The Tangent - A Place in the Queue

מה?

אתה אמרת בהודעה הזאת: "שני ג'ונים ווטונים בלהקה אחת." מה אני אמור להסיק מההודעה הזאת? אתה מקבל אלצהיימר לעת זקנה? זאת הודעה שכתבת אתמול!

תסתכל אחורה

זה לא אני אמרתי. מישהו אחר הציע את זה. אני רק הלכתי עם הרעיון שלו בבדיחותא. תקנה חוש הומור במבצע, תאמין לי זה כדאי.

Rudess

New member
לדעתי

אתה פשוט מתקשה לקבל את העובדה שהפלאוור קינגס הם הממשיכים של YES.

אתה מתקשה בהרבה דברים

אני גם מתקשה לקבל את העובדה שמלפפון הוא הממשיך של הטמפון, וגם מתקשה לקבל את העובדה שתל-אביב היא הממשיכה של לונדון, בדיוק כפי שביבי הוא הממשיך של בגין. ממשיכים של יס? תן לי להירגע כמה שעות מהצחוק שתקף אותי...תודה.

טל...

אל תעזור לי.

אז למה אתה משתמש בהן כל הזמן?

האנלוגיה שלי היא נכונה, ובזה עתה הוכחת שאתה בנו של ג'יי אדגר הובר. באלבום מוסיקלי, מוסיקה היא העיקר. במיוחד בפרוגרסיב, להבדיל מלמשל... בוב דילן. בגלל זה קוראים לזה "רוק מתקדם" ולא "שירה מתקדמת בליווי כלים מדי פעם". ליריקה היא ערך מוסף, שיכול להפוך אלבום עם מוסיקה טובה לאלבום מצוין, במיוחד כשיש יחסי גומלין בין המילים והמוסיקה, אבל בלי המילים האלה המוסיקה עדיין תישאר טובה. זה כמו שאם תיקח תסריט טוב, עם שחקנים טובים ובמאי טוב, אבל בלי פסקול בכלל, הסרט יצא טוב. אבל אם תוסיף לו פסקול מעניין שמדגיש כל מיני נקודות מהותיות בעלילה באופן מקורי, זה יעלה את הערך של הסרט. מצד שני, הפסקול הכי מורכב ומגוון בעולם לא יציל תסריט גרוע. זאת האנלוגיה, אדגר ג'וניור. ליריקה של אלבום היא בטח לא העלילה, מכוון שהחוויה העיקרית היא חווית ההאזנה, שמתרחשת בזמן אמיתי ללא האפשרות לשבת ולהתחיל לנתח מילים. כמובן שהאידיאל הוא שגם המוסיקה וגם הליריקה יהיו ללא רבב, אבל לא תמיד מקבלים את זה, ואז צריך לזכור מה העיקר כאן. אתה תמיד אומר שהליריקה של ג'ון אנדרסון היא חסרת פשר. זה מונע ממך להקשיב לYes? לא, נכון? אתה בעצמך עובד על פי סדר העדיפויות הזה. כשבאה להקה לא ידועה לפורום ומפרסמת הופעה, מה הדבר הראשון שאתה אומר להם? זה אף פעם לא: "היי חבר'ה, תביאו איזה קובץ עם הליריקה שלכם לקרוא" זה תמיד: "היי חבר'ה, תביאו איזה קובץ עם המוסיקה שלכם לשמוע. ואם בגנבות מוסיקליות עסקינו, הפתיחה של GPS Culture של The Tangent היא העתק כמעט מוחלט של ליין מ Battle of Epping Forest (בתזמון 4:10), הן בקצב, הן בסאונד, והן בסגנון המלודי. אז שוב, אני חוזר לתהייה המקורית: אתה כל הזמן מאשים את הפלאוור קינגז בגנבות מוסיקליות, ובו זמנית אתה משבח להקות אחרות שעושות בדיוק את אותו הדבר. זה באמת לא מפריע לך אך ורק בגלל שיש ליריקה טובה באלבום? או שזה באמת משהו אישי נגד רויינה סטולט?

