The Pitt עונות 1&2 👩🏻‍⚕️👨🏻‍⚕️💉💊🩸🩺

Lhuna3

Well-known member
The Pitt
פרק 2X01 !
(*אוקיי מעכשיו זה רנדומלי באמת)

יאיי כמעט כולם עוד שם! (נראה לי שראיתי את כולם חוץ מקולינס?)

והילדים הקטנים שלנו גדלו :-] הם כבר בעלי נסיון של שנה ומלמדים את החדשים יותר.
וויטאקר אפילו עושה להם את הדקה דומיה של רובי אחרי שמטופל מת.
וויטקאר גם עשה משהו בשיער ונראה יותר חתיך.

שני סטודנטים חדשים - אחת אסייתית שנראיית אדישה ומשועממת בשם ג'וי, ואחד גבוה מתולתל שעושה רושם על הספקטרום.
יש גם אחות מתלמדת חדשה (ברגע הראשון חשבתי שזאת מוהאן כי יש להם אותו שיער ופרצוף).

הרופא האדיש של משמרת הלילה (ג'ון) עדיין עם אותו האייס קפה.

ויש רופאה אחראית חדשה - דר' אל - שבאה להחליף את רובי ל-3 חודשים החל ממחר והיא קצת מעצבנת.
גם את רובי.

ולנגדון היה בתוכנית גמילה מהכדורים ועכשיו חוזר למחלקה! (אני מניחה שזה אומר שרובי לא הלשין עליו)

ודיינה לא עזבה בסוף! 🥳

אוי לא: מל צריכה להעיד היום בתביעת רשלנות רפואית נגדה! אמנם סנטוס מרגיעה אותה שזה דבר רגיל וכל רופא במיון נתבע על זה מתישהו וגם כמתמחים ביה"ח מכסה אותם, אבל עדיין מי החוצפן שתבע את מל??
וגם זה שסנטוס מביעה קצת יותר עניין במה שעובר על מל זה שיפור, כאילו היא עדיין נעלמה משם לפני שמל סיימה לשתף, אבל היא החזיקה קצת יותר ממשפט אחד של שיחה איתה שהיא היתה מחזיקה בעונה הקודמת...

מטופלים חדשים (המעניינים יותר כרגע) -
- למ'קיי יש מטופל שהוא גם מעצבן אבל גם מתנהג קצת מוזר.
- מטופלת חרשת בחדר ההמתנה שאנו רואים את הדברים מנקודת מבטה (כלומר בלי קול).
- ילדה שיש עליה סימונים חשודים של אולי אלימות או משהו.
- קשישה שהפסיקה עם הכדורים שלה והחליפה אותם בצריכה מופרזת ככל הנראה של קנאביס.
- בחור צעיר שמנסה להתחיל עם מל שמטפלת בו, אבל לא נראה שהיא קולטת :-D
- תינוקת ננטשה בשירותים, ובסוף הפרק פתאום דר' אל מסתכלת עליה ונכנסת להלם.

עכשיו אפשר לקרוא את ההודעות של עדי|נחש| סופסוף:
לנגדון חוזר אחרי גמילה ורובי שולח אותו למיון ראשוני כדי שהוא לא יצטרך לסבול אותו?
עדיין כועס עליו :( אבל תכלס אפשר להבין.
סנטוס חושדת שהילדה שהיא מטפלת בה סובלת מהתעללות בגלל שיש לה המון חבלות מוזרות והדימום שלה לא פוסק וגם יש לה דם בשתן(אני מניחה שזה הגיוני, אבל כמי שבעצמה סובלת מבעיות קרישה לא כדאי קודם לבדוק את תפקודי הקרישה שלה לפני שקופצים לזה שמתעללים בילדה?)
בעיות קרישה עושות גם הרבה שטפי דם כאלה? אולי באמת זה מה שיגלו בסוף.
מל מתמודדת עם תביעה על רשלנות רפואית וסנטוס מעודדת אותה בזה שבמקרה הכי גרוע היא תכניס את המל לMalpractice :-D
כן :-D אאוץ'.
מל לא מקבלת טוב את הבדיחה הזאת. ואז גם המטופל שלה לא מפסיק לפלרטט איתה.
רק שאף אחד לא סיפר לו שהיא על הספקטרום ולא מבינה פלירטוטים .
מקיי מטפלת במישהו שנראה לי בכלל סובל מזעזוע מוח או משהו אחר והוא גורם לה לאי נוחות.
זה אכן נראה ככה, או משהו חמור אחר.
אה, וזה נראה כאילו סנטוס וגרסיה הן זוג?(לפי זה שויטאקר גר אצל סנטוס וגרסיה כעסה עליו על זה שהוא השתמש לה במברשת שיניים?)
אה כן היתה גם את ההערה הזאת! לא חשבתי על זה שזה בעצם באמת אומר שאולי הן זוג אבל זה הגיוני.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ראיתי את הפרק היום אחרי שנץ והייתי די במצב רוח רע
אז כאמור באו שוטרים לעצור את מ'קיי, אבל למרבה המזל יש שם גם שוטרים אסירי תודה לצוות שהציל את אחד מהם שחטף יריה בפסטיבל, מה שמאפשר לרובי לשכנע אותם לשחרר אותה.
זה היה ממש מספק.
אם כי קצת עיצבן אותי שהרגיש שלא היו מוותרים לה אם לא היה גם שוטר שהם הצילו את החיים שלו. כאילו זה שהם הצילו איזה מאה איש זה דבר אחד, אבל מה שחשוב לשוטרים זה רק אחד משלהם.
ומתחילים להעביר את השרביט לצוות של משמרת הלילה.
שרביט לא מעבירים. אם אתה מנצח בקרב קוסם אחר אז אתה זוכה בשרביט שלו (או משהו כזה, אני לא ממש זוכר כבר אבל זה היה חלק משמעותי בספר האחרון של הארי פוטר)
האבא של הנער עם חצבת שחייב ניקור מותני אומר לצוות שהם מסכימים והם מבצעים את ההליך, אך באמצע נכנסת האמא ומסתבר שהיא לא הסכימה בכלל ודורשת שיפסיקו, אבל כנראה שכבר סיימו.
מרגיש לי שאם זה היה בפרק מוקדם יותר בעונה אז הסיפור היה מתמשך יותר זמן
סנטוס מתחילה להראות את הצד האנושי והרגיש שלה, זה שחיכיתי כל הזמן שנקבל כבר:
מקרה אחד זה בטיפול רגיש בצעיר שהיא מזהה שהוא כנראה אובדני, ומעודדת אותו לקבל עזרה ע"י שיחה אישית שבה היא מגלה מפורשות מה שכבר חשדנות - שהיא היתה קורבן בגיל צעיר לניצול מיני, אבל גם שחברה קרובה שלה שהיתה קורבן לאותו תוקף התאבדה.
כן, אבל אני עדיין די לא סובל אותה.
ומקרה שני זה כשהיא מגלה שוויטאקר הוא חסר-בית שבעצם ישן באיזה מחלקה נטושה של ביה"ח (אמרתי כבר ששמתי לב שיש לו בעיות כלכליות מעבר לרגיל) והיא מזמינה אותו לבוא לגור אצלה.
נכון שזה מאוד נחמד. אבל לא יכולה לעשות את זה בלי תוך כדי לרדת עליו ולהציב כאילו תנאים. זה חלק מהאישיות שלה, אבל זה מעצבן.
מ'קיי עושה עוד שיחה נואשת עם דיוויד בניסיון לגרום לו להבין למה הוא צריך עזרה, ובסוף זה נראה כאילו שהוא אכן הסכים שיבוא פסיכולוג או משהו לדבר איתו.
מרגיש לי לא סגור כזה בסופו של דבר מה יקרה עם זה.
מעניין אותי אם יהיו עלילות כאלו שנקבל איכשהו המשך להם או סיכום להם בעונה הבאה.
ולנגדון עושה עוד שיחה נואשת עם רובי והם רק רבים שוב, ורובי גם מבין ממנו שאנשים ראו אותו מתחרפן במהלך האירוע וקצת לחוץ ממה שאומרים.
זה החלק שהכי עיצבן אותי בכל הפרק.
כי זה מרגיש שלנגדון בעצם סוחט את רובי שהוא אומר שאם רובי ידווח עליו אז הוא ידווח על כך שרובי עבר התמוטטות עצבים.
וזה במיוחד מעצבן כי זה מרגיש לי שזה עבד ורובי מתכוון לוותר ללנגדון על זה. אני מקווה שאני טועה.
יש נערה שמגיעה עם מזלג תקוע לה באף :sick: אבל הרופאה(?) שמצלמת אותה עם הטלפון כי היא כנראה מאוד משועשעת ולא נראה לי שזה באמת "לתיק הרופאי" - לא לעניין בכלל!
וואי זה היה ממש מגעיל. אני שמח שזה לא אחת הרופאות שאנחנו למדנו להכיר עשתה את זה.
יש רגע משעשע כששניים מהרופאים האחרים של משמרת הלילה, אישה שחורה וגבר אסייתי צעירים יחסית, מגיעים למטופל שעובדים עליו רובי ואבוט ואומרים:
"נראה ששני גברים זקנים לבנים גנבו לנו את המטופל" אז רובי ואבוט "נעלבים" (אני מניחה שמהחלק של "זקנים").
כן, זה היה קטע מצחיק
ויש רגע אדיר באמת שהעיתונאי המניאק שהתחזה למטופל בשביל לצלם בתוך המיון במהלך האירוע והחליק אז עכשיו הוא תקוע על אחת המיטות שם מחכה לאיזה טיפול - אז בקיצור 2 העכברושים שעוד מסתובבים שם מהבוקר עולים עליו והוא צורח והם בורחים ואז מגיעים 2 הרופאים ממשמרת הלילה שמסתבר ששכחו לעדכן אותם על העכברושים, והם חושבים שהוא מתחיל להזות דברים בגלל שנפצע :-D
חחחחח מצחיק באמת.
משמרת הבוקר מתחילים לצאת באמת, ומתאו מזמין את ג'בדי "לחטוף משקה" שלרגע היא מתלהבת אבל מסתבר שהכוונה עם שאר החבר'ה.
עדיין מרגיש שהם מתחברים.
רובי ואבוט שוב על הגג - כמו בפרק הראשון, אלא שהפעם בתפקידים הפוכים: רובי בעמדה של "כאילו שוקל לקפוץ" ואבוט בתפקיד התומך.
די צפוי שיהיה כזה היפוך תפקידים, אבל בכל מקרה היה ממש יפה.
ואז הולכים לשתות עם כמה מהמשמרת + אבוט (הוא לא אמור לנהל את משמרת הלילה?) ומסתבר שיש לו רגל תותבת וגם כולם צוחקים על ג'בדי שהיום הראשון שלה היה כזה מטורף.
זה היה קטע ממש נחמד.
אז יש את מירנה שהיתה אזוקה לכסא גלגלים ונעלמה, אז בפרק האחרון היא מוחזרת ע"י שוטר, היא על הרגליים ואפילו לבושה בשמלה נוצצת, והשוטר אומר שהיתה לה "התקף" (seizure). אז לא הבנתי על איזה סוג של התקף מדובר ואיך היא ברחה משם בכלל.
גם אני לא יודע.
אולי היא יצאנית ולכן היא הייתה אזוקה

