The Byrds

Barmelai

New member
מתחלף איתך ברגע ../images/Emo8.gif

הזובורון שלך הוא כלום לעומת מה שאנחנו, מלקקי הצפרדעים נאלצים לספוג השכם והערב. ההבדל היחיד הוא שלנו זה מגיע
ככה מתחשלים וואה וואה, זה טוב לנו.

wawadhani

New member
המלצה

אחת מהביקורות שחוזרות ונשנות בנוגע לקרול קינג היא על כך שאינה מתחדשת. לדעתי זאת דווקא אחת מהגדולות שלה. מאוד קל להיכנע ולעשות מוסיקה שמוכתבת מציפיות הסביבה, כבר ראינו אמנים גדולים שנכנעו ל Disco Fever בשנות השמונים. יש מעט מאוד אלבומים משנות ה 80 שאני מסוגלת לשמוע, אלבומיה של קינג בניהם. קינג שמרה על רצף ועל האמת שלה לאורך כל השנים בלי להתחשב במה חושב העדר. אז נכון שאת ההצלחה מ Tapestry לעולם לא הצליחה לשחזר, אבל זה לא אומר שאיבדה מהכישרון והחן שהיו לה אז. החלטתי להמליץ על אלבומה Music משנת 1971. זהו אלבום בעייתי מהרבה סיבות, כשבראש ובראשונה שזהו האלבום שיצא מייד אחרי Tapestry, עם כל המשתמע מכך - הציפיות ההשוואות וכן, גם האכזבות. האלבום נפתח עם שיר מצויין - Brother Brother - הזמרת הלבנה עם הקול השחור... משתמשת "בביטוי" המזוהה עם השחורים. לא ברור אם משפטים בסגנון "I don't believe you need all your misery" מדברים על האדם השחור באמריקה ועל גזענות, בכל מקרה השיר מצויין. שתי פנינים נוספות באלבום - הראשונה היא Music - השיר נפתח בשני משפטים שמסכמים את מה שאני חושבת על מוסיקה: Music is playing inside my head Over and over and over again My friend, there's no end to the music השיר מתאים יותר לחובבי הג'אז שבנינו - המילים הפשוטות, קטעי פסנתר וסקסופון. פשוט יפה. הפנינה השנייה - Song of long ago - השיר תמיד מצליח להשרות עליי אוירה של שלווה, כיאה לשיר מזמנים עברו... אם ב Tapestry יש את I Feel the Earth ואת Smackwater Jack ששוברים קצת את השקט, כאן יש את Brighter, כרגיל, שיר קצבי בקטנה (מי שמחפש גיטרות חשמליות צועקות ותופים מרביצים, כנראה שזה לא האלבום בשבילו...) וכמובן, למי שמתגעגע לתקופת גופין/קינג יש באלבום את השיר Some Kind Of Wonderful שהם כתבו ל Drifters בביצוע מקסים, כרגיל של קינג. נכון שהאלבום לא מכה בך כמו קודמו Tapestry, העניין לוקח קצת זמן, אבל בסוף זה קורה

LadyG

New member
יופי של המלצה

קרול קינג שלי היא כותבת נפלאה. שותפתו, אהובתו, אשתו של גארי גופין, שיחד הצליחו לעצב את אותו צליל קסום, שאי אפשר לשחזר אותו .

wawadhani

New member
תודה רבה ../images/Emo24.gif

הצחקת אותי עם שותפתו, אהובתו, אשתו... אחרי כ"כ הרבה שנים שלא, זה מה שעדיין זוכרים ואוהבים... אגב, היא וגופיין התאחדו לאחר כמה שנים לכתוב את Thoroughbred כשקרוסבי, נאש וטיילר מספקים קולות רקע מדי פעם ופעם. גם אחד מהאלבומים היותר טובים שלה

LadyG

New member
טוב שהצחקתי

אני מדגישה את מה שיש משמעות בעיני. זוכרים ואוהבים - אני מדברת רק בשם עצמי. וגם לסדר התארים יש חשיבות

wawadhani

New member
ברור

זה סתם שעשע אותי... וכתבתי זוכרים ואוהבים בהקשר של שרשורים קודמים שדובר עליה, ברור לי שאת מדברת רק בשם עצמך. ולא שמתי לב לסדר התארים - יפה

strangebrew

New member
/tapuzforum/images/emo13.gif

``לא יודעת לכתוב`` עלאק. תראי איזה יפה יצא לך. בהחלט ילקח לתשומת ליבי. המון תודה! /tapuzforum/images/emo13.gif

wawadhani

New member
את באמת יותר מדיי נחמדה

קודם כל תודה, הבעיה היא שאם נגיד המלנכולי כותב המלצה או סקירה, מי שקורא רץ ישר לחנות וקונה את האלבום (גם אם זה באמצע הלילה), אחרי שאני כותבת המלצה אנשים מרימים גבה ושואלים את עצמם: רגע, לא הבנתי, אז היא אהבה את האלבום או לא?
טוב, זה באמת אלבום טוב, מקווה שתאהבי, גם Thoroughbred, כפי שכבר ציינתי, הוא מצויין. לדעתי אם בכוונתך לרכוש אלבום או שניים, לכי על אחד מאלה. כמובן, בתור התחלה...

strangebrew

New member
אני? נחמדה?!?

