The unbearable ease of English

The unbearable ease of English

If you ever feel stupid, then just read on. If you've learned to speak fluent English, you must be a genius! This little treatise on the lovely language we share is only for the brave. Peruse at your leisure, English lovers. Reasons why the English language is so hard to learn: 1) The bandage was wound around the wound. 2) The farm was used to produce produce. 3) The dump was so full that it had to refuse more refuse. 4) We must polish the Polish furniture. 5) He could lead if he would get the lead out. 6) The soldier decided to desert his dessert in the desert. 7) Since there is no time like the present, he thought it was time to present the pre sent. 8) A bass was painted on the head of the bass drum. 9) When shot at, the dove dove into the bushes. 10) I did not object to the object. 11) The insurance was invalid for the invalid. 12) There was a row among the oarsmen about how to row. 13) They were too close to the door to close it. 14) The buck does funny things when the does are present. 15) A seamstress and a sewer fell down into a sewer line. 16) To help with planting, the farmer taught his sow to sow. 17) The wind was too strong to wind the sail 18) After a number of injections my jaw got number. 19) Upon seeing the tear in the painting I shed a tear. 20) I had to subject the subject to a series of tests. 21) How can I intimate this to my most intimate friend? There i s no egg in eggplant nor ham in hamburger; neither apple nor pine in pineapple. English muffins weren't invented in England or French fries in France. Sweetmeats are candies while sweetbreads, which aren't sweet, are meat. Quicksand works slowly, boxing rings are square and a guinea pig is neither from Guinea nor is it a pig. And why is it that writers write but fingers don't fing, grocers don't groce and hammers don't ham? If the plural of tooth is teeth, why isn't the plural of booth beeth? One goose, 2 geese. So one moose, 2 meese? Doesn't it seem crazy that you can make amends but not one amend. If you have a bunch of odds and ends and get rid of all but one of them, what do you call it? Is it an odd, or an end? If teachers taught, why didn't preachers praught? If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat? In what language do people recite at a play and play at a recital? Ship by truck and send cargo by ship? Have noses that run and feet that smell? How can a slim chance and a fat chance be the same, while a wise man and a wise guy are opposites? You have to marvel at the unique lunacy of a language in which your house can burn up as it burns down, in which you fill in a form by filling it out and in which, an alarm goes off by going on. English was invented by people, not computers, and it reflects the creativity of the human race, which, of course, is not a race at all. That is why, when the stars are out, they are visible, but when the lights are out, they are invisible. P.S. - Why doesn't "Buick" rhyme with "quick.

ממממממף.... ../images/Emo46.gif

אתה מנסה את הסבלנות של הפורום או משהו? הנסיון המגוחך שלך להוכיח שהאנגלית היא שפה קשה בעזרת כל משחקי המילים המטופשים האלה לא יביא לך שום דבר מלבד בוז... האם אתה מריר כלפי השפה האנגלית מאיזושהיא סיבה מיוחדת? אולי איזה דובר אנגלית התעלל בך בילדותך? או שנפגעת נורא ממורה לאנגלית שנתנה לך בלתי-מספיק בבוחן פתע בכיתה ח'? או שסתם הסתובבת באפריקה ונכנסת להלם כשגילית כמה זולו ומסאי שלא דיברו אנגלית? גיא, רד מזה... תן לי לספר לך משהו... השפה העברית שאתה כל כך מתגאה בה היא קשה ומסובכת פי כמה וכמה... אתה מבזבז את זמנך על שטויות... או שאולי אתה סובל מתסביך נחיתות בשם השפה העברית? בקיצור... רד מזה... הסבלנות שלי לשטויות האלה נגמרה... אם אתה מרגיש כל כך אנטי השפה האנגלית אז אתה מוזמן לעבור לפורום אספרנטו או לחילופין להתאסלם, להכריז ג'יהאד נגד אמריקה ולרסק את עצמך ואיזה מטוס נוסעים על בניין על הSpace Needle בסיאטל, וושינגטון... Rogue שסבלנותו נשחקה עד דק...

anzas

New member
???

גיא על מה אתה מדבר? הלוואי עברית הייתה שפה קלה ללמידה כמו אנגלית, פשוט שפה גאונית הדקדוק כל כך פשוט ללמידה לא סתם הפכה שפה זו לשפה בינלאומית :) אני לא כל כך טוב בלימוד שפות (לא משהוא בלשון :\ לא משהוא בערבית :\) אבל אני לומד 5 יחידות אנגלית ונהנה מכל רגע :)

אנגלית - שפה קלה והגיונית?

