The Art of Stalking - חלק שני

אשכר

New member
נו... יוקשים (ב´, פסוק כ"ג למניינם)

יוקש מוצלח יכול לנהל את העניינים ובכל זאת להשאר אנונימי, מחוץ לתמונה. אם היוקש מוצלח, אף אחד לא ישים לב שהוא הכוח המניע, מרכז העניינים שמאחורי התמרון. וזהו עקרון מספר... כך וכך... של אומנות היוקשים. לפני שאתם רצים לתמרן את הילד שלכם לעשות שעורי בית, דעו לכם שצריך להיות מומחה בכל שאר העקרונות של הייקוש לפני שמצליחים כאן. אז לא כדאי "סתם לעבוד עליו", כי זה עלול לגרום תופעה הפוכה - דחייה, אי אמון, וכו´. גם פיצול אישיות, למשל, זה לא זה. צריך לשלוט שליטה מקסימלית בכל הפרטים הקטנים של תפיסת העולם של הדמויות המעורבות: תפאורה, איפור, סטאנטים מעולים (לדוגמא, היית צריך לשתף את מיכל ועוד שלושה אנשים בתעלול) כמו בתאטרון, זה לא מספיק! כי הם יודעים שזה תאטרון, ובשמונה המסך יורד והולכים הביתה. צריך אורך רוח, צריך להשליך את חייך מנגד, צריך נקיון פנימי (אם לא תהיה נקי, הילד שלך יבחין שמשהו לא בסדר, וירגיש רע, והמטרה לא תושג)

The Art of Stalking - חלק שני

בשרשור הראשון התוודענו אל העקרון הראשון של אמנות הייקוש. בנוסף, במקביל לשרשור זה, נוצר שרשור נוסף אודות הייקוש, במסגרתו למדנו בין היתר איך מתרגמים את המונח Stalker. מעניין שאותו שרשור טיפל חלקו בחלימה וחלקו בייקוש... המממ... לא בכדי מדובר בשתי האמנויות המרכזיות של הלוחם.

Cheetah

New member
אתה יכול לתת דוגמא

למצב שבו השתמשת בייקוש, מה זה בדיוק כולל? מה בדיוק אתה מנסה לעשות?

אשכר

New member
לא יודע. אני כמו חתול.

מקרר, בשביל חתול, זאת נקודת תצפית: החתול יושב על גג העולם, וצופה. החתול המתבונן על גג המקרר, רואה בו מקום בטוח מאויבים, החתולה יכולה לראות בגג המקרר מקום להמלטת חתחתולים. החתול מרגיש את החום שנפלט מתחת למקרר ומחממם את כפות ידיו כשקר לו. כשצריך, החתול יודע שאפשר לשייף ציפורניים על המקרר. מקרר, בשביל חתול, הוא מקור לתענוגות בלתי נדלים, וגם מקור לאוכל והרגעת הרעב. מקרר זה טוב לכל עשייה, וגם למצבים שלא חשבתי עליהם, או שאני לא מסוגל בכלל לחשוב שאפשר לעשות אותם עם מקרר. בשבילי, כמו המקרר, כך גם היקוש. אז אני לא יכול, (ולא רוצה) להסביר למה זה טוב, היקוש. לא לך ובעיקר לא לעצמי. אני מעדיף לראות אותו כאוסף של כללים. אוסף שלם של כללים, שיש לו הרבה "תוצאות". כל פעם אני מגלה מחדש משהו אחר שמשפיע עלי. (ע"ע סיגרים)

Cheetah

New member
אוף

נראה לי שהבנתי את התיאוריה בערך, אני לא בטוח מה בדיוק אתה משתמש בזה פראקטית, כלומר מה בדיוק אתה עושה, משהו

אשכר

New member
בטח שאני רוצה להסביר, בעצם

וגם לתת דוגמאות. אני יושב על זה כרגע ממש. בשבילך. ויותר ממה שהעגל רוצה לינוק, החזיר רוצה להניק.

Cheetah

New member
תודה :)

יש לי עוד דברים לשנות ולהוסיף בעיצוב... אבל קודם אני צריך להוסיף תוכן בסיסי

אשכר

New member
דוגמא ליקוש

אני יושב בכורסא, בנחת, מעשן, קורא עיתון, ורואה טלויזיה. פתאום צריך לקחת את החתול לוטרינר (אפרופו צ´יטה). החתול שלי, שהוא רואה, יודע עוד לפני שאני קם פיזית מהכורסא, שאני הולך להכניס אותו לאוטו, נושא את רגליו על כתפיו ובורח אל מתחת למדרגות. זהו שׂדה הקרב שלו. הוא מכיר את שדה הקרב הזה: אם אני אנסה לשלוף אותו משם, אותי יבהילו לוטרינר, והחתול ישאר לעשן, לשבת על הטלויזיה, ולקרוע את הכורסא. וזה כבר קרה: נכנסתי אל שדה הקרב של החתול, האזור-האפל-של-המרתף. הוא יודע ומכיר את האזור ככף כפו. הכנסתי יד בריאה, והוצאתי אותה מצורעת כשלג, זבת דם כשחין, מכת בחורות, אל תשאל. החתול הדגים עכשיו את החוק הראשון של אומנות היוקשים: היוקש בוחר את שדה הקרב שלו. אבל מה, החתול שלי אולי רואה, אבל עדיין אהבל. אני לוקח תנור חימום, שם אותו בפינה וכשהמלכודת מותקנת, אני משתקע כל כולי בצפָּרוּת ומדעי המחשב. כלומר, באמת, משתקע, ובהתלהבות, נכנס לקטע. לא "כאילו", כי החתול ירגיש. החתול שלי מרגיש שהוא לא במרכז העניינים, ומייד בא לשדה הקרב שלי, כי חם שם. בשלב מסויים, אני תופס איזה "סנטימטר של הזדמנות", שבו החתול, נניח, מתבשל וישנוני מרוב חום, ואני מושיט יד, תופס ליצור ההמום את העורף, "קוטף" אותו מתוך הסיטואציה, ומחיש פעמי אל הדוקטור המלומד.