רוינה סטולט אנס אותי ביערות חדרה

"מוסיקלי, מוסיקה היא העיקר" והמוסיקה כוללת בתוכה ליריקה. מי שמתעלם מן הליריקה, הוא דביל. לכן, תעשה אחד ועוד אחד ותבין שאתה גם כזה. "זה כמו שאם תיקח תסריט טוב, עם שחקנים טובים ובמאי טוב, אבל בלי פסקול בכלל, הסרט יצא טוב" אנלוגיה מפגרת. צר לי - פשוט מפגרת. האנלוגיה הנכונה היא - האם אתה מסוגל להנות מסרט בלי להבין את התסריט? הרבה יכולים, אני באופן אישי לא. "אתה תמיד אומר שהליריקה של ג'ון אנדרסון היא חסרת פשר. זה מונע ממך להקשיב לYes?" זה בהחלט פוגע בחוויית ההאזנה. וכולם אומרים את זה. "היי חבר'ה, תביאו איזה קובץ עם המוסיקה שלכם לשמוע" היי שיר, למה צירפת בוקלט עם מילים לאלבום שלך? הרי ליריקה זה חרטא, לא? מי צריך ליריקה? למה השקעת והדפסת בוקלט שלם עם כל המילים? מה, אתה משוגע? "אתה כל הזמן מאשים את הפלאוור קינגז בגנבות מוסיקליות, ובו זמנית אתה משבח להקות אחרות שעושות בדיוק את אותו הדבר" אני לא הבחנתי בגניבות מוסיקליות באלבום ההוא, אלא בעיקר בהשפעות ברורות. יש הבדל בין גניבה מובהקת ובין השפעה. "זה באמת לא מפריע לך אך ורק בגלל שיש ליריקה טובה באלבום? או שזה באמת משהו אישי נגד רויינה סטולט?" רוינה סטולט הוא אבי הביולוגי. הוא אנס את אחותי ושדד את ביתי. כמובן שיש לי משהו אישי נגדו. אני גם שונא את דודה שלו. תגיד, שיר, אתה בסדר? למה שיהיה לי משהו אישי נגדו?

תשלח אחריו את הFBI

"תעשה אחד ועוד אחד ותבין שאתה גם כזה." אין לי מה להגיד לזה, חוץ מהכל עובר עליך, וארט ברז בידיך. "האנלוגיה הנכונה היא - האם אתה מסוגל להנות מסרט בלי להבין את התסריט?" לא. התסריט הוא הפריטטורה, כלומר המוסיקה. זה לא קשור למילים בכלל. אתה מתבלבל בין האנלוגיה לבין המשמעות המקורית של תסריט. תנסה לעקוב. "זה בהחלט פוגע בחוויית ההאזנה. וכולם אומרים את זה." כל פעם שאתה אומר את זה, קופצים שלושה ואומרים לך שהליריקה שלו מצוינת ושזה לא מפריע להם בכלל. תפקח את העיניים. "הרי ליריקה זה חרטא, לא? מי צריך ליריקה?" עכשיו אתה מכניס לי מילים לפה. לא אמרתי שליריקה זה חרטא, אמרתי שליריקה היא משנית למוסיקה. "אני לא הבחנתי בגניבות מוסיקליות באלבום ההוא, אלא בעיקר בהשפעות ברורות." אז יש לך בעיות שמיעה. הקטע ההוא שציינתי בGPS Culture הוא העתק של ג'נסיס, ואני קלטתי את זה על השמיעה הראשונה. כנראה היית עסוק בלקרוא את החוברת מכדי לשים לב. ברצינות עכשיו. מהדברים שאתה אומר אני מסיק שמבחינתך להקה יכולה לעשות ניאו-פרוג טהור, מלודי, קליט, חסר חדשנות ובלתי מאתגר עם פול רפרנסים לקטעי פרוג מפורסמים, אבל זה לא יפריע לך כל עוד יש ליריקה טובה. כלומר, לדעתך, במוסיקה, הליריקה יותר חשובה מהמוסיקה. זה נשמע לך הגיוני?

