שלום גוייס סמארס....
מה כבר עוד אפשר לחדש על הפרק הזה שלא אמרו. מדובר כאן באמת בפרק יוצר דופן ולמרות הכל גם מאוד מפתיע: זוכרים את ההפתעות שהיו לנו עד עכשיו? 1.דון סמארס- פרק ראשון 2.ספייק מאוהב בבאפי (החלום)- פרק רביעי 3.. ריילי נהנה מערפדים שמוצצים לו את הדם- פרק 8-9 4. גלורי היא אל- פרק 12 5. בן הוא גלורי וגלורי היא בן- פרק 13 6.גוייס סמארס מתה (פרק 15 "הגופה") אז למרות כל ההכנות שנתנו לנו מתחילת העונה על מותה של גוייס עדיין הצליחו להפתיע אותנו. מתחילת העונה טיפטפו לנו את זה דרך כאבי הראש, ההתעלפות, המחלה והניתוח אבל בפרק הקודם הכל היה נראה טוב. גוייס נראתה טוב מאי פעם, התיעצה עם בנותיה לגבי היציאה שלה ונראתה מאושרת, כולנו היינו בטוחים שבזה נגמר פרק המחלה של גוייס, זהו עכשיו היא בריאה ואז אנחנו ובאפי ביחד קיבלנו בום כשראינו אותה שוכבת ולא מגיבה. אין ספק זאת היתה אחת ההפתעות היותר גדולות של העונה ושל הסידרה בכלל. הפרק הזה הראה לנו שתי דמויות באור קצת שונה ממה שהכרנו: הראשונה היא טארה שפתאום היתה היחידה שיכלה להתקשר עם באפי ועליה אני ארחיב בהודעה נוספת בקרוב... השניה היא כמובן אניה,. אניה שעד עכשיו היתה ההפוגה הקומית של הפרק שתמיד בלטה בחוסר טקט לא השתנתה בפרק הזה, גם כן היא מדברת ופועלת באותה צורה אבל הפעם הדברים שלי מרגשים ונוגעים בשאלות שלמעשה לאף אחד מאיתנו אין תשובה: "אבל אני לא מבינה! אני לא מבינה איך כל זה קורה. איך אנחנו עוברים את זה. כלומר, הכרתי אותה, ועכשיו יש רק... גופה. ואני לא מבינה למה היא לא יכולה פשוט לחזור חזרה לתוך הגוף ולא להיות מתה יותר! זה טיפשי. זה אנושי וטיפשי. וזאנדר בוכה ולא מדבר ואני שתיתי מיץ פירות וחשבתי, טוב, ג'ויס לא תשתה יותר שום מיץ פירות, אף פעם, והיא לא תאכל ביצים או תפהק או תבריש את השיער, אף פעם לא, ואף אחד לא מוכן להסביר לי למה!" ווילו: "אנחנו לא יודעים איך זה עובד. למה." מאוד אהבתי את קטעי "צחוק הגורל" בפרק, הדו"ח חניה שזאנדר מקבל שניה לפני שהוא חוזר לרכב, החולצה הכחולה שווילו כ"כ מחפשת ולבסוף אניה מוצאת אבל מחזירה אותה למגירה. הקטע שבו אנו רואים את דון בשירותים עם החברה, אנחנו בטוחים תחילה שהיא מדברת איתה על המוות אך מגלים תוך שניה שמדובר בריב טיפוסי לילדה בגילה. מה מטרת כל הדברים האלה? להצחיק אותנו? יכול להיות שחלק מהמטרה זה לתת לנו חיוך אבל המטרה שיותר ניראית לי היא להראות שהחיים ממשיכים למרות המוות. כולנו חושבים שהמוות מספיק נורא בשביל כל הדמויות ולא צריך להוסיף עוד לאבל. ווילי סובלת מספיק אז לפחות שתמצא את הסוודר הכחול, זאנדר כולו מפורק אז למה צריך לתת לו גם דו"ח חניה? והתשובה היא כי החיים ממשיכים , העולם לא עומד דום בגלל שגוייס מתה העולם ממשיך לזרום. "ואיך קרה? ואיך קרה? שהחיטה צומחת שוב" אין ספק שמותה של גוייס תשפיע עליה מעתה ואילך, ולדעתי מעכשיו באפי השתנתה - כל אחד משתנה כשאמא שלו מתה במיוחד בגיל צעיר. באפי לעולם לא תהיה אותה באפי שהכרנו.... ספויילר לפרק הבא.... הייתי חייב לכתוב את זה שאנג'ל בא לבקר את באפי בפרק הבא!!!! יאאאאאאאא