The rightful king

SiriusBlack

New member
צודק אבל

אני לא חושב שהיא הראויה ביותר.אולי בהמשך יתגלה אחרת.
אבל בסה"כ - היא לא גדלה בווסטרוס,והוכיחה שהיא לא שליטה כל כך טובה.

מאמין יותר בסטאניס.

rsmb1

New member
גם
לספרים

סטאניס לא בדיוק השליט הטוב ביותר - בסוף הספר החמישי הוא אשכרה ממשכן את הממלכה לבנק הברזל בפתחו של חורף, והוא עלה לחומה כברירת מחדל בגלל שזה יכול היה להחזיק את התביעה שלו לכס בחיים (ולא בשביל להגן מהפראים והאחרים).

דאני אומנם עשתה טעויות, והיא עדיין חיה בסרט עם "דם הדרקון", אבל לפחות הטעויות שלה נעשו כחלק מהרצון להיטיב עם העם. והיא עדיין בתהליך הלמידה.

מבחינתי כל עוד אין דמוקרטיה, הקריטריון הקובע הוא by conquest, אם כי הייתי מעדיף את הקריטריון שמיטיב עם פשוטי העם.

סטאניס ממשכן את הממלכה לבנק הברזל?

הממלכה כבר בחוב כבד לבנק הברזל. מה אתה רוצה שהוא יעשה?

rsmb1

New member
הוא הגדיל את החוב הזה בהרבה עם הבקשות שלו

לצבאות שכירים (שהם, מן הסתם, יותר יקרים עוד לפני הדמי משלוח שלהם מהמזרח על סיפו של חורף) ממומנים.
גם אני מהאנשים שהמממ.... "ליבם יצא" אל סטאניס על היחס שהוא שכה לו מרוברט, אבל לפעמים אני מרגיש שהוא "מאבד את הדרך" (כמו שקורה לכולנו).

ואיזו ברירה יש לו?

לקפוא בחומה עד שראמזי שלג יתקוף אותו מעורפו בשעה שהוא מנסה להתמודד עם האחרים ועם החורף בחוסר אמצעים ואנשים ?

יש מצב נתון שבו הממלכה מרוששת וחסרת משאבים על סיפו של חורף. סטאניס עושה את כל מה שהוא יכול על פי הבנתו על מנת לחסל את הבעיה ולהתמודד עם החורף והנובע ממנו (האחרים וכו').

rsmb1

New member
הוא משקיע את המשאבים שלו בשביל לזכות בממלכה

החורף בעדיפות שנייה.

rsmb1

New member
אכן יש תלות

אבל רק בטווח הארוך, ובינתיים האיום האמיתי הרבה יותר קרוב.

בטווח המיידי!

בימים עברו טירת שחור לבדה אכלסה חמשת אלפים לוחמים על נשקם וציודם. לא ברור אם זה 5000 אנשי משמר או רק לוחמים, חוץ מאנשי תת המסדרים האחרים שדואגים להם בזמן שהם נלחמים. מבצר הלילה אכלס כמות כפולה או מרובעת. משמר הלילה היה ממש צבא בימים של המלחמה באחרים. כמה לוחמים הביא סטאניס מהדרום? קצת יותר מאלף? כמה יש למשמר הלילה? פחות? מי ילחם באחרים? מי יאכלס את כל הטירות? מאיפה יביאו אספקה במזון, בציוד ובשאר דברים שהמלחמה דורשת ?

וזה חוץ מהסכנה שאידיוט מטורף כמו ראמזי יסתער עליהם מן העורף בזמן שהם נלחמים נגד האחרים על מנת לשמור על עולם האדם.

rsmb1

New member
ב"טווח הארוך" התכוונתי לכמות הזמן שייקח לסטאנ

לבסס את מלכותו בווסטרוז (הוא ביקש מהבנק צבאות בשביל לכבוש את כל ווסטרוז ולא רק את הצפון) בהתייחס לכך שהאחרים עלולים להגיע כל רגע...

אם כבר אז כבר.

להלחם לבד באחרים, הוא לא יכול. את החישוב כבר כתבתי. הוא פשוט מחוסר אנשים, ציוד וכסף בשביל זה.
אז הוא מארגן לעצמו את המשאבים לעשות את זה וככה גם להשיב לעצמו את המלוכה. כשישיב לעצמו את המלוכה, הוא יכול לגבות כופר/פיצוי גדול מבתים מורדים עשירים כמו טיירל ולאניסטר, בתים שיהיו מוכרחים לכסות את הוצאות ונזקי המלחמה ולוותר על החוב שלהם לכתר. אז אולי הוא לווה איזה מליון או שניים או אפילו ארבעה של מטבעות זהב מבנק הברזל. אבל אם הוא כובש את הממלכה וקונס כך את הבתים טיירל ולאניסטר, הרי שהכסף חוזר אליו. בית לאניסטר נושה בכתר על חוב של שלוש מליון מטבעות זהב. בית טיירל על מליון.

rsmb1

New member
זה לא שהוא הולך לכבוש את הממלכה בקרוב

והאחרים מתדפקים על הדלת. הייתי מוצא את עצמי מסכים לגישה שלו אם הוא היה קודם דואג לכבוש את הצפון בלבד, ולהגן מחפיר קאילין, אבל נראה שמה שמניע אותו זה כיבוש כל הממלכה.

זה מה שהוא עושה, לא? - ספויילר לריקוד.

