The Chinese way

אMור

New member
The Chinese way

- אתם יכולים לעשות לי דוגמא באיכות זהה למוצר הנוכחי? - בטח, mei wen ti - מתי יהיה מוכן? - עוד יומיים תקבל כעבור עשרה ימים ועשרות טלפונים: - איפה הדוגמא שהבטחתם אחרי יומיים? אתם רציניים? - כן כן, כבר מגיעה אליך - זה מה שאמרתם לפני יותר משבוע כעבור שלושה ימים מגיעה דוגמא שונה בצורה, בצבע ובחומר. אפילו לא התעצבנתי, כי הבנתי שאין להם כוונה לשתף פעולה ובמקום לומר את זה מלכתחילה: "סליחה, אנחנו לא יכולים לקבל הזמנה עכשיו..." הם העדיפו לשחק משחקים, לעכב, להבטיח ולעשות דוגמא רעה בכוונה כדי לא לקבל את העבודה. והפקידות מאשרות: "ברור שהם לא רוצים את ההזמנה שלנו, אולי קשה להם להשיג את החומרים, או שהכמות שלנו קטנה להם או שהם עסוקים בהזמנות אחרות" - אז למה לא להגיד מלכתחילה? - This is the Chinese way
-------------------- - אנה, רוצה להצטרף אלינו לאיזה טיולוון ביום ראשון? - לא תודה - אבל אמרת לי שלא היית שם פעם כשדיברנו, אז חשבתי להזמין אותך - לא, זה בסדר - מה הבעיה שלך? תביאי חברה ותבואו - אתה לא באמת רוצה שנבוא -
אם לא הייתי רוצה שתבואי, הייתי מספר לך שאני נוסע לשם? - לא יודעת, this is the chinese way, מציעים גם שלא רוצים שתבוא ואז אתה מסרב ואומרים לך ok.
----------------------------------------------------------------------------------- אלו רק 2 סיפורים מייצגים של חוויות יומיומיות שעוברות עלינו עם הסרטים של האיבוד פנים של הסינים. יש עוד מגוון דוגמאות, במיוחד על הבנות, שמתחילות לזייף בכי, היסטריות ואפילו התעלפויות, ע"מ להחזיר לעצמן את הפנים... למי שחי בסין ובמיוחד אם הוא ישראלי, כל ענין האיבוד פנים של הסינים מציק במיוחד, שהרי אנחנו האנשים הישירים ביותר מכל התרבויות נתקלים כל פעם בסינים המזוייפים עם ההתנהגויות המבויימות והמגוחכות שלהם... אפילו הסינים שעובדים איתנו וקרובים אלינו אומרים לא פעם: I start not to like chinese people too שלא לומר שהשבוע היה לי הישג חשוב וחסר תקדים. העובדת שלי הקטנה, המשכילה והמנומוסת שיוצאת להגנת הסינים לא פעם, הוציאה מפיה את המשפט הבא: "So shit people here - I really hate them" התמלאתי גאווה בסגנון אבא שזכה לראות את בנו הקטן הולך בפעם הראשונה... פעם שאל אותי מישהו בתמימות איך בסין ואם יש לי חברים סינים... לך תסביר שאין לך אחות... סינים

Red Rock

New member
and you are the "manager" here???

did I miss something? because if not, how can someone who is proud of the saying "shit people" about the Chinese manage a forum about them? GO'AL NEFESH and just to make sure - I lived and travelled a lot in China, know how hard things can be and how different some issues are, but you just go way too far

erezor

New member
לא ממש לעניין

בוא נתחיל מהעובדות היבשות. אתה עושה כאן הכללה לפי נסיונך האישי, ואולי נסיון של עוד שניים-שלושה אנשים. אתה מביע כאן דעה אישית, וכמו ש-red rock אמר, במילים קצת פחות יפות, הצורה שבה אמרת את זה בהחלט לא הולמת מנהל פורום. אתה מתעלם מהעובדה שהרבה אנשים קוראים את הדברים שנכתבים כאן ומסיקים מתוך זה כל מיני דברים. חברה שלי סינית, ומלבד כמה פערי-תרבות שאנחנו מגשרים עליהם בלי הרבה בעיות, הכל בסדר. גם עם החברות שלה, שהן הרבה יותר מסורתיות ממנה, אני מסתדר בלי שום בעיה. במקום להרים ידיים בתסכול בצורה שעשית, תנסה להבין ולמצוא את דרך הביניים, כי זאת באמת הדרך הסינית, ולא הפרשנות הקלוקלת שבה בחרת להציג את הדברים.

