The Flaw in the Deathly Hallows

אנה92

New member
../images/Emo45.gifלא הבנתי את זה במיוחד הראשון ../images/Emo58.gif

על השני לא חשבתי אבל ניראה הגיוני.. קודם כל למה באמת דמבלדור יתן את המידע להארי... הוא הרי לא ריצה שהארי ילך בדרכו

אין לי מושג ...../images/Emo58.gif../images/Emo108.gif

מאיפה הסקת שדמבדלור רוצה להעלים את השרביט?
המשפט הזה, אם הוא מעיד על משהו, הוא מעיד על זה שהוא תיכנן את מותו לפני, את זה כולנו כבר יודעים! התוכנית שלו הייתה העביר את השרביט לסנייפ, אבל מכיוון שמאלפוי היה היחיד שבעצם "ניצח" אותו הוא עבר למאלפוי..

DshirD

New member
../images/Emo58.gif הסבר

"I ask only this: that you allow Harry to return, once more, to this house, before his seventeenth birthday, which will ensure that the protection continues until that time" למה זה אומר שהוא כבר תכנן את המוות שלו? (יכול להיות שהוא תכנן ..אבל..מה המשפט הזה קשור לזה?) ולמה הוא רצה להעלים את הכוח?? הוא רצה שסנייפ יהיה הבעלים של השרביט..אבל כשסנייפ הרג אותו..הוא לא לקח תשרביט..כי קברו את דמבי עם השרביט... ושוב פעם--- הוא לא תכנן להרוס שוב דדלי הלאוו אם יש עוד על מה לענות..מצטערת שאין תשובה..אפחד לא הבין תשאלה פשוט..) על קריצ'ר ענו לך... ואם בא לך להסביר למה יש סיבה לשנוא את הספר ואת רולינג עכשיו..אני ישמח

MnsuR

New member
מממ ...

למה לשנוא את רולינג ... כי היא שקרנית .. היא ביססה את הספר שלה על: 1- שר הטבעות ... תקרא את שנייהם ותראה את המשותף 2- מחזור שער המוות - משם היא קיבלה את הרעיון של ההורקרקסים, ואת רעיון המבוך שמלא ביצורים שתוקפים אותך 3- נרניה ... לא קראתי את הכל אבל כולם אומרים שהמלחמה של הוגווארטס היינה בדיוק כמו נרניה ... למה לשנוא ... כי היא משקרת וזה ברור לעיין עד כמה היא גנבה אבל היא מכחישה!!! אני לא אסבול את זה שהיא הרסה לנו את הסדרה המדהימה כי היא רצתה עוד יוצר כסף .. אל תכחיש שהחמישי הוא כזה משעמם ... כזה מיותרים מרבית הדברים שהיא כתבה שמה ... מה עם סיפורו של הנסיך חצוי הדם ... עכשיו משסיימנו את הספר .. למה היה לנו חשוב לדעת על עברו של סנייפ בתור הנסיך??? יש מלא דברים שהיו פה ןלא תריכים להיות שמה ... הארי פוטר היה אמור להיות 4-5 שספרים ...

Heirloom

New member
אתה לא חושב

שהגזמת קצת? תן לי לנסח מחדש: הגזמת קצת. אפילו הרבה. קודם כל, תפסיק לקרוא לרולינג שקרנית וטיפשה וגנבת ועוד כל מיני ביטויים לא ראויים. שנית כל, הטיעונים שלך לא מצביעים על אף אחד מהדברים האלה. אינספור פעמים כאן בפורום סיפקו את התשובה באשר לדמיון בין שרה"ט לספר שבו אנו עוסקים, שככה עם זה ספרי פנטזיה, אף אחד לא המציא את הגלגל, כולם שואבים רעיונות מאותם המקורות ואותה המיתולוגיה. ואתה פשוט מתבטא בצורה נלוזה למדי שלא שווה תגובה. חבל שהבנתי את זה אחרי כל מה שכתבתי.

MnsuR

New member
לא מסכים איתך

אין לי שום בעיה שהיא תיקח מכל אחד שבעולם ... אני רוצה שתגיד שהיא אכן לקחה את זה .. אתה מבין?

Shiri from the block

Active member
והיא אמרה את זה. רולינג אמרה שהיא לקחה השראה משר הטבעות... היא גם אמרה שאת ההיפוגרפים היא לא המציאה.. שזה לקוח גם מאיזשי מיתולוגיה או משהו כזה.. חבל סתם לתקוף.

The Walrus

New member
ג'יי קיי רולינג מעולם לא טענה שהיא המציאה

את הדרקונים או את ההיפוגריפים או מה שלא יהיה.

DshirD

New member
נתחיל בזה שאני בת ../images/Emo3.gif

דבר ראשון...לפני שאתה מאשים..תבדוק..רולינג אמרה שיש הרבה דברים שהיא לקחה ממתולוגיות וסיפורים אחרים..(כן..גם שר הטעות) חוץ מזה..ו..מההתחלה זה היה אמור להיות 7 ספרים כמו..שבע שנים בבצפר.....אז החמישי בשביל כסף-לא. (טוב גם..אבל כמו הראשון השני השלישי ו..) דרך אגב..החמישי זה הספר האהוב עליי...אחרי השביעי..אולי את החמישי הרבה פחות אוהבים..אבל השביעי הוא הספר האהוב כמעט על כולם..אז להפסיק ברביעי חמישי..ממש לא...זה יהיה לדחוס יותר מידי עלילה ל4 ספרים.. וחוץ מזה..אם את כלכך שונא את רולינג והספרים..למה אתה פה??