אין דבר רחוק יותר מזה. אתחיל בסיפור אישי. הציון הגבוה ביותר שלי בבגרות הייה באנגלית. לפני שנים רבות. הכרותי עם האנגלית היא מכתה ו', סה"כ 38 שנה. אני אוהב אותה, מדבר בצורה שוטפת ומועד לא פעם, כי ממאפייניה הבולטים של האנגלית היא המכשלות הרבות, המלכודות שהיא שמה בדרכם של אלה שזו לא שפתם הילידית. למעשה אנחנו מדברים על האנגלית היאנקית (שמדוברת בצורות משנה רבות בארה"ב). האנגלית היפה ביותר ששמעתי אי פעם היא האנגלית של השחקנית-זמרת ג'ולי אנדרוס. גם המלכה אליזבת ה-2 מדברת כיאה למעמדה. אבל אל נשכח שבאנגליה לבדה מדברים 7 דיאלקטים + אלה שבסקוטלנד, אירלנד, דרום אפריקה, קנדה, אפריקה המערבית, אוסטרליה, ניו- זילנד ועוד כהנה וכהנה. אנגלית פשוטה יכולה לשמש כשפת עזר בינלאומית רק בין אנשים שלמדו אותה כשפה שניה או שלישית או רביעית, אבל עם דוברים ילידים תמיד תהיה יד הדוברים על התחתונה והמלכודות אורבות מכל צד. אין לי התנגדות שיאהבו אנגלית וילמדוה, אבל בארץ יש סגידה, עבודת אלילים לאנגלית, נכון זה ככה גם באיטליה, צרפת. בני אדם נורמליים בד"כ, מאבדים את עשתונותיהם כשהם שומעים משפט באנגלית. על הנושא הזה אפשר לכתוב עשרה דוקטורטים, אבל אני אחסוך לכם גם דברים שיישמעו כסיסמאות. Now go to work גיא.

אתה מנסה לחקות את הסיומות שלי?

כי Rogue בהחלט לא מתנגד אבל מניח שיש דברים יותר טובים ללמוד ממנו
אני חושב שאתה מגזים לחלוטין עם עניין הדיאלקטים... אי אפשר לצפות משפה שמדוברת בכל כך הרבה ארצות שרחוקות אחת מהשניה לשמור על נוסח אחד ואחיד... יותר מזה, אני אשמח להזכיר לך שאת הניקוד העברי המציאו כדי לגשר על פער בין שני דיאלקטים עתיקים בעברית... וזה לא בשביל זרים אלא בשביל דוברי עברית ילידים... מאחר והאנגלי מסוגל להבין את הסקוטי (חרף מבטאו המוזר) והדרום אפריקני נהיר לחלוטין לאוזניו של האמריקני, אין לי שום ספק שגם בתחום הזה האנגלית עברה את העברית... הם לפחות לא היו צריכים להתחיל לנקד מילים כדי שיהיה ברור איך להגות אותם... עוד פעם, אני מסכים שלעומת שפות לטיניות כמו הצרפתית והספרדית ועל אחת כמה וכמה שפות פונטיות לחלוטין כמו הטורקית, האנגלית היא קשה... אבל הכל יחסי... אם תסלח לי, בארץ דוברת אנגלית כשכל שיש לו זה סרטים, שירים ושניים שלושה אנשים שלא מלמדים אותו אלא מדברים לידו, לא הרבה אנשים היו מסוגלים ללמוד עברית ברמה שאני למדתי אנגלית (שאותה כידוע למדתי משיחות עם דוברי אנגלית, סרטים ושירים ורק מאוחר יותר קריאה וכתיבה).... אז זה לא שהעברית קלה... להיפך... היא מסובכת פי כמה מהאנגלית... רק חוקי הדקדוק המטורפים של העברית יכולים לשגע פילים ולהרתיח חנקן נוזלי... ובקשר לסגידה כפי שאתה קורא לה - אם תאהב את זה ואם לא, האנגלית היא השפה השלטת בעולמנו זה... אני לא ראיתי אנשים מאבדים את עשתונותיהם בגלל ששמעו משפט אחד (או מונולוג שלם) באנגלית... תאהב את זה או לא, החברה שבארצנו הקטנטונת מתאמצת יותר ויותר לעבור אמריקניזציה (ואני אמביוולנטי בקשר לכמה זה טוב או רע) והאנגלית היא שפתה של ארצות הברית של אמריקה.... חוץ מזה, אני אוהב מאוד את המבטא הבריטי הנעים של ג'ואן מMTV... ובפעמים המעטות ששמעתי אותה מדברת ולא שרה, נהניתי למדי ממבטאה המשעשע של אלישה ממיס-טיק... אם כי זה לא הוכחה לכלום - הייתי נהנה מהמבטא שלה גם אם היא הייתה מדברת את הניב ה23 של המנדרינית העתיקה... Rogue Defender of the crown

סגידה? עבודת אלילים?