The Pitt
פרק 2X01 !
אוקי, אני מקבל ביטול על התוכנית של ללכת לישון עכשיו

Lhuna3

Well-known member
ראיתי את הפרק היום אחרי שנץ והייתי די במצב רוח רע
:-(
אם כי קצת עיצבן אותי שהרגיש שלא היו מוותרים לה אם לא היה גם שוטר שהם הצילו את החיים שלו. כאילו זה שהם הצילו איזה מאה איש זה דבר אחד, אבל מה שחשוב לשוטרים זה רק אחד משלהם.
ככה זה בחיים.
שרביט לא מעבירים. אם אתה מנצח בקרב קוסם אחר אז אתה זוכה בשרביט שלו (או משהו כזה, אני לא ממש זוכר כבר אבל זה היה חלק משמעותי בספר האחרון של הארי פוטר)
התכוונתי שמעבירים את המקל! (זה מקל של מירוץ שליחים).
כן, אבל אני עדיין די לא סובל אותה.
אתה מאוד קשה איתה, כאילו אני מבינה למה, אבל לא מרגישה אותו דבר.
אני מאמינה שמתחת לחזות המחוספסת והיהירה היא ילדה קטנה ורגישה ואנחנו עוד נגלה את זה.
מרגיש לי לא סגור כזה בסופו של דבר מה יקרה עם זה.
מעניין אותי אם יהיו עלילות כאלו שנקבל איכשהו המשך להם או סיכום להם בעונה הבאה.
אני אשמח אם בעונה 5 או משהו כזה דיוויד יגיע אליהם בתור סטודנט לרפואה, ויסגור מעגל מול מ'קיי שגרמה לו להבין שזה הצ'אנס שלו לשינוי והיעוד שלו זה גם לעזור לאנשים כמו שהיא עושה.
זה החלק שהכי עיצבן אותי בכל הפרק.
כי זה מרגיש שלנגדון בעצם סוחט את רובי שהוא אומר שאם רובי ידווח עליו אז הוא ידווח על כך שרובי עבר התמוטטות עצבים.
וזה במיוחד מעצבן כי זה מרגיש לי שזה עבד ורובי מתכוון לוותר ללנגדון על זה. אני מקווה שאני טועה.
אממ לא חשבתי שהוא לקח את זה ככה, אבל יכול להיות שאתה צודק.
וואי זה היה ממש מגעיל. אני שמח שזה לא אחת הרופאות שאנחנו למדנו להכיר עשתה את זה.
בהחלט.
גם אני לא יודע.
אולי היא יצאנית ולכן היא הייתה אזוקה
אה אולי באמת.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
(*אוקיי מעכשיו זה רנדומלי באמת)
זה יהיה די מצחיק אם באחד הפרקים הבאים יהיה מטופל שבאמת ימות מצחוק
יאיי כמעט כולם עוד שם! (נראה לי שראיתי את כולם חוץ מקולינס?)
נכון, קולינס לא שם. אוף אני מקווה שהיא תגיע בהמשך.
גם אבוט לא היה, אבל הוא גם לא היה ברוב העונה הקודמת.

