Taste of the Danforth

Maple Leaf

New member
Taste of the Danforth

המון אדם הציף את אזור 'גריקטאון', והצפיפות והרעש העלו נשכחות והזכירו לי את מקורותי המזרח-תיכוניים. טוב, אז למרות הדחק וההמתנה בסאבווי הגעתי לבסוף לדנפורט וביצעתי סקר מקיף של סופלקי וכל מיני מאכלים. סיכום ביניים: + מרוב אנשים בקושי אפשר לראות את הרחוב. עשן המנגלים באויר, ריח בהתאם וגם הפסקול די רועש. + התורים לדוכנים ברחוב ארוכים כאורך הגלות , אז סבלנות! + הג'ירוס (מין לפה יוונית) לא רע, והצזיקי מטפטף על הבגדים + הבקלאווה דביקה על פי כל התקנים

וגם אנחנו היינו שם

זאת אומרת בגלל החום, ובגלל שאני מכירה את עצמי, ירדנו בסביבות שש בערב, במכונית. מצאנו חניה בקלות יחסית.. (אחרי שעה). ודווקא ממש קרוב. כן, לקחנו מצלמה. אבל מלבד ראשים של אנשים וצפיפות לא הצלחנו לראות כלום. עצרנו את הנשימה.. וזינקנו לתוך ההמון הסוחף (אחרת אי אפשר להסתדר,) ממש לא הלכנו , נסחפנו.. מכל עבר היו תורים ענקיים לכל מיני דוכנים, הריחות הזכירו תערובת של שכונת התקווה ושוק הכרמל.. המשכנו ללכת חצי דרך ואז במקרה , ממש במקרה נתקלו העיניים שלנו אלו באלו. ובלי להוסיף מילה אחת עשינו אחורה פנה קדימה דחף.. חזרנו לרחוב בו החננו את המכונית, גמענו אוויר . התנענו את האוטו ויצאנו ממקום החניה, לקול שמחתם של היושבים במכונית שחיכתה רק לרגע הזה. ובלי מילה מיותרת הפלגנו משם. נסענו לליטל איטלי.. החננו את האוטו ברחוב צדדי. והתחלנו למדוד מדרכות. למרבה הפלא ובניגוד למוצאי שבתות אחרים היה נחמד שם לא יותר מידי אנשים, התיישבנו באחת המסעדות בשולחן פינתי בחוץ . הזמנו ספגטי בזיתים אנשובי וצלפים. (מעולה אגב) , בקבוק יין לבן צונן, ולחם שום עמוס גבינה מותכת.. היה נפלא. טעים קליל ומהנה. לילה טוב.

שרונה44

New member
על מקורות ים-תיכוניים

גם אני הייתי ברעש, בעשן ובצפיפות ותמהתי מדוע כה הרבה קנדים נמשכים לפסטיבל היווני (יותר ממליון...) לנו כישראלים זה אכן מזכיר את המקום שעזבנו, ומבחינה הזו מדובר בחויה מענינת. גם החום הכבד עזר לחיזוק התחושה והאשלייה שמדובר באירוע מארצנו הרחוקה. אבל מה הקנדים שאינם מהים התיכון מחפשים שם? האם זה נותן להם הרגשה אותנטית, או שמא, גם להם נמאס קצת מהסטריליות של הקניונים והמסעדות המהודרות? אתמהה.

Taz Mania

New member
אקזוטי ../images/Emo66.gif

בשביל הקנדים זה אקזוטי. סיבה למסיבה. בלילה אי אפשר היה לזוז... ...וגם Taz היה בהמון.

קודם כל. תגדירי קנדים

נכון צפו יותר ממליון אנשיםנ בשלושה ימים.. לא כולם היו שם בבת אחת. וקנדים.. קנדה כידוע היא ארץ הגירה רבים בה המהגרים מהתושבים המקומיים. וכמו שלך זה הזכיר את המקום שעזבתב אני מניחה שגם לבני דודנו זה הזכיר את המקום שעזבו, גם לאיטלקים קצת, ולפורטוגזים, כן הלאה. ואילו שאר העמים אוהבים קולטורה .. בלי קשר למסעדות הסטריליות, זה קיץ זה פסטיבל, והאוכל טעים וזול. עובדה התורים לאוכל היו ארוכים ארוכים כמעט כמו הפקקים על הגשר המוביל לדנפורט.. הכי כיף לדעתי, היה לצאת משם. ושלא תבינו לא נכון. האיזור הוא אחד מהאיזורים שאנחנו פוקדים באופן קבוע בשאר ימות השנה.

למעלה