tai chi in sweden

benny kl

New member
tai chi in sweden

hi all sorry about the english, but im not in israel, and have no hebrew in my browser. I wonder if there is anyone from the israeli tai chi center here in sweden, preferably in the south. I used to study in the center , and had no contact since i moved here at 2001. i know, the shame, the shame thank you my mail: [email protected]

בני קליין! ../images/Emo24.gif

כמה שנים זה, 7? 8? ופתאום נפגשים דוקא כאן...
לצערי, אני לא יודע על מישהו מבית-ספרנו שמלמד בשבדיה, אבל אולי במרכז מישהו ידע. חוצמזה, אם אתה במקרה מגיע לארץ בשבוע הראשון של אוגוסט, אמור להיות לנו גשקו עם מאסטר וונג פו-לאי - ארבעה ימים בטח יזכירו לך את הקאטה
. אבל גם אם אין אף-אחד שמלמד דוקא את השיטה שלנו בשבדיה, בטח יש מישהו שמלמד טאי-צ'י ברמה טובה - שווה לבדוק מסביב מה יש ומי מלמד. כיף לשמוע ממך!

benny kl

New member
tai chi in sweden

hi david, how are you? great to hear from you . its been about four five years, a long time. thank you, ill ask in the center. by the way, you have a nice website, the san-chuan is inspiring :)

../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif

אני בסדר, עדין מלמד בבאר-שבע. לדעתי יותר מ-5 שנים, אבל אולי הזיכרון שלי כבר לא מה שהיה...
יש סיכוי לראות אותך מתישהו בארץ?

benny kl

New member
benny

Actually i visited israel. It was the beginning of january, this year. But i was with my wife and daughter, so i couldnt just go and do tai chi. I cant tell when we will visit again. Could be a year from now or so. But im hopeful Im sure there is good teachers here, probably even a school, but i dont feel good about changing school. then again, maybe its the only option.

אם זה מה יש, אז עם זה תנצח!

לא רק כי אין ברירה, אלא כי אתה אוהב טאי-צ'י

fa jing

New member
אני יודע שייתכן ואני הרבה

אאוט אוף ליין
אבל באמת ובאמת קשה לי להבין את מה שמתחולל לכם בראש, אני לא ממ שמנסה אבל כשאני מנסה...אני ממש לא מצליח
. מה קורה לתלמידי המרכז כשאתם נוסעים לחו"ל? אתם מעדיפים פשוט לא להתאמן אם זה לא ביה"ס שלכם??? לדוגמא: engeleyes בזמנו שאל לגבי הנסיעה לסין( תלמיד של המרכז הישראלי לטאי ג'י) וגם לא מתאמן באף שיטה ( נכון ללפני חצי שנה...כשעוד הייתי שם) אחרת מכיוון שאין שם את השיטה של המרכז. בני קליין כרגע מציג מצב דומה מצד אחד הוא נמצא כמה שנים בחו"ל ואינו מתאמן במרכז כבר כמה שנים ועדיין טוען שהוא לא רוצה להחליף בי"ס!!! מה העניין? אתם יודעים....יש סיכוי....אמנם קלוש אבל עדיין יש סיכוי ללמוד גם מאנשים אחרים וגם משיטות אחרות..... אני ממש ממליץ לכם לנסות....מכיוון שאחרי הכל תמיד יש סיכוי קלוש, כן ללמוד משהו שיעזור לנו ויקדם אותנו הלאה. אבל היי מה אני מבין???? בהצלחה. נ.ב אין בי ביקורת כלפי אף אחד....אני פשוט מנסה להבין את ראיית העולם הזו שזרה לי. לכן לפני שמתנפלים עליי אני מדגיש אני רק מנסה להבין...אולי אני אלמד מזה משהו חנן

אוי, חזרנו לזה?

על-פי שני אנשים אתה מסיק על אלפים שעברו דרך המרכז והמשיכו הלאה? המון אנשים התאמנו במרכז, עזבו את המרכז, הלכו ללמוד משהו אחר.

fa jing

New member
דויד אני לא חזרתי לכלום......

