tai chi in sweden

לברונו

בקשר להוליסטיות של השיטה וכו', כבר אמרו אחרים שכנראה שזה קיים גם בשיטות אחרות. מבחינתי, אחרי שראיתי גם שיטות אחרות ומורים אחרים (שאצל חלקם, לפחות, הרבה יותר "קל" ללמוד מאשר אצל המורה שלי), החלטתי שזה מה שמתאים לי וזה מה שאני צריך. אחרים כנראה עשו החלטות אחרות משיקולים אחרים - הרי כאן בפורום כתבו לפחות שלושה (שאני יודע עליהם) שלמדו במרכז ועזבו אותו (לא כולל את בני ו-angle eyes).

nitzano

New member
You wont know if you wont try

I must tell you that my teacher knows more than just martial arts.Here in China I've found out that lots of teachers also know alot about T.C.M ,Daoism etc.I know this for sure with my teacher and I bet Hanan's teacher knows a lot about these aspects . If you don't practice anough time with a teacher of another style ,you'll never know how much he knows . If you belive that no one else knows as much as your teacher ,you'll be blind to those who do . You compare the teachers in Israel to your teachers .First - I don't agree with your comparison .Second - Hanan was not talking about teachers in Israel at all .​

brunoflexe

New member
תגובית

לא כתבתי שמורים אחרים יודעים פחות משלי. כתבתי שהם יוכלו לתרום לי פחות. וכל זה במסגרת השיטה והדרך בהן בחרתי להתקדם. שאת הדרך הזו המורים שלי מלמדים. זה מין מעגל כזה, כן ? תראה את זה ככה. מורה טוב יכול לקדם אותי לרמה שלו. יצא לי לפגוש מורים אחרים ולהתרשם מהרמה שלהם במגוון נושאים (רמה זה משהוא שבנושאים שונים יכולה להיות שונה). מהתרשמותי (הסובייקטיבית) המורה שלי יוכל לקדם אותי בנושאים שבהם אני מעוניין. אז אם הדרך שלי נבחרה, והמורים שלי טובים, אז מה אני אחפש אצל מורים אחרים ? אני לא מרגיש שחסר לי משהוא, וככל שהוותק שלי גדל ואני מתוודא ליותר דברים בשיטה התחושה הזו גדלה. אין לי צורך לשלב שיטות. יכול להיות שאם אחפש כל הזמן אז אגלה (אולי) דברים נוספים. אבל, במסגרת המטרה שהגדרתי לעצמי בלימוד א"ל המורה והדרך שלי עונים לדרישות. הרי חיפוש כזה הוא אינסופי אם תמיד אגיד לעצמי - אולי יש עוד משהוא בחוץ ?!? וזה ניסה לענות על השאלה למה אני, כתלמיד של המרכז, לא מחפש לשלב שיטות אחרות ומכאן שאם יצא לי להיות בחו"ל זמן ניכר אז אנסה להמשיך בשיטה שלי.

nitzano

New member
lost in translation

I thought we were talking about the case when one can't practice in the "mercaz" or with his beloved most perfect teacher in the world. The point is that there are other good teachers out there (near the truth...) ,all you have to do is look for them .It's better to practice with a "not so perfet teacher as my teacher" than not to practice at all or just to practice alone once in a while and gradualy forget it all . והמורים שלי טובים, אז מה אני אחפש אצל מורים אחרים ? again we were talking about a case when you can't practice with them .​

brunoflexe

New member
אני לא חושב שזה המצב

ממה שנראה לי, מהדוגמאות הבודדות שהובאו, אנשים העדיפו להמשיך להתאמן לבד מאשר לעבור לשיטה אחרת ולהשלים חומר כאשר הם בארץ ולא להפסיק להתאמן בכלל. אני מניח שיש גם כאלה שעברו לשיטה אחרת. אין לי סטטיסטיקה על זה.

WaveGal

New member
עניין של אופי, כבר אמרתי?