בוא נעשה סדר

1) ליריקה במוסיקה היא מרכיב בעל חשיבות משתנה. לעתים היא העיקר (IMAGINE של ג'ון לנון), לעתים היא משנית. 2) אסור להתעלם מן הליריקה בכל מקרה. 3) אם הליריקה גרועה, זה פוגע גם ברמתה של היצירה כולה 4) אם הליריקה טובה, זה משפר את רמתה של היצירה כולה 5) אי אפשר להפריד בין מה שהזמר שר ובין איך שהזמר שר 6) האלבום השלישי של טאנג'נט הוא ניאו-פרוג מעולה, אבל רק 8.5 מתוך 10 7) אילו טאנג'נט היו חוזרים על עצמם במשך 11 שנים, גם אותם הייתי משמיץ 8) לא אמרתי אף מילה טובה על שני האלבומים הקודמים של טאנג'נט, לידיעתך

סדר פסח

1) נכון, ו Imagine (כמו רוב השירים של ג'ון לנון לבדו) זה שיר משעמם. שוב, ברוק מתקדם - המוסיקה היא עליונה. בז'אנר הסינגר-סונגרייטר - למילים יש יותר משמעות מהמוסיקה, לעיתים. 2) אם המוסיקה מדהימה והליריקה מזעזעת, כדאי ומומלץ להתעלם מהליריקה, אם אתה רוצה ליהנות ממוסיקה ממש טובה. ברגע שהמוסיקה לא כזאת מדהימה והמילים גרועות, אז כבר באמת אין טעם. 3) נכון 4) גם נכון. 5) נכון ולא נכון. כשמישהו שר מילים, יש יותר משקל לצורה ולצבע של המילים בזמן שהוא שר אותן, מאשר למשמעות המילולית שלהן. באותה מידה, אפשר להחליף מילים בג'יבריש שנשמע טוב, ואם זה משרת את המלודיה, והמלודיה טובה, אין בעיה. 6) עניין של טעם אישי. 7) זה מה שגלאס האמר עושים, ואתה לא משמיץ אותם. 8) חבל. הראשון מתעלה על שני האחרים, לדעתי. מתי תקדיש תשומת לב רצינית למארס וולטה, אגב? ואני מדבר על האלבום הראשון, Deloused at the comatorium, ולא על השני ששמעת. דווקא כאן מדובר באלבום עם ליריקה יוצאת מן הכלל ועם קונספט מורכב מאוד.

מה, אתה יהודי? עושה סדר פסח?

"ברוק מתקדם - המוסיקה היא עליונה" לא בהכרח. יש אלבומים שכוחם מצוי בליריקה שלהם, כי השילוב בין הליריקה ובין המוסיקה יוצר כוח נדיר. יש המון דוגמאות לעקרון הזה. "אם המוסיקה מדהימה והליריקה מזעזעת, כדאי ומומלץ להתעלם מהליריקה" אני רואה שאתה חזק בכל נושא ההתעלמות. אני לא מתעלם משום דבר. אם הליריקה חרא, זה דופק את כל העסק ומשבש את כל היצירה האמנותית. אי אפשר להתעלם מן העולם הזה, ואי אפשר להתעלם מליריקה מזעזעת. "כשמישהו שר מילים, יש יותר משקל לצורה ולצבע של המילים בזמן שהוא שר אותן, מאשר למשמעות המילולית שלהן" אם מישהו שר את המילים 'שיר דויטש גר ברחוב הירקון', האם אתה לא תתייחס למשמעות המילולית של המילים? מה תעשה - שוב תתעלם מזה? "אפשר להחליף מילים בג'יבריש שנשמע טוב" מה לעשות שהרוב המוחלט של השירים הפופולריים בעולם הם לא ג'יבריש אלא טקסטים עם משמעות ועם מסר קליט. "זה מה שגלאס האמר עושים, ואתה לא משמיץ אותם" הנה השמצה לפי הזמנתך: לקס רקס אלבום מגוחך להפליא. "מתי תקדיש תשומת לב רצינית למארס וולטה, אגב?" להקה טובה, אין ספק. שמעתי את שני האלבומים. אני לא מתחבר לסגנון, אבל זו בהחלט להקה טובה שלא ראויה לסיווג השגוי 'רוק מתקדם'.