היתה לי ההרגשה שתהיה כאן סטיה מהעניין!!!! אין בדברי שום ביקורת על המרכז!!!! אני פשוט נתתי שתי דוגמאות....אני יכול לתת עוד כמה אם בא לך!!!! אבל מי אני שאזכיר שמות של אנשים???? הרי זה לא פייר וזה לא ראלי שאני אצור תכתובת אישית ולבקש את רשותם לצורך דיון בפורום!!! זה גם לא מענייני!!! אבל אם תהיה כנה עם עצמך הרי אתה בדיוק יודע על מה אני מדבר!!! אני נתתי הדגמה לשתי סיטואציות שנוצרו לשתי אנשים ששיתפו אותנו בהן: 1. engeleyes בזמנו. 2. בני קליין כיום. שתי אנשים שאני ממש לא מאחל לאף אחד להגיע למצב שאתה רוצה להתאמן בשיטתך אבל אין בנמצא!!!! אכן מצב לא נעים ולא כייפי! אז מדוע ללכת בהקצנה ולא ללמוד כלל???? לא חבל.... הנקודה אותה ניסיתי להביו היא מדוע אנשים מעדיפים לא להתעסק כלל באמנויות לחימה כלשהן אם זה לא שייך לזרם אליו השתייכו בעבר? תמהתי על העובדה הנ"ל בהקשר המרכז משום שמאופי ניסוח הדברים זה תמיד משתמע כטאבו!! הייתי מציין עוד כמה מקרים כפי שאמרתי אבל זה לא מהות העניין מבחינתי!!! דויד על האנשים עליהם אתה מדבר בהודעתך אני לא מדבר!!! ומצטט את דבריך:"על-פי שני אנשים אתה מסיק על אלפים שעברו דרך המרכז והמשיכו הלאה? המון אנשים התאמנו במרכז, עזבו את המרכז, הלכו ללמוד משהו אחר" על האוכלוסיה הנ"ל אני לא מדבר!!!! אותי עניינה הנק' על האוכלוסיה שרוצה להמשיך להתאמן אבל לא מתאמנת מכיוון שאין את השיטה במקום בו הם נמצאים- זהו מעין חוק הכל או לא כלום מטופש שכזה שאותו אני מנסה להבין! מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי! ואני שוב מדגיש לא חזרתי לכלום ואני לא מבקר אף בי"ס גם לא את המרכז כל טוב

למה כל-כך הרבה סימני קריאה?

אם אני זוכר נכון, אתה הרי התחלת ללמוד סגנון מסוים בארץ, ואז נסעת לסין להמשיך ללמוד את אותו סגנון. למה דוקא? אם הבנתי נכון, גם את engeleyes בזמנו וגם את בני עכשיו (שיכולים להעיד על עצמם ולתקן אותי אם צריך), הם רצו להמשיך ללמוד את מה שהכירו והרגישו איתו נוח. אולי אני טועה.

והערה: בלי ביקורת על המרכז, כתבת:

"מה קורה לתלמידי המרכז כשאתם נוסעים לחו"ל? אתם מעדיפים פשוט לא להתאמן אם זה לא ביה"ס שלכם???" זה לא ביקורת?