זה די מצחיק שהרבה מהצוות שראינו לוקח את המושכות בפרקים האחרונים של העונה הקודמת הם עכשיו כאן ומעבירים את המושכות לצוות שלנו.
והילדים הקטנים שלנו גדלו :-] הם כבר בעלי נסיון של שנה ומלמדים את החדשים יותר.
יאיי זה כזה נחמד.
אבל מוזר לי שתוך 10 חודשים הם כבר הופכים להיות אלו שמלמדים אחרים.
וויטאקר אפילו עושה להם את הדקה דומיה של רובי אחרי שמטופל מת.
זה היה ממש נחמד. ומצחיק שהוא מזכיר להם שהטלפון שלהם יהיה על שקט - כי אי אז בעונה 1 הטלפון שלו צלצל תוך כדי הדקת דומיה של רובי.
וויטקאר גם עשה משהו בשיער ונראה יותר חתיך.
לא החלטתי אם אני אוהב את זה או לא.
שני סטודנטים חדשים - אחת אסייתית שנראיית אדישה ומשועממת בשם ג'וי, ואחד גבוה מתולתל שעושה רושם על הספקטרום.
וואי ג'וי עושה רושם מעצבנת. באופן שונה מאוד מסנטוס, פשוט כאילו הכל לא מעניין אותה.
לא ממש קלטתי מה הקטע עם הגבוה (ג'יימס אוגילבי) ורק הבנתי מהערה של ג'וי שהוא צריך ללמוד יחסי אנוש.
יש גם אחות מתלמדת חדשה (ברגע הראשון חשבתי שזאת מוהאן כי יש להם אותו שיער ופרצוף).
נחמד שיש גם אחות מתלמדת. באופן כללי בעונה הראשונה היה יחסית מעט נגיעה באחיות.
הרופא האדיש של משמרת הלילה (ג'ון) עדיין עם אותו האייס קפה.
חחחחח לא שמתי לב לזה.
הוא יכול להיות הכוכב של סדרת הספין אוף - הפיט: משמרת הלילה
ויש רופאה אחראית חדשה - דר' אל - שבאה להחליף את רובי ל-3 חודשים החל ממחר והיא קצת מעצבנת.
גם את רובי.
כן, ממש מעצבנת את רובי. וגם לא מעט מעצבנת את האחרים. לא נראה לי שיש בנתיים מישהו שמתרשם ממנה לטובה (אולי גלוריה, אבל עוד לא ראינו אותה בנתיים)
ולנגדון היה בתוכנית גמילה מהכדורים ועכשיו חוזר למחלקה! (אני מניחה שזה אומר שרובי לא הלשין עליו)
את חושבת?
אני חשבתי שזה דווקא אומר שהוא כן.
אולי בעצם את צודקת כי אם היה ידוע שהוא גנב תרופות אז הוא לא היה חוזר תוך 10 חודשים.
כנראה הוא פשוט סיפר שיש לו התמכרות והלך לטיפול תוך כדי שהוא לוקח הפסקה מעבודה.
אם זה המצב אז לא רק שרובי לא הלשין עליו, אלא סנטוס יודעת שהיה שם עניין ושרובי לא סיפר.
ודיינה לא עזבה בסוף! 🥳
היא אמרה שהיא לקחה הפסקה של כמה זמן וחזרה.
אוי לא: מל צריכה להעיד היום בתביעת רשלנות רפואית נגדה! אמנם סנטוס מרגיעה אותה שזה דבר רגיל וכל רופא במיון נתבע על זה מתישהו וגם כמתמחים ביה"ח מכסה אותם, אבל עדיין מי החוצפן שתבע את מל??
באמת מזל שסנטוס הייתה שם לומר שזה לא עניין גדול אחרת לחלוטין זה היה מפחיד אותי.
מסכנה מל.
וגם זה שסנטוס מביעה קצת יותר עניין במה שעובר על מל זה שיפור, כאילו היא עדיין נעלמה משם לפני שמל סיימה לשתף, אבל היא החזיקה קצת יותר ממשפט אחד של שיחה איתה שהיא היתה מחזיקה בעונה הקודמת...
כן זה נחמד באמת.
אגב, עברו 10 חודשים והיא עדיין קוראת לג'בדי קראש.
מטופלים חדשים (המעניינים יותר כרגע) -
אוי, את עושה רשימה כמו שאני עשיתי בתחילת עונה 1.
- למ'קיי יש מטופל שהוא גם מעצבן אבל גם מתנהג קצת מוזר.
בהחלט משהו מוזר ומדאיג
- מטופלת חרשת בחדר ההמתנה שאנו רואים את הדברים מנקודת מבטה (כלומר בלי קול).
מסקרן. אני תוהה האם היא האמא של התינוקת
- ילדה שיש עליה סימונים חשודים של אולי אלימות או משהו.
נראה כאילו ברור מידי שזה אלימות של האב, מה שגורם לי לחשוב שזה משהו אחר, אבל אולי אני חושב יותר מידי על זה
- קשישה שהפסיקה עם הכדורים שלה והחליפה אותם בצריכה מופרזת ככל הנראה של קנאביס.
זה היה קצת מצחיק
- בחור צעיר שמנסה להתחיל עם מל שמטפלת בו, אבל לא נראה שהיא קולטת :-D
חחחחחחח זה היה מעולה. היא לחלוטין קלולס
- תינוקת ננטשה בשירותים, ובסוף הפרק פתאום דר' אל מסתכלת עליה ונכנסת להלם.
אוקי, מה לכל הרוחות העניין עם זה?

עכשיו אפשר לקרוא את ההודעות של עדי|נחש| סופסוף:
גם אני
הפרק מתחיל ברובי על אופנוע בבוקר של 4/7. מסתבר שזו המשמרת האחרונה שלו לפני שהוא עוזב לשבתון של כמה חודשים.
ומילא זה שהוא נוסע על אופנוע, הוא נוסע בלי קסדה. והרגיש לי שבגלל זה הדגישו חזק מאוחר יותר את זה שנזפו בבחור שנסע באופניים שלו בלי קסדה. אבל רובי לא היה שם.
הוא עושה חפיפה עם הרופא של משמרת לילה ופוגש את ד"ר אל השימי(או רק "דר אל" כי קשה להם עם שמות ארוכים מידי) והם סוג של מתחילים ברגל שמאל.
חזק מאוד ברגל שמאל.
ויטאקר וג'בדי וסנטוס הופכים להיות רופאים על מלא. ו-ויטאקר מדריך את הסטודנטים החדשים למרות שהוא כולו ירוק בעצמו.
גם לי זה היה מוזר שהוא יכול לעשות את זה עכשיו.
לנגדון חוזר אחרי גמילה ורובי שולח אותו למיון ראשוני כדי שהוא לא יצטרך לסבול אותו?
או כמו שלנגדון מרגיש, בתור סוג של עונש
סנטוס חושדת שהילדה שהיא מטפלת בה סובלת מהתעללות בגלל שיש לה המון חבלות מוזרות והדימום שלה לא פוסק וגם יש לה דם בשתן(אני מניחה שזה הגיוני, אבל כמי שבעצמה סובלת מבעיות קרישה לא כדאי קודם לבדוק את תפקודי הקרישה שלה לפני שקופצים לזה שמתעללים בילדה?)
אה, מעניין.
מל מתמודדת עם תביעה על רשלנות רפואית וסנטוס מעודדת אותה בזה שבמקרה הכי גרוע היא תכניס את המל לMalpractice :-D מל לא מקבלת טוב את הבדיחה הזאת.
האם מל בכלל הבינה שהייתה שם בדיחה? היא לא ממש טובה בדברים האלו
ואז גם המטופל שלה לא מפסיק לפלרטט איתה.
גדול. ואני כל כך רוצה שיהיה למל טוב שאני מקווה שיקרה משהו
אה, וזה נראה כאילו סנטוס וגרסיה הן זוג?(לפי זה שויטאקר גר אצל סנטוס וגרסיה כעסה עליו על זה שהוא השתמש לה במברשת שיניים?)
גם אני חשבתי שזה מה שזה אומר.
אני לחלוטין עכשיו מחכה לאישור כלשהו לעניין.

עוד כמה דברים ששווים ציון:

יש את לואי, המטופל האלכוהוליסט מעונה 1. אני מקווה שנראה עוד כמה מטופלים חוזרים מעונה 1.
שכחתי שהוא אחד מאלו שלנגדון גנב ממנו תרופות ובהחלט לא ציפיתי שהוא יספר לו על זה ככה.
כמו שציינתי למעלה אני לא יודע אם רובי בעצם הלשין על לנגדון על מה שהוא עשה, אבל אם הוא לא אז לנגדון מסתכן ממש בכך שהוא מספר ללואי.

ג'בדי מתעלמת משיחות מאמא שלה ובאופן כללי די מעוצבנת עליה.
אמא שלה לא מרוצה מכך שג'בדי כנראה מתכוונת להכנס לרפואת חירום ולא להיות מנתחת וקצת מאשימה את רובי בזה.
היה מצחיק שרובי ממלמל שיקבעו פגישה לדבר על זה מחר (כשהוא מתכנן להיות כבר בחופשה שלו)

מסתבר שעד גיל 28 ימים מותר לנטוש את התינוק שלך ומעבר לזה זה נחשב פשע.
מרגיש לי כמו סוגיית ההפלות מהצד השני.

יש את האיש ההומלס שהסריח את חדר ההמתנה ולקחו לרחוץ אותו.
מעניין אם בעצם הוא בא לטיפול או כי הוא ידע שהוא יקבל מקלחת.

עוד מישהי שלא ראינו עדיין - קיארה העובדת הסוציאלית. כלומר גם לא ראינו עובדת סוציאלית אחרת. אני מקווה שתהיה איזושהי עובדת סוציאלית שם כי היה לה חלק משמעותי מאוד בטיפול.

בעניין המחליפה של רובי.
קודם כל נראה לי הזוי שהיא המחליפה שלו לחופשה שהוא כנראה תיכנן כמה זמן ויש להם רק יום אחד של חפיפה.
יש גם את הקטע שהיא עושה דרכון מטופל לכל מטופל. אבל בנתיים ראינו רק את לואי עם הדבר הזה.

