The dark side of the force

אני לומד ג´ודו ויושינקאן אייקידו

מה אתה לומד? אין צורך בסודות... אומנויות הלחימה באות ללמד אותנו הרבה דברים. גם "להכשיר את התודעה במגע עם המציאות". ואולי חלק מהכשרת התודעה במגע עם המציאות הוא לימוד שליטה עצמית? לדעתי כן. בכבוד רב, לורנס

אתה צודק!!!

הכשרת התודעה במגע עם המציאות היא באמתשליטה עצמית. בק.צ.מ.מ.מ. אנחנו מחלקים את השליטה העצמית לכמה חלקים לפי הספר שקדם לBUSHIDO ולכן הוא הנכון "ספר ה MUSHIKO " בתמונה טכניקה מס´ 1A לשליטה עצמית.

טכניקה מס´ 2A לשליטה עצמית

בזמן השהיה באויר חייב המתרגל בק.צ.מ.מ.מ לעשות מדיטציה על פסקאות קדושות בספר ה MUSHIKO בעיקר על הפסקאות: 1.לוחם מושיקו חייב להיות צייתן תמיד אחרת לא יקבל אורז 2.לוחם מושיקו חייב לרצות תמיד למות אפילו אם הוא יושב בסרט ונהנה מהחיים. 3.בהינתן לו בחירה חייב הלוחם לבחור תמיד בתור הארוך יותר בקופ"ח כללית, רק כך יחשל ויכין את עצמו לגרוע מכל. 4.לוחם תמיד משלם את אגרת הטלוויזיה והרדיו מהסיבה הר"מ.

טכניקה מס´ 3A לשליטה עצמית לבנים

לוחמים יפמים (שקדמו ללוחמים היפנים, אז עוד קראו למקום... נכון-יפם, בדקו באתר www.uvdotmetzuzot.edu) חייבים לעשות מדיטציה על התמונה ולחשוב על שרשור הצמחונות של שירה.

טכניקה 3B לבנות

נכון, לוחמות יפמיות היו חייבות לא לתת לרגשות שלהן להשתלט כאשר הן היו רואות את התמונה

MUSHIKU קוד הלחימה של הלוחם היפמי

הספר תורגם לעברית מאידיש על ידי אשר גינצבורג (בשנת 1937 בהוצאת זמבורה ביתן רודן) בגלל התכנים המקוממים (היפמים היו אנשים קשים ולוחמניים הרבה יותר מהיפנים) נאסר הספר להפצה בגלל הצנזורה בשנות ה-50. בן גוריון אמר בכנס המפלגה בחיפה:"MUSHIKU הוא ספר הדוגמה להיתדרדרות הרצחנית במוראל היפני, לא יכירו מקומו בתוכנו" על שאלתו של אבא חושי: "היכן ניתן להתאמן בקפוג´יטשרדות?" השיב אז בן גוריון:"עדיף לך קרב מגע ישראלי כי זה יעיל יותר בקרבות רחוב!!!" אבל אני מתרחק מנושא השאלה, את הספר ניתן כיום למצוא במנזר המרכזי של ק.צ.מ.מ.מ., במנזר אנטיפטרוס. סנסאיי דוקטור מושיקו גרוזנברג תירגם את הספר לסנסקריט ופאלי בתור שרות לזולת. יתכן ותימצא עותקים בודדים בחנות הספרים רובינזון ברחוב נחלת בנימין בתל אביב. (תגיד שגינגי שלח אותך) אם ותיקי הפורום יגלו עניין אשמח לפרסם מספר פרקים שתרגמתי שיקרבו את לב העוסקים באומנויות לחימה יפניות וסיניות לכור ההיתוך של הק.צ.מ.מ.מ. מקווה שזה עזר לכם

orii

New member
כור ההיתוך של הק.צ.מ.מ.מ

למרות שבאופן פורמאלי המנזר המרכזי של ק.צ.מ.מ.מ. הוא במנזר אנטיפטרוס, הרי ברור שהאקשן האמיתי קורה במקום אחר. הנה הרמזים אשר גינצבורג - רחוב אחד העם חנות הספרים רובינזון אכן נמצאת - ברחוב נחלת בנימין דוקטור מושיקו גרוזנברג - רחוב גרוזנברג עם נוסיף את רחוב השחר סגרנו מרובע, בדרום תל אביב סביב מגדל שלום. לא במקרה הסירה רשות השידור את המשדר שלה משם לאחרונה... אל תתפלאו עם גורמים כמו הרצל, מונטיפיורי ו-3221 יופיעו בהמשך הסאגה מושיקו מורה ללא חט. גינגי הטבעת נסגרת....