אני לא מכירה אף אחד שסוגד לאנגלית (quite the contrary). אתה טוען שאני וחבריי לכיתה עוברים שטיפת מוח.. שמחייבים אותנו ללמוד שפה שאם נלמד "דיאלקט" מסויים נוכל להבין רק בריטים או רק ניו-זילנדים או רק אמריקאים.. שטויות. פשוט שטויות. כולם לומדים ביחד, גם הדרום-אפריקאים וגם האמריקאים וגם האסטונים וגם הישראלים, ואף אחד לא נתקל ב.. אממ.. "מלכודות" בגלל זה. כן, קצת קשה לאנשים עם ה-past future perfect continuous וכו', ויש אנשים ב-3 יח"ל שקשה להם עם שפות או שיש להם ליקוי למידה כלשהו, אבל לומדים ומתגברים. לא מעריצים את השפה- מה פתאום? פשוט לומדים אותה, כמו האיטלקים והספרדים והצרפתים, וכמו שאנחנו לומדים ערבית. כדוברת, עוד לא הייתה ידי על התחתונה בכל הנוגע לאנגלית, גם בחו"ל וגם בארץ. האנגלית היא לא בעל ולא אשרה, האנגלית היא נכס (לדוגמא- אם לא הייתי יודעת אנגלית, כמה כבר הייתי יכולה לשייט באינטרנט? ואיך הייתי קוראת את הארי פוטר 5 ב-9 שעות? ואיך אגיע לקולומביה קולג' בלי אנגלית?). למרות זאת, אני לא מאבדת את עשתונותיי כשאני שומעת משפט באנגלית (איזו התרגשות! מישהו הרגע עבר לידי ודיבר, כן, אנגלית! עכשיו אני יכולה למות בשקט). אני סה"כ מחכה לבגרויות, השחרור הסופי משיעורי אנגלית שלא מחדשים לי שום דבר. אגב, ארה"ב לא משתלטת על העולם. העולם מסתכל על ארה"ב, מעצמה חופשייה ודמוקרטית, ורוצה להיות חלק ממנה או להיות כמוה. בלי ארה"ב, היה קם איזה ערבי אחד או צרפתי אחד ובאמת משתלט על העולם (ואז היו כופים עלינו את הצרפתית וחברות המזגנים היו פושטות את הרגל). למרות שארה"ב היא הקפיטליזם בהתגלמותו ו-breeding ground לפאסט פוד, דברים שטחיים ונשיאים בעייתיים, אני רואה המון סיבות להגיד לה תודה. צא מהקופסה שלך!

Strawberry תעזבי אותך

את משחיתה את מילותייך לריק... במהלך ההודעות האחרונות שלו התחלתי להבין שגיא רונן הוא די, איך לומר... מתוסבך עם עצמו... בסרטים אבל לא בקולנוע... רואה את העולם דרך קליידוסקופ... שפוי (כשהוא ישן)... איש משפחה למופת (לאשתו השביעית - כל השש הראשונות נעלמו בנסיבות מסתורית)... מלומד (הוא סיים כיתה ד' בבית הספר לשהידים של החמאס)... טייס בחיל האוויר (של אוסאמה בין-לאדן)... בקיצור.. מלח הארץ (כשהארץ בה מדובר היא כמובן אפגניסטן).... כל מה שאני שומע ממנו זה פנטזיות על האנגלית "המרושעת"..... אני שמח לראות שגם את חולקת את דעת הרוב בקשר לצרפתים... תגידי, את באמת מתכננת ללכת לUniversity of Columbia? שמעתי דברים טובים עליה... Rogue מאיץ חלקיקים...

ועוד איך מתכוונת.

אולי יש לי קצת יותר מדי שאיפות, אבל חלמתי ללמוד בניו-יורק מאז ומתמיד ואני עדיין חולמת. (ואולי אני מאוד נאיבית...) בקשר לצרפתים-- גרר. גרררר. הם, והבלגים, והקנדים. כל דוברי הצרפתית והאירופאים. אני לא מבינה איך הם יכולים לחיות בלי קשר למה שקורה לעולם החיצון. הם לא משתעממים מהיין והאוכל והאנטישמיות? כל העולם מתפתח והם פשוט נשארים בבועה. בעצם, גם האמריקאים חיים בבועה. לפחות בישראל יש מציאות.

edlessme

New member
עשי טובונת..

