Woodstock אני עדיין בקשר עם Al Kooper (דם, יזע ודמעות), Joe Cocker, Carlos Santana, אבל בהזדמנויות שונות אני פוגש גם אחרים פחות ידועים, שהיו נגנים בהרכבים שונים. אני לא יודע אם שמת לב, אבל לאחרונה הופיעו בארץ מספר הרכבים כמו Uriah Heep, Nazareth, Manfred Mann כולם חברים וכולם באו לכן "בגללי", ז.א. הצלחתי לשכנע אותם שזו לא התאבדות. אני גם בקשר טוב עם Steve Hackett ועוד רבים אחרים בעולם הפרוג. בג'אז הרשימה אינסופית. אני עוקב כל הזמן אחרי פורומים שונים, בעיקר בחו"ל - אני מוותיקי האנטרנט כי אני גם דר' למחשבים. בפורום הזה אני חדש - בזכות מנהל הפורום הנכבד שביקש ממני להצטרף. אדם

jazzis

New member
יש ויש!

אני עובד על זה כבר 3 שנים! סטיב מבטיח להגיע "כשהמצב ירגע" - לצערינו זה בטח לא יקרה אף פעם, אבל בעקבות הלהקות האחרון שהיו כאן לאחרונה נראה לי שהוא מתחיל להשתכנע.... בקרוב אני מקווה. אדם

meindelbium

New member
אתה עושה לי לרצות להיות זקן../images/Emo7.gif

בימינו אנו מי שהיה עד להופעה בבארבי זה גם בגדר נס. כשקולה מייצגת את פסגת הישגי ההופעות יש שאיפה למשהו אחר... . שלום חנוך מופיע עם היהודים, ועם כל הכבוד להם..זה בהחלט לא לרמתו. הדבר החיובי שיצא מזה זה שכמה חברים שלי התחילו עכשיו לשמוע שלום חנוך. אני סתם מתבכיין. אני רוצה וודסטוק. אני בעד שתקשקש נצח.

jazzis

New member
ממש ממש לא!!!!!!!!

ידידי הצעיר, אין דבר אכזרי יותר מהזיקנה! ראה הוזהרת! אין על מה להצטער - תמיד הייתה מוסיקה טובה ומוסיקה מחורבנת - כל מה שעליך לעשות הוא לחפש אחר המוסיקה הטובה ולא להתיחס למוסיקה גרועה - בידיך הדבר! אדם

meindelbium

New member
../images/Emo98.gif

לפעמים כיף להיות צעיר. אתה צודק...יש בזה תסכול, בלהתבגר. אני מרגיש כל פתית חול זולג בשעון, לפחות אני עוד נהנה מזה כרגע, כשאהיה בן 40 (!) עוד קצת פחות מ-24 שנים אני אסבול מזה הרבה יותר. לפי השערה שמבוססת על זה שהיית עיתונאי בוודסטוק זה אומר שאתה בן קצת יותר מזה. לנתב את הדרך שלנו בין כל הצמתים, חלקם מובילים לאבדון וחלקם לדברים טובים יותר ופחות...צריך למצוא דרך, ולחלקנו, הצעירים, יש צורךך רציני של הכוונה מאנשים כמוך שהיו שם. אם כל אחד יכוון אחרים כמיטב יכולתי לדרכים היותר נכונות, ולא אלה שנכונותן אישית, אלא בכיוון כללי נכון, לכלל האנושות, העולם יהיה מקום טוב יותר. בדיוק כמו שהרגע כשאח שלי בא ואמר לי שמשעמם לו אז הבאתי לו איזה דיסק חביב שישמע בסלון (כמה טוב שאמא לא בבית..), אם זה לא היה קורה דברים היו נשברים כאן. טוב אני מתחיל לעתוב כאן מניפסטים, ואני נותן כבוד על המבוגרים ממני ולא מעמיס עליהם בקריאה יתרה.

jazzis

New member
האמת שאני ממש שמח...

לראות התענינות כזו בכל העניין. חשבתי שהכל נעלם בתוך מערבולת הנוסטלגיה ורק זקנים כמוני עוד חושבים על ימיו הראשונים של הרוק בחיבה שכזו. אני אשמח מאוד לחלוק איתכם חוויות, סיפורים, אנקדוטות וכד' - הכל במידה כמובן לפי מגבלות הזמן והמקום. פניתי למנהל הפורום שאולי נארגן איזה מפגש שכולו נוסטלגיה...(הא הא)...נראה מה יצא מזה? אדם

meindelbium

New member
זה יכול להיות משעשע

הבעיה שאנשים כאן מגיעים מקשת יותר מדי רחבה ועם כל העניין שדבר כזה יכול ליצור יש כאן הרבה...הרבה מאוד פערים. זה אתגר, לא בלתי אפשרי אבל אתגר.

פנגו

New member
מקשקש ?

זה הכי מעניין בעולם לשמוע ממשהו שהיה שם ! הכרת את ג'ניס ג'ופלין ?

jazzis

New member
כן, כמובן...

אחד הדברים החשובים בשבילי ב-Woodstock היה לפגוש ובעיקר לשמוע את Janice. שמעתי את ההקלטות שלה לפני כן ואהבתי אותה מהצליל הראשון - היא הייתה בעלת יכולת קולית מדהימה ורגש בלוז יוצא דופן - וגם אני חובב בלוז מושבע. לדעתי הופעתה ב-Woodstock הייתה אחד מרגעי השיא של הפסטיבל כולו (בניגוד לדעת מבקרים אחרים) והופתעתי והתאכזבתי נורא כשהופעתה לא נכללה בגירסה הראשונה של הסרט. רק בגירסה המאוחרת (Director's Cut) יש סוף סוף חלק מההופעה שלה - מה לומר - אין מילים. מותה הטרגי והמיותר - כמו מותם של Morrison ו-Hendrix סימלו יותר מכל דבר אחר את האנושיות שבכוכבות. חי כמו מלך - מת כמו כלב נאמר וכמה נכון. ההארצה העוורת והחנק, הלחץ של עולם תעשית המוסיקה, הלחץ החברתי - כל אלה גרמו נזקים עצומים לאישיות של האומנים בתחום הרוק - ואלה בעלי אישיות יציבה פחות ןרגישות גדולה שילמו את המחיר. אנחנו משלמים אותו עד היום בכך שנמנעו מאיתנו רגעי מוסיקה נפלאים שלעולם לא נשמע - Jimi Hendrix עם Miles Davis לדוגמא. אדם

פנגו

New member
WOW ../images/Emo2.gif

והכרת אותה ממש אישית ? דברתם ? היא באמת הייתה בן-אדם מדהים כמו שמספרים ?

ThePiper

New member
חחח אני מתלהבים...

כמו ילדים קטנים שקנו להם צעצוע חדש, ובצדק =)

הלווווו ג'זיס לא שכחת משהו../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

פול מקרטני עדיין חייב לך תמלוגים על הבית השני שתרמת לו לשיר "יסטרדיי" אה אה אה ואת אריק לימדת את סולו הגיטרה לשיר החדש שכתב (ליילה כמדומני"), מסכן סיד בארט כ"כ התקנא במושב המכובד שקיבלת שם מאחורי המתופף בוודסטוק עד שאיבד השפיות!!! סמים דופקים את הראש (אה סליחה אתה לא מעשן, גם אלכוהול לא הכי בריא....)

melancholy man

New member
חשדנות היא מידה ראויה

אבל רק אם משתמשים בה במידה ראויה. ממש לא במקום.

Boo9ie

New member
אגב, יש לך תמונות?

אחרי הכל זאת הרי לא חוויה שגרתית.

למעלה