דרך, לטעמי, היא דבר פרטי ואישי. הצתרפות ל"דרך" שנסללה עבורך היא פתרון שאינו מתאים לי. הדרך נוצרת על ידי ההליכה בה ובהחלט יכולה לכלול למידה ממורים שונים. אחדים מהם ימשיכו איתך כברת דרך ארוכה ואחדים תפגוש ותותיר על אם הדרך. אבל בערבו של יום, אתה הולך בה לבדך. (התנצלותי הכנה על הארס-פואטיות והפסאודו-ניואייגיו'ת. בחיי שניסיתי לדלל, אבל ברגע שהאלגוריה היא "דרך" הכל מוביל לאותו מקום
). אינני מסכים עם הקביעה שמורה יכול לקדם אותך רק עד לרמתו. הוא יכול לקדם אותך רק עד לרמתך (וכתבתי בשירשור הזה על פושינגהנדס עם עוברי אורח שאפשר ללמוד מהם הרבה). הטיעון שלך אומנם מעגלי אך גם מסיבה אחרת: המורים האחרים יכולים לתרום לך פחות בגלל שאתה לא מעוניין ללמוד מהם.

brunoflexe

New member
למה זה מגיע לי .... בסוף עוד יגידו

שאני עקשן ... אז ככה. יש דברים שאני עושה אותם מתוך דגימה. קצת פה וקצת שם. בלי להשקיע. לדוגמא - צלילה. יש לי כוכב שני, יש לי איזה חמישים צלילות בכל מני מקומות בעולם ויש לי כל היכולות ההידרודינמיות הדרושות כדי לשקוע כמו אבן לקרקעית (אמרה של טרי פרצ'ט). למרות זאת, אני לא אלך למורים לצלילה, לא אעשה כוכב שלישי ואני מאושר לצלול פעם בשנה ו- זהו. יש דברים אחרים שאני לא עושה מתוך דגימה. ניקח דוגמא פראית - אומנות לחימה! ניחשתם! מה הקשר ? אם לא עושים משהוא כדי לדגום או לרפרף עליו אז צריך להעמיק. אני לא מתאמן כי אני נהנה מזה או כי זה נעים לי. או ליתר דיוק, אלו היו הסיבות הראשוניות שלקחו אותי מעבר לוותק של שנה. ואם רוצים להעמיק צריך להשקיע. הדרך שסללו בפני ? הלוואי ... אני צריך להשקיע את מירב המאמץ, האינטלקט, היצירתיות והזמן כדי לזחול לי על אותה הדרך ... אז מה לי ולמורים אחרים ? האם הם יקדמו אותי בדרך שבה בחרתי ? אולי. אבל בטוח לא כמו המורים שלי - שאני הולך בדרך שהם מלמדים. ברמה הפרקטית, אם דיברנו על דגימה לעומת העמקה, אפילו אם הייתי רואה לנכון ללמוד ממורה אחר לא היו לי המשאבים לכך. אני לא קורא "לימוד" לתהליך בו אני הולך לשיעור אחת לחודש ומתאמן עשר דקות על החומר שמורה מעביר. כרגע, אימון אישי שלי זה שעתיים + כל יום ואני הולך לארבעה שיעורים בשבוע (לא על חשבון האימון האישי). נוסף לכך יש עבודה ולפעמים יש אפילו חי. חיי . יים. חם. חים. חיים (או משהוא כזה). אז זה מסביר למה אני לא מעוניין ללמוד ממורים אחרים ? ולמרות זאת, עם כל זה, עדיין הלכתי לשיעור אצל מורה אחר לטאי צי, והוזמנתי ואני אעשה את כל המאמצים להגיע לשיעור עבודת זוגות של מורה נוסף, והגעתי (אחד מתוך עשרה) ללצפות באימון שהעביר מורה שלישי ואני מקווה שיתאפשר לי להשתתף באימון שלו. ואני אשאל שאלה משלי לכל אלו שדוגלים בריבוי מורים. מה הסיבה לכך שמורה אחד אינו מספק אותכם ? מדוע הצורך להרבות בשיטות (הכוונה לריבוי מורים משיטות שונות) ? האם זה אינו מעיד על שטחיות בהבנה שלכם של החומר שמועבר על ידי המורה או על אי התאמה של המורה / השיטה אליכם ? (אני לא מדבר על מצב בו המורה עצמו מפנה אותכם למורה אחר לשם לימוד נושא או שיטה)

WaveGal

New member
שאלה טובה(אני לרוב לא מחלק ציונים..