fa jing

New member
בכל הכנות.... דויד

אצלי זה יצא ממש במקרה שהתאמנתי בסין את אשר התחלתי ללמוד כאן. אני לא נגד לנסוע לחו"ל ולחפש את השיטה שאנשים החלו כאן נהפוך הוא הרי זה דבר טבעי והגיוני לעשותו וזו העצה הראשונה שאני נותן לכל השואלים אותי לגבי הנסיעה. לפני שנסעתי לסין אכן גם אני באופן טבעי רציתי להתמיד בבה גוואה אבל לא ידעתי היכן יש מורים לסגנון אותו אני רוצה ללמוד. זאב פוקס בזמנו נתן לי עצה הכי טובה שיכולתי לקבל בנושא הזה ואני מצטט אותו כפי שאני זוכר:" חפש את המורה לא את הסגנון או השיטה" לכן כמו זאב כיום גם שני חושב שהמורה הוא הגבר החשוב! השיטה היא רק התבנית או המסגרת, המורה הוא זה שממלא אותה בתוכן!!!! (אני אוהב סימני קריאה)! למזלי ממש שבוע לפני נסיעתי לסין חזר מי שהוא היום אחי הבוגר לשיטה "רמי רקוביצקי" ובמקרה טייל בפארק ונוכח לראות שמה שאנו מתאמנים זה השיטה שהוא למד בסין, לאחר שיחה קצרה עימו התברר שהוא למד בעיר אליה אני התכוונתי לנסוע מלכתחילה אז הוא יצר היכרות ביני לבין המורה שלו, צרוף מקרים? גורל? או אצבע אלוהים? אני ממש לא יודע......אבל זה גם לא חשוב כל כך, למזלי התברר שהמורה הוא גם אדם דגול אז נשארתי, אם היה מתברר שהמורה הוא מישהו שאני לא רוצה ולא נהנה להיות בסביבתו האמן לי דויד ומי שמכיר אותי יודע, אני לא הייתי נשאר ללמוד עמו אפילו 5 דק'
לגבי המרכז.....שוב אין לי ביקורת כלפיכם אבל זה פשוט כפי שכתבתי תמיד יותר צורם כשאנשים מהמרכז מציגים נושא שכזה.....ואני לא יודע למה. אבל מצד שני....יכול להיות שזה רק אני.... אתה יודע מה?....אני מודה....זה רק אני. אז בואו נסגור את הדיון כאן בסדר? מצטער אם פגעתי במרכז. מצטער אם פגעתי במישהו שאינו מהמרכז אך הרגיש כי זו בקורת אישית כלפיו. ומצטער אם מישהו נפגע מכך ישירות או בעקיפין. מקווה שכיסיתי את כל האפשרויות. וכמו תמיד...ממש נהנתי לערוך דיון פורה ואובייקטיבי שאינו משתמע לשתי פנים- לא זה לא בציניות!!!!!! תודה ושבוע נעים חנן

brunoflexe

New member
מההתרשמות שלי

מאנשים מהמרכז שנאלצו לשהות בחול כמה שנים (אני מכיר מספר כאלה) אז מה שהם עשו זה להמשיך להתאמן במסגרת השיטה אבל בעצמם. אומרים שתלמיד מתקדם לאחר חמש שנים יש לו אולי חצי שנה של חומר שהוא יכול להתאמן עליו לבד, ותלמיד בוותק של שמונה שנים יש לו לו בין שנה לשנתיים. החברה שאני מכיר מנצלים כל שהות שלהם בארץ לקפוץ למרכז לשיעורים וגשקואים. אז ההצהרה שהם מעדיפים לא לעשות כלום מאשר לעבור שיטה היא לא נכונה, לפחות במספר מקרים. אני גם לא בטוח אם זאת "המלצה רשמית של בית הספר", אבל למי שצריך לשהות זמן ממושך בחול ואין לו מורה לשיטה מומלץ כן לחפש שיטה אחרת בזמן שהותו אם הוא לא יצליח להחזיק מעמד באימונים לבד. לגבי הכל או כלום, אז אולי זה מדבר על הדרך שעליה דיברתי בהודעה אחרת שלי. אולי הם מרגישים ששיטה אחרת לא תקדם אותם בכיוון שמעניין אותם.