תראי, אל לנו לבני האנוש להשוות את הכתיבתנו לזו של הבוס, היכולות שלו הן לא אנושיות ביופיין. יחד עם זאת, כאן אני עם ברמלי, מדוע לא בשרשור חדש? ההמלצה שלך בהחלט שווה את זה. /tapuzforum/images/emo13.gif

Barmelai

New member
הדבר היחיד שאני שואל

זה רגע, למה המלצה כזאת לא פותחת שרשור חדש? כתבת יפה ושמת פוקוס על אלבום שמתחבא בצל בשביל רבים וביניהם אני. מהבחינה הזאת ההמלצה שלך שווה בשבילי יותר מהדיון על ששת אלבומי הצYפורים אותם אני כבר מכיר. קבלי
ענק.

wawadhani

New member
אז אענה

את ההמלצה כתבתי בעקבות בקשה. אין לי אומץ בד"כ לפתוח שרשורים, לקח לי גם זמן עד שאזרתי אומץ לפתוח את השרשור על הבירדס
(את נצל"ש המציאו במיוחד בשבילי...) בכל מקרה, תודה על ה
ושמחה שההמלצה עניינה אותך

melancholy man

New member
יקרתי

בלי קשר לזה שכתבת נפלא, חלאס עם הביישנות, פעם הבאה, הודעה חדשה!

wawadhani

New member
טוב....

למרות שנראה לי שהכי טוב זה לתת לך את רישומיי ואתה תרכיב מזה משהו קריא ומעניין. אח"כ תחזיר לי להגהה

Jflyaway

New member
ועוד משהו.. לגבי "כתיבה" וביישנות

אומר את המוטו שלי: GOOD WRITING IS OVER RATED לא צריך לכתוב טוב... לא תמיד זה נכון, לעיתים יש בכתיבה "טובה מדי" אחיזת עיניים. לא שאת לא כותבת טוב, אבל אני מזהה את הפובייה שבאה בגלל התרשמות יתר מכותבים מנוסים וחלקלקים... בסקירה מוסיקלית צריך תשוקה, וצריך להתכוון לכל מילה. גם אם השפה עילגת - זה יעבוד.

Jflyaway

New member
סחתן על הסקירה.

כל הכבוד. עכשיו אני מרגיש פחות לבד עם האהבה שלי למוסיקה של קרול קינג. יש פה לפחות ארבעה אנשים שאוהבים את התפוקה המוסיקלית שלה, ואם נמשיך לדבר עליה ועל המוסיקה הנהדרת הזו - יהיו עוד. MUSIC תופס אותי פחות מ TAPESTRY, וזה כנראה צפוי כמו שאמרת. אני ממליץ לך לבדוק גם את THE CITY - ההרכב שלה מ 1968-69. לא אלבום ענק (שכחתי עכשיו את שמו) אבל בהחלט שווה! אההה ויש שם ביצוע שלה לשיר שהיא כתבה עם גופין לבירדז: I WASNT BORN TO FOLLOW ודרך אגב WAWA (מה זה הניק הזה - איך אומרים אותו?) לגבי הבירדז... ששאלת עליהם בעבר הקרוב.. השיר הזה שהזכרתי מופיע באלבום THE NOTORIOUS BYRD BROTHERS ואם אני הייתי צריך להשאר רק עם אלבום אחד של הבירדז... הייתי בוחר להשאר עם זה.

wawadhani

New member
The City

Now That Everything's Been Said אחד האלבומים היחידים שלה שאין לי, ונורא קשה להשיג אותו
טוב, האמת שאת רוב האלבומים שלה קשה להשיג היום, אני פשוט קניתי את רובם בתקופה שאנשים נפטרו מתקליטים כאילו מדובר בוירוס מדבק... עם הבירדס אני אתחיל לאט. אלבום אלבום עד שיהיו לי לפחות 6 הראשונים. ההמלצה שלך כבר כתובה אצלי, תודה. ולגבי הניק, באחד מהשרשורים האחרונים היתה לי "שיחה" על כך עם הברמל. בעיקרון זה wah wah (רק בקיצור) ואחזור על המשפט שכבר אמרתי: קורבן מצער של מקריות

למעלה