במקום להפליג מדרגונסטון לבראאבוס, הוא הפליג לחומה, במקום בו היו זקוקים לו.
גם מהחומה הוא לא הפליג לבראאבוס בנסיון להשיג צבאות וכסף כדי לכבוש את הדרום, הוא צעד לוינטרפל בנסיון לכבוש את הצפון. טיכו נסטוריס תפס אותו בדרך. טיכו בא אליו ולא להיפך. להתלונן על זה שאחרי שטיכו כבר בא אליו, בשעה שהוא מנסה לסדר את הצפון אז הוא ניסה להוציא מזה עוד יתרון, זה באמת לא לעניין.

Macphista

New member
גנדרי!

מלכים גדולים ומשמעותים בז'אנר הזה מגיעים לא מעט מהתחתית, או ממקומות לא צפויים.
ארגורן אמנם היה הנכון לפי השושלת, אבל הוא ויתר על הכס וחי חיים משעממים ומיותרים ביערות עד שגנדלף החליט לשים אותו על המסלול הנכון.
המלך ארתור גם היה נכון לפי השושלת, אבל נשלח/נמכר למשפחה אחרת/מרלין (תלוי בגרסה) וגדל כאדם פשוט ואוהב אדם.
והנה, גנדרי, אולי נכון על פי השושלת (למי שחושב שהכס צריך להמשיך לברת'יון) אבל נולד לאמא הלא נכונה וחי כאדם פשוט עד שאחרים טוו עבורו את הדרך.

הוא הבחירה שלי בהתחשב במקום שאני נמצאת בו כרגע (בערך ברבע הספר השלישי).

Zarniwoop

New member
מה מרטין רוצה לעשות עם גנדרי הוא אניגמה בעיני

זה נראה כאילו הוא מתכננן לו משהו, רק תסתכלו על הקסדה האדירה שלו והכינוי היותר אדיר. משהו גדול יכול לצאת ממנו. אבל עדיין שוב דבר לא קרה.
אני עדיין מחכה, מרטין.

SiriusBlack

New member
כשהייתי בשלב הזה בקריאה גם אני הייתי משוכנע

שהוא יהיה המלך בסוף וכו'...

לא סותר שזה יכול לקרות,לא יודעים עליו מספיק כדי לקבוע שהוא יהיה מלך טוב, אבל הוא נראה בכיוון.

rsmb1

New member
את אומרת את זה כי את רק ברבע הספר השלישי

ואת לא יודעת אילו דברים נוראיים הוא עשה.
רמז: אריה, סכין והרבה מאוד אדום.

טוב נו, אני אגלה לך: הוא אילץ אותה להכין סלט עגבניות לכל האחווה ללא דגלים.

טעות גמורה לגבי ארגורן

ארגורן מעולם לא חי חיים מיותרים ומשעממים.
מילדותו הוא גדל וחונך להיות מצביא הנוטרים וראש הדונדין שבצפון. כבר בגיל צעיר הוא חולל מעשי גבורה עם בני אלרונד והוכיח את עצמו כראש בני גזעו. ארגורן קיבל חינוך היאה למלך. ארגורן גדל והכין את עצמו לתפקיד הנכבד של מלך בני האדם.
ג'נדרי הוא ממזר, נפח ובור. הוא אפילו לא יודע לקרוא. איזו התאמה והבנה יש לו בניהול ממלכה והנהגת אנשים ?

סטאניס הוא המלך החוקי. כרגע. אולי טיריון יהיה ראוי יותר מבחינת כישורים, גמישות ופוליטיקה. השאלה הייתה מי המלך הראוי ביותר, לכן אתן את קולי לטיריון.
לגבי ההערה שהעירו קודם על הבלאקוואטר, אם טיריון ימשול באמת, בלי סרסיי שמקדיחה את התבשיל מאחורי גבו ואביו שקוטף את התהילה על מעשיו, הוא עשוי להגיע לתוצאות טובות יותר ולהכרה אמיתית. לא רק של סר גארלאן טיירל.

לא יודע עד כמה ג'ון יצליח בתור מלך. הוא עשה כמה פאדיחות על החומה. במעלה מלך יאכלו אותו.

דאינריז תחריב את ווסטרוז כמו סרסיי. אולי תאשימו את הגיסקארים בכך שהם משונים, אבל מי אמר שבני ווסטרוז לא יודעים לזמום ולמרוד? גם שם היא תהיה כובשת זרה ולא רצויה. אולי חוץ מבית מארטל שיש לו אובססיה לבית טארגאריין.

idanem

New member
מרטין תמיד אומר

שהוא כתב את הספרים בניסיון ליצור משהו שונה מהפנטזיות שהיו מאז שטולקין כתב את שר הטבעות. לטענתו טולקין עשה עבודה נפלאה אבל רוב מי שבא אחריו הגיע עם אותו קונספט פחות או יותר. מרטין אמר שהוא רצה להראות מה באמת קורה בזמן מלחמה ובזמן מאבקי כוח, ולא ממש ללכת על "טוב נגד רע" ובסוף הטוב מנצח.
אז אני לא חושב שהוא בהכרח ילך על המבנה של "הגעתי מלמטה ועכשיו אני תותח", איך שאני רואה את זה.. גנדרי פשוט ימות מתישהו רק כדי שנוכל להתאבל על עוד דמות אהובה..

גם אני סטאניס.

כי אם זה נכון לגבי הרבה מדינות בעולם האמיתי, אז זה בטוח נכון לגבי ווסטרוז - הם צריכים מישהו שלא יפחד, לפעמים, לשפוך דם.

למעלה