The Flaw in the Deathly Hallows

MnsuR

New member
The Flaw in the Deathly Hallows ../images/Emo58.gif

טוב, אהבתי מאוד את הספר ... עכשיו ... בואו נחשוף כמה דברים טיפשיים שהיו שמה .. טיפשיים שמראים עד כמה הסופרת ... מה אני אגיד ... היא טובה אבל הסיפור יש בו מלא פגמים ... נתחיל - הציטוטים היינם מהגרסה הבריטית. עמ' 57 בספר: the Half-Blood Prince: Will and Won't - Chapter 3 Dumbledors talking with the Dursleys: "I ask only this: that you allow Harry to return, once more, to this house, before his seventeenth birthday, which will ensure that the protection continues until that time" טוב למי שעדיין לא קרא את הספר השביעי ... משפט זה הוא ההוכחה לזה שדמבלידור ידע שהוא בקרוב לא יהיה פה - ז"א וכפי שבטח ראינו בספר השביעי בפרק "the Prince's Tale" שכבר מותו של דמבלידור תוכנן! למה תוכנן המוות ... טוב אז זה מכיוון שדמבלידור רצה להעלים את כוחו של ה- Elder Wand בכך שהוא זה שיתכנן את מותו והוא לעולם לא יעביר את הכוח למישהו אחר ... מסכימים? בואו נחזור לספר השביעי לרגע: Voldermort to Harry in Chapter 36 page 593: "Dumbledore was trying to keep the ELDER WAND from me! He intended that Snape should be the true master of the wand ...Dumbledore's last plan went wrong. Harry Potter!" Yeah, it did," said Harry. Harry now saying to Voldemort on page 595 of the same book: "The Elder Wand recognised a new master before Dumbledore died, someone who never even laid a hand on it. The new master removed the wand from Dumbledore against his will ...." ממה שכבתי למעלה ניתן להסיק כי התוכנית של דמבלידור לא הלכה בדיוק איך שהוא תיכנן אותה להיות ... וזה אומר רק דבר אחד ... הוא מעולם לא חשב שזה מה שיקרה ... אבל אם נכון הדבר ... למה הוא נתן את האבן ועשה את כל הדברים ההם לרון הירמיוני והארי בתחילת הספר כשנתן להם את הצוואה שלו ... למה הוא דיבר על ה- deathly Hallows לפני מותו ודאג להעביר את המסר הזה - דרך הסנאטצ' ודרך הספר ההוא שנתן להרמיוני - אם הוא תיכנן להרוס אותם מלכתחילה??? דבר שני ... קריטצ'ר ... וולדימורט אמור לחשוב שהוא מת, הרי הוא נטש אותו ונאמר בספר השביעי בעמוד 161, סיפורו של קריטצ'יר: "But ... you couldn't Apparate in and out of that cave," said Harry, "otherwise Dumbledore- "Elf magic isn't like wizard's magic, is it?" ... "Of course, Voldemort would have considered the ways of house-elves far bneath his notice, just like all pure bloods who treat them like animals ... it would never have occurred to him that they might have magic he didn't" מה זה אומר? זה אומר שקריטצ'ר נחשב למת על פי וולדימורט, אבל הוא לא, הרי ריגולס אחר כך מבקש ממנו להסתתר ... נחזור עכשיו שנתיים אחרוה לספר החמישי ... לא רוצה לצטט אבל כולם יודעים את מוערבות קריטצ'ר שמה ... עד כמה הוא מסר את כל המידע שהיה ברשותו לבלאטריקס ולנארקיסא ... ומה עם וולדימורט ... הוא לא תהה מאיפה להן א כל המידע הזה ... הרי קריטצ'ר הוא זה שמסר שפגיעה בסיריוס תגרום להארי לעשות את הכל ... וכך בנה וולדימורט את התוכנית שלו שהייתה מאוד חשובה כי סיריוס מת ומכיוון שהארי [ואנחנו] ידענו על קיומה של הנבואה ... וולדימורט לא תהה אפילו לרגע אחד שקריטצ'ר יספר לאדון שלו את מה שקרה שמה במערה ההיא על הים ... אז הוא ידע שמישהו בטח יודע את הסוד שלו ... ואז הוא יפחד על כל ההורקרקסים שלו ... וישנה את מקומם אלה הם שני הדברים שמוכיחים רק דבר אחד ... העלילה בספר השביעי ... לא הייתה מתוכננת להיות כך ... היא הייתה במסלול הזה ... אבל לא כך בכלל ... או שרולינג חשבה שהקוראים שלה היינם טיפשים שלא יבחינו בזה .... מצטער שזה היה ארוך מדי ... אבל זה חשוב ... ומצטער אם זה גרם לכם לשנוא אותה, לחשוב שהיא טיפשה ... לחשוב שהספר הוא זבל כמו שאני עכשיו בהחלט בטוח ... כי היא פשוט זלזלה באינטיליגינציה שלנו!!!