izzy g

New member
בואו לא ניסחף

אין צורך להיות יותר קדושים מהאפיפיור, אני בטוח שכל אחד ואחד מהגולשים בפורום מתעניין ומכבד את התרבות הסינית אבל מה לעשות ולפעמים יש צורך לקטר. קיטורים, ציניות והומור הם דרך לגיטימית לפרוק מתחים ולהביע דיעה ביקורתית ואני מאמין שכל מי שגולש כאן יידע להבין מה נאמר בהומור ולהבדיל בין סתם קיטורים לעובדות. אני בטוח שאם יש פורום מקביל של סינים בישראל גם שם אפשר יהיה אפשר למצוא קיטורים למכביר על הישראלים. לטובת שלום בית בפורום אני מציע שכל פעם שמישהו רוצה לקטר או להביע דיעה שלילית על הסינים נוסיף את המילה "קיטור" בכותרת הידיעה. ככה נוכל להימנע מלפגוע בגולשי הפורום האחרים. לדוגמה: "קיטור" - הבגדים בקונמינג מכוערים ככה מי שחושב שהבגדים הסינים דווקא יפים יוכל להיכנס ולתקן את הנאמר או לחילופין להבין שמדובר בקיטור שנובע מתסכול ולהתעלם באלגנטיות.

guanyin

New member
"קיטור" - הבגדים בקונמינג מכוערים

LOL - איזה גזור!!!

happydog23

New member
עזבו בחייכם, אני ואMור לא מסכימים כמעט על

כלום בכל מה שקשור בסין וסינים, וכל פעם שאני קורא את הפוסטים שלו אני מתעצבן, אבל אני בהחלט מבין מאיפה זה בא, גם אם אני חושב שזה מוגזם ומוקצן - תראו לי מקום אחד בו ישראלים לא מקטרים... בלימודים - אני מקטר במילואים - ועוד איך מקטר בעבודה - בוודאי שאני מקטר בבית - גם בבית אני מקטר בסין - קיטרתי גם קיטרתי, ואני מקווה לחזור לקטר שם שוב בעתיד במונגוליה - גם שם קיטרתי ויש עוד ועוד.... נראה לי שאתה (אMור) צריך לשנות את השם ל- אMור בע"מ.