פיגורה של דיבור

"אי אפשר להתעלם מליריקה מזעזעת." מליריקה מזעזעת באמת קשה להתעלם (כמו רוב הקטעים ב Adam & Eve וקטעים בודדים ב Paradox Hotel של הפלאוורז), אבל עם ליריקה בינונית\לא מעניינת במיוחד (כמו רוב שאר הדברים שלהם) אפשר להסתדר, וזה שווה את זה, בגלל המוסיקה. כמו במקרה של Yes, אותם אתה שומע, למרות המילים. אז מה אתה עושה כשאתה מקשיב ליס? מקלל בכל רגע של האזנה על החוסר במטפורות ברורות, או שאתה זורם עם זה? מה לעשות, לפעמים בחיים צריך להתפשר. אין המון אלבומים שבהם הליריקה מושלמת בדיוק כמו המוסיקה. אז מה תעשה? תוותר על אלפי שעות של מוסיקה מעולה? "מה לעשות שהרוב המוחלט של השירים הפופולריים בעולם הם לא ג'יבריש אלא טקסטים עם משמעות ועם מסר קליט." רק בגלל שברוב המוחלט של השירים יש מילים אמיתיות ולא ג'יבריש, לא אומר שיש לטקסט משמעות. רוב שירי הפופ מבוססים על קלישאות, פראזות אופייניות וחיבור של כל מיני מילים שנשמעות טוב כששרים אותן, אבל כשמנסים לחשוב על המשמעות מגלים שאין משמעות באמת. "להקה טובה, אין ספק. שמעתי את שני האלבומים. אני לא מתחבר לסגנון, אבל זו בהחלט להקה טובה שלא ראויה לסיווג השגוי 'רוק מתקדם'." טוב לדעת. בפעם האחרונה שדיברנו עליהם כינית אותם "סלט לא טעים". או שמא שוב אני ממציא ולא היו דברים מעולם? מסכים איתך, בכל אופן. רוב הזמן זה באמת לא רוק מתקדם.

דיבורה של פ'יגור

"אז מה אתה עושה כשאתה מקשיב ליס?" מתעצבן על הליריקה ומתמוגג מן המוסיקה. "רוב שירי הפופ מבוססים על קלישאות, פראזות אופייניות וחיבור של כל מיני מילים שנשמעות טוב כששרים אותן, אבל כשמנסים לחשוב על המשמעות מגלים שאין משמעות באמת" אם אתה מתכווון ללהיטים שטחיים - אז בהחלט יש משמעות, אלא שהיא שטחית וקלישאית ונבובה, אבל היא קיימת. "בפעם האחרונה שדיברנו עליהם כינית אותם "סלט לא טעים"" לא זוכר דבר כזה. המוח שלך מלא בשטויות אם אתה זוכר מה שאמרתי אז. אין לך חיים לזכור? תרוקן את סל המיחזור שם באונה השמאלית.

קשה לשלוט בדברים שאתה זוכר

אבל נראה לי שכבר הוכחנו שאתה לא ממש סמכות של זכרון לגבי דברים שאתה בעצמך אמרת.

והחיפוש של נענע מביא את הג'ננה

עובדה שאתה מצליח לדלות פנינים שוב ושוב. עכוז או לא - זה מה יש.

וזאת לראייה

אחת: "אומרים שזה רוק מתקדם, אבל לי זה נשמע כמו סלט לא ממש מעניין. זה לא אלבום רע, אבל לא מצדיק את ההתייחסות המוגזמת אליו." הייתי מחפש לך עכשיו גם את ההודעה על סליפיטיים, אבל אין לי זמן.

אבל אתה מבולבל מרוב זיכרון טוב

כי אמרתי את זה על "פרנסס", שהוא לדעתי אלבום לא טוב. אתה שאלת אותי על "דלאוזד" הראשון שלהם, שהוא באמת יותר טוב. ואני עדיין עומד על דעתי שמדובר באובר-הייפ מטורף. יש עוד אלף להקות לא פחות טובות שלא הוחתמו אצל יוניברסל.

למעלה