מילת בקשה... אל תרדי מהארץ, גם לא בשביל לימודים אקדמיים.. בלבד... זה... רע... את נישאבת לתוך החיים הקלים שם ולאט לאט מגלה שאת כבר לא זוכרת את המילים של זיגי (את חושבת שלא שמתי לב הא?? וואם באם ת'נק יו מאאאאם!) ונישאת לאיזה נוצרי כופר (בשבילך רוג, אפיקורוס) ומגלה את עצמך בורחת מדת משה והמציאות הישראלית (אגב... ישנה גם מציאות אמריקאית.. בניגוד למה שאמרת בסוף ההודעה שלך) והופכת לנצר של אותה מסורת שאת כה מתאבת... במלים אחרות.. לפעמים כשקל מידי לחיות... רע לחיות... (מה גם שאמריקה היא ארץ מלאת בוקים הרבה יותר מכל מדינה אירופאית... אבל מה שכן... מי שהוא לא בוק שם.. נוטה להיות תותח על..) אני אישית מכיר שלושה סיפורים של חברה (אחד מהם דוד) שכבר מזמן עברו את ה"מיכסה" שהם קבעו לעצמם... אחד מהם פשוט מצא לו בחורונת.. והוא חיי שם איתה... לא נשואים... אבל.. אני לא יודע.. חבל עליו.. וחבל גם עלייך... במיוחד בגלל שאת ניראית לי סוג הבן אדם שישראל תצטרך ב20 השנה הקרובות פשוט תילמדי קצת מציפי פרימו מחולונלונלון וקצת ציונות...
...

אני אוהבת את הארץ מאוד..

ואני לא מתכוונת להישאר בניו-יורק מעבר לנחוץ. בכל זאת, 50% מהמשפחה שלי שם. יש לי אזרחות. לא יאה שאני אגור שם קצת? נשבעתי שאני לא ארד מהארץ, שאני לא אתחתן עם נוצרי (דודה שלי עשתה את זה וכל המשפחה בזה לה על זה) וכו'. את החוויה האמריקאית כבר חוויתי. אני חושבת שאני חזקה מספיק לא להתפתות שוב. וכשאני אחזור לפה, אני אתחתן, אגדל פה ילדים ואתרום למדינה (אני אקום בבוקר ואחליט להיות שרת החינוך.. עוד תראו.. היכונו לבגרות מוקדמת באנגלית!). מה גם שאבא שלי עלה מארה"ב, והוא נטע בי ציונות מגיל 0. אין לי ארץ אחרת, ואני לא אדם שבורח כשאדמתו בוערת. ו.. תודה.

edlessme

New member
50%? (!?)

הם יורדים או יהודים אמריקאים? סבבה שאין לך ארץ אחרת ושאר בבלאת... אני בטוח שהרצל מרקד לו בקיברו מלשמוע (או לקרוא) אותך אומרת דברים כאלה.. אבל אני חושב שהקלות הבילתי ניסבלת של חיים באמריקה (או אנגליה... צרפת(?).. הולנד.. אנא אערף... אירופה!) היא פשוט דבר שמושך אנשים למעיין תחושה כזאת של "נו, רק עוד שנה" או "אבל תיראו איזה בחורצ'יק מוצלחצ'יק יש לי" או "כשתיגמר האינטיפאדה"... זה הכלללללל מאודדדד אטרקטיבי ואני חושב שלפחות ל 99% מהישראלים (האלה שהיו יורדים מהארץ) המחשבה להישאר הייתה קורצת כמו שהכלבה שלי קורצת לכלבי השכונה ימים אלו (היא מיוחמת..). תשמעי... אני חושב שיש שחיים כאלה הם תכלס כמו סמים... את פשוט מתמכרת לזה... כי זה פשוט כל כךךךך שונה... כל כךךךך קל יותר... (ואם יש לך אזרחות אז בכלל...) בקיצור... אני חושב שאם את עוברת לשם בשביל איזה תואר או שניים... אז... תיזהרי... ותחשבי כל הזמן על... לא יודע... הגיבעתרון... או.. ירמי קפלן... או דודו בלסר... מה שעושה לך את זה...ו...על...כובע טמבל וסברסים.. ו.. הזוויתן... ו..ישראל! ואנחנו נצפה לך בכיליון עיניים

אני יכולה פשוט לחשוב עליכם ../images/Emo8.gif

הם יהודים אמריקאים (אני לעולם לא אפסיק לצחוק על המבטא של אבא שלי, העולה החדש הנצחי). אמריקה זה סם, אני יודעת. ואם אני אראה סימנים מדאיגים של התמכרות, אתם מוזמנים to haul me on the next plane to Israel, thereby knocking some sense into me.

למעלה