... לשאלות)
לדעתי זה עניין מאוד אישי הנוגע לאופי המתאמן ולהזדמנויות הנקרות בדרכו. אני לא בטוח שה"בעיה" היא עם המרכז ותלמידיו (למרות שהם\אנחנו אולי קצת מדגישים אותה לפעמים). המעבר לשיטה חדשה הוא מאוד מאתגר ולו ברמת ה"השקעתי שש שנים ולמדתי את הקטה וגם קצת עקרונות ועכשיו להתחיל הכל מחדש. לא חבל?". לא כולם מבינים שאין דבר כזה להתחיל מחדש ושאתה לוקח איתך את מה שלמדת לשיטה החדשה (גם אם העקרונות שונים). וכמו במקרים רבים אחרים, אומנות הלחימה היא מודל טוב לחיים בכלל. המוכר והשגור בו "הושקע זמן" (עבודה, לימודים, בני זוג, תחביבים, קבוצת הכדורגל שאוהדים ובטח יש עוד דוגמאות) מועדף הרבה פעמים על החדש שילווה בשינויים (עניין של אופי והזדמנויות, כמו שאמרתי). בטח יש על זה משהו בטאו טה צ'ינג. כדוגמא אני יכול לתת רק את עצמי. למדתי במרכז הישראלי לטאי צ'י כשש שנים (אצל דוד ואחר כך אצל עמיקי עם ביקורים אצל דוד). כשנסעתי לתקופות של עד שלושה חודשים התאמנתי לבד (או עם חברים שכרגיל לא מתאמנים). אבל עם המעבר לבוסטון נותרה בידי ברירה להמשיך להתאמן לבד בשיטה אותה אני מכיר או למצוא מורה חדש משיטה שונה (אין צ'ו-נאן טאי צ'י בבוסטון. לו היה, הייתי ממשיך בשיטה אותה אני מכיר). חיפשתי זמן מה ומצאתי מורה (יון לי-http://hcs.harvard.edu/~htctc/instructor.html סגנון יאנג עם שינויים קלים) שנוח לי עם גישתו הלא רישמית ועם הגישה שלו ללחימה כחלק מהטאיצ'י (לצערי, הגישה של "טאי צ'י זה רק לבריאות הגוף והנפש" מאוד נפוצה בארה"ב או לפחות כאן) וגם התרשמתי מהיכולת שלו (קצת פושינג הנדס ואיזו דחיפה או שתיים). אני עדיין מתבלבל בקטה אבל לומד הרבה וכשאני מתאמן לבד אז עכשיו יש לי שתי קטות, קצת שונות זו מזו, לעשות. כל כך הרבה קטות, כל כך מעט זמן
וזה משאיר רק יום אחד בשבוע לקיודו (מזל שיש כאן סופשבוע ארוך (כמו למשל עכשיו (ואני במעבדה)). על ערבוב של שתי אומנויות לחימה שונות כמו טאי-צ'י וקיודו כבר דיברנו פעם. לא?

שאלה...

אהלן גל. לתרגל שני סגנונות שונים של טאי-צ'י ? למה בעצם ? מה מונע ממך להפסיק להתאמן בצ'ו-נאן כרגע, ולהקדיש את הזמן הנוסף להעמקה בשיטה שאתה לומד היכן שאתה נמצא ? לי אגב, לא היה כזה מזל - הגעתי למנצ'סטר וחיפשתי מורה לטאי-צ'י, אבל כל המסגרות היו לא לרוחי - והתלמידים ברמה נמוכה (הצהרות של המורים). מכיוון שאין לי בתקציב לממן שיעורים פרטיים, אני ממשיך כרגע להתאמן לבד, ואולי הקושי הגדול ביותר שלי הוא המחסור הברור מאוד ב"איפוס" שמקבלים בעבודת זוגות. אבל אני מניח שהמצב שלי שונה, כי כשנסעתי התכנון היה להיות כאן שנה, וההנחיות שקיבלתי מהמורה הן ש"להתבשל במיץ של עצמי שנה זה סביר ואפשרי, ואפשר אפילו להתקדם". בינתיים החלטתי שאני ממשיך מכאן לסיבוב קטן בעולם (קרי : מאנגליה לסין דרך היבשה), כך שבין כה וכה אין לי למה להתחייב למסגרת חדשה. אני מעדיף לשמר את מה שאני יודע, ולהמשיך להתאמן ולו רק כדי לקבל מהאימון את מה שקיבלתי עד עכשיו.

