The Feynman Messenger Lectures - מומלץ

Tal Miller

New member
The Feynman Messenger Lectures - מומלץ

http://research.microsoft.com/apps/tools/tuva/index.html מאז שהתחלתי לקרוא את ההרצאות שלו, ראיתי סרטונים שלו ביוטיוב ועכשיו מצאתי את ההרצאות הללו, הגעתי למסקנה. רוב המורים לפיזיקה ומתמטיקה שהיו לי פשוט גרועים, גם אם הם נחמדים, פשוט לא יודעים ללמד - ללמד זה לעשות את זה מעניין מהבסיס הכי עמוק. בכיתה מעולם לא הבנתי למה צריך מתמטיקה, איך היא עובדת, מה זה i ובשביל מה צריך את זה ועוד ועוד...פשוט זרקו עליי מושגים חוקים ועקרונות בלי לדעת כלום. בקיצור כולם צריכים לשאוב השראה מפיינמן.

תראה, חייבים להיות מציאותיים.

1. בסרט ניתן לחזור פעמים רבות על הצילום את שמתקבלת תוצאה מיטבית. 2. יש להניח שבהפקה הועסקו הרבה מומחים שיעצו איך להציג את הנושא באופן המובן ביותר. 3. אני מניח שגם הפיינמן הזה כשלעצמו הוא "כוכב" מוצלח והוא משתכר בהתאם. 4. אתה צפית בסרט בריכוז מוחלט ובשקט מופתי,כי הנושא מעניין אותך וכי ידעת שפיינמן הוא כוכב. תאר לעצמך שהיית צופה בפיינמן בשר ודם המופיע בכיתה שלך. התוצאה הייתה הרבה פחות דרמטית. 5. במערכת חינוך ממשלתית לא ניתן להבטיח שכל המורים יהיו ברמה של כוכב בגלל שלא ניתן לשלם להם את המשכורות המשולמות לכוכבים זו רק דעתי ואתה כמובן רשאי לחשוב אחרת.

Tal Miller

New member
כמובן כמובן

פיינמן ידוע בכך שהוא המורה "הכי טוב" לפיזיקה אי פעם, אז אף אחד לא יכול להשתוות אליו. הוא אמר בעצמו שהוא מלמד בדרך ספציפית והוא לא יודע אם כולם מבינים או רק חלק, אין דרך אחת ללמד. אבל הדבר הכי חשוב, שצריך להיות לכל מורה, זה התלהבות. תסכים איתי שעל השאלה "למה אנחנו לומדים מתמתיקה בכלל?" המורה לא צריכה לענות "כדי שיהיה לך ציון גבוה בבגרות"

גם זה רחוק מלהיות כל כך פשוט ...

אם שואלים את המורה "למה צריך ללמוד מתמטיקה" זה לא באמת כי רוצים לדעת, אלא כי רוצים להסיט את השיעור לשיעור חברה: אנחנו נתווכח, נעלה נימוקים בעד ונגד, ועם קצת מזל - נעביר את השעה הזאת בלי ללמוד חומר חדש. אבל המורה הזאת חייבת להספיק ולהגיש אותך לבגרות. בנוסף, ברור לה שזאת שאלה שרק תצמיח ים של שאלות והתרסות נוספות. אז היא בוחרת להרוג את הנושא ע"י תשובה סתמית. זה לא אומר שאילו שאלת את השאלה הזאת על כוס קפה או בטיול השנתי - היית מקבל את אותה תשובה. היה לי מפקד בצבא שהיה אומר שבכל פעם שאתה מפנה אצבע מאשימה כלפי מישהו, אז אצבע אחת פונה אליו ואילו 3 האצבעות האחרות פונות חזרה אליך. יש לא מעט תלמידים שנתלים בביקורת המוטחת נגד המורים ומשרד החינוך כדי להצדיק את העובדה שלא בא להם ללמוד. לא כולם, לא תמיד, אבל בהחלט לא תופעה זניחה.

תשובות

פינמן מת בשנת 88 1. לא 2. לא 3. הוא קיבל פרס נובל וקיבל משכורת רגילה של פרופסור באוניברסיטה אמריקאית - הוא לא התעשר מההרצאות שלו... 4. הדבר שקרה כאשר פינמן לימד קורסים לתואר I - הסטודנטים הרגילים ברחו וההרצאות התמלאו בתלמידים לתואר II ודוקטרונטים - הן היו כל כך מיוחדות (ההרצאות שהוא נתן היו מאד ברורות, אבל התרגילים שהוא נתן היו מאד קשים) 5. נכון

אצלי הפפינמן הזה היה משל שנועד לשוות

התייחסות מציאותית להשוואה בין סרטים לבין מורים בשר ודם. ובזה אני עומד מאחורי מה שכתבתי

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אם אתה מחפש הרצאות מעניינות

חפש את ההרצאות של walter lewin מMIT. ההדגמות גם כן יותר טובות מאשר אלה שיש באת"א בשנה א'.

למעלה