זאת באמת סדרה ממש ממש טובה.
אבל אני ממש שמח שאני הולך לעבור לראות אותה בקצב של פרק בשבוע.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
התכוונתי שמעבירים את המקל! (זה מקל של מירוץ שליחים).
אני התבדחתי
אני אשמח אם בעונה 5 או משהו כזה דיוויד יגיע אליהם בתור סטודנט לרפואה, ויסגור מעגל מול מ'קיי שגרמה לו להבין שזה הצ'אנס שלו לשינוי והיעוד שלו זה גם לעזור לאנשים כמו שהיא עושה.
אוי זה יהיה ממש מגניב
אני מקווה שנראה אותו כבר בעונה 2

Lhuna3

Well-known member
כן, ממש מעצבנת את רובי. וגם לא מעט מעצבנת את האחרים. לא נראה לי שיש בנתיים מישהו שמתרשם ממנה לטובה (אולי גלוריה, אבל עוד לא ראינו אותה בנתיים)
א. גלוריה? מי זאת לעזאזל גלוריה? אההה המנהלת של הבי"ח נכון? זאת שכל הזמן באה להציק לרובי ולא מוכנה לשכור עוד אנשי צוות.
ב. זה די חוצפה בעיני לעשות כאלו שינויים במחלקה כמו שהיא מתכננת, ועוד מהיום הראשון שלה, כאשר בסה"כ באת להחליף מישהו לשלושה חודשים. כאילו נראה שמבחינתה זה לחלוטין המחלקה שלה עכשיו, ואולי זה באמת מה שהיא שואפת (כלומר להחליף את רובי לתמיד).
ג. קיבלנו רמזים לכך שהיא מאוד בקטע של ללכת לפי "אלגוריתם" ועם AI ופחות לסמוך על הניסיון ותחושות הבטן של הרופאים, אז אני מניחה שזה הולך להיות מחלוקת משמעותית, ושיהיה פה קצת קטע שבא להראות לנו כמה שהבינה המלאכותית לא יכולה להחליף בדברים כאלה לגמרי את הבינה האנושית והאינטואיציה. למרות שבטח קודם יהיה מקרה הפוך שהמחשב יהיה הצודק.
לצערי את 2 הפרקים הבאים אני אוכל לראות רק בערב/לילה, אם בכלל היום :(
אוי, את עושה רשימה כמו שאני עשיתי בתחילת עונה 1.
זה מזכיר לי שלחלוטין טעיתי בפרק הראשון של הסדרה כשחשבתי שכל הקטע פה זה להיות יותר מציאותי בזה שלא מכירים באמת את הסיפור של כל חולה. להגנתי הסדרה היא בכלל לא כמו שתיארו כ"רק רפואי" אלא כמו בכל סדרת בית חולים - העיקר זה הדמויות, ויש פה דמויות נהדרות.

dilly snake

Well-known member
יאיי, אפשר לדבר עם אנשים.

בעיות קרישה עושות גם הרבה שטפי דם כאלה? אולי באמת זה מה שיגלו בסוף.
הם אמרו שהילדה משחקת ופעילה אז אולי היא נופלת וחשופה יותר לחבלות.
אבל כן, יש לי הרבה פעמים סימנים בעיקר על הרגליים שאין לי מושג מאיפה קיבלתי. והשבוע הכלב שרט אותי *דרך הג'ינס* ויש לי עכשיו סימנים בצורת שריטות על הרגל.
ומילא זה שהוא נוסע על אופנוע, הוא נוסע בלי קסדה. והרגיש לי שבגלל זה הדגישו חזק מאוחר יותר את זה שנזפו בבחור שנסע באופניים שלו בלי קסדה. אבל רובי לא היה שם.
הם דיברו על זה בראיונות וזה נועד להראות משהו על המצב של רובי(למרות שכן הייתה לו קסדה).
כמו שציינתי למעלה אני לא יודע אם רובי בעצם הלשין על לנגדון על מה שהוא עשה, אבל אם הוא לא אז לנגדון מסתכן ממש בכך שהוא מספר ללואי.
אבל לואי כזה צ'יל "אם לקחת אותם כנראה היית צריך את זה יותר ממני"(זה בטח תהליך מהגמילה, ולנגדון כבר ידע שלואי לא יעשה עניין).

טוני החתול

Well-known member
מנהל
לצערי את 2 הפרקים הבאים אני אוכל לראות רק בערב/לילה, אם בכלל היום :(
ראיתי עכשיו את פרק 2X02,
אבל אני אחכה עם המשך

חשבתי לכתוב נפילתו של המלך, אבל זה קצת יותר מידי מרמז על הנפילה של מל (קינג).
אז הבחור שהתחיל איתה הוא פושע. אוף. אני מקווה שיתפסו אותו ויחזירו אותו לטיפול שם ושהוא לפחות יתנצל על זה שהוא הפיל אותה ככה.

היה מאוד חמוד שלנגדון דואג לה ומצווה עליה לנוח ואפילו סוגר את האור - חוזר על הדרך שבה היא עזרה לבחור עם האוטיזם בעונה 1.

ואם כבר לנגדון אז הוא מדבר עם וויטאקר וג'בדי וזה סופר אוקוורד.
זה עדיין יהיה הרבה יותר בעייתי כשהוא סוף סוף יצטרך להחליף מילים עם סנטוס.

אז קיוויתי לקיארה חזרה, אבל לא. במקומה קיבלנו עובד סוציאלי בשם דילן. הוא עושה רושם בסדר בנתיים אבל אני מתגעגע לקיארה.
*שמתי לב כשהתייחסו אליו לראשונה שדיינה אמרה I'll call them ולרגע חשבתי שזה מישהו לא בינארי, אבל אז שכחתי מזה. בעיקר כי הוא נראה לחלוטין גבר (אני לא יודע אם זה נשמע רע). אבל עכשיו במקרה כשעברתי בIMDB כדי לבדוק שמות של דמויות ראיתי שהשם של השחקן הוא בקה וזה גרם לי לבדוק ומסתבר שהוא.יא באמת לא בינארי.

האלמנה הטריה עם אלצהיימר שוב ושוב שוכחת שאמרו לה שבעלה נפטר וזה קורע את הלב. זה כמו סרט המשך ל"היומן".

אז מסתבר שוויטאקר כבר רשמית רופא, בעוד ג'בדי עדיין לא.
אבל אני לא קלטתי באיזה שלב סנטוס נמצאת.

אז אוגילבי באמת כנראה ממש חכם ועכשיו החליטו שהוא תחרות בשביל ג'בדי ודחפו את זה חזק כשהם מתחרים על תשובות.

העוינות בין דוקטור אל ודוקטור רובי רק מתחזקת (וזה רק פרק שני).

היא משתמשת בAI כדי לעשות סיכומים רפואיים שאמורים לחסוך הרבה עבודת הקלדה של הרופאים שזה באמת נראה לי נהדר. כמובן שזה AI אז הוא עושה טעויות ולכן חייבים לעבור על כל מה שהוא רושם. אני מניח שזה עדיין עדיף.
עדיין הזוי שהיא חייבת לדחוף את זה כל כך ביום הראשון שלה.
ובכלל מה הקטע של לשכנע את דוקטור רובי בכל זה אם הוא עוזב לשלושה חודשים?

לא הסבירו למה דוקטור אל קפאה כשהיא ראתה משהו לגבי התינוקת, אבל כן הייתה התייחסות מצד מוהאן לכך אבל היא לא קיבלה תשובה.

דוקטור אל גם משוויצה שאותה אף פעם לא תבעו.
ואפשר קצת להבין למה כשהיא לא מסכימה עם משהו שדוקטור רובי עושה אז היא יוצאת מהחדר כדי שאי אפשר יהיה להאשים אותה אם משהו לא טוב קורה.