אMור

New member
הבהרות וסייגים

הבהרות: אמנם, מצער ולא נעים לקרוא על הכללות ואינני מחסידי המכלילים, however, הסינים עוברים מן תהליך גלובלי שכזה מגיל אפס ומתנהגים בצורה כמעט זהה במצבים רבים ולכן הכללות בכל מה שקשור לסינים מתבקשות... שנחזור לתגובות של סיני ממוצע כשזר מברך אותו ב- NI HAO, או שאתה יהודי או מישראל - כל מי שמכיר קצת יודע על מה אני מדבר... לפעמים נדמה שהשתילו להם איזה ג'וק שמתכנת אותם לענות ולהתנהג בצורה מסוימת... או בקיצור: שטאנץ. יש סינים טובים וישרים ואמינים, כמו הבנות שעובדות אצלי ובחברה שאשתי מנהלת ובחברות נוספות שנמצאות סביבנו או חברה של ארז או של רחל וכו'... אנחנו אוהבים אותם ממש כמו משפחה ונותנים להם הרבה מעבר למשכורת חודשית ומתוך בחירה. כולנו מתלוננים על הסינים על בסיס קבוע והעובדים הסינים שלנו אוכלים את השיט שאנחנו אוכלים רק ברמה גבוהה בהרבה, שהרי הם אלו שנאלצים להתמודד עם כל אלו בשטח וגורמים להם להתבטא בחריפות, בסיטואציות מסויימות, כמובן - ולא באופן כללי, אבל תאמינו לי שזה מחלחל יופי וספק אם מישהו מהם ירצה אי פעם לעבוד בחברה סינית... כל מי שלמד על כל השושלות למיניהן וטייל בפגודות, מנזרים, חומות וערים אסורות ואוהב את התרבות והמנהגים הסינים, בחרתם לכם יופי של תחום - עשיר, מגוון ולעתים מרתק. גם אני מתענין וקורא המון כי השקפתי היא כל מי שחי במקום זר, עליו להכירו ברמה קצת יותר מעמיקה מרמת השטח היומיומית. מאידך, מי שחי ועובד ובא במגע יומיומי עם סינים, יודע יפה מאוד שכל ההיסטוריה, הצבעים והאתרי תיירות למיניהם הולכים ונעלמים ומוחלפים בתרבות של כסף, בצע, שוחד, שקר ושהמאו שעומד לנגד עיניהם של הסינים הוא זה שעל השטרות ולא זה שבספרי הלימוד. אין סנטימנטים, גם לא בין חברים ומשפחה מדרגה ראשונה - כשמדובר בכסף. ---------------- כל מי שחווה את סין בדרכו שלו יעיד על הסינים כך או אחרת בהתאם להתנסויות והדינמיקות שעבר. יש כאלה שמטיילים, כאלה שלומדים, כאלה שלא היו בסין מעולם וכאלה - כמוני: שלא הלכו ללמוד באוניברסיטה לימודי מזרח אסיה עם התמחות בסינית, אלא הגיעו לסין למטרות עבודה כזו או אחרת וקמים כל בוקר למלחמות אינסופיות בסינים מקטיני ראש, תאבי בצע, מפזרי הבטחות ללא כיסוי ומוצצי דם מסוגים שונים. לסיום, אתייחס לסוגיית "מנהל הפורום": אם אני מנהל פורום תרבות סין זה אומר שאני מחוייב לאהוב סינים? או בתור מנהל פורום, אסור לי להביע את דעתי או לפרוק את תסכוליי? ולא, אני לא מדבר מניסיוני שלי ושל עוד שלושה אנשים - אלא עשרות ומאות זרים שחיים ומגיעים לסין ונתקלים בסין אחרת מזו שאתה הסטודנט או את המטיילת מכירים. sad but true...

yaelisam

New member
אני חייבת לעמוד לצדך לפחות בדבר אחד:

