The Refugee Camp

דור(2?)

New member
The Refugee Camp

מחר, ה25 למרץ 2003, מתוכנן לצאת אלבום אוסף לפוג'יז. קצת הסבר על ההרכב האגדי הזה: הם אמרו על ההיפ הופ שהוא מבוסס על רעש. הם היו הראשונים שלקחו את ההיפ הופ לצד המרגש שלו, ושילבו את הצד הזה בצד המקפיץ, האלים והמוכר שלו. קוראים להם “The Fugees”, או בשמם המלא – “The Refugee Camp" – הפליטים, או מחנה הפליטים. הכל התחיל בשנת 1987 בניו-ג'רזי ארה"ב, כששחורה צעירה, לורין היל, וחברה ללימודים, פראקזרל ("פראז") מייקל, הקימו הרכב שנקרא "Tranzlator Crew". זמן קצר לאחר מכן הצטרף להרכב בן דודו של פראקזרל, וויקליף ז'אן, ושם הרכב שונה לשמו הנוכחי, “The Refugee Camp" – פליט (Refugee) היא מילת סלנג למהגר מטאהיטי, מקום מוצאם של בני הדודים מייקל וז'אן. בשנת 1993 קולומביה רקורדס גילו את הכישרון של השלישיה והחתימו אותם – כעבור שנה יצא אלבומם הראשון – Blunted on Reality. הלייבל אילץ את ההרכב הצעיר לשיר גנגסטא-ראפ, עקב הפריצה בשנה הקודמת של דר. דרה עם ה"כרוניק" שלו, וכל התפתחות הסגנון החדש – הגנגסטא ראפ. עולם ההיפ הופ לא היה מוכן לקבל שלושה חבר'ה צעירים וכריזמטיים שמנסים להתנהג כמו גנגסטרים, והאלבום נחשב לכישלון מוחלט וזכה למכירות נמוכות בהחלט. למרות רמתו הנמוכה והשטחית של האלבום, אפשר למצוא בו כמה "יציאות" טובות שמתבטאות בעיקר בהפקות (פירוט השירים בהמשך). שנתיים לאחר כישלון האלבום הראשון הפוג'יז הוציאו את הדיסק השני שלהם, The Score, שקיבל מולטי-פלטינה ומכר מעל חמישה מיליון עותקים (!!). הדיסק נחשב בעייני רבים לציון דרך חשוב בתולדות הראפ וההיפ הופ, וליצירת אומנות קלאסית, ובזכותו הפוג'יז, וגם הראפ, התפרסמו. הדיסק הראה שהיפ הופ יכול להיות עדין ומרגש, ומשולבים בו סגנונות כמו רגאיי, בלוז, ג'אז, סול ואר-אנד-בי ביחד עם ליריקה יפהפייה. האלבום כולל חידושים לשירים ישנים (no woman no cry של בוב מארלי, ו killing me softly של רוברטה פלאק), וממנו יצאו שירים מוכרים מאוד כמו ready or not , או Fu-Gee-La. ב1997 לורין ילדה את בנה הראשון - ציון, ז'אן היה עסוק בלעבוד על אלבום הסולו הראשון שלו, והלהקה לקחה פסק זמן – שהתברר מאוחר יותר לסופי, בגלל ריבים פנימיים בין השלושה. שנה לאחר מכן, ז'אן כבר היה עם דיסק סולו בחוץ (שאירח אומנים רבים, כולל חברי הפוג'יז האחרים) ולורין הוציאה את דיסק הסולו שלה – The Miseducation of Lauryn Hill , שזכה בפרסי מוזיקה רבים ונחשב להצלחה אדירה. לורין הוציאה ארבע שנים אחריו עוד דיסק, הפעם אנפלאגד, שבו היא מראה את כישורייה הווקאלים שאיתם בעצם התחילה את קריירת השירה שלה. בתקופה זו זא'ן הספיק להוציא עוד שני דיסקים, שכמו שני האלבומים של הפוג'יז – גם את שני אלה הוא הפיק בעצמו. ב1998 פראז הוציא את אלבום הסולו שלו לצד לורין, אבל בניגוד לז'אן ולורין, האלבום שלו לא הצליח כמו האלבומים שלהם. מחר מתוכנן לצאת לפוג'יז אלבום אוסף, הנושא את השם המקורי ומעורר הסערה – Greatest Hits. דיסקוגרפיה דיסקים רשמיים: 1994 – Blunted on Reality 1996 – The Score 1996 - The Score: Bootleg Versions EP 2003 - Greatest Hits דברים שלא שמעתם עליהם, וחבל: Ready Or Not – רימיקס שיצא בתור סינגל רשמי לשיר המצויין הזה. בסינגל יש גירסאת אקפלה , אינסטרומנטל, וכו'. Live aus Deutschland - הופעה בגרמניה בשנת 1996, הפוג'יז מארחים את נאז. לא מצליח להפסיק לשמוע את ההופעה... Fugees with Big Bird and Snuffy - Just Happy to be me – שיר של הפוג'יז מהפסקול של רחוב סומסום האמריקאי
Fugees, Busta Rhymes, A Tribe Called Quest, John Forte - Rumble In The Jungle The Fugees (featuring Bounty Killa) – Hip Hopera Fugees & Poor Righteous Teachers – Allies למי שלא מכיר את הפוג'יז (מוות!!!! מוות!! מה זה לא להכיר פוג'יז?!?!?!?) – תוריד את השירים הבאים, ותעשה את זה עכשיו: Blunted on Reality: Fugees – Vocab Fugees – Temple Fugees - Nappy Heads The Score: Fugees – Ready Or Not Fugees – Killing me softly Fugees – Fu-Gee-La

הרבה כבוד וכמובן למאמרים

וחייב לציין שפעם ראשונה שאני קורא ביקרות כזאת ארוכה עד הסוף כבוד לדור

tomoshe

New member
חמש מיליון רק בארצות הברית

עוד אחד עשר מיליון עותקים בשאר העולם - סך הכל - 16 מיליון עותקים. אלבום ההיפהופ הנמכר ביותר אי פעם.

דור(2?)

New member
אם אני לא טועה

אלבום ההיפ הופ הנמכר ביותר הוא של TLC - fan mail אבל זה אני, אז אני בטח טועה. תתעלמו

tomoshe

New member
אתה טועה.

במכירות כלל עולמיות עומדים הפוג'יז ראשונים, במרחק ניכר מהמקום השני שהם הבויז טו מאן (שזה אראנבי ולא היפהופ אבל מילא).

Gershenman

New member
אני שכנעתי את אחותי שתיתן לי את שלה

אבל אז היא לא מצאה אותו......

Itai S

New member
קרוב,

אלבום ההיפ הופ הכי נמכר בארה"ב (אם לא בעולם, אני לא סגור על זה) הוא Crazy Sexy Cool של TLC

דור(2?)

New member
בראסמי....?

זויינתי... די!!!! די כבר להגיד את המשפט הזה!!! אני חייב להיגמל!!! בעע איזה גרופי-פוג'יז לא יוצלח אני

Gershenman

New member
אחלה אחלה אחלה

אחלה של מאמר על ההרכב המצויין הזה יקשט טוב מאוד את פינת המאמרים..אהם אהם..

RunNGun

New member
איך זה למטה???

כל הכבוד דור, עבודה מצוינת Respect אם לא שמתם לב, זו היתה הקפצה

EmGee

New member
הקפצה וכאלה

כבר כמעט שעה לא אמרתי וכאלה...ריספעקט?

Pace

New member
צר לי...

כתבה יפה באמת... אבל: להגיד על Blunted On Reality שהוא אלבום גנגסטה-ראפ? נו באמת...

למעלה