WaveGal

New member
הממממ....

אני מתרגל את שני הסגנונות כי אני נהנה משניהם. יש להם איכויות שונות שכרגע מעניינות אותי. יכול להיות שעם הזמן (וגם עם חוסר הזמן) אתרגל את אחד מהם פחות ופחות. (אני בטוח גם שהקטה שלי השתנתה בשלושת החודשים האחרונים.) למה אתה רואה עדיפות דווקא בהתעמקות בסגנון אחד? אם הייתי מגיע לכאן לפחות משנה, הייתי עושה מה שעשיתי במהלך הקיץ-מתאמן לבד ומזמין חברים (ועוברי אורח) להתאמן איתי. משום מה, אנשים נהנים לחקות את התנועות. גם לעשות סטיקיהנדס או פושינגהנדס עם מישהו ש"לא עושה נכון" היא חוויה מלמדת. מאוד מומלץ ועדיף לדעתי בהרבה על אימון לבד בלבד.

WhiteBear

New member
בהחלט ../images/Emo45.gif

אני אומנם שהיתי מחוץ לארץ פחות מחודש. אבל לצרף אנשים לאימון (כשאני מחוץ למסגרת הרגילה) רק הוסיף עבורי.

א-ו-מממממ.....

לא אמרתי שיש יתרון להעמקות בסגנון אחד. רק שאלתי למה אתה לא עושה את זה...
בכל זאת נראה לי קצת מבלבל ללמוד שני סגנונות שונים של אותה אומנות. אני מניח זה תורם לראיית התמונה בשלמותה. אצלי בראש זה מסתדר אם סגנון אחד הוא הסגנון הראשי ולומדים את השני כדי לקבל פרספקטיבה על הראשון. בוודאי שהצלחתי לפתות כמה אנשים להתאמן איתי, פה ושם. ובקיץ זה קל מאוד, אם אתה מתאמן בפארק. אבל אין לזה אותו הערך של תרגול עם שותף לאימונים. גם התחלתי לחפש אנשים שמתאמנים בסגנונות אחרים - אולי מישהו ירצה להצליב ידיים ? - אבל התייאשתי די מהר. טוב, הקיץ חזר אז אולי יהיה קל יותר עכשיו. בכל מקרה, אחרי שחשבתי על זה עוד קצת... זאת מבחינתי הזדמנות טובה לבדוק מה רכשתי במשך השנים שאני מתאמן. תכליתית ועניינית. יש הרבה דברים שאפשר ללמוד עד אין קץ, אבל בפרקטיקה אנשים מפסיקים בשלב מסויים. אני לא מתקרב אפילו לנקודה שאני מרגיש "די", אבל אחרי רומן של 8 שנים עם השיטה (שבחלקן, התאמנתי מבלי ללמוד במסודר - בצבא למשל), צריך להשאר בידי *משהו*, לא ? - אז עכשיו יש לי הזדמנות טובה לברר מה נשאר בידי.

isaacl

New member
ואם אתה בשוודיה

היה לי מורה, איש שם בשנות השמונים, לאייקידו שין שין טוי טסו. שמו של המורה הוא מייקל לבנס, והוא ירד מן הארץ ב1989 אם אני זוכר נכון. אם יש לך קשר לאייקידו ואם שמעת עליו משהו אשמח. יצחק

benny kl

New member
tai chi in sweden

im sorry, but i dont know him. i dont know much about aikido either. secondly, and just to continue the long discussion, i dont think its better to stop practicing tai chi at all just because one can not practice in the merkaz. i have stopped for some time, and so bits just 'fall off'. thats why i asked if there is anyone around, its harder to forget in two's. not to mention the chance for pushing hands. of course there are other great teachers and schools, this is obvious and not the point. its not about leavin behind what i learned when i start a new shita, because much stays .its about leaving something you know and love and respect so i see no taboo here. i started something and want to continue doing it, as good as possible anyhow thanks for all the discussions. and ill start looking around. gnight

בהצלחה! ../images/Emo13.gif

בלי שום קשר, שווה לשלוח מייל למרכז - אולי אחד מאיתנו נוסע מתישהו לשוודיה, לטיול או עסקים, ותוכל להיפגש איתו לפוש-הנדס ותזכורת קטה? סתם רעיון...

למעלה