באמת אMור הוא לא היחיד שנתקל בתופעות מסוג זה ואחרות, זו ממש לא דעה או הרגשה של שלושה אנשים, רוב חבריי שגרים בסין, או גרו שם במשך כמה שנים, ועבדו או עובדים עם סינים- או בשביל סינים- יעידו שהם מרגישים את אותו הדבר בחלק גדול מהזמן. העובדה שהדברים האלו מנפצים לנו מיתוס ופנטזיה לא גורעת מהדברים היפים שאפשר למצוא בסין, או ליתר דיוק הדברים המרתקים שם. אבל התחושות האלה מאד קיימות, לא רק אצל מנהל פורום עייף או אצל כמה חברה שהחליטו לעשות את המכה בסין. גם אצל אנשים כמוני וכמוכם שבסה"כ החליטו שסין מעניינת אותם, ושהם רואים את עצמם עובדים עם סינים למרבית אם לא כל חייהם. לי תמיד יש תחושה שאי אפשר רק לאהוב את סין (או כל מדינה אחרת*) יש בה משהו כ"כ שנוי במחלוקת שתחושות שליליות תמיד יתערבבו. אני מכירה אנשים שמאוהבים בסין (ובסיניות גם) שגרים שם שנים, יודעים את השפה על בוריה- אך תמיד יהיה להם משהו שלילי, או יותר נכון לומר- ביקורתי על הסינים, על המשטר, על ההתנהלות. חוצמיזה שזה בא ממקום של מפגש תרבויות כ"כ שונות- זה באמת בא ממקום של ניסיון, או אולי עדיף לומר: מניסיונות מייגעים, מתסכלים, ממרמרים, מעייפים ומייאשים. הדברים שנאמרו, אני בטוחה שנאמרו ממקום של תסכול, אני יודעת בדיוק מאיפה- המקום הזה מסרב להעלם לי מהנשמה. *בקשר למדינות אחרות: כמו שנאמר כאן כבר בשרשור, אני מניחה שמהגרים במדינה כ"כ שונה תמיד ימצאו על מה לקטר, תמיד יהיה משהו להתלונן עליו או לא להבין למה הוא פועל באופן שהוא פועל. אני מבטיחה שאתן לכם קצת רשמים וקיטורים על גרמניה בחודשים הקרובים, אחרי שאעבור לשם- ותראו שזה לא שיש לי משהו נגד סינים, או גרמנים או ישראלים (בכל זאת אני כאן כבר למעלה מחודש
) פשוט בכל מקום יש דברים שיכולים להוציא מישהו מדעתו, בייחוד כשעובדים עם אנשים, או כשנתקלים בבירוקרטיה.

Red Rock

New member
תגובה

לא הגבתי על הסיפורים שלך, שאיתם אין לי שום בעייה, אלא על ההערות והפרשנויות שלך לאחר מכן. למשל (ולא נראה לי שיש כאן יותר מדי הוצאה מהקונטקסט...): "נתקלים כל פעם בסינים המזוייפים" לראות "הישג חשוב וחסר תקדים" בזה ש"העובדת שלי" אמרה שהסינים הם חארות, ושהיא שונאת אותם. להתמלא בגאווה מכך. להתמם שאין לך חברים סינים, בבחינת דבר בלתי אפשרי. מעבר לכך שיצא לי להכיר מאות סינים, בסביבות שונות, ושהכללה שכזו פשוט אינה נכונה, היא גם דוחה לחלוטין. להתייחס לעם שלם כאל עם מזוייף, להסביר זאת בהסבר אידיוטי על "תהליך גלובלי שכזה מגיל אפס", ולהגיד שמיליארד וחצי סינים מתנהגים בצורה זהה (כמעט זהה, במצבים רבים...), "שתלו להם ג'וק", "שטאנץ" - נו באמת. קשה שלא לחשוב על הקבלות מההיסטוריה על הכללות שכאלה, אבל נניח לזה. היוצאים מן הכלל שברוב חסדך אתה מאפשר ("יש סינים טובים ואמינים" - וואו!!! תודה!) רק מדגישים את הכלל, ולא להיפך. ולגבי האמירה המטופשת האחרת על "כל ההיסטוריה, הצבעים והאתרי תיירות למיניהם הולכים ונעלמים ומוחלפים בתרבות של כסף, בצע, שוחד, שקר" וכו' - אז הנקודה היא להבין שה"סינים" (מי שהם לא יהיו) הם בדיוק עם כמו כל עם אחר בעולם, כולל עם הבחירה. עד כמה התנ"ך עומד כאור לרגליך בעסקים? עד כמה המקומות הקדושים בא"י? הרי אתה, בדיוק כמוהם, רוצה לעשות כסף (וניחוש שלי, תקן אותי אם אני טועה, הוא שאתה בסין אך ורק מסיבה זו) - אז מה הבעייה שלך? חסר בצע כסף או שחיתות בישראל או באמריקה או בכל מקום אחר בעולם? אז כמו שאצל האמריקאים על הכסף כתוב IN GOD WE TRUST, והכסף הופך לאלוהים (והפך לכזה הרבה לפני שאצל הסינים נכנסה המגמה), כך בכל העולם. מגעיל? כן, אבל באופן עולמי ולא ספציפי לסינים. האם שם יש מגמות אחרות? בהחלט, אך מה הסיבות לכך? איזה תהליך מתרחש שם (ואיך אתה חלק בדיוק מאותו תהליך שגורם לכך) - אלה שאלות שרחוקות ממך מאוד כנראה. אז כן, עבדתי בסין, ועם סינים, וראיתי בצע כסף ואת כל מה שתיארת, אז מה? זה הפך את העם הסיני למזוייף? לחרא של עם? לגבי היותך מנהל - לא, אתה לא מחוייב לאהוב סינים (גם אני לא "אוהב סינים", וגם לא "אוהב צרפתים" או "אוהב ארגנטינאים"... אני אוהב את משפחתי וחבריי, ושייך לעמי, זה הכל), אבל לשמוח בשנאתם - נשמע לי לא לעניין. יש הבדל בין לפרוק תסכול בבחינת "כוס אמו, שגעו לי ת'שכל" או הסיפורים שסיפרת, לבין הפרשנות האתנית שעשית. הבדל מהותי. שלום וכל טוב.