The Walrus

New member
הארי פוטר מעולם לא היה צריך להיות 5 ספרים

מאז ומעולם רולינג תיכננה 7 ספרים.

halloo

New member
שמע,

זה פורום הארי פוטר-הספר, לא פורום בואו-נשנא-את-רולינג-ונחפור-על-זה-שהיא-גנבת. אז או שתפסיק עם זה, תישאר ותשתוק, או שתמשיך עד שאנשים יתעצבנו.

ToryMaster

New member
מספיק ודי

לא קראת נרניה? יפה, אל תדבר על דברים שאתה לא מכיר, ז דבר ראשון, אני, במקרה, כן קראתי, ואני יכולה להגיד לך שאין דמיון בשיט. לא טולקין ולא מחזור שער המוות [בדיחה] המציאו שום דבר חדש, כולם השתמשו ברעיונות ישנים, שהתגלמו במיתולוגיות ישנות ובפולקלורים ישנים. באותהנימה, תן לי להזהיר, שחלאס לרדת על רולינג, זה לא במקום כאן. יש ביקורת לגיטימית ויש השמצה, אתה חוצה פה את הגבול.

אני ראיתי דמיון בין נרניה לDH../images/Emo58.gif

אז מה? היופי הוא שהיא לקחה משהו שאולי מופיע בעוד הרבה מאד ספרי פנטזיה והפכה אותו למשהו משלה. היום הרבה מאד ספרים וסרטים בנויים על "ציטוטים" שנקראים גם אַלוזיות או intertextuality. זו ממש לא גניבה אלא סוג של כלי ספרותי שתורם להעשרת הטקסט. הדמיון שאני מצאתי הוא בקטע שבו הארי הולך אל מה שהוא משוכנע שהוא מותו. זה הזכיר לי את אסלאן ב"האריה, המכשפה וארון הבגדים" שהולך להקריב את עצמו. אמנם יש הבדלים גדולים. אסלאן יודע שהוא עומד לעבור השפלה אבל שיש קסם גדול ועתיק שיגן עליו. הוא גם לא הולך לבד אלא עם שתי הילדות. הארי יוצא לדרך לבד אך בדרך מצטרפים אליו אנשים הקרובים לו דרך האבן. הארי לא יודע שהוא לא אמור למות. מה שהזכיר לי הוא הלך הרוח של הארי ושל אסלאן בדרך אל מותם וגם התגובה של הצופים בהקרבה הזו שמשתוללים משמחה בשני הספרים. זה דומה כדי שזה יזכיר (אחרי ככלות הכל, אלו שני ספרי פאנטזיה של סופרים מאותה תרבות אם כי מתקופות שונות) אבל שונה כדי להנות מהם כשתי יצירות נפרדות וממש לא כהעתקה.

ToryMaster

New member
אני מצטערת

אני מבינה את הדמיון שאת מתארת, אבל זה קיים בכמעט כל ספר בעולם, הרבה לפני לואיעס והרבה לפני טולקין והרבה לפני רולינג, למה אנשים נטפלים דווקא אליה?

אני חושבת שלא הבנת אותי../images/Emo58.gif

אני לא נטפלת וגם לא כתבתי את זה כביקורת. ברור שג'. ק. משתמשת באותם חומרים שהרבה סופרי פנטזיה השתמשו, משתמשים וישתמשו בהם. הדמיון בין שתי הסצנות לא מופיע בכל ספר בעולם אם כי יש עוד ספרים שבהם הגיבור הראשי מסכים להקריב את חייו למען האחרים. הלך הרוח של הארי הזכיר לי מאד את זה של אסלאן. לא אתפלא אם גם רולינס חשבה כך. זה לא מוריד כלום ממה שהיא כתבה. לדעתי, עצם העובדה שיש בטקסט אלוזיה כלשהי, מעשירה אותו ולא פוגעת. זה כל מה שזה, אלוזיה. ממש לא העתקה.

אם כך אני מצטרפת אלייך לתהיה../images/Emo3.gif

גם אותי מרגיז שהיא מואשמת כל הזמן בהעתקות על לא עוול בכפה. אני עומדת לנצל את "מעמדי"
ולהסביר למי שאני יכולה מה זו אלוזיה ולמה היא לא גניבה ספרותית. וחוצמזה הרי ברור שמקנאים ברולינס שהיא היום אשה מאושרת ועשירה בזכות הארי פוטר. אז למה לפרגן לה שהיא כתבה סדרת ספרים מופלאה? למה לא נגיד שהיא עשירה כי היא גנבת...
וואו, איך הראנו לה

../images/Emo58.gif

וההקרבה עצמית של הארי שמזכירה את זו של אסלן בכלל באה מישו. כולם שואבים מאותם מקורות תרבותיים/דתיים..

ספורי נארניה נועדו לחנך ילדים נוצרים טובים

הם בנויים הרבה עקרונות נוצרים וגם לא הכי טובים ליהודים (השולחן שנשבר בספר הראשון מסמל את הברית הישנה). מסכימה שכולם שואבים מאותם מקורות. אני חושבת שגם כתבתי את זה אם כי הארי הוא גיבור הרבה יותר אונברסלי מאסלאן ועם כל זאת, הארי בא מחברה נוצרית מערבית. כזו שמקיימת טקסים נוצרים ללא הזכרת האל.

למעלה