the pantangle

emmily plays

New member
the pantangle

יש לי את האלבום שלהם basket of light וכזמרת פולק חובבת מתחשק לי נורא לשיר את השירים שלהם, אך הזמרת לא תמיד שרה ברור. ניסיתי למצוא אתר עם ליריקס שלהם ולא מצאתי. מישהו מכיר אתר רשמי שלהם או אתרא עם מילים לשירים שלהם? תודה, אורית.

epitaph

New member
אחרי חיפוש קצר בגוגל...

מצאתי כמה וכמה אתרים...

emmily plays

New member
תודה רבה..

אני קוראת את ההודעה אחרי שכבר הצלחתי כי הגוגל שלי נכנע וסופסוף נתן לי את מה שרציתי.. thanks anyway
.וכן, אני בעניין של פולק רוק, יקי. (שהגיב גם הוא, )ותודה גם לך על המידע. אז.. אם אנחנו כבר פה.. אילו אלבומים ולהקות כדאי לי להכיר בתחום הפולק והפולק רוק האנגלי? משום מה בחנויות התקליטים כמו קצת אחרת והאוזן יודעים הכי פחות על התחום הזה.. תודה מראש, אורית

epitaph

New member
כמה שעולים לי לראש...

אני מכיר בעיקר את המוכרים והגדולים אז כנראה שאת הרוב כבר תכירי, אבל הנה שניים קצת פחות מוכרים וחבל: John Martyn - The Road To Ruin אלבום שהתמכרתי אליו בזמן האחרון, יש כאלה שיטענו שאלבומיו הבאים יותר טובים אבל אני לא ממש מכיר אותם אז אני לא יכול להשוות. אישתו שרה כאן ויש לה קול מעולה. Angelo Branduardi - HighDown Fair אומן איטלקי, הגעתי אליו דרך פיטר סינפילד שבעצם תירגם את את האלבום הזה כך שאנג'לו הוציא את האלבום הזה גם באנגלית. השיר המוכר כאן הוא הקאבר לחד גדיא (השיר ששמו כשם האלבום). ואם כבר בפיטר סינפילד עסקיננו אז גם לו יש אחלה אלבום שהוציא אחרי שעזב את קרימזון בשם Still וגם בו יש לא מעט רגעי עדנה...

JohnPaul

New member
יש אחד שהוא חובה בתחום

והוא Liege & Lief של Fairport Convention, עם ריצ'ארד תומפסון הגדול על הגיטרה וסנדי דני הנהדרת בשירה, ודייב סורבריק בכינור... ובכן, כולם בעצם. האלבום הכי חשוב בתחום, אני בעצם די בטוח שאת מכירה.

מורנא007

New member
Steeleye Span

להקת פולק רוק בריטית חשובה, הזמרת המובילה בלהקה היא מאדי פריאור בעלת קול פעמונים יפה. כדי למנוע אי הבנות, מדובר בפולק ופולק רוק, לא פרוג. אלבומים אהובים עלי שלהם: Parcel of Rogues Below the Salt Now We Are Six להקת פולק רוק נוספת ששונה מ- Steeleye Span לגמרי והיא לדעתי טובה אבל צריך בשבילה מצב רוח מיוחד היא Comus. אם Steeleye Span מציגה שירים מהכפרים בימי הבניים הרי ש- Comus מציגה שירי מכשפות מהיער. שתי הלהקות מאופינות בקולות נשים.

giloni

New member
זה לא היה חכם מצידך

עכשיו אני אאלץ לקחת את הפורום למחוזות בלתי פרוגרסיביים בעליל. אבל מה איכפת: ארשום כאן חמישה לעת עתה, שלעניות דעתי הם נקות מוצא טובה: 1. Steeleye Span - Below the salt 1973 פולק-רוק אקוסטי-אלקטרי, בלי תופים, עם קול הפעמונים של מדי פריור והכינור המופלא של טים הארט. כולל את הביצוע הטוב ביותר (לדעתי) לשיר העם הנודע John Barleycorn. 2.Fairport Convention - Liege and Lief 1969 אישית אני חושב שאלבום הבכורה שלהם הוא הטוב ביותר שלהם אבל הוא גובל יותר בפסיכדליה מאשר בפולק. כאלבום פולק רוק, האלבום שציינתי הוא הקלאסיקה ובעיני רבים מוגדר כאלבום הפולק רוק הבריטי הטוב בכל הזמנים. 3.Crosby, Stills, Nash & Young לא צריך לשכוח את אמריקה כי מהפכת הפולק הבריטית גם היא הגיע מהמולדת החדשה. Deja vou הוא כמובן המאסטר פיס שלהם והיחיד שלהם כרביעייה. הוא מ 1971 4. 1971 Strawbs - From the Witchwood אין טעם לומר דבר. לוקח אחריות מלאה על ההנאה המובטחת 5. The Incredible string - The Hangman's Beautiful Daughter 1968 מאבות המזון של הפולק הפסיכדלי או הAcid folk. הלהקה שקומוס ודומותיה חבות להן את הרעיון. אלה חמישה. אם תרצי, יש לי עוד 500 להציע לך... יקי

giloni

New member
אם תכתבי את ההודעה שלך

בפורום אגדות רוק יש סיכוי שיאיר יונה יעלה עליה ואז תקבלי את כל המידע הדרוש. פנטאנגל היא אחת הלהקות המשפיעות ביותר בתחום הפולק רוק (אם כי הם אף פעם לא הגדירו את עצמם במובהק ככאלה מכיוון שהמוסיקה שלהם היא בליל של השפעות ודווקא הרוק הוא לא הצד החזק שבהן). עוד מומלץ Cruel Sister ו Sweet Child שהוא למעשה אלבום הבכורה שלהם ויצא בפורמט כפול. Jacquie macshee היא ללא ספק אחד הקולות הנשיים הגדולים שאני מכיר. בחרת אחלה להקה לאהוב, ואם את בעניין של פולק-רוק, I'm at your service יקי

למעלה