אוקי, אני מרגיש שאני שוכח כל מיני דברים שקרו אבל אני אעבור ללקרוא מה עדי כתבה.
ממשיכים לטפל התינוקת הנטושה, מסתבר שהיא בסה"כ בריאה.
זה טוב.
סנטוס ממשיכה לטפל בילדה עם הפציעות, עדיין אין שום דבר חשוד בינתיים ורובי מזהיר את סנטוס שלא לקפוץ למסקנות מהר מידי(הוא גם אומר שהיא צריכה לדבר עם פסיכולוג או משהו כזה)
אה נכון. זה היה קצת לא ברור.
מל מספרת לרובי ואל השימי שיש לה תצהיר, רובי מנסה לעודד אותה שזה משהו שקורה לכולם ואז אל השימי אומרת שלה זה לא קרה אף פעם וזה רק גורם למל להיות עוד יותר עצבנית.
כן היא מעצבנת.
אבל לפחות היא מכירה את מל כבר מהעבר (כי שתיהן עבדו בבית חולים ליוצאי צבא) אז היא מעודדת אותה שהיא יודעת שהיא תעבור את זה טוב כי היא יסודית ורופאה טובה.
המטופל של מל מעיף אותה אחרי שבאים לעצור אותו, והיא מקבלת מכה בראש, לנגדון מטפל בה ומספר לה למה הוא נעדר מבית חולים ואז לפני שהוא יוצא הוא מכבה לה את האור כדי שיהיה לה נעים יותר.
נכון, הם כאלו חמודים יחד.
מסתבר שאחד הסטודנטים לרפואה ממש חכם ויש תחרות בינו לבין ג'בדי מי חכם יותר אחרי שג'בדי מגלה את זה. נראה לי רובי הצליח לעצור את זה בזמן.
הופה, עכשיו אני זה שאומר לך מה השם של דמות - זה אוגילבי.
רובי כאילו עצר את זה, בכך שהוא הזכיר להם שהם צריכים להראות עבודת צוות, אבל נראה לי ברור שהתחרות במידה מסויימת תמשיך.
לנזירה שג'בדי טיפלה בה בפרק הקודם יש זיבה בעין. היא טוענת שהיא קיבלה את זה מכביסה מלוכלכת.
אוי נכון.
אבל אני דווקא קיבלתי את זה כהסבר הגיוני לחלוטין ונשמע שאת חושבת שזה סיפור כיסוי.
סנטוס, מל ואל השימי מטפלות יחד במישהו שיש לו זקפה שלא יורדת ומנקזות לו את הדם (למה הגברים לא עושים את זה?? 8-* :-D ורובי כזה "אני שמח שזה לא אני")
הגברים לא יכולים לעשות את זה. אם הם יגעו בזין של גבר אחר הם מיד יהפכו להומואים. ככה זה עובד.
אני לא יודע אם דיינה נחמדה אל האחות החדשה או שהיא קצת זורקת אותה לאש חזק מידי. אם כי לראות זיקפה זה לא באמת נורא.
ואז רובי ואל השימי מדברים באזור של אמבולנסים ומגיע מישהו עם התמוטטות פסיכוטית או משהו כזה.

*דווקא אחרי פרק שני אל השימי לא נראית כזאת נוראית.
לא בדיוק נוראית. כלומר ברור שיש לה כוונות טובות. אבל נורא מעצבנת. וכמו שאמרתי זה מרגיש לא ברור למה היא דוחפת דברים לרובי כשהיא יכולה פשוט לחכות יום.
*ולמה רובי מתחמק מהרופא על כיסא גלגלים??
אוי נכון שכחתי מזה. ומה בדיוק התפקיד שלו, הוא עסק בהעברה שלה החולה עם האלצהיימר.

אוקי תוך כדי נזכרתי בעוד משהו שהיה בפרק:
איזו אחות מגיעה בשביל להעביר את אחד המטופלים של מקיי והיא ורובי מדברים עם מקיי ומרגיש שמשהו מוזר בסצנה וממש לא ברור. כאילו הם מסתכלים על מקיי כאילו יש להם הפתעה עבורה. גם מקיי ממש מבולבלת.
אבל אז כשמקיי עוזבת עושה רושם ממה שהם אומרים שיש בינהם מערכת יחסים. ונראה שדיינה מודעת לזה ולא ממש תומכת.

וגם גילינו שברוקולי יכול להרוג אותך.

dilly snake

Well-known member
*שמתי לב כשהתייחסו אליו לראשונה שדיינה אמרה I'll call them ולרגע חשבתי שזה מישהו לא בינארי, אבל אז שכחתי מזה.
חשבתי שהיא השתמשה בTHEM כי היא לא ידעה מי נמצא בכוננות עכשיו(ולכן הבחירה היא להשתמש בשפה ניטרלית).
אבל אני לא קלטתי באיזה שלב סנטוס נמצאת.
אני חושבת שבעונה הקודמת היא הייתה INTERN אז אולי היא כבר הפכה למתמחה.
ואפשר קצת להבין למה כשהיא לא מסכימה עם משהו שדוקטור רובי עושה אז היא יוצאת מהחדר כדי שאי אפשר יהיה להאשים אותה אם משהו לא טוב קורה.
אבל בסוף עם החנק רובי צדק, ואם הם היו הולכים עם התרופה שהיא רצתה זה היה מאריך את הזמן שהאיש היה במיון בלי שום סיבה.
רובי כאילו עצר את זה, בכך שהוא הזכיר להם שהם צריכים להראות עבודת צוות, אבל נראה לי ברור שהתחרות במידה מסויימת תמשיך.
זה גם נראה כאילו באיזה מקום רובי דווקא משועשע מזה. הבעיה שהם זורקים כ"כ הרבה מילים ברפואית שאין מצב שמישהו יבין מה הבעיה ומה צריך לעשות ומה זה כל הדברים שהם מדברים עליהם. אם הייתי המטופלת הייתי מבקשת מהם שיעברו לאנגלית.
אני לא יודע אם דיינה נחמדה אל האחות החדשה או שהיא קצת זורקת אותה לאש חזק מידי. אם כי לראות זיקפה זה לא באמת נורא.
אני חושבת שהיא עושה לה אהבה קשוחה.

Lhuna3

Well-known member
היה מאוד חמוד שלנגדון דואג לה ומצווה עליה לנוח ואפילו סוגר את האור - חוזר על הדרך שבה היא עזרה לבחור עם האוטיזם בעונה 1.
לחלוטין הרגע הכי מתוק בפרק! אני כל כך שמחה ששוב יש לה את התמיכה שלו שם |מאוהב|
*שמתי לב כשהתייחסו אליו לראשונה שדיינה אמרה I'll call them ולרגע חשבתי שזה מישהו לא בינארי, אבל אז שכחתי מזה. בעיקר כי הוא נראה לחלוטין גבר (אני לא יודע אם זה נשמע רע). אבל עכשיו במקרה כשעברתי בIMDB כדי לבדוק שמות של דמויות ראיתי שהשם של השחקן הוא בקה וזה גרם לי לבדוק ומסתבר שהוא.יא באמת לא בינארי.
לא הייתי חושבת על זה בחיים. כמו עדי|נחש| ישבתי שהיא מדברת על הצוות ההוא בשפה ניטרלית.
אבל אינטרן=מתמחה בעברית, לא?
זה די מבלבל כי להבנתי יש שם 4 דרגות:
סטודנט לרפואה
מתמחה
"רזידנט" - שבעונה הראשונה זה היו לנגדון וקולינס
ו"אטנדינג" - רובי (אבוט בלילה)
האלמנה הטריה עם אלצהיימר שוב ושוב שוכחת שאמרו לה שבעלה נפטר וזה קורע את הלב. זה כמו סרט המשך ל"היומן".
לא ראיתי "היומן" אבל זה מאוד מטריד, אני לא לגמרי הבנתי אם בעלה היה המטפל העיקרי שלה, בכל מקרה אישה עם אלצהיימר לא אמורה להסתובב לבד ללא מלווה בשום מקום, אז אם זה היה הוא הם אמורים להזעיק מישהו קרוב אחר, ולדעתי הם גם לא היו צריכים להיות אלה שמספרים לה על בעלה.
(בכלל לא בטוח שזה נכון לספר לה במצבה. לא בטוחה שהיה טעם להביא אותה גם לראות אותו כשברור שהיא לא מבינה שהוא נפטר.)
אז אוגילבי באמת כנראה ממש חכם ועכשיו החליטו שהוא תחרות בשביל ג'בדי ודחפו את זה חזק כשהם מתחרים על תשובות.
אויש זה מעצבן, ואני עכשיו גם מבינה למה צ'וי קצת שונאת אותו ועצבנית שנתקעה איתו. ואם הוא מתחרה בג'בדי אז אני 100% נגדו גם.
אבל הייתי מעדיפה שהם יעבדו בצוות בצורה נורמלית, זה לא מרגיש לי טוב לאף אחד שהם מתחרים.
היא משתמשת בAI כדי לעשות סיכומים רפואיים שאמורים לחסוך הרבה עבודת הקלדה של הרופאים שזה באמת נראה לי נהדר. כמובן שזה AI אז הוא עושה טעויות ולכן חייבים לעבור על כל מה שהוא רושם. אני מניח שזה עדיין עדיף.
אני גם חושבת שזה שיפור שיכול להיות מאוד מועיל, כל עוד בודקים ומתקנים כמובן.
עדיין הזוי שהיא חייבת לדחוף את זה כל כך ביום הראשון שלה.
ובכלל מה הקטע של לשכנע את דוקטור רובי בכל זה אם הוא עוזב לשלושה חודשים?
אולי הוא עדיין צריך לאשר את זה כי זאת עדיין המחלקה שלו?
לא הסבירו למה דוקטור אל קפאה כשהיא ראתה משהו לגבי התינוקת, אבל כן הייתה התייחסות מצד מוהאן לכך אבל היא לא קיבלה תשובה.
זה ממש מעצבן אותי. ואם ימשכו את זה עד סוף העונה זה ממש ממש ממש יעצבן אותי.
דוקטור אל גם משוויצה שאותה אף פעם לא תבעו.
עוד סיבה שהיא מעצבנת.
כן, וזה גם נראה לי שבעיקר אין אף פעם על מה לתבוע אותה כי היא תמיד הולכת לפי הנהלים המדוייקים, בעוד שרובי חושב קודם כל על טובת החולה ומוכן לקחת סיכונים שהוא יודע שהם מאוד קטנים בשביל למנוע מהחולה הרבה סבל, בעוד שהיא תעדיף ללכת לפי הנוהל שהכי מכסת"ח אותה.
לנזירה שג'בדי טיפלה בה בפרק הקודם יש זיבה בעין. היא טוענת שהיא קיבלה את זה מכביסה מלוכלכת.
סנטוס: אולי זה Immaculate Infection :-D
אבל אני נוטה כמו ניק להאמין לסיפור של הנזירה.
*ולמה רובי מתחמק מהרופא על כיסא גלגלים??
שאלה טובה!
איזו אחות מגיעה בשביל להעביר את אחד המטופלים של מקיי והיא ורובי מדברים עם מקיי ומרגיש שמשהו מוזר בסצנה וממש לא ברור. כאילו הם מסתכלים על מקיי כאילו יש להם הפתעה עבורה. גם מקיי ממש מבולבלת.
אבל אז כשמקיי עוזבת עושה רושם ממה שהם אומרים שיש בינהם מערכת יחסים. ונראה שדיינה מודעת לזה ולא ממש תומכת.
כן חחחחחח
וגם גילינו שברוקולי יכול להרוג אותך.
I KNEW IT!
(אבל האמת שאני מתה על ברוקולי, אחד הירקות המושמצים שלא בצדק בכלל.)
הגברים לא יכולים לעשות את זה. אם הם יגעו בזין של גבר אחר הם מיד יהפכו להומואים. ככה זה עובד.
:-D