renjintso

New member
קצת לנסות לאזן

קודם כל, צריך להבין שמנהל פורום הוא לא נשיא המדינה. הוא סה"כ גולש כמו כולם שנתנו לו כמה כלים אדמיניסטרטביים ואין לו שום מחוייבות להיות ממלכתי. הסגנון של אלדד הוא לא הסגנון שלי, וגם חוויית סין שלי שונה מאד משלו, אבל אין לי ספק שהתיאורים שלו את מה שעובר עליו אותנטיים וכנים ויותר חשוב - מביאים לכאן פן מסויים של סין, שזה תכל'ס מטרת הפורום, לא ככה? ואגב, תיאורי השיחות האלה אותי לפחות מצחיקים נורא. סין היא מקום מרתק, וגם קשה ומתסכל. אין טעם להתחסד כאן. פורום, כל פורום, גולש מטבע הדברים גם לשיחות קיטורים. זה לא איזה מגדל שן אקדמי שמתעסק רק בתרבות גבוהה. כל אחד מביא לפה את ההתרשמויות היומיומיות שלו, והיומיום, אני מקווה שכולם כבר שמו לב, כולל לא מעט ג'יפה. ובנאום חוצב להבות זה מתחיל היום (והשבוע) שלי, שבו כמו כל יום אני צריכה להתמודד עם אנשים שקרנים, תככנים, קטנוניים, מניפולטיביים, מלאי אגו, טפשים וחסרי כשרון, ובכלל לא סינים. כאמור, לאזן...

אMור

New member
לא מדויק, רחל...

הפורום איננו פלטפורמה דמוקרטית ו"הכלים האדמיניסטרטיביים" שברשות מנהלי הפורומים מאפשרים להם לפתח את הפורום בעזרת הוספת קישורים מועילים, מאמרים, טאגליינים, לוחות וכו'. יחד עם זאת, בסמכותם של מנהלי הפורומים להגביל ולחסום משתמשים וטרולים הפוגעים בסדר הטוב ומפריעים להתנהלותו התקינה של הפורום. מנהל פורום איננו מורה מחנך בתיכון ובהחלט יכול להביע דעתו בחופשיות, אך ביתר זהירות ואחריות, כמובן... מחר את מגיעה בשעת אפס ומחתימה את המזכירה.

filination

New member
מעניין מה הסינים כותבים על הישראלים...