Cheetah

New member
המממם אוף 2

אומנות תפיסת החתולים והרגעת הכלבים, וגם אומנות שיסוי חתול בעכבר פולש, אני מבין איך הדברים האלה קשורים לתאוריה של ייקוש אבל זה לא משהו מעשי, זה אולי דוגמא מאוד אינסטינקטיבית וקטנה למשהו שנקרא ייקוש לתמרן חתולים אצלי לפחות זה בא טבעי אז דוגמא מעשית, כלומר משהו שאתה בבירור משתמש באומנות הייקוש, ומנצל את מה שלמדת.

Kiru

New member
../images/Emo6.gif גדול.... אני אנסה את זה בפעם

הבאה שאני אצטרך לקחת את החתולה לווטרינר...

דוגמא לייקוש? טוב...

אני מכיר מישהו (שכותב בפורום הזה) שרצה להתקבל לעבודה בתחום המחשבים בחברת IBM. כשהגיע תורו בראיון, שאל אותו המנהל הקולט: "יפה מאוד... נו? ויש לך תעודות???" השיב מיועדנו: "בטח!!!!" ביקש המראיין לראות את התעודות שלו (ולא היו לא בכלל תעודות). בתגובה לכך הניח היוקש המהולל את ראשו על שולחן הכתיבה של המראיין ואמר: "הנה, אלה הן התעודות שלי... אתה מוזמן לבדוק אותן". יכול להיות (כלומר בטוח) שאני לא מדייק בפרטים, אבל הנקודה מובנת, לדעתי. אם הוא ירצה, הוא יכנס לשרשור ויתקן אותי ויפרט יותר. בכל מקרה, הוא קיבל את העבודה, אבל זהו פרט שולי. הוא השתמש באמנות היוקשים, בשני היבטים לפחות: 1. היוקש פועל בכוליוּת ("משליך את חייו מנגד") ואז נסוג לאחור ומניח למציאות שתקבע את תוצאות פעולתו (הכדור בידיים של המציאות...). 2. היוקש משלח רטט מתמיד בנקודת האיסוף שלו, על ידי כך שהוא פועל תמיד בצורה בלתי שגרתית (ביחס לעצמו, לא ביחס לאחרים!!!), במובן הזה שהוא גמיש בדרך פעולתו והתייחסותו ואיננו מקובע בתפריט צר וקבוע. מה דעתך?

El Zorro

New member
הסיפור אמיתי

לא יודע אם זה רלוונטי אך להלן כמה תיקונים. 1) הגעתי לרעיון כשלב סופי של מכרז של IBM בתור נציג של חברת תוכנה ישראלית (מהגדולות בזמנו בארץ, כיום היא שייכת לקונצרן עוד יותר גדול) 2)שאלתי את המרעיין מספר פעמים אם הוא בטוח שרוצה לראות את התעודות, כשאמר שכן .... העפתי את כל מה שהיה על השולחן והנחתי שם את ראשי. סיפור נוסף, לפני כשנה ומחצה הגשתי דו"ח לשמאי חברת ביטוח על נזק די גדול לאחד הלקוחות שלי (במחשבים) ... התבעיה לא אושרה כי לא הגשתי תעודות שמעידות על כך שיש לי ידע. נפגשתי עם השמאי וראש מחלקת תביעות של חברת הביטוח ... שאלתי אותם אם מישהו בלי תעודות מסוגל לכתוב דו"ח כמו שלי ... תשובתם הייתה "לא, זה דו"ח מקצועי, וכו´ וכו´" אני - אז מה הבעיה שלכם? הם - חייבים לראות תעודות בשביל לאשר אני - האם קורות חיים שלי יכול לעזור לכם להחליט הם - צריך לראות, אולי ... אם יש המלצות ... אני - במקרה הכינותי מראש הנה קורות החיים שלי הם - "מרשים" למרות שאין המלצות אם מה שכתוב כאן נכון, אנו נאשר את התביעה אני - אתם יכולים לטלפון למקומות שמצויינים ולשאול על איכות העבודה והידע שלי ... לאחר כשלושה ימים אישרו את התביעה. למחרת שלחתי להם בפקס 4 תעודות שלי ה"מעידות" על כך שאני יודע מה זה רשתות מחשבים מכל מיני סוגים אחרי כיומיים קיבלתי טלפון מהם: "למה לא הראת את התעודות בהתחלה?" האם אתם יודעים מה התשובה שננתי להם.

Talia E

New member
אולי משהו כמו...

"אחרת איך היית לומד שמה שמשנה זה הידע ולא התעודה??"...

למעלה