THE STRAWBS

nik19864

New member
THE STRAWBS

רציתי לדעת בבקשה, עם איזה אלבום כדאי להתחיל את ההיכרות איתם ? נ.ב. השיר היחיד שלהם שאני מכיר, הוא PART OF THE UNION וממש נדלקתי עליו.

melancholy man

New member
אחלה מקום להתחיל יקי

רק אם PART OF THE UNION מצא חן בעיניו, יש מצב טוב שהתותים לא ימצאו חן בעיניו

giloni

New member
אין לי ספק שהוא יתחבר

מעטים המקרים שהכרות עם הלהקה הזו הובילו לדחייתה. חוץ מזה הוא אמר שהוא מכיר את POTU ולא שהוא אוהב את השיר... יקי

melancholy man

New member
מה שבטוח

מעטים המקרים שמישהו הודה בפניך שהוא לא נדלק על התותים, זה לא משהו אישי, פשוט כיהודים יש לנו פחד מובנה מתושבי הגליל בעלי חוש צדק מפותח עם ידע באינדוקטרינציה נוצרית
, ו nik19864 המסע בעקבות התותים, הוא מסע מרתק בנבכי הפולק הבריטי, מעקב אחרי הסקירות של יקי הם הדרך הכי טובה (בכל שפה שהיא) להצתחיל את המסע הזה, אני בטוח שתהנה, אבל באמת אל תצפה לעוד המנון הסתדרות, למרבה המזל זו יציאה חד פעמית ברוח הפחות טובה של הסבנטיס.

Anuerysm

New member
אני לא התחברתי אליהם כששמעתי אותם

וזה לא קורה הרבה אצלי..

almogi

New member
נשארת אדיש ל Grave new world ?

וואו. ואני חשבתי שלי יש שריטה כיוון ש Yes לא עושים לי את זה... I am not alone ! ושלא תהיה טעות - אני חולה על ה Strawbs וגידי - זה ממש בסדר שאתה לא. אתה ממש לא צריך להתנצל על זה...

giloni

New member
לגיטימי

בדרך כלל למי שבא מכיוון הבלוז-רוק או ההאבי מטאל לדורותיו קשה להתחבר לוסיקה של הסטרובס. פולקים-פסיכדליים וקצת כאלה שאוהבים להקות כמו ג'נסיס או לחליפין חוף מערבי - ג'פרסון, גרייטפול - יותר קל להם עם הסטרובס. אני לא אסביר כאן מדוע אני אוהב אותם. אני עושה זאת כבר כמה שנים כאן. אני חושב שהעושר הצלילי, ההרמוניות הקוליות, הנגינה הלא יומרנית ועם זאת איכותית, הרב שכבתיות שלא מצליחה להסתיר את הפשטות של הלחן - ועל אלה אפשר להוסיף עוד הרבה דברים אמוציונאליים שהם סובייקטיביים לחלוטין.אולי תשמע בעתיד עוד ותאהב ואולי לא. גם אני מתקשה להתחבר לדברים שבעיני חברים יקרים כאן הם נכסי צאן ברזל, ובצדק.

Anuerysm

New member
למה אתה ישר קובע שאני שומע האבי מטאל?

חצי מהפלייליסט שלי מורכבת ממוזיקה פסיכדלית, פשוט.. לא יודע אם יסכימו איתי אבל זה נשמע לי די פרוג.. אני שונא פרוג

melancholy man

New member
תבין

יקי בגדול צודק, זה לא מוסיקה קלה למי שרגיל לשמוע גיטרות חשמליות בפאז, או בכלל רוק שהבסיס שלו הוא בלוז (שזה רוב עולם הרוק), כנראה בגלל זה, הסטרובס נתרו חלקם של מעטים, כל כך מעטים, שאין בעיה להכיר אותם בשם (יקי ואמנון...) אגב, הוא לא אמר שאתה שומע האבי מאטל, אלא שלמי ששומע בעיקר בלוז רוק ו/או האבי מאטל יהיה קשה להתחבר.