../images/Emo58.gifמנסה לענות...

בנוגע לשאלה הראשונה שלך...אני לא ממש הבנתי מה אתה מנסה לומר...אתה לא סותר את הספר בשום דרך...! בנוגע לשאלה השנייה - גמדוני בית, מה לעשות, הם עם נחות! כנראה שזה לא ממש ענין את וולדמורט מה השם של קריצ'ר, ובוא נודה בזה שכולם דומים זה זה.

YaYa07

New member
../images/Emo58.gif

קודם כל- התוכנית של דמבלדור היתה שסנייפ יקבל את השרביט הבכיר, אבל הוא לא מת בשביל שהתוכנית תתגשם, הוא אמר לסנייפ להרוג אותו בגלל שהוא גסס גם ככה, אז הוא רוצה שלפחות הוא יידע שהשרביט במקום בטוח, ולא אצל וולדמורט (מה שלא התגשם, אבל לא חשוב) לגבי קריצ'ר- אני לא אתפלא אם וולדמורט לא שם לב שזה אותו גמדון בית. הרי מבחינתו גמדוני הבית הם יצורים נחותים, לא שווים מבט שני- קריצ'ר מלכתחילה נחשב לכלום בשבילו, והוא לא ייחס לו חשיבות. לא שמת לב כמה פגמים היו בתוכניות ה"גאוניות" שלו? להגיד שרולינג זלזלה באינטילגנטציה שלנו זה קצת מחמיר הייתי אומרת. להגיד שהיא טיפשה זה בכלל טיפשי. צריך לקרוא את הספרים כדי להבין שזה לגמרי לא נכון- הצורה שהיא גרמה להכל להתחבר, שלכל דבר תהיה משמעות, לפזר רמזים, לקרום לקוראים לחשוב משהו אחד ובשניה הוא הופך ב"בום" למשהו אחר לגמרי. ובאמת? הספר הוא זבל? אתה עושה צחוק?!

The Walrus

New member
../images/Emo58.gifהטיפשה היא לא רולינג אלא וולדמורט

וולדמורט לא קישר בין קריצ'ר של המערה לקריצ'ר של בלטריקס ונרקיסה, כי הוא לא טרח לשים לב להבדלים, כי הוא מזלזל בגמדוני בית. ובקשר לראשון - הבנת לגמרי לא נכון הכל. דבר ראשון, דמבלדור תכנן להעביר את הelder wand לסנייפ... מה שהוא לא הביא בחשבון זה שוולדמורט ירצה אותה גם בעתיד, ולכן יהרוג את סנייפ בשביל להשיג אותה. או שהוא כן ידע את זה, ובכל זאת בחר להרוג את סנייפ? לא נראה לי. בכל מקרה, דמבלדור לא התכוון להרוס אף אחד מהhallows! הוא פשוט העביר את האבן להארי כי הוא ידע שהארי יצטרך אותה שיגיע הזמן שבו הוא יקריב את עצמו - the close - והוא שם את הצופן הזה כדי שהארי לא ישתמש באבן לפני כדי לא להחזיר אנשים לחיים. אם הארי היה מחזיר אותם לחיים, זה היה מונע ממנו להיות the master of death, כי לפי רולינג המאסטר האמיתי מקבל את העובדה שכולם ימותו ולא מנסה לעצור אותה. זוהי הסיבה היחידה שהוא העביר להארי את האבן.

