The Chinese way

erezor

New member
אגב דרך אגב,

ישבתי ברכבת פעם אחת מג'ינאן לבייג'ינג עם חברה שלי, ומישהו התיישב לידה והתחיל לשאול אותה כל מיני שאלות עלי בלי לדעת שאני דובר סינית ובלי לדעת שהיא חברה שלי, והוא אמר אותו דבר - שהיהודים נורא חכמים וכו' וכו'. זה היה מעניין אנתרופולוגית / סוציולוגית כי עד אז הייתי בטוח שהם סתם אוהבים לחלק מחמאות. באיזשהו שלב הוא שאל אותה משהו שהיא לא ידעה לענות לו עליו, אז היא אמרה לו לדבר איתי כי, והוא היה ממש נבוך...

Omiz

New member
מתוך סקרנות אנתרופולוגית

כמובן שאתה לא חייב לענות....מאיפה חברה שלך? כלומר, אני מבין שאתה נמצא בבייג'ינג אך האם היא סינית מבייג'ינג או ממחוז אחר?

Omiz

New member
סבבה

אני מניח שהיא כבר גרה כמה שנים בבייגי'נג, רחוק מהבית ומההורים, מה שהופך אותה לעצמאית יותר, לא תלויה בהורים או בכל מיני תכתיבים שמכתיבה המשפחה.... שאלה אחרונה, אני מבטיח, וכמו שאמרתי אם זה אישי מדי בבקשה אל תענה: האם היה לה חבר מערבי לפניך?

erezor

New member
עד כאן... ../images/Emo13.gif

לא כועס, אבל זה כבר עניין פרטי שלה...

Omiz

New member
בכיף... ../images/Emo13.gif

זו סתם תיאוריה שאני מנסה לגבש... רק מצחיק שזה עניין פרטי שלה, נשמע כאילו היא קוראת את הפורום או שאנחנו מכירים אותה, או להיפך - תגיד את האמת זאת guanyin נכון?
מכבד את רצונך ותעשה חיים בבייג'ינג !

Omiz

New member
לא יודע

כל הזרים נראים לי אותו דבר... אולי את מ-wulumuqi או משהו כזה...

erezor

New member
היא היתה צריכה להתחיל מתישהו, לא? ../images/Emo8.gif

כלומר, הבחורה הסינית, לא guanyin...
בכל מקרה, היא לא קוראת את הפורום (העברית שלה עדיין מוגבלת לשמות גוף בסיסיים וכמה קללות...
), אבל הרגשתי לא נעים...

Omiz

New member
../images/Emo197.gif

השאלהעם מי היא התחילה... יאללה, נעזוב את זה....

The Brick

New member
מי פנוי באוושוויץ?

ומה שהורס בתאוריה הסינית הזאת, שזה נראה להם הגיוני (הגרמנים הרגו אותנו כי היינו יותר מדי חכמים...) ואם אומרים להם שזה שטויות אזי הם מקשים, אז מה היתה הסיבה?? עכשיו אתם מבינים למה נהגי המוניות יושבים בכלוב? אבל לסייג את זה, ספרתי את זה לידיד סיני שלי והוא אמר "לא יכול להיות שאמרו לך את זה" "מי אמר לך את זה?" אמרתי לו נהגי מוניות, אז הוא אמר "啊,可能"

Omiz

New member
הרגתי אותי עם הכותרת ../images/Emo6.gif

אכן התיאוריה נראית להם הגיונית לגמרי ומה שעוד יותר מדאיג שאני כבר לא מתווכח איתם ורק מהנהן בנימוס, גם כמובן שהם אומרים לי שכל היהודים חכמים.
יש להם גם כל מיני השגות לגבי האנטומיה של הראש: nimen de danao hen da 你们的大脑很大 אולי איתי יוכל להסביר לאיזה המיספרה הם בדיוק מתכוונים... הם גם יורדים מאד מאד לפרטי תווי הפנים שלנו: gao bizi 高鼻子 dayanjing 大眼睛 ויש עוד כמה - אני ממש מתמוסס כשהם מנתחים אותי... אבל אין מה להגיד,נהגי המוניות שלהם מעורים יותר מאלו שלנו במה שמתרחש בפוליטקיה הגלובלית... תראה לי נהגי מוניות בישראל שיודעים יותר משני מנהיגים סינים לא כולל מאו...

happydog23

New member
אני זוכר נהג אחד שניסה להסביר לי, בתור מחמאה,

שמרקס, לנין וסטלין היו יהודים.

guanyin

New member
טוב שהוא לא הוסיף לרשימה

גם את היטלר... (הוא היה מנהיג חזק!)

GnomeBubble

New member
לפחות מרקס באמת היה יהודי...

מסתבר שאפילו הקומוניסטים התרגלו לחשוב שכל הקומוניסטים יהודים.

yaelisam

New member
בעיני סטריאוטיפ הוא סטריאוטיפ

בין אם הוא "חיובי" או "שלילי". אני שאנתי לשמוע את זה מסינים, בדיוק כמו שאני שונאת לשמוע דברים שליליים על יהודים בכל מקום אחר בעולם. אותו הדבר לגבי סינים (או כל עם אחר) - די מספיק כמו שאמרו כאן כבר- כמו שלכולם פה מותר להתלהב ולשבח את העם הסיני ואת מדינת סין, מותר לנשים גם לקטר ולהגיד דעות קצת פחות חיוביות עליהם. אולי תנסו לדון בדברים במקום להשתלח במי שאמר אותם? תנו דוגמאות מנוגדות, תנו סיפורים שלדעתכם סותרים את הנאמר. זה ממש לא לעניין לרדת אחד על השני כאן, זה פורום- ואנחנו אמורים להתייחס ל-דברים- שנאמרים- לא למה שאנחנו חושבים על האנשים שאומרים אותם.

happydog23

New member
האמת אני די שמח על הבלאגן הזה - סוף סוף

הפורום מתחיל לקבל קצת צבע. כמו שכבר אמרתי בעבר, אני לא מאמין בתקינות פוליטית, באופן כללי ובאינטרנט בפרט. אני מוצא את עצמי חושב באופן סטראוטיפי על הרבה עמים ועושה הכללות רחבות על ימין ועל שמאל - תהליך שקרה בשניה שהפסקתי לבוא במגע עם עמים אלה (או שמעולם לא פגשתי אותם). אין שום אפשרות להכיל עם שלם אצלי בראש - הכל בנוי אך ורק מהתנסויות אישיות או מסיפורים ששמעתי. אע"פ שאני חלוק עם אלדד לגבי כמעט הכל בסין, אני חושב שדבריו לגיטימיים לחלוטין - אם לא מסכימים איתם אז כמו שאמרו - צריך לסתור אותם ולהביא דוגמאות נגדיות.

yaelisam

New member
אני גם מאד שמחה!

ואני פשוט חושבת שאנשים צריכים לקחת שרשורים כאלה של אMור יותר בקלילות, או ליתר דיוק - יותר ברצינות- להתדיין- ולא להתכתש.

למעלה