budoka

New member
מושיקו סנסיי בתרגול על מגדל שלום

בתמונה ניתן לראות את ר´ סיפו פרופ´ סא"ל (גימ.) הברון מושיקו סנסיי (סליחה שלא כללתי את כל התארים) בתרגול לשיפור המהירות במגדל שלום. שימו לב שמושיקו עוצם עיניים כדי שהמדיטציה שהוא עושה תוך כדי תביא את הצ,י שלו לריכוז מושלם.

arcidea

New member
GIS

באמת היום התחשק לי להדגים טכניקות יפמיות בדיניץ, אחרי שמצאתי תלתל אדום בקפה שלי. מזל שנזכרתי בטכניקה B3 בזמן אורי- הטופולוגיה שלך בשיא חדש

על מה בדיוק אני מתרפק, ברצינות

אני מתרפק על אותם סיפורים על אותם אנשים שאכן נהגו בגבורה ובאומץ על פי הבושידו, הגם שאני ואתה לא היינו נוהגים כמותם בסיטואציות דומות. למשל, הסיפור על 47 (?) הרונין. נכון, בימינו לא היינו נוהגים ככה, אבל עדיין זה סיפור יפה... ולפעמים גם קצת סילוף ורומניזציה לא מזיקים... לורנס

נשמע שצ´יבה סנסיי לא יודע מה זה

אייקידו. מטרת האייקידו היא להמנע מקרב ומפגיעה ביריב - לא לשבור לו ידיים לצורכי ראווה. ולעניין טקס התה - בטקס התה אין צד אפל (אולי מלבד הפרזה בשתייה
) מאחר ואין בו שום צד לחימתי. באומנויות לחימה, לעומת זאת - יש. ובידע שהן מקנות ניתן לעשות שימוש לרעה, בניגוד לידע שנרכז בטקס תה (למרות שלשפוך על בן אדם תה רותח, גם אם הוא תה יפני, יכול להיות לפעמים הרבה יותר כואב מהרבה טכניקות של אומנויות לחימה
). לורנס

ranil

New member
מטרת האיקידו

"מטרת האייקידו היא להמנע מקרב ומפגיעה ביריב"? אינני סבור כך. מה היא מטרת האיקידו? שאלה טובה. אני עדיין עובד על התשובה. רן.

רן -

רן- אחת ממטרות האיקידו היא שתמצא את התשובה בעצמך. בכל אופן בגדול עלפי אחד הדברים שאו-סנסי אמר אודות האמנות שלו: "מטרת האיקידו היא להביא ליצירת חברה טובה יותר על ידי אימון הגוף והרוח יחדיו".

amir_aikido

New member
במקרה הספציפי -

דברי אואשיבה על מטרת האייקידו לא רלבנטיים. רן, כמותי, עוסק בקורינדו אייקידו, ודברי אואושיבה על מטרות האייקידו שהוא פיתח רלבנטיים עבורינו בדיוק כדברי ג´יוג´ורו קאנו על הג´ודו. כמדובר על עקרונות רעיוניים כלליים אנו יכולים להפיק מהם משהו, אך כשמדובר על מטרות ספציפיות שמייסד שיטה שם לשיטה שלו, זה לא רלבנטי לנו כעוסקים בשיטה שלא נוסדה על ידו. אמיר

amir_aikido

New member
מצד שני אם אנו מדברים על צ´יבה

אז לגביו הדברי של אואשיבה כן רלבנטיים, אז בואו נעזוב את זה.
אמיר

למעלה