brunoflexe

New member
אני יוכל לדבר רק על עצמי, כמובן,

בתור תלמיד של המרכז. זה אולי קשור למה אני רוצה ללמוד אומנות לחימה. אני רואה בשיטה משהוא שיאפשר לי להתקדם בכמעט כל דבר שאני מגדיר אותו כחשוב. החל מהחלק הרפואי, החלק המדיטיטיבי ונושא הלחימה בקבוצות המיועדות לכך כולל אימונים עם שקי אגרוף וכפפות. אבל אולי יותר חשוב מכך זה מראה לי את הדרך איך לבנות "מעגלים בונים" בכל תחום שאני רוצה, החל ממערכות יחסים, עבודה וכו. דברים דומים יש אולי גם בשיטות אחרות. אז למה מעט אנשים מהמרכז (אם בכלל) מתעניינים בשיטות אחרות ? דעתי האישית היא שזה נובע ממבט קדימה. במהלך הלימוד נפתחת בפני דרך אשר ההתקדמות בה תלויה אך ורק בי אבל נקודת "הסוף" שלה גלויה לעין. עצם העובדה שיש מאסטר בארץ לשיטה, וראש השיטה בעולם מבקר לעיתים תכופות בארץ פותח בפני את הדרך שעליה דיברתי. מורה יכול לקדם תלמיד עד לרמתו שלו (ואולי גם יותר ?) וכאשר מסתכלים על הרמה של המורים של המרכז אז מעטים הדברים מהצד שיכולים לקרוץ לתלמיד של המרכז. אם אני אגיד במילים אחרות, אם אני מסתכל על המורים שלי אז למרות שיצא לי פה ושם להכיר מורים ברמות מהגבוהות ביותר בארץ (דאן 6 ומעלה) אז ההרגשה הסובייקטיבית שלי היא שהם לא יכולים לתרום לי כמו שהמורים שלי תורמים לי. דוד כפרי יכול אולי לדבר על המשמעות ההוליסטית של השיטה, איך הרפואה והלחימה (ואולי המדיטציה ?) משתלבות יחד (פעם אחרונה שאני ניסיתי כל הפורום ירד עלי ...). כל מה שאני רואה זה כביש מהיר ומה שנשאר לי זה ללחוץ על דוושת הדלק או הברקס. לגבי שיטות אחרות. זה לא ששיטות אחרות לא מעניינות אותי (כמו שיכולים להעיד סנסאי / ויס הנפח / יובל נחמקין / orii) אבל התרומה שהן יכולות לתת לי היא מוגבלת (מקסימום עוד שניים - שלושה קמ"ש למשך זמן מועט). אחרי דברים שסנסאי כתב פה הלכתי ובדקתי את הדברים במסגרת היוהו במרכז. אחרי שהייתי בשיעור של חיים בנדר בדקתי איך זה משפיע על הקאטה שלי. אבל, לראייתי, את הדרך שלי מצאתי. מה שאני יכול לאסוף לאורך הדרך שיתרום לי לדרך אני אקח ואגיד תודה. מה שלא, יקוטלג תחת "ידע כללי" ... ואלה היו שישים שניות על דעתו האישית של ברונו ...

Lost Oath

New member
לא קשור למרכז אבל...

אם הבנתי נכון, אתה אומר שאחרי שהתנסתה ברמתו הגבוהה של המורה שלך, הגעת למסקנה שמורים אחרים יכולים לתרום לך מעט מאוד ידע בהשוואה אליו. (כל זה בתמצות לוקה בחסר אז אל תתפוס אותי במילה). האין זה משהו שכל תלמיד יכול להגיד על המורה שלו, שאם לא כך, היה בוחר ללמוד ממורה אחר? לא מדובר פה בלימוד שיטה אחרת. מדובר בלימוד אותה שיטה ממורה אחר, כאשר המורה לך לא בנמצא. (מצטער שנדחפתי לדיון.
).

בשבדיה (כנראה) אין מורה לשיטה הזו.

כנראה שמדובר על מעבר ללימוד שיטה אחרת.

לגבי לימוד אצל מורים שונים מאותה שי

שיטה, זה מקובל אצלנו. הג'ינג'י (שכתב כאן שתי הודעות) התחיל ללמוד אצלי, עבר אל יוסי, חזר אלי, עכשיו לומד אצל עמיקי; אחרים יכולים לספר סיפורים דומים.

brunoflexe

New member
אני רק יכול להסכים איתך.

כל אדם שלומד אצל מורה טוב אמור להגיע למסקנה שאני הגעתי אליה. ככה אני חושב. אחרת, למה לך ללמוד אצלו ? נוסף על כך, זה לא רק עניין של המורה זה גם עניין של השיטה. כלומר, שיטה שעונה על מה שאני מחפש, כאשר אני מחפש יותר מאשר אגרוף שמגיע לשני קילו ג'אול עוצמה או נצח כל אדם בקרב קרקע. ואני רואה אצל הוותיקים ממני שהם אומנם מתקדמים בה (כלומר, זה לא רק משהוא שסופרמן יכול להשיג). אני הבנתי שהשאלה הייתה לגבי מעבר לשיטה אחרת.

למעלה