Anuerysm

New member
לא קשור למה שאני רגיל, פשוט אנלא אוהב את זה

למה אי אפשר לקבל את זה?

giloni

New member
משנת 1974

זה אכן נשמע פרוג, ובאמת אנשי הפורום הזה והפורום האח שמכירים את הלהקה לא מצליחים להתחבר לאלבומים שיצאו מהשנה הזאת ואילך. הכוונה היא לHero&Heroine ל Ghosts ואלה הפחות מוכרים שבאו אחר-כך. אני חולה, ולכן אני אוהב את אלה לא פחות מהקודמים אבל מי שכמוך לא אוהב את הצליל הבומבאסטי משהו של השנים האלה באמת עלול לסבול מאלבומים כמו אלה שהזכרתי. אני לא רוצה להיות טחני יתר על המידה ולבלבל את המוח למי שלא רוצה. אם כולם היו אוהבים את הלהקה הזו כמוני הרי שהיא מזמן הייתה יוצאת מהנישה שאליה הכנסנו אותה - האירי, אני ועוד כמה פסיכים: "הלהקה הלא מוכרת הטובה ביותר בעולם", וזוכה למעמד של אחת מענקיות הרוק של שנות השבעים. העובדה היא שהיא לא כזו לכן אלה שלא אוהבים, נמצאים בצד הנכון של המפה. עם זאת, אם תהיה מוכן לתת צ'אנס לאלבומים המוקדמים (הST הנהדר, שהוא פולק פסיכדלי פופולארי, from the witchwood ששרידי הפסיכדליה עדיין ניכרים בו קצת יותר מניצני הפרוג שנובטים כבר כאן, וכמובן Grave new world שלמרות אוקיאנוס המלוטרונים, הוא הרבה יותר פולקי מאשר פרוגי - אולי בכל זאת תצליח לחבר אותם למחנה המוזיקאלי שעליו נמנות הלהקות שאתה אוהב. יקי

Anuerysm

New member
האלבום ששמעתי היה witchwood

אבל אולי כדאי באמת שאני אנסה את הסלף טייטלד, גם את האלבומים הראשונים של הסופט מאשין אני אוהב אפילו שהם התפתחו להיות להקת פרוג

giloni

New member
אני מאמין

שאחרי שתיים שלוש שמיעות תוכל לחבב אותו. בעניין סופט מאשין: לדעתי הם עברו מהפאזה הפסיכדלית למוסיקה אוונגרדית של ממש, אולי אחת המעניינות שנעשו אי פעם, ואחר כך הם כבר ממש היו הרכב ג'אז אוונגארדי. בכלל, ככל שזקנתי כך הרגשתי שהמסגרת שמכונה "פרוג" (ושאגב הייתה קיימת בזמן אמיתי, ולפעמים בפי היוצרים שנמנו עליה) לא מתאימה לי. על הסטרובס בד"כ לא מדברים כלהקת פרוג, למרות שיש המרבים למיין אותה ככזו. גם את ג'ת'רו טאל. גם אם יאן אנדרסון ודייב קאזינס יגידו אנחנו להקת פרוג, הנשמה שלהם היא פולקית, האהבה שלהם היא רוקנרול ועבורי הן פשוט להקות רוק טובות מאוד, גם אם הן חורגות קצת מגיטרה, בס, תופים - הערש של מהפכת הרוק. באמת נסה את הראשון. יש לי הרגשה שזה ידבר אליך יקי

melancholy man

New member
סליחה שאני אומר לך את זה

ואולי שמת לב שאני אולי האחרון לשכנע מישהו לשמוע פרוג, אבל פרוג, כמו כל ז'אנר ברוק, הוא דבר מאוד מגוון עם המון מוסיקה טובה (והמון זבל) ובעיקר המון דבר שסיגנונית ורעיונית לא קשורים באמת זה לזה, להגיד אני שונא פרוג ולא לרצות להקשיב, זו צרות אופקים ויותר חשוב, החמצה, לך תדע מה אתה מפסיד אם לא תנסה.

Anuerysm

New member
אני שמעתי את הלהקה לפני שידעתי שהם פרוג

ואיך ידעתי שהם פרוג? שמעתי אותם. אז כן יש דברים בפרוג שאני כן אוהב כמו למשל רוברט וויאט או קינג קרימזון ואפילו שיר אחד של ג'נטל ג'איינט הצליח לעבור את המבחן שלי אבל גם אם כן הייתי אחד שפוסל דברים לפני שהוא שמע אותם כי הם פרוג, זה לא דבר רע, כמו שאתם אוהבים לפסול דברים כי הם אייטיז (לא מאשים)

למעלה