בפורום ישראל סינית. הרי אם היינו קוראים כאלה דברים באיזה שהוא פורום בחו"ל על יהודים/ישראליים, נגיד - פורום אקדמאים בלונדון - היינו מזדעזעים כולנו. היהודים, הכובשים - רודפי הבצע השקרנים שיעשו הכל בשביל בצע כסף עם המנהגים המגוחכים שלהם והדת המוזרה. הרי אנחנו בישראל הרי כלכך נאורים, מקבלים את האוכלוסיה הסינית בישראל יפה וכלכך פתוחים לתרבות השכנים והזרים... "מאידך, מי שחי ועובד ובא במגע יומיומי עם סינים, יודע יפה מאוד שכל ההיסטוריה, הצבעים והאתרי תיירות למיניהם הולכים ונעלמים ומוחלפים בתרבות של כסף, בצע, שוחד, שקר ושהמאו שעומד לנגד עיניהם של הסינים הוא זה שעל השטרות ולא זה שבספרי הלימוד. אין סנטימנטים, גם לא בין חברים ומשפחה מדרגה ראשונה - כשמדובר בכסף." עם כל הכבוד שלי למאור ולפורום, ויש כבוד, כל זה ממש לא לעניין. אני מתבייש כשאני קורא כאלה דברים. אני אעשה הכללה סטריאוטיפית נוגדת ואגיד שזו דוגמא לתבטאויות ישראליות וולגריות ששומעים לצערי מדי פעם מישראלים בחו"ל - בייחוד באסיה. ההתבטאויות הללו גורמות לי צמרמורת וזעזוע כל פעם מחדש.

guanyin

New member
הכללות זה תמיד דבר רע...

אם הנוסח היה פחות כוללני ומתנשא, אני מניחה שרובנו אם לא כולנו היינו מסכימים על הנאמר ופוצחים בצחוק גדול! אבל שימו כולם לב שהחוויות על סין אמנם מאד דומות אצל רובנו, אבל הרושם על האנשים עדיין משתנה ע"פ האזור בו אנו חיים/חיינו: שנז'ן היא עיר שנוצרה לצורך עשיית כסף, ולכן אין לתמוה שהסינים והזרים כאחד חיים למענו. במקומות אחרים הערכים של האנשים שונים (במידה זו או אחרת), וגם "תיכנות" האנשים אינו כ"כ קונפורמיסטי וקבוע. אני מניחה שלרובנו יש חבר/ים סינים קרובים, ואם למישהוא מאיתנו אין אולי זה מעיד משהוא על עצמו, או כמו שאמרתי קודם - על האוכלוסיה שגרה בעיר בו הוא נמצא. בכל מקרה - שבוע טוב לכולנו, ומי יתן ולא ניתקל היום באנשים טיפשים, שקרנים מניפולטיביים ורעים, סינים או ישראלים כאחד! (מאוחר מדי בשבילי, לצערי...)

אMור

New member
די להתחסדויות

צמרמורת, זעזוע, מתבייש כשאני קורא... עוד יחשבו שנגרם לכם נזק נפשי ממה שכתבתי... כולה תיארתי חוויות יומיומיות ודיברתי על נופך כללי של מקום ואנשים בדרך שאני עובר אותה, ולידיעתכם - הדברים שנכתבו הם LIGHT לעומת מה שתשמעו מזרים שחיים בסין - מצטטים לי כל מילה ונכנסים לפרשנויות של אהוד יערי. חלאס. ומה אני עושה בסין ולמה הגעתי - זה לא עניינו של אף אחד ואם גולש זה או אחר עונה בסגנון של: "למה אתה הגעת לסין...?" הוא לא ראוי להתייחסות... הכנסתם פה תנ"ך ושואה וכל מיני סופרלטיבים שאתם בחרתם לשייך לכתוב בהודעתי.. זה בסדר - זה מובן לי ואף ציפיתי לזה... אולי נשנה את הפורום לפורום חסידי אומות העולם... וצודקת guanyin בהקשר של שנז'ן. זו אכן עיר בעייתית מאוד מבחינת טיב ואיכות אוכלוסיה וניסיוני בסין מורכב בעיקר משהות בה. אולי עדיף שהייתי משתמש ב: שנז'ן במקום סין, והייתי חוסך טיפולים פסיכיאטרים עתידיים לכל המזדעזעים למיניהם... עכשיו אפשר לחזור לתרגומים ולהתכתבויות בסינית. שבוע טוב לכולם.

filination

New member
אולי היה עדיף שלא היה בכלל.

