The Way Of The Intercepting Fist

The Way Of The Intercepting Fist

שוב ברוס לי מדבר ואני לא מבין
אני לא יודע אם זה בגלל המבטא שלו או בגלל השליטה הלא טובה שלי באנגלית (או כנראה שילוב של השניים), אבל שוב מצאתי סירטון שהוא אומר שם כל מיני דברים ואני לא מבין. בסירטון הוא מדבר על The Way Of The Intercepting Fist. למרות שהוא אומר דברים על JKD נראה לי שאפשר ללמוד כמה דברים טובים ממה שהוא אומר. מישהוא יודע מה תרגום המילה Intercepting? מישהוא יכול לתרגם לי (לא חובה מילה במילה) את מה שהוא אומר ולהסביר למה הוא מתכוון? תודה מראש. הנה לינק לסירטון. B.B

crane

New member
יירוט הוא לא חסימה או התחמקות

מי שהיה בסמינר עם סטיב גרודי ביולי האחרון ראה הדגמה של יירוט אגרוף.

יירוט התקפה

מדובר בחסימת מכה ע"י מכת נגד. זו תורה שלמה והיא נלמדת באמצעים שונים ובטווחים שונים. דוגמא קטנה: התגוננות נגד אגרוף ישר ע"י מכת וו של המרפק.

crane

New member
אני לא איש JKD

אבל עקרון היירוט קיים גם אצלנו, ולכן אני אציע את הדוגמה הבאה, שנראית לי קצת יותר מתאימה (קצת, יובל, רק קצת
): אגרוף שיוצא לכיוון היריב ובדרך מגיע למגע עם יד היריב התוקפת, משנה את מסלולה ובסוף פוגע ביריב (אין לי סרטון, מצטער).

גם אני לא

אבל היירוט הוא מאבני הייסוד בא"ל פיליפיניות ואינו זר גם לחלק מהשיטות הסיניות. אחרי הכל: JKD היא שיטה צעירה (40 + - ) שנבנתה על בסיס סיני, בצד השפעות רבות אחרות - ואולי יותר מכל (לפחות אצל אינוסאנטו) השפעה פיליפינית. אגב הדוגמה שנתת היא המשך מעט לא רלוונטי לדוגמה שנתתי אני - ואסביר: היירוט היא בסה"כ נקודת המפגש בין היוזמה לתגובה - קרי בין היד שלי התוקף, ליד שלך המתגונן. הרעיון: להגיב למהתקפה באמצעות מתקפה ולא "סתם" בבלימה / הסטה וכד'. מה שקורה אח"כ: אם היד התוקפת נשברת / מוסטת הצידה / מנותבת חזרה ליריב וכו' אינה חלק מהיירוט גופא. בברכה, יובל.

crane

New member
לא הבנתי

הגדרת יירוט כנקודת מפגש, אך באותו זמן שללת את ההגדרה שלו כ"סתם" הסטה. מה ההבדל בין שני המקרים? אני רואה יירוט כשינוי מסלול ההתקפה. מכיוון שהמונח הנדון הוא "אגרוף מיירט", פירשתי זאת דרך הדוגמה שנתתי.

לא עדיף פשוט לחסום ואז להתקיף?

אם עושים את זה טוב ומהר אז הזמן בין ההגנה להתקפה הוא בערך חצי שניה, בחצי שניה קשה להגיב כמו שצריך לחסימה, אז מה הקטע עם ההתקפה בזמן ההתקפה של היריב? האם הכוונה היא לתפוס אותו שניה לפני שהוא תוקף ולתקוף קודם? או הכוונה היא לקחת את ההתקפה שלו עליך ולהפוך אותה להתקפה שלך עליו? B.B

bmt29

New member
תחשוב שבמקום...

ללמוד ולתרגל טכניקת הגנה והתקפה, אתה לומד טכניקת התקפה שגם מגנה עליך תוך כדי ההתקפה...

amir_aikido

New member
אלו אפשרויות תזמון שונות

אם תסתכל בהודעות שהיו לאחרונה, תראה שהיתה שאלה בנושא והיתה תמימות דעים שהתזמון של תגובה בו-זמנית קיים ברוב האמנויות. לכן, כנראה שהרבה מורים מצאו בו יתרון. עקרונית, חשוב על כך שאם אתה חוסם ואח"כ מגיב, התוקף מקבל זמן ארוך יותר להתכונן לתגובה שלך. אמיר

שאלות טובות

1. חסימה היא דרך מצויינת להתמודד עם התקפה. יירוט בא להתמודד באופן שונה - אגרסיבי יותר אבל לא תמיד ניתן ליישמו. כל שיטה המתרגלת יירוטים, מתרגלת גם בלימות / חסימות. האחד אינו תחליף אבסולוטי לשני. 2. חצי שניה זה המון זמן. לפעמים. 3. לתפוס את היריב שניה קודם זה משהוא אחר לגמרי ומצריך שליטה בתזמון ברמה מתקדמת מאוד. אם-זאת: עמ' ליירט יש גם כן, לשלוט טוב בנושא התזמון. CRANE יקירי: בפעם הבאה שניפגש אשמח להבהיר
.

../images/Emo69.gif../images/Emo69.gif../images/Emo69.gif../images/Emo69.gif../images/Emo69.gif../images/Emo69.gif

המילה שאתה מחפש היא "צולב"

לא היה לי כוח לראות מעבר לקטע..

.. עם הביטה הצולבת להתקפה.. לא כזה מעניין חוץ .. לא יהיה לך למלל מעניין עדיף לקרוא את הספר.. יש אותו בסטימצקי..

עוסק בJKD ברוס לי ואין לי שמץ..

.. כי אני אישית לא יכול לשמוע או לראות את המשפט "זה בועט בזכות עצמו" כבר

למעלה