The Crazy World of Arthur Brown

RedCherry

New member
The Crazy World of Arthur Brown

שמעתי במדובר בקלאסיקה של הז'אנר, בכל זאת אבל, רציתי לדעת עם אתם ממליצים ומה אתם חושבים על האלבום (עוד לא שמעתי אותו, אני פשוט חשבתי לקנות אותו).

HelterSkelter1

New member
בדיוק שמעתי אותו אתמול

מאסטרפיס. פסיכדליה, בלוז, סול ואקספרימנטאל. אלבום סיקסטיז מושלם. לדעתי אין לו שום קשר לפרוג (נראה לי שבראון נגע בפרוג רק בחלק מאלבומיו הבאים) אבל הוא מומלץ ביותר. טירוף בריא.

HelterSkelter1

New member
לא מכיר אותם עדיין, לצערי.

האלבום המדובר דומה ל.... קשה לחשוב על משהו ספציפי. בעיקרון האלבום מתבסס על הרבה האמונד, באס, תופים והקול המוטרף והמיוחד של ארתור בראון. יש גם Brass Section. הסגנון כפי שאמרתי הוא פסיכדליה-סול, מאוד תיאטרלי, מאוד סיקטיז. תחשוב אולי שילוב של ג'ימי הנדריקס וג'יימס בראון, עם משהו מעבר, כמובן. You Can't Go Wrong עם האלבום הזה.

RedCherry

New member
טוב, אם כך

אז נראה לי שאני אקנה אותו. שמעתי את השיר Fire, שהוא די מגניב. בעיקר הפתיחה. בשיר הזה הוא קצת מזכיר את זאפפה, זה גם בשאר האלבום?

חחחח Hendrix Feat.Brown

אחי אתה שם שתי ניגרים על במה יש לך חינגה ,הם עושים לך בלוז גאם ומחתרת אנטי ממשלתית ...זה כבר נהייה בלוזדרגראונד ,הכושים האלה ,סתם הנדריקס ,ענק יש לי ארבע אלבומים כול אחד מקביל לזהב ,באיכות ,והוא אפילו לא למד גיטרה ולא למד מוזיקה ...

fire witch

New member
ארתור בראון

האמת שזה גם תלוי לפי איזה "אסכולה" אתה הולך, אם זו ה"אסכולה" שלפיה אין ת'ה קורט של קינג קרימזון היה האלבום פרוג הראשון אז האלבום הזה נחשב לפרוטו פרוג, אחד מאותם אלבומים (שרובם פסיכודלים) שתרמו להיווצרות הפרוג. התרומה הכי גדולה של לדעתי היתה בכוח האדם שהלהקה שלו תרמה לפרוג, יוצאי הלהקה, הקלידן וינסנט קריין והמתופף קארל פאלמר הקימו את אטומיק רוסטר, משם המשיך פאלמר ל- ELP. ארתור בראון עצמו הקים את Kingdom Come שכבר היו יותר פרוגרסיביים מ"העולם המשוגע" והוציא שלושה אלבומים. לצערי הרב לא יצא לי לשמוע שום דבר שלהם רק לקרוא, יצא לי לראות אלבום אחד שלהם במאנסטר דיסק בבאר שבע אבל לא היה עליי כסף ופיספסתי את ההזדמנות כי לאחר מכן הוא נעלם.

למעלה