ואתה עוד ממשיך... זה בסדר כמשהו מציק לך ואתה מוציא עליו את האגרסיות, אבל כמשהו כזה מציק לנו במה שאתה עושה ואנחנו מעירים בקטנה, אז אנחנו מתחסדים וכו'. בכלל עשית פה אינראטקציה נעימה ורוגעת שממש עושה חשק. אולי באמת צריך לשנות את הפורום.

Red Rock

New member
לא התחסדויות ולא פוליטיקלי קורקט,

אתה פשוט לא קולט מה שאתה אומר, הא? עזוב את זה שאתה כן או לא המנהל כאן, כנראה שזה באמת לא משנה לך, ואולי זו שאלה שצריכה ללכת לתפוז ולא אליך, אבל בתור בן אדם אתה לא מבין שיש בעייה בלהגיד על עם שלם שהוא חרא עם כמה יוצאים מן הכלל? אתה לא מבין למה אנשים שיש להם לא מעט חברים סינים מתעצבנים מזה? וכמו שכבר אמרתי - לספר סיפורים על סינים שמעצבנים אותך, מרמים אותך, ומחרבנים לך את היום זה דבר אחד (ויש לי הרבה סיפורים כאלה גם), אבל לעבור מזה לאמירות כלליות על העם הסיני זה טמטום וגסות (במקרה הטוב). (ואגב, גם בשנז'ן יצא לי להכיר כמה אנשים נחמדים מאוד) ולסיום - אל תטרח לחסום אותי, אשתדל לא להכנס ולהפריע לכם ממילא

אMור

New member
ניכר שאתה לא מבין

את הלך הרוח של הדברים.. אולי אתה צריך לצבור קצת שעות פורום, או שעות סינים... אפילו בשירשור הזה אתה יכול לראות חברים שמדברים על תגובות כלליות של סינים בנוגע ליהודים שהם חכמים וכו'. הסינים הם שטאנץ. ככה הם מחונכים מהילדות. כולם כמיקשה אחת - אין יוצאים מן הכלל. זה אופי המשטר. רואים את זה בכ"כ הרבה סיטואציות. גם הסינים שיוצאים דופן, הם אחרי הכל סינים. כולם צעדו שמאל ימין שמאל בביה"ס ובאוניברסיטה וחונכו ללמידה בע"פ ולא ללמידה עם מחשבה עצמאית. האמירות הכלליות על הסינים הם דבר מתבקש ולא נובע מטעמים של גזענות או התנשאות, ואם יש לך בעיה עם זה - אז תסתור ותביא את ניסיונך, בטח יביא לך יותר כבוד מאשר לכתוב דברים כמו "טמטום וגסות" למישהו שאתה לא מכיר, כפי שאמרת - ללא כל קשר לזה שאני מנהל הפורום... אגב, מעולם לא חסמתי משתמש, בטח שלא על חילוקי דעות, וכמו שאמרו לך כבר קודם - lighten up ואתה לא מפריע לאף אחד...

erezor

New member
הסינים דווקא אוהבים אותנו (למרות שזו הכללה)

שלשום הייתי בחנות ספרים ענקית ב-xidan וראיתי שם ספר שמסביר למה היהודים מצליחים כלכלית. ברור שגם על כותרת כזו אפשר להסתכל מכל זווית שתרצו. אני בחרתי לצחוק, כי עד עכשיו כל הסינים שפגשתי ושמעו שאני ישראלי, ישר אמרו: 以色例。。。 犹太人么吗?犹太人很聪明. אני חושב שבגרמניה כותרת כזו היתה מקבלת משמעות קצת אחרת.

Omiz

New member
דרך אגב

זאת התיאוריה ששמעתי מרבים מנהגי המוניות ששוחחתי עימם (תכפיל בממוצע 2 ליום על כל השנה והחצי שאני גר בסין) - הגרמנים הרגו אותנו כי היינו יותר מדי חכמים...

למעלה