The Passive

o a k y

New member
The Passive

היי, היום למדתי על ה-PASSIVE, הבנתי שאנחנו משתמשים בפאסיב, כאשר אנחנו רוצים לציין פעולה/עובדה שהיא מעניינת אותנו יותר מאשר מי שעשה אותה. למשל: Today i found the windows broken זה נחשב ל-PASSIVE? כי אני לא מציין מי שבר את החלון? ואם כן, מה ההבדל בבנייה של המשפט של פאסיב ב-PRESENT SIMPLE וב-PAST SIMPLE? הרי בשתי הפעמים אנחנו משתמשים במילים בעבר לא? תודה רבה רבה!!!

double O S

New member
אוקיי, אז ככה../images/Emo96.gif

קודם כל משתמשים ב-passive לא כדי לציין פעולה\עובדה שלא מעניין אותנו מי עשה אותה, משתמשים ב-passive משתמשים כאשר מציינים פעולה שהמבצע לא מעניין אותנו או לא ידוע או כדי פשוט לציין שהפעולה\עובדה התבצעה\התרחשה The windows were found broken לא חשוב לנו מי עשה את זה, אלא פשוט רוצים לציין שהחלונות נמצאו שבורים (חקירה תבוא בהמשך
) או שהחפץ שעליו התבצעה הפעולה יותר מעניין והמשפט שלך הוא לא ב-passive, המשפט הוא ב-present perfect-פעולה שהתבצעה בזמן לא ידוע הפעל break נהיה broken רק כי הוא מקבל V3 ב-present perfect. כדי שהמשפט הזה יהיה passive הוא צריך להיות: Today the windows were found broken by me אם זה passive אף פעם לא יבוא הנושא (I, you, he, she וכו'...) בהתחלה, אלא הוא יבוא בסוף בצורה הזאת: I- by me You- by you He- by him She- By her It- by it We- by us They- by them ויש הבדל בין הבנייה של המשפטים בין שני הזמנים: Present simple: Obj+ be+ V3+ by sub+ rest of sentence The car is driven by me every day כאן אין שום מילה בעבר, אלא פעולה שמתרחשת כל יום, רק שזה לא אני שנוהג במכונית כל יום אלא שהמכונית ננהגת (
) על ידי כל יום וב-Past simple Obj+ be+ V3+ by sub+ rest of sentence The car was driven by me yesterday מקווה שהבנת

o a k y

New member
עוד שאלה ../images/Emo26.gif הפעם ב-Past Simple

היי שוב
יש משהו קטן שאני מתבלבל בו בעבר הפשוט, אחרי שאני משתמש בWAS/WERE אני צריך להמשיך את המשפט ב-V3 או V1? כלומר, את WAS/WERE אני משתמש רק כשאני ב-PAST PROGRESSIVE? הבאילו עוד מצבים? תודה רבה!!

double O S

New member
לא הבנתי את השאלה...../images/Emo96.gif

תן דוגמא למשפט שיש בו was\were שאחריו בא פועל... פועל יבוא אחרי was\were רק בשני מצבים (אני זוכר רק 2 מצבים
) א.passive ב-past simple I was driven to school ב.past progressive I was doing the dishes when the phone rang

o a k y

New member
אוקיי ../images/Emo13.gif זה מה שהתכוונתי

תמיד כשהמשפט ב-PAST SIMPLE צריך לשים מית V3 אחרי ה-WAS/WERE? לךמשל: i was talked with my friend או שאומרים: i talked with my friend?

o a k y

New member
*מילת -->

כלומר.. מתי משתמשים ב-WAS/WERE בעבר פשוט? באילו מקרים?

double O S

New member
משתמשים ב-was\were../images/Emo96.gif

בעבר פשוט רק אם רוצים לציין פעולה שקשורה לפועל be-להיות לדוגמא, אם אתה רוצה להגיד: I am there now רק בעבר, אתה תגיד I was there yersterday was\were בתרגום חופשי זה "הייתי" כל מה שהסברתי בהודעה הזאת מתייחס רק ל-past simpole...

double O S

New member
המשפט השני נכון../images/Emo96.gif

המשפט הראשון בכלל לא נכון אלא אם כן אתה רוצה להגיד "אני הידברתי עם החבר שלי" שזה כמובן, משפט לא הגיוני

o a k y

New member
אה.. אז רגע ../images/Emo98.gif

גם ב-PRESENT SIMPLE/PRESENT PROGRESSIVE הפועל TO BE מתייחס למשפטים ש"להיות" למשל: He is here now או they are in this pleace every sunday זה נכון?

למעלה