חוץ מזה ראינו בסדר הזאת הרבה דברים גרפיים קשים לצפיה כולל אפילו לידה בצילומי תקריב, אבל שום דבר שם עד עכשיו לא הגעיל אותי כמו התולעים שהיו להומלס מתחת לגבס :sick:

Lhuna3

Well-known member
The Pitt
פרק 2X03
- זה לא שם שמתאים לפרק במיוחד. מרגיש לי שלא קרה בו הרבה מעניין. אפילו דר' אל לא עשתה שום דבר מעצבן חדש.

סופסוף מתייחסים לעיוורת בחדר המתנה, אבל אנחנו עוד לא יודעים מה יהיה איתה.

שני גברים (אחד זקן ואחד צעיר) מנסים לפלרטט עם דר' מ'קיי, שבינתיים מתמודדת עם זה אבל נראה לי שזה קצת מטריד ומעיק ופחדתי בשלב מסויים שהזקן ינסה לנשק אותה.

יש מטופלת יהודיה מבוגרת שיש לה פוסט טראומה מהפיגוע שהיה (במציאות) בבית כנסת בפיטסבורג ב-2018.
היא מודה לפרלה - האחות המוסלמית - כי הקהילה המוסלמית סייעה שם לקהילה היהודית אחרי הפיגוע הזה.
והיא ישר מתעניינת אם רובי רווק אבל אח"כ נוזפת בו שהוא בן 50 ויוצא לחופשה על אופנוע חחחח

האבא של הילדה עם השטפי דם מגיע וכמובן מתעצבן שחושדים בו וגם רב בגלל זה עם הבת זוג שלו, ואכן מתברר שמה שיש לה זה בעית בקרישת דם.
זה אותו דבר כמו שלך, עדי|נחש|?

ואבא אחר מביא ילד שדחף גולות לאף חחחח
וזה היה ממש יפה הסצנות ביניהם וממש אפשר להתחבר לזה אחרי כל השנים עם הטילים ואז 7/10. אני ממש יכולתי להתחבר אליה ונואה ויילי היה ממש מדהים בסצנה הזאת.
כן |לב|
חוץ מזה, היה מטופל שהיה קשור למטופל עם הכוויה בשעה הקודמת וטוב, הם חבורה של רד נקים הם שמו מלא תרופות על השולחן וזה שהגיע למיון לקח מלא תרופות להורדת לחץ דם.
"אין שכל - אין דאגות" |פנים|
המטופל שהגיע בסוף הפרק הקודם לא היה על סמים, וזה נראה כאילו המאבטח סתם השתמש עליו בטיזר? לא ממש הבנתי מה הלך שם.
גם אני.

נראה לי שאחרי שבעונה הקודמת אחד המוטיבים המרכזיים היה אמהות, אז בעונה הזאת מתמקדים יותר באבות ובכללי בבעיות של גברים ובנים.
(ולפני שתתקטנן איתי, ניק |שפם| זה בכלליות, זה לא אומר שלא היו גם סיפורים כאלו בעונה הקודמת או שלא יהיו סיפורי אמהות בעונה הזאת.)

נערך לאחרונה ב:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אבל אינטרן=מתמחה בעברית, לא?
זה די מבלבל כי להבנתי יש שם 4 דרגות:
סטודנט לרפואה
מתמחה
"רזידנט" - שבעונה הראשונה זה היו לנגדון וקולינס
ו"אטנדינג" - רובי (אבוט בלילה)
הכל מבלבל אותי ולא מספיק אכפת לי (למרות שיש חשיבות של מי נותן הוראות למי)
חשבתי שהיא השתמשה בTHEM כי היא לא ידעה מי נמצא בכוננות עכשיו(ולכן הבחירה היא להשתמש בשפה ניטרלית).
לא הייתי חושבת על זה בחיים. כמו עדי|נחש| ישבתי שהיא מדברת על הצוות ההוא בשפה ניטרלית.
אז בגלל זה לא הייתי בטוח. אבל היה נראה לי שהיא אמרה שדילן הוא העובד הסוציאלי כרגע ואז אמרה call them.
אבל בסוף עם החנק רובי צדק, ואם הם היו הולכים עם התרופה שהיא רצתה זה היה מאריך את הזמן שהאיש היה במיון בלי שום סיבה.
הוא לחלוטין צדק, אבל כנראה שטכנית מה שהיא אמרה זה היה יותר נכון לפי הספר ואם אתה הולך לפי הספר אז אי אפשר לתבוע אותך. נראה לי.
כן, וזה גם נראה לי שבעיקר אין אף פעם על מה לתבוע אותה כי היא תמיד הולכת לפי הנהלים המדוייקים, בעוד שרובי חושב קודם כל על טובת החולה ומוכן לקחת סיכונים שהוא יודע שהם מאוד קטנים בשביל למנוע מהחולה הרבה סבל, בעוד שהיא תעדיף ללכת לפי הנוהל שהכי מכסת"ח אותה.
בדיוק מה שהתכוונתי.
זה גם נראה כאילו באיזה מקום רובי דווקא משועשע מזה. הבעיה שהם זורקים כ"כ הרבה מילים ברפואית שאין מצב שמישהו יבין מה הבעיה ומה צריך לעשות ומה זה כל הדברים שהם מדברים עליהם. אם הייתי המטופלת הייתי מבקשת מהם שיעברו לאנגלית.
וואי בפרקים הראשונים של הסדרה די ייאש אותי כל השפה המקצועית שלא אומרת לי שום דבר. אבל למדתי להתרגל לזה שאין לי ממש מושג מה הם אומרים.
בכל מקרה במקרה הזה שבו שניהם זרקו מילים זה היה ליד מטופל לא בהכרה.
לא ראיתי "היומן" אבל זה מאוד מטריד, אני לא לגמרי הבנתי אם בעלה היה המטפל העיקרי שלה, בכל מקרה אישה עם אלצהיימר לא אמורה להסתובב לבד ללא מלווה בשום מקום, אז אם זה היה הוא הם אמורים להזעיק מישהו קרוב אחר, ולדעתי הם גם לא היו צריכים להיות אלה שמספרים לה על בעלה.
(בכלל לא בטוח שזה נכון לספר לה במצבה. לא בטוחה שהיה טעם להביא אותה גם לראות אותו כשברור שהיא לא מבינה שהוא נפטר.)
אם הבנתי נכון שניהם היו יחד בבית אבות. היה הגיוני שהיה מתלווה אליה מישהו מהבית אבות ושישלחו אותה לשם בחזרה. כלומר בכל מקרה הם אלו שטיפלו בה כנראה.
אויש זה מעצבן, ואני עכשיו גם מבינה למה צ'וי קצת שונאת אותו ועצבנית שנתקעה איתו.
קוראים לה ג'וי, לא צ'וי. ג'וי קוואן. וזה בכלל מוזר שכולם קוראים לה ג'וי כי זה השם הפרטי שלה בעוד לכולם קוראים בשם משפחה שלהם. (אלא אם כן זה קטע עם סינים שהשם משפחה הוא השם הראשון או משהו כזה)
*אגב ידעתי שהיא מוכרת לי מהרגע הראשון אז בדקתי וגיליתי שזאת אנני קים מקומיוניטי)
ואם הוא מתחרה בג'בדי אז אני 100% נגדו גם.
אבל הייתי מעדיפה שהם יעבדו בצוות בצורה נורמלית, זה לא מרגיש לי טוב לאף אחד שהם מתחרים.
אני כמובן בעד ג'בדי על פניו, אבל אני מעדיף אותו על פני ג'וי.
אני גם חושבת שזה שיפור שיכול להיות מאוד מועיל, כל עוד בודקים ומתקנים כמובן.
[בנושא השימוש בAI] אני מסכים
אולי הוא עדיין צריך לאשר את זה כי זאת עדיין המחלקה שלו?
זה ממש לא נראה לי הגיוני. (אבל אני גם צריך לזכור שבסופו של דבר זאת סדרת טלוויזיה אז הגיון לא חייב להיות הגיוני)
זה ממש מעצבן אותי. ואם ימשכו את זה עד סוף העונה זה ממש ממש ממש יעצבן אותי.
[בנושא התינוקת] אוי אני מקווה מאוד שנגלה בפרקים הקרובים

חוץ מזה ראינו בסדר הזאת הרבה דברים גרפיים קשים לצפיה כולל אפילו לידה בצילומי תקריב, אבל שום דבר שם עד עכשיו לא הגעיל אותי כמו התולעים שהיו להומלס מתחת לגבס :sick:
אה בדיוק, זה מה שהרגיש לי ששכחתי לגעת בו.
אז האיש חסר הבית לא הגיע רק למקלחת אלא גם מקבל הורדה של גבס שהייתה שם הרבה יותר מידי זמן.
הקטע עם התולעים זה שאני זוכר גם מסדרות בית חולים אחרות שלפעמים משתמשים בכאלו תולעים בעצם בשביל טיהור פצע כי הן אוכלות עור מת או משהו כזה שאני לא זוכר.

The Pitt
פרק 2X03
זה יחכה עבורי למחר.

dilly snake

Well-known member
זה אותו דבר כמו שלך, עדי|נחש|?
לא, אצלי זה תופעת לוואי של תרופה שאני לוקחת כי אני סובלת מPMS קשה וציסטות(אם זה TMI, סורי כי אני לא נוהגת להתבייש ומספרת לאנשים את האמת).

אבל היה נראה לי שהיא אמרה שדילן הוא העובד הסוציאלי כרגע ואז אמרה call them.
לא שמתי לב בפורש שהיא אמרה את השם של העו"ס ולא שמתי לב אם מישהו אחר כך פנה אליהם בלשון ניטרלית.
ואם אתה הולך לפי הספר אז אי אפשר לתבוע אותך. נראה לי.
ואם חטפת מחלה/זיהום בבית חולים אתה גם יכול לתבוע את הצוות.
אה בדיוק, זה מה שהרגיש לי ששכחתי לגעת בו.
אז האיש חסר הבית לא הגיע רק למקלחת אלא גם מקבל הורדה של גבס שהייתה שם הרבה יותר מידי זמן.
הקטע עם התולעים זה שאני זוכר גם מסדרות בית חולים אחרות שלפעמים משתמשים בכאלו תולעים בעצם בשביל טיהור פצע כי הן אוכלות עור מת או משהו כזה שאני לא זוכר.
זה היה דוחה.

אבל הפין היה נוראי יותר.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
טוב, נתחיל מהדבר הטוב: הילדה שסנטוס מטפלת בה סובלת ממחלה שפוגעת לה בטסיות דם ואין לה אבא מתעלל.
יאיי
(אבל גם מזל שזה לא משהו יורת מידי רציני)
אבל האבא והחברה רבים ויש באלגן והם נפרדים.
אוי לא, הייתי כל כך מושקע בזוגיות שלהם :oops:
מגיע זוג שהתנגש באופנוע, הבעל משותק ואחרי שעושים לו בדיקות מתברר שזה בגלל אשלגן שנכנס לו לתאים. האישה מרגישה אשמה כי הם רבו בזמן התאונה ולא נותנת לרופאים לטפל בה, ואז אחרי שהמצב של הבעל מתחיל להשתפר היא מתעלפת ולוקחים אותה לניתוח כי יש לה פגיעה פנימית וגרסיה מתעצבנת על רובי ואל השימי.
אני איכשהו לא ציפיתי לזה שיתגלה שהיא פצועה, למרות שזה קלאסי
הרוכב אופנוע מת ואז צ'וי שואלת אם הם עושים דקת דומייה ורובי כזה "הוא יהיה מת גם אחר כך" (והם הולכים לטפל בזוג שהוא פגע)
הם גם אמרו שעושים דקת דומיה כשיש זמן.
אגב בעניין רוכב האופנוע נאמר משהו על כך שהיה מותר לו לנסוע ללא קסדה מפני שהוא עבר איזה מבחן שנותן רשות לנסיעה בלי קסדה. ציינו את זה שגם לרובי יש את זה ואז הוא אומר שהוא בכל זאת רוכב עם קסדה. אבל אני בפירוש זוכר שראינו אותו רוכב בלי קסדה בפרק הראשון.
ובאופן כללי מה זה הדבר המגוחך הזה שיש רשיון שנותן לרכוב על אופנוע בלי קסדה. זה לא משנה כמה רוכב אופנוע זהיר אם נהג מכונית לידו לא זהיר.
מצב של לואי ממשיך להיות לא טוב, ונראה לי זה יתר מהשן(לא ברור למה רובי או אל השימי לא באים להשגיח על ויטאקר בקטע הזה)
כן, גם לי נראה שיש משהו יותר ואני דואג לו.
מגיעה מטופלת עם כוויה רצינית ברגל, הזיקוקים גרמו לה להפיל מיכל מים. היא מדברת עם רובי ומסתבר שהאישה הזאת שרדה את הירי בבית כנסת עץ החיים ונוצר חיבור בינה לבין רובי(שגם יהודי) והיא מספרת לו שיש לה PTSD מהרעש של היריות. וזה היה ממש יפה הסצנות ביניהם וממש אפשר להתחבר לזה אחרי כל השנים עם הטילים ואז 7/10. אני ממש יכולתי להתחבר אליה ונואה ויילי היה ממש מדהים בסצנה הזאת.
יש מטופלת יהודיה מבוגרת שיש לה פוסט טראומה מהפיגוע שהיה (במציאות) בבית כנסת בפיטסבורג ב-2018.
היא מודה לפרלה - האחות המוסלמית - כי הקהילה המוסלמית סייעה שם לקהילה היהודית אחרי הפיגוע הזה.
סיפור ממש טוב. אהבתי אותה באופן כללי, הקטע עם הדבש, והחיבור שלה עם רובי על רקע היהדות.
לא זכרתי את הסיפור של הפיגוע הזה והאמת שהיה לי חשש שיהיה עניין לא נעים עם האחות המוסלמית כי תהיתי אם זה נעשה על ידי מחבל מוסלמי.
אז שמחתי לגלות שזה דווקא ההפך ועד כמה שזה היה נוראי האירוע דווקא חיבר בין הקהילות היהודיות והמוסלמיות.
כתוב על העניין יותר בדף ויקיפידיה באנגלית:
ואגב, בדף ויקיפדיה בעברית כבר מוזכר הפרק הזה:
והמטופלת אומרת לרובי שהוא סובל ממשבר גיל העמידה:-D:-D.
והיא ישר מתעניינת עם רובי רווק אבל אח"כ נוזפת בו שהוא בן 50 ויוצא לחופשה על אופנוע חחחח
אוי זה מעולה.
במיוחד כשבסוף רובי אומר לכולם שהיא איבחנה אותו עם משבר גיל העמידה ודיינה אומרת No Comment
חוץ מזה, היה מטופל שהיה קשור למטופל עם הכוויה בשעה הקודמת וטוב, הם חבורה של רד נקים הם שמו מלא תרופות על השולחן וזה שהגיע למיון לקח מלא תרופות להורדת לחץ דם.
הזוי שהם חושבים שאם הוא שכח את התרופות שלו אז הוא יכול לקחת פשוט תרופות אחרות.
והיה נחמד שמל נרגעה קצת.
הספקתי לשכוח שהיה את העניין איתה.
אני לא מבין איך עבר רק יום וחצי מאז שראיתי את הפרק הקודם ואני כבר מתחיל לשכוח מה קרה שם. איך אני אזכור משהו מהפרק הזה ביום שישי?
המטופל שהגיע בסוף הפרק הקודם לא היה על סמים, וזה נראה כאילו המאבטח סתם השתמש עליו בטיזר? לא ממש הבנתי מה הלך שם.
לא ברור מה הקטע, אבל ראינו באיזה מצב הבחור הזה היה ולא נראה לי הגיוני שזה נגרם על ידי הטיזר. אם כי אני לא יודע.
כלומר נראה לי הגיוני יותר שהיה לו התקף פסיכוטי והמאבטח פשוט חשב שזה סמים.
בכל מקרה עוד צריך לגלות מה קרה.
לנגדון מטפל בילד שדחף לעצמו חרוזים לאף. ולנגדון היה ממש חמוד.
זה היה גם ממש נחמד כי הוא טיפל בזה עם דוני (שנראה לי שאף פעם לא ממש דיברנו עליו כי הוא דמות די שולית) שממש לאחרונה הפך להיות אב. אז זה היה שלושה אבות צעירים משתפים מחשבות על אבהות.
למטופל המוזר של מק'יי יש מסה במוח, לא יודעים עם זה גידול (הוא צריך ביופסיה) האקסית שלו מגיעה ומסתבר שלפני 4 שנים הוא התחיל להתנהג מוזר ולהיות אגרסיבי ונראה לי עכשיו שיש לו גידול ויכול להיות שבגלל זה השינוי בהתנהגות כי מתחרטת שהיא עזבה אותו(אבל ת'כלס היא צודקת).
עצוב אבל באמת זה לא שהיא יכלה לדעת שזה משהו רפואי שאפשר לעשות משהו לגביו.
זה נחמד מצידה שהיא מוכנה להמשיך לעזור לו למרות שהיא נשואה למישהו אחר עכשיו.
ושני מטופלים אחד זקן ואחד צעיר מפלרטטים עם מק'יי וזה קצת חמוד אבל גם מוזר.
שני גברים (אחד זקן ואחד צעיר) מנסים לפלרטט עם דר' מ'קיי, שבינתיים מתמודדת עם זה אבל נראה לי שזה קצת מטריד ומעיק ופחדתי בשלב מסויים שהזקן ינסה לנשק אותה.
זה היה מאוד מוזר.
האם ראינו אותם בפרקים הקודמים? כי אני לא זוכר.
וכן, אני גם חששתי שיהיה משהו מטריד יותר
וזה נגמר בזה שיש בעיה עם בית חולים אחר והם מקבלים מטופלים,
היה צריך משהו שיהפוך את היום הזה לקשה יותר, בנתיים הרגיש כמו יום קל. אם כי אני פשוט הנחתי שזה יעשה מסובך יותר בגלל משהו של יום העצמאות
אז המאבטח פותח את ההימורים לכמה אנשים הם יקבלו וכאלה :-D .
לזה אני לא התגעגעתי
אפילו דר' אל לא עשתה שום דבר מעצבן חדש.
באופן יחסי באמת הייתה טובה יותר
סופסוף מתייחסים לעיוורת בחדר המתנה, אבל אנחנו עוד לא יודעים מה יהיה איתה.
חרשת, אבל הבנתי אותך.
אנ עובד עכשיו עם מישהי חרשת אז מאוד מסקרן אותי.
חבל ששפת הסימנים היא שונה אולי הייתי לומד משהו.
נראה לי שאחרי שבעונה הקודמת אחד המוטיבים המרכזיים היה אמהות, אז בעונה הזאת מתמקדים יותר באבות ובכללי בבעיות של גברים ובנים.
(ולפני שתתקטנן איתי, ניק |שפם| זה בכלליות, זה לא אומר שלא היו גם סיפורים כאלו בעונה הקודמת או שלא יהיו סיפורי אמהות בעונה הזאת.)
מעניין, לא חשבתי על זה.

בהקשר לזה אני ממש מקווה שנראה שוב את ג'ייק ה"סוג של בן חורג" של רובי ונראה מה קרה עם הקשר בינהם.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
עכשיו שאנחנו כבר כולנו באותו מקום אפשר קצת להכנס לענייני הקאסט.
אני כבר גיליתי כמה דברים מעניינים

אני אוהב לבדוק על שחקנים של דמויות במה הם שיחקו בעבר.
הגילוי הכי מפתיע שלי בנתיים הואעל השחקנית של ג'בדי, Shabana Azeez, שמסתבר שהיא אוסטרלית ושיחקה בסדרה שכמה אנשים כאן בפורום צפו בה - In Limbo. אני לא זוכר מספיק מהסדרה כדי להיות בטוח את מי היא שיחקה שם.
אגב, ניסיתי להבין מה הגיל של השחקנית בגלל שמתייחסים הרבה לגיל הצעיר של ג'בדי ולא מצאתי שנת לידה שלה בשום מקום.

השחקנית שמשחקת את דיינה שיחקה מיליארדרית בעונה החדשה של דרדוויל

את השחקנית של טריניטי הייתי צריך לזהות מהסדרה מסע בין כוכבים פיקרד. היא אגב בת 27 אז אני מניח שיחסית מתאים לגיל של הדמות.

ואני מציין את זה כי השחקן שמשחק את וויטקר הוא בן 34 למרות שהוא נראה צעיר יותר. הוא שיחק בשתי סדרות שראיתי: מלכוד 22, ואמרלד סיטי. הוא גם שיחק בתפקיד הראשי ב4 עונות של סדרה בשם דראקולה הצעיר החל מ2006.
דף הIMDB שלו באופן כללי מאוד מרשים וארוך למישהו בגילו.

לעומת זאת לשחקן שמשחק את לנגדון יש את אחד מדפי הIMDB הקצרים ביותר שאי פעם ראיתי. הדבר היחיד שם מלבד הפיט זה פרק בודד של חוק וסדר מ2023.
הוא כמובן כן עשה תיאטרון אז זה לא ששלפו אותו מבית ספר למשחק.
יותר מעניין לגביו זה שאבא שלו הוא פרמדיק ואמא שלו היא אחות בחדר מיון.

ולגבי עונה 2 באופן ספציפי יותר
את הבחור חסר הבית משחק שחקן ששיחק בשובר שורות את הדמות של סקיני פיט

Lhuna3

Well-known member
אגב, ניסיתי להבין מה הגיל של השחקנית בגלל שמתייחסים הרבה לגיל הצעיר של ג'בדי ולא מצאתי שנת לידה שלה בשום מקום.
בת 28, לפי זה:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כמעט שכחתי
משהו שמאוד אהבתי בפרק זה שאחרי שבשני הפרקים הקודמים דמות חסר הבית היה פשוט מישהו שאנשים נגעלים ממנו ומתייחסים אליו כאל אובייקט שצריך לטפל בו, בפרק הזה דיינה מזכירה לנו שמדובר בבן אדם כשהיא בעצם מדברת איתו ושואלת אותו למה הוא לא הגיע לטיפול מוקדם יותר ומציעה לו את עזרת העובד הסוציאלי.

למעלה