you know who16

New member
../images/Emo58.gif זה לא קשור לאינטליגנציה שלנו

זה קשור לאינטליגנציה של וולדמורט..הרי כל הספר השישי (ובעצם כל הסדרה) אומרים לנו שזאת חולשה מאוד גדולה של וולדמורט..היהירות הזאת, העובדה שהוא לא מסוגל לקבל את זה שיש מעבר לתפיסה שלו, מעבר לso called גאונות שלו. הוא לא חשב שיש מצב שקריצ'ר שרד ויצא מהמערה הזאת כי אין מצב הרי שהוא יעבור את הכוחות שלו. ובגלל שאני די בטוחה שוולדמורט לא התעסק יותר מדי בגמדוני בית של התומכים שלו ובטח שלא בשמות שלהם אז לא הייתה לו דרך לדעת שהגמדון שנתן את המידע לבלטריקס הוא קריצ'ר וגםם אם כן אני דיי בטוחה שהוא לא היה מקשר בין קריצ'ר לגמד שהוא לפני יותר מ13 שנה השאיר למות במערה. ויותר מזה אני בטוחה שהוא לא זכר את השם של קריצ'ר כי זה לא נראה לו מידע חשוב. בקשר לשרביט לא הכי הבנתי מה ניסית להגיד וגם לא אין לי כוח להתעמק בזה עכשיו חח אני עייפה. ערב טוב:]

MnsuR

New member
כשחשבתי על סיפורו של קריטצ'ר ...

ידעתי שיש הסבר ... אבל סיפור השרביט וכל ה- deathly hallows ממש לא מסתדר לי ... אגב מישהו יש לו איפשרות לכתוב לה מכתב - אני רוצה לשאול אותה כמה שאלות!

you know who16

New member
חחח תעמוד בתור!

אתה יודע כמה אנשים רוצים לשאול אותה שאלות?! האישה מוצפת ויש לגבול לכמה שאלות שהיא יכולה לענות עליהם..אבל תמיד אפשר לנסות. מיו יודע אולי יתמזל מזלך...

MnsuR

New member
ואם כבר מדברים על זה ...

דמבלידור לא סיפר כלום להארי מכיוון שהוא פחד שהוא ייפול ... אבל למה הוא שתל לו את כל הסימנים כדי שידע אודותם??? מאוד מעניין ...

אוקיי, *אקט אקפלוסיבי לא אופייני בעליל*

Dumbledore - מבוטא דָמְבֶּלְדוֹר. Regulus - רֵגוּלוּס. Voldemort - ווֹלְדֶמוֹרְט, אלא אם יש לך מבטא נוראי ממש. Kreacher - מתועתק כ-קריצ'ר, משום שאין שום T בשם המקורי. שמן של בלטריקס ונרקיסה לא יתועתק, לפחות באופן המקובל, באל"פים.

LiRs Lullaby

New member
רולינג לא צרפתיה

והיא אמרה שככה השם מבוטא. מה גם שכל השם שלו הוא מצרפתית אז.... את לא מבטאת רטטוי, רטטויל, כה? או פלר דלקור - פליאור דה-לה-קאוור? או פג'ו - פיאוג'יאוט? Peugeot? *פואנטה הועברה אני מקווה*

טוב, תירגעו, הייתי בטוח לרגע שיש 2, טעות שלי.

לא צריך שכל הפורום יזכיר לי, ולגבי הT שקטה אני כן בטוח וזה כן נכון...

The Walrus

New member
לגבי הt השקטה

בהתחלה רולינג אכן התכוונה שזה יהיה ככה, ובaudiobooks הבריטים הראשונים זה אכן ככה, אבל בספר השלישי נדמה לי רולינג החליטה לשנות לוולדמורט עם t ששומעים, ולכן כך צריך